Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Fermi issues: Low GPU Usage and Bad Company II Stuttering
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Fermi issues: Low GPU Usage and Bad Company II Stuttering - Page 45

post #441 of 1638
i think i fixed my audio / visual stutter problem. AGAIN i could be wrong but ive played awhile and its gone. I didnt know that nvidia control panel sends audio through the hdmi i guess? Well i turned it off in control panel and poof my problems are gone. This remains to be further tested but just reporting to see if this helps anyone.
FrEaKNaSty
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 @ 3.8ghz - 3011B106 Gigabyte GA-X58A-UD9 Asus 5850 GSKILL PI 6GB 6-8-6 1T 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
OCZ Vertex 2 SSD 50gb & F3 500gb Windows 7 Professional 64bit Asus MS238H LED LCD Silverstone ST1500W 
CaseMouseMouse Pad
Coolermaster HAF X Logitech MX518 Icemat 
  hide details  
Reply
FrEaKNaSty
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 @ 3.8ghz - 3011B106 Gigabyte GA-X58A-UD9 Asus 5850 GSKILL PI 6GB 6-8-6 1T 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
OCZ Vertex 2 SSD 50gb & F3 500gb Windows 7 Professional 64bit Asus MS238H LED LCD Silverstone ST1500W 
CaseMouseMouse Pad
Coolermaster HAF X Logitech MX518 Icemat 
  hide details  
Reply
post #442 of 1638
hmm i dont get any stuttering in this game
PC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 3770K 3.5 Asus Sabretooth Z77 Evga Gtx 980 2x4gb Corsair Vengeance DDR3 LP White Arctic 16... 
OSPowerCase
Windows 7 Ultimate x64 XFX P1-750X-XXB9 Cooler Master Centurion 590 
  hide details  
Reply
PC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 3770K 3.5 Asus Sabretooth Z77 Evga Gtx 980 2x4gb Corsair Vengeance DDR3 LP White Arctic 16... 
OSPowerCase
Windows 7 Ultimate x64 XFX P1-750X-XXB9 Cooler Master Centurion 590 
  hide details  
Reply
post #443 of 1638
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by ryman546 View Post
i think i fixed my audio / visual stutter problem. AGAIN i could be wrong but ive played awhile and its gone. I didnt know that nvidia control panel sends audio through the hdmi i guess? Well i turned it off in control panel and poof my problems are gone. This remains to be further tested but just reporting to see if this helps anyone.
Where in the CP do i find the audio section. Don't seem to have it? And why is my usage all over the place with vysnc on and i get a solid 99 with vsync off? Take a look in msi. The flat line on no vsync and the bad line is with vsync.

holy cow just as i was typing i heard a water noise coming from my H50 like it was leaking with water spilling out. Must check that after ive posted this.
X79-GCN
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K 4.5GHz HT GIGABYTE GA-X79-UP4 AMD R9-290X GEil Evo Potenza DDR3 2400MHz CL10 (4x4GB) 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 840 Pro 120GB EK Supremacy (CPU) NF F12's P/P (360 Rad)  NF A14's (420 Rad)  
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Chrome Compression Fittings EK RES X3 150 Primochill PremoFlex Advanced LRT Clear 1/2 ID EK-FC (R9 290X) 
CoolingCoolingCoolingOS
EK D5 Vario Top-X  Phobya G-Changer V2 360mm Phobya G-Changer V2 420mm Win 10 x64 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
BenQ XR3501 35" Curved Corsair Vengeance K90 Seasonic X-1250 Gold (v2) Corsair 900D 
MouseAudio
Logitech G400s Senn HD 598 
  hide details  
Reply
X79-GCN
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K 4.5GHz HT GIGABYTE GA-X79-UP4 AMD R9-290X GEil Evo Potenza DDR3 2400MHz CL10 (4x4GB) 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 840 Pro 120GB EK Supremacy (CPU) NF F12's P/P (360 Rad)  NF A14's (420 Rad)  
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Chrome Compression Fittings EK RES X3 150 Primochill PremoFlex Advanced LRT Clear 1/2 ID EK-FC (R9 290X) 
CoolingCoolingCoolingOS
EK D5 Vario Top-X  Phobya G-Changer V2 360mm Phobya G-Changer V2 420mm Win 10 x64 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
BenQ XR3501 35" Curved Corsair Vengeance K90 Seasonic X-1250 Gold (v2) Corsair 900D 
MouseAudio
Logitech G400s Senn HD 598 
  hide details  
Reply
post #444 of 1638
Bradley just because you get stutter does not mean everyone else does. Personally I think it has to do with settings. Put the game in a setting where it should never drop below 60 fps and let me know if it stutters.

In SLI you might see stutter with such settings but with a single card you shouldn't. I don't think a single GTX 470 can do 1080p and 32xAA, you said you tried those settings in a post above. A lot of people with single GPUs report not stutter in this game.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 920 @ 4.3Ghz Asus P6X58D Premium Zotac GTX 480 6GB CORSAIR XMS3 7-7-7-20 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2X Vertex LE 100GB SSDs/RAID-0 & 2TB Barracuda XT Samsung SH-S243D 24x DVD-Writer Windows 7 LG Flatron W2242TQ & LG Flatron W1942TQ 
PowerCase
Corsair TX750W Cooler Master Haf 932 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 920 @ 4.3Ghz Asus P6X58D Premium Zotac GTX 480 6GB CORSAIR XMS3 7-7-7-20 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2X Vertex LE 100GB SSDs/RAID-0 & 2TB Barracuda XT Samsung SH-S243D 24x DVD-Writer Windows 7 LG Flatron W2242TQ & LG Flatron W1942TQ 
PowerCase
Corsair TX750W Cooler Master Haf 932 
  hide details  
Reply
post #445 of 1638
Tested the new 260.52 drivers and causes my system to lock up in BC2 after a short while of playing. Rolled back to 258.96 and no more system lock ups. GPU usage is still shi# though.

Clearly BC2 is an ATI game and EA+Nvidia don't care to fix the problems.
post #446 of 1638
Quote:
Originally Posted by saulin View Post
Bradley just because you get stutter does not mean everyone else does. Personally I think it has to do with settings. Put the game in a setting where it should never drop below 60 fps and let me know if it stutters.

In SLI you might see stutter with such settings but with a single card you shouldn't. I don't think a single GTX 470 can do 1080p and 32xAA, you said you tried those settings in a post above. A lot of people with single GPUs report not stutter in this game.
nvidia control panel under change resolution. Connector ( NO AUDIO)
FrEaKNaSty
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 @ 3.8ghz - 3011B106 Gigabyte GA-X58A-UD9 Asus 5850 GSKILL PI 6GB 6-8-6 1T 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
OCZ Vertex 2 SSD 50gb & F3 500gb Windows 7 Professional 64bit Asus MS238H LED LCD Silverstone ST1500W 
CaseMouseMouse Pad
Coolermaster HAF X Logitech MX518 Icemat 
  hide details  
Reply
FrEaKNaSty
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 @ 3.8ghz - 3011B106 Gigabyte GA-X58A-UD9 Asus 5850 GSKILL PI 6GB 6-8-6 1T 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
OCZ Vertex 2 SSD 50gb & F3 500gb Windows 7 Professional 64bit Asus MS238H LED LCD Silverstone ST1500W 
CaseMouseMouse Pad
Coolermaster HAF X Logitech MX518 Icemat 
  hide details  
Reply
post #447 of 1638
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by saulin View Post
Bradley just because you get stutter does not mean everyone else does. Personally I think it has to do with settings. Put the game in a setting where it should never drop below 60 fps and let me know if it stutters.

In SLI you might see stutter with such settings but with a single card you shouldn't. I don't think a single GTX 470 can do 1080p and 32xAA, you said you tried those settings in a post above. A lot of people with single GPUs report not stutter in this game.
Read the thread. Many people are getting stuttering. Can anyone explain why my GPU usage is on solid 99 with vysnc off yet it's all over the place with it enabled?
X79-GCN
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K 4.5GHz HT GIGABYTE GA-X79-UP4 AMD R9-290X GEil Evo Potenza DDR3 2400MHz CL10 (4x4GB) 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 840 Pro 120GB EK Supremacy (CPU) NF F12's P/P (360 Rad)  NF A14's (420 Rad)  
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Chrome Compression Fittings EK RES X3 150 Primochill PremoFlex Advanced LRT Clear 1/2 ID EK-FC (R9 290X) 
CoolingCoolingCoolingOS
EK D5 Vario Top-X  Phobya G-Changer V2 360mm Phobya G-Changer V2 420mm Win 10 x64 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
BenQ XR3501 35" Curved Corsair Vengeance K90 Seasonic X-1250 Gold (v2) Corsair 900D 
MouseAudio
Logitech G400s Senn HD 598 
  hide details  
Reply
X79-GCN
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K 4.5GHz HT GIGABYTE GA-X79-UP4 AMD R9-290X GEil Evo Potenza DDR3 2400MHz CL10 (4x4GB) 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 840 Pro 120GB EK Supremacy (CPU) NF F12's P/P (360 Rad)  NF A14's (420 Rad)  
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Chrome Compression Fittings EK RES X3 150 Primochill PremoFlex Advanced LRT Clear 1/2 ID EK-FC (R9 290X) 
CoolingCoolingCoolingOS
EK D5 Vario Top-X  Phobya G-Changer V2 360mm Phobya G-Changer V2 420mm Win 10 x64 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
BenQ XR3501 35" Curved Corsair Vengeance K90 Seasonic X-1250 Gold (v2) Corsair 900D 
MouseAudio
Logitech G400s Senn HD 598 
  hide details  
Reply
post #448 of 1638
Quote:
Originally Posted by BradleyW View Post
Where in the CP do i find the audio section. Don't seem to have it? And why is my usage all over the place with vysnc on and i get a solid 99 with vsync off? Take a look in msi. The flat line on no vsync and the bad line is with vsync.

holy cow just as i was typing i heard a water noise coming from my H50 like it was leaking with water spilling out. Must check that after ive posted this.
You probably have to have hdmi enabled and active for this to show up.
post #449 of 1638
Thread Starter 
ok cheers.
X79-GCN
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K 4.5GHz HT GIGABYTE GA-X79-UP4 AMD R9-290X GEil Evo Potenza DDR3 2400MHz CL10 (4x4GB) 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 840 Pro 120GB EK Supremacy (CPU) NF F12's P/P (360 Rad)  NF A14's (420 Rad)  
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Chrome Compression Fittings EK RES X3 150 Primochill PremoFlex Advanced LRT Clear 1/2 ID EK-FC (R9 290X) 
CoolingCoolingCoolingOS
EK D5 Vario Top-X  Phobya G-Changer V2 360mm Phobya G-Changer V2 420mm Win 10 x64 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
BenQ XR3501 35" Curved Corsair Vengeance K90 Seasonic X-1250 Gold (v2) Corsair 900D 
MouseAudio
Logitech G400s Senn HD 598 
  hide details  
Reply
X79-GCN
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K 4.5GHz HT GIGABYTE GA-X79-UP4 AMD R9-290X GEil Evo Potenza DDR3 2400MHz CL10 (4x4GB) 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 840 Pro 120GB EK Supremacy (CPU) NF F12's P/P (360 Rad)  NF A14's (420 Rad)  
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Chrome Compression Fittings EK RES X3 150 Primochill PremoFlex Advanced LRT Clear 1/2 ID EK-FC (R9 290X) 
CoolingCoolingCoolingOS
EK D5 Vario Top-X  Phobya G-Changer V2 360mm Phobya G-Changer V2 420mm Win 10 x64 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
BenQ XR3501 35" Curved Corsair Vengeance K90 Seasonic X-1250 Gold (v2) Corsair 900D 
MouseAudio
Logitech G400s Senn HD 598 
  hide details  
Reply
post #450 of 1638
Quote:
Originally Posted by BradleyW View Post
Read the thread. Many people are getting stuttering. Can anyone explain why my GPU usage is on solid 99 with vysnc off yet it's all over the place with it enabled?
What thread? I thought this new drivers fixed the issue on single GPU cards.

Again look at the settings, you can't get smooth frames with a single card and 32x AA, also to get the smoothest gameplay always use Vsync and settings that will make the gameplay stay above 60 fps or close to 60 fps.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 920 @ 4.3Ghz Asus P6X58D Premium Zotac GTX 480 6GB CORSAIR XMS3 7-7-7-20 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2X Vertex LE 100GB SSDs/RAID-0 & 2TB Barracuda XT Samsung SH-S243D 24x DVD-Writer Windows 7 LG Flatron W2242TQ & LG Flatron W1942TQ 
PowerCase
Corsair TX750W Cooler Master Haf 932 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 920 @ 4.3Ghz Asus P6X58D Premium Zotac GTX 480 6GB CORSAIR XMS3 7-7-7-20 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2X Vertex LE 100GB SSDs/RAID-0 & 2TB Barracuda XT Samsung SH-S243D 24x DVD-Writer Windows 7 LG Flatron W2242TQ & LG Flatron W1942TQ 
PowerCase
Corsair TX750W Cooler Master Haf 932 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Fermi issues: Low GPU Usage and Bad Company II Stuttering