Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › Raid 0 with ASUS A8N32-SLI Deluxe NV4?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Raid 0 with ASUS A8N32-SLI Deluxe NV4?

post #1 of 49
Thread Starter 
O.k., once I make it to the "Array List" in the Media Shield Utility, I do NOT have the "Set Boot" or "New Array" options available to choose.

2 WD 250 Caviars for RAID 0

NVIDIA Raid Fuction "Enabled" in IDE Configuration window in BIOS
Drives are on SATA1 and SATA2 ports
SATA3 and SATA4 are Disabled

In Raid Utility:

Set mode to striping
striping block @ 128KB
moved both disks from Free Disks window to Array Disks window.

When finished (F7) option to clear disk data. I select YES.

Then I am taken to the ARRAY LIST and I see:

BOOT Id Status Vendor Array Model Name
N/A 2 Healthy NVIDIA Striping

I am curious as to why BOOT shows N/A? I cannot select the option to [B] Set Boot or [N] New Array. I can only select [Ctrl-X] Exit and [ENTER] Detail.

Any ideas?
I7
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-8700k Aorus Z370 Gaming 7 r1 GeForce GTX 750 TI CMK16GX4M2B3200C16 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
MK1001TRKB MK2001TRKB LG WH10LS30 Bluray 10x Win 10 x64 Pro 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
ASUS VH226H Dell E2011H Westinghouse LVM-37W3 XArmor U9BL 
PowerCaseMouseAudio
CORSAIR|CMPSU-850TX 850W Lian Li PC-A77b Razer Death Adder Xonar Essence STX 
Other
PERC 6/I 
  hide details  
Reply
I7
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-8700k Aorus Z370 Gaming 7 r1 GeForce GTX 750 TI CMK16GX4M2B3200C16 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
MK1001TRKB MK2001TRKB LG WH10LS30 Bluray 10x Win 10 x64 Pro 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
ASUS VH226H Dell E2011H Westinghouse LVM-37W3 XArmor U9BL 
PowerCaseMouseAudio
CORSAIR|CMPSU-850TX 850W Lian Li PC-A77b Razer Death Adder Xonar Essence STX 
Other
PERC 6/I 
  hide details  
Reply
post #2 of 49
Thread Starter 
Disks have no jumpers set.
Drives show up as Third & Fourth. Not Primary and Secondary.
Does not make a difference if Silicon Image Mode is set to Disabled, SATA2, or RAID Mode.

Still can't choose [b] Set Boot or [N] New Array.

If I exit setup with CTRL-X windows begins system inspection. After Choosing F6 option with Raid Drivers on Floppy, inspection continues. When prompted for RAID drivers from floppy, Floppy is initiated but is not successful. Raid drivers are set on Floppy from MOBO CD.

Almost ready to give up on RAID. I was successful with a installation on a single disc.
I7
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-8700k Aorus Z370 Gaming 7 r1 GeForce GTX 750 TI CMK16GX4M2B3200C16 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
MK1001TRKB MK2001TRKB LG WH10LS30 Bluray 10x Win 10 x64 Pro 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
ASUS VH226H Dell E2011H Westinghouse LVM-37W3 XArmor U9BL 
PowerCaseMouseAudio
CORSAIR|CMPSU-850TX 850W Lian Li PC-A77b Razer Death Adder Xonar Essence STX 
Other
PERC 6/I 
  hide details  
Reply
I7
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-8700k Aorus Z370 Gaming 7 r1 GeForce GTX 750 TI CMK16GX4M2B3200C16 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
MK1001TRKB MK2001TRKB LG WH10LS30 Bluray 10x Win 10 x64 Pro 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
ASUS VH226H Dell E2011H Westinghouse LVM-37W3 XArmor U9BL 
PowerCaseMouseAudio
CORSAIR|CMPSU-850TX 850W Lian Li PC-A77b Razer Death Adder Xonar Essence STX 
Other
PERC 6/I 
  hide details  
Reply
post #3 of 49
Quote:
Originally Posted by Biomech
O.k., once I make it to the "Array List" in the Media Shield Utility, I do NOT have the "Set Boot" or "New Array" options available to choose.

2 WD 250 Caviars for RAID 0

NVIDIA Raid Fuction "Enabled" in IDE Configuration window in BIOS
Drives are on SATA1 and SATA2 ports
SATA3 and SATA4 are Disabled

In Raid Utility:

Set mode to striping
striping block @ 128KB
moved both disks from Free Disks window to Array Disks window.

When finished (F7) option to clear disk data. I select YES.

Then I am taken to the ARRAY LIST and I see:

BOOT Id Status Vendor Array Model Name
N/A 2 Healthy NVIDIA Striping

I am curious as to why BOOT shows N/A? I cannot select the option to [B] Set Boot or [N] New Array. I can only select [Ctrl-X] Exit and [ENTER] Detail.

Any ideas?
Not quite sure what the issue is your having. The image you shown says under the the boot column "yes", so its set as a boot array already. And you would have to have more drives to make a new array. You have to delete the array shown, to select "new array"
OpterOWN
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opteron 165 CCBBE 0610DPMW Asus A8N32-SLI Deluxe EVGA 7900GT 2GB OCZ EL Platinum 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
36Gb Raptor Raid-0, 200Gb Maxtor Xp Home 19" Flat screen CRT Saitek Eclipse 
PowerCaseMouse
OCZ Powerstream 520w Super Flower, with extension Some MS Optical 
  hide details  
Reply
OpterOWN
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opteron 165 CCBBE 0610DPMW Asus A8N32-SLI Deluxe EVGA 7900GT 2GB OCZ EL Platinum 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
36Gb Raptor Raid-0, 200Gb Maxtor Xp Home 19" Flat screen CRT Saitek Eclipse 
PowerCaseMouse
OCZ Powerstream 520w Super Flower, with extension Some MS Optical 
  hide details  
Reply
post #4 of 49
Thread Starter 
Could the Media Shield Utility need updating? Would a BIOS update take care of that? Should I set Jumpers on the drives?
I7
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-8700k Aorus Z370 Gaming 7 r1 GeForce GTX 750 TI CMK16GX4M2B3200C16 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
MK1001TRKB MK2001TRKB LG WH10LS30 Bluray 10x Win 10 x64 Pro 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
ASUS VH226H Dell E2011H Westinghouse LVM-37W3 XArmor U9BL 
PowerCaseMouseAudio
CORSAIR|CMPSU-850TX 850W Lian Li PC-A77b Razer Death Adder Xonar Essence STX 
Other
PERC 6/I 
  hide details  
Reply
I7
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-8700k Aorus Z370 Gaming 7 r1 GeForce GTX 750 TI CMK16GX4M2B3200C16 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
MK1001TRKB MK2001TRKB LG WH10LS30 Bluray 10x Win 10 x64 Pro 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
ASUS VH226H Dell E2011H Westinghouse LVM-37W3 XArmor U9BL 
PowerCaseMouseAudio
CORSAIR|CMPSU-850TX 850W Lian Li PC-A77b Razer Death Adder Xonar Essence STX 
Other
PERC 6/I 
  hide details  
Reply
post #5 of 49
are you trying to set it up from bios? pressing F10?
Or from in windows?
OpterOWN
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opteron 165 CCBBE 0610DPMW Asus A8N32-SLI Deluxe EVGA 7900GT 2GB OCZ EL Platinum 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
36Gb Raptor Raid-0, 200Gb Maxtor Xp Home 19" Flat screen CRT Saitek Eclipse 
PowerCaseMouse
OCZ Powerstream 520w Super Flower, with extension Some MS Optical 
  hide details  
Reply
OpterOWN
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opteron 165 CCBBE 0610DPMW Asus A8N32-SLI Deluxe EVGA 7900GT 2GB OCZ EL Platinum 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
36Gb Raptor Raid-0, 200Gb Maxtor Xp Home 19" Flat screen CRT Saitek Eclipse 
PowerCaseMouse
OCZ Powerstream 520w Super Flower, with extension Some MS Optical 
  hide details  
Reply
post #6 of 49
Thread Starter 
After I enable RAID in the BIOS, I save and exit. After BIOS post and before booting from CDROM, I enter the Media Shield Utility via F10.

My problem is that I can't select the option to make the array bootable after I create it. I checked both drives and all connections. The array shows healthy after creating in Media Shield. You just cannot select "[b] Selet Boot or [N] New Array.
I7
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-8700k Aorus Z370 Gaming 7 r1 GeForce GTX 750 TI CMK16GX4M2B3200C16 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
MK1001TRKB MK2001TRKB LG WH10LS30 Bluray 10x Win 10 x64 Pro 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
ASUS VH226H Dell E2011H Westinghouse LVM-37W3 XArmor U9BL 
PowerCaseMouseAudio
CORSAIR|CMPSU-850TX 850W Lian Li PC-A77b Razer Death Adder Xonar Essence STX 
Other
PERC 6/I 
  hide details  
Reply
I7
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-8700k Aorus Z370 Gaming 7 r1 GeForce GTX 750 TI CMK16GX4M2B3200C16 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
MK1001TRKB MK2001TRKB LG WH10LS30 Bluray 10x Win 10 x64 Pro 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
ASUS VH226H Dell E2011H Westinghouse LVM-37W3 XArmor U9BL 
PowerCaseMouseAudio
CORSAIR|CMPSU-850TX 850W Lian Li PC-A77b Razer Death Adder Xonar Essence STX 
Other
PERC 6/I 
  hide details  
Reply
post #7 of 49
Quote:
Originally Posted by Biomech
After I enable RAID in the BIOS, I save and exit. After BIOS post and before booting from CDROM, I enter the Media Shield Utility via F10.

My problem is that I can't select the option to make the array bootable after I create it. I checked both drives and all connections. The array shows healthy after creating in Media Shield. You just cannot select "[b] Selet Boot or [N] New Array.
The media shield utility show a raid array already though?
OpterOWN
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opteron 165 CCBBE 0610DPMW Asus A8N32-SLI Deluxe EVGA 7900GT 2GB OCZ EL Platinum 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
36Gb Raptor Raid-0, 200Gb Maxtor Xp Home 19" Flat screen CRT Saitek Eclipse 
PowerCaseMouse
OCZ Powerstream 520w Super Flower, with extension Some MS Optical 
  hide details  
Reply
OpterOWN
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opteron 165 CCBBE 0610DPMW Asus A8N32-SLI Deluxe EVGA 7900GT 2GB OCZ EL Platinum 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
36Gb Raptor Raid-0, 200Gb Maxtor Xp Home 19" Flat screen CRT Saitek Eclipse 
PowerCaseMouse
OCZ Powerstream 520w Super Flower, with extension Some MS Optical 
  hide details  
Reply
post #8 of 49
Thread Starter 
Yes. What I see is:

BOOT Id Status Vendor Array Model Name
N/A 2 Healthy NVIDIA Striping 462.32

I7
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-8700k Aorus Z370 Gaming 7 r1 GeForce GTX 750 TI CMK16GX4M2B3200C16 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
MK1001TRKB MK2001TRKB LG WH10LS30 Bluray 10x Win 10 x64 Pro 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
ASUS VH226H Dell E2011H Westinghouse LVM-37W3 XArmor U9BL 
PowerCaseMouseAudio
CORSAIR|CMPSU-850TX 850W Lian Li PC-A77b Razer Death Adder Xonar Essence STX 
Other
PERC 6/I 
  hide details  
Reply
I7
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-8700k Aorus Z370 Gaming 7 r1 GeForce GTX 750 TI CMK16GX4M2B3200C16 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
MK1001TRKB MK2001TRKB LG WH10LS30 Bluray 10x Win 10 x64 Pro 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
ASUS VH226H Dell E2011H Westinghouse LVM-37W3 XArmor U9BL 
PowerCaseMouseAudio
CORSAIR|CMPSU-850TX 850W Lian Li PC-A77b Razer Death Adder Xonar Essence STX 
Other
PERC 6/I 
  hide details  
Reply
post #9 of 49
Quote:
Originally Posted by Biomech
Yes. What I see is:

BOOT Id Status Vendor Array Model Name
N/A 2 Healthy NVIDIA Striping 462.32

That img says it bootable already. isn't there another screen also, one that has "delete array" on at the bottom?

This is on an nVidia controller right?
OpterOWN
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opteron 165 CCBBE 0610DPMW Asus A8N32-SLI Deluxe EVGA 7900GT 2GB OCZ EL Platinum 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
36Gb Raptor Raid-0, 200Gb Maxtor Xp Home 19" Flat screen CRT Saitek Eclipse 
PowerCaseMouse
OCZ Powerstream 520w Super Flower, with extension Some MS Optical 
  hide details  
Reply
OpterOWN
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opteron 165 CCBBE 0610DPMW Asus A8N32-SLI Deluxe EVGA 7900GT 2GB OCZ EL Platinum 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
36Gb Raptor Raid-0, 200Gb Maxtor Xp Home 19" Flat screen CRT Saitek Eclipse 
PowerCaseMouse
OCZ Powerstream 520w Super Flower, with extension Some MS Optical 
  hide details  
Reply
post #10 of 49
Thread Starter 
Sorry! That is just an image I pulled from the manual. My actual screen shows N/A under BOOT.

I'm not sure why the option for making it bootable isn't highlighted. Yes, Nividia Controller. If you ENTER the array from that screen, then you have to option to Delete, Clear, etc. I have deleted, reset CMOS, etc. several times, and to no avail.
I7
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-8700k Aorus Z370 Gaming 7 r1 GeForce GTX 750 TI CMK16GX4M2B3200C16 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
MK1001TRKB MK2001TRKB LG WH10LS30 Bluray 10x Win 10 x64 Pro 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
ASUS VH226H Dell E2011H Westinghouse LVM-37W3 XArmor U9BL 
PowerCaseMouseAudio
CORSAIR|CMPSU-850TX 850W Lian Li PC-A77b Razer Death Adder Xonar Essence STX 
Other
PERC 6/I 
  hide details  
Reply
I7
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-8700k Aorus Z370 Gaming 7 r1 GeForce GTX 750 TI CMK16GX4M2B3200C16 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
MK1001TRKB MK2001TRKB LG WH10LS30 Bluray 10x Win 10 x64 Pro 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
ASUS VH226H Dell E2011H Westinghouse LVM-37W3 XArmor U9BL 
PowerCaseMouseAudio
CORSAIR|CMPSU-850TX 850W Lian Li PC-A77b Razer Death Adder Xonar Essence STX 
Other
PERC 6/I 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Hard Drives & Storage
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › Raid 0 with ASUS A8N32-SLI Deluxe NV4?