Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Lost the card performance!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Lost the card performance!

post #1 of 9
Thread Starter 
As you may see, i have a 9600xt with 128Mb ddr.... and it seems that lately it has been lagging in some games, like PES5, it shows like some horizontal lines and lags a little in medium quality image - 1024*768, I used to play it at maximum details and 1152*864...

I run some tests, 3d mark 05 and 03...
in 3d mark 05 i got a score of 700+/- , i used to have 2000 +/-
and in 3d mark i got a score of 3000+/-, i used to have 4000+/-

The only thing i've modifyed/added to the card is this http://www.pc-look.com/boutik/Plus_110010-044.php

But i don't think it has anything to do with this, because it happened without me noticing... just like that *pouff*.... and now im kinda , because i was going to sell it....

I have reinstalled the ATI drivers... and i have took the card off, and plug it again, but nothin... i continue with those scores...

any ideas??
Homer
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel C2D E8400 @ 3.6Ghz Asus P5Q-PRO Saphire Radeon HD 5770 1Gb XFX Radeon HD 5770 1Gb 
RAMRAMHard DriveHard Drive
2x 2Gb Team Elite 2Gb Adata Maxtor 250Gb Sata Maxtor 160Gb IDE 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Hyper 212 Evo Windows 7 Professional 64Bits Samsung SyncMaster 23" Logitech MK320 Wireless 
PowerCaseMouse
550W Eurotech Thermaltake Tsunami Logitech Mx 510 
  hide details  
Reply
Homer
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel C2D E8400 @ 3.6Ghz Asus P5Q-PRO Saphire Radeon HD 5770 1Gb XFX Radeon HD 5770 1Gb 
RAMRAMHard DriveHard Drive
2x 2Gb Team Elite 2Gb Adata Maxtor 250Gb Sata Maxtor 160Gb IDE 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Hyper 212 Evo Windows 7 Professional 64Bits Samsung SyncMaster 23" Logitech MK320 Wireless 
PowerCaseMouse
550W Eurotech Thermaltake Tsunami Logitech Mx 510 
  hide details  
Reply
post #2 of 9
Well if those are heatsinks, you might have installed them incorrectly and heat could have caused damage to your card. Especially if you see horizontal lines. If you have tried reinstalling the drivers and it didnt work, i would think that card might be bad at this point.
E6600
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6600 C2D @ 3.6 P5B-D EVGA 7600GT 2GB Gskill HZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
74gb Raptor Samsung DVD+ XP LG 19inch 
PowerCase
Rosewill 600w Raidmax Silmodon 
  hide details  
Reply
E6600
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6600 C2D @ 3.6 P5B-D EVGA 7600GT 2GB Gskill HZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
74gb Raptor Samsung DVD+ XP LG 19inch 
PowerCase
Rosewill 600w Raidmax Silmodon 
  hide details  
Reply
post #3 of 9
Thread Starter 
but i've installed the heat sinks like 1 month ago, and I noticed me lagging like 2 weeks now...
Homer
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel C2D E8400 @ 3.6Ghz Asus P5Q-PRO Saphire Radeon HD 5770 1Gb XFX Radeon HD 5770 1Gb 
RAMRAMHard DriveHard Drive
2x 2Gb Team Elite 2Gb Adata Maxtor 250Gb Sata Maxtor 160Gb IDE 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Hyper 212 Evo Windows 7 Professional 64Bits Samsung SyncMaster 23" Logitech MK320 Wireless 
PowerCaseMouse
550W Eurotech Thermaltake Tsunami Logitech Mx 510 
  hide details  
Reply
Homer
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel C2D E8400 @ 3.6Ghz Asus P5Q-PRO Saphire Radeon HD 5770 1Gb XFX Radeon HD 5770 1Gb 
RAMRAMHard DriveHard Drive
2x 2Gb Team Elite 2Gb Adata Maxtor 250Gb Sata Maxtor 160Gb IDE 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Hyper 212 Evo Windows 7 Professional 64Bits Samsung SyncMaster 23" Logitech MK320 Wireless 
PowerCaseMouse
550W Eurotech Thermaltake Tsunami Logitech Mx 510 
  hide details  
Reply
post #4 of 9
I'm not an ATI fan so bare with me. I noticed that you said you reinstalled drivers, but not saying you used any type of Driver Cleaner.
Maybe you have a driver conflict.
Its worth a shot!

I gained a incredible 10,000 points in Aquamark3 when i found my current driver. Driver Cleaner is great program and its free.
My BFG
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 EVGA 680i SLI NF68 2 X 8800GTS 640MB in SLI G.Skill PC6400 DDR2 800Mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
250g SATA2 16Mb Windows XP home 20.1 Wide Screen Saitek Eclipse 
PowerCaseMouse
OCZ GamerXtream 700W Thermaltake Armor MS Optical 
  hide details  
Reply
My BFG
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 EVGA 680i SLI NF68 2 X 8800GTS 640MB in SLI G.Skill PC6400 DDR2 800Mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
250g SATA2 16Mb Windows XP home 20.1 Wide Screen Saitek Eclipse 
PowerCaseMouse
OCZ GamerXtream 700W Thermaltake Armor MS Optical 
  hide details  
Reply
post #5 of 9
Well if it was a month ago and you noticed it 2 weeks later, the damage was done. Heat is not an immidiate thing if its not as high but over a period of time it causes damage. Try using drive cleaner even though im sure its not the issue if it was working correctly until you installed those heat sinks.
E6600
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6600 C2D @ 3.6 P5B-D EVGA 7600GT 2GB Gskill HZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
74gb Raptor Samsung DVD+ XP LG 19inch 
PowerCase
Rosewill 600w Raidmax Silmodon 
  hide details  
Reply
E6600
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6600 C2D @ 3.6 P5B-D EVGA 7600GT 2GB Gskill HZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
74gb Raptor Samsung DVD+ XP LG 19inch 
PowerCase
Rosewill 600w Raidmax Silmodon 
  hide details  
Reply
post #6 of 9
Those artifacts you're experiencing are no good, seems like the card is dying on you. grkgus is right, you don't see the effects of the card overheating imediatly. Insted a drivecleaner I sugest a clean install of win with the latest drivers, and if it still renders artifacts... better start thinking of an upgrade.
Centurion
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 940 @3.3GHz 1.25V Gigabyte 790X-DS4 XFX 5850 8GB OCZ DDR2-800 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Corsair Force 3 TRUE Win 7 Pro x64 ACER 23" TN  
PowerCase
400W Silverstone Strider Antec P182 
  hide details  
Reply
Centurion
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 940 @3.3GHz 1.25V Gigabyte 790X-DS4 XFX 5850 8GB OCZ DDR2-800 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Corsair Force 3 TRUE Win 7 Pro x64 ACER 23" TN  
PowerCase
400W Silverstone Strider Antec P182 
  hide details  
Reply
post #7 of 9
I would go as far as to reinstall windows though. If you have a lot files that will be a waste of your time.
E6600
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6600 C2D @ 3.6 P5B-D EVGA 7600GT 2GB Gskill HZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
74gb Raptor Samsung DVD+ XP LG 19inch 
PowerCase
Rosewill 600w Raidmax Silmodon 
  hide details  
Reply
E6600
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6600 C2D @ 3.6 P5B-D EVGA 7600GT 2GB Gskill HZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
74gb Raptor Samsung DVD+ XP LG 19inch 
PowerCase
Rosewill 600w Raidmax Silmodon 
  hide details  
Reply
post #8 of 9
Thread Starter 
okay so i have cleaned every ati drivers in my computer... rebooted the PC.. reinstalled all last drivers of ati (6.3) and rebooted the Pc... run 3d mark 03 and got 3756 , in my profile, i have 4103, i remember i used the omega 6.1 drivers to have this score... but could this be due to the RAM of the computer ??

edit: run 3d mark 2005 and got 1916 i think the gfx card is back up again

so from now on... always clean the drivers before installing others... i might install the omega drivers... to have more potencial from it...

Thanks everybody!
Homer
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel C2D E8400 @ 3.6Ghz Asus P5Q-PRO Saphire Radeon HD 5770 1Gb XFX Radeon HD 5770 1Gb 
RAMRAMHard DriveHard Drive
2x 2Gb Team Elite 2Gb Adata Maxtor 250Gb Sata Maxtor 160Gb IDE 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Hyper 212 Evo Windows 7 Professional 64Bits Samsung SyncMaster 23" Logitech MK320 Wireless 
PowerCaseMouse
550W Eurotech Thermaltake Tsunami Logitech Mx 510 
  hide details  
Reply
Homer
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel C2D E8400 @ 3.6Ghz Asus P5Q-PRO Saphire Radeon HD 5770 1Gb XFX Radeon HD 5770 1Gb 
RAMRAMHard DriveHard Drive
2x 2Gb Team Elite 2Gb Adata Maxtor 250Gb Sata Maxtor 160Gb IDE 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Hyper 212 Evo Windows 7 Professional 64Bits Samsung SyncMaster 23" Logitech MK320 Wireless 
PowerCaseMouse
550W Eurotech Thermaltake Tsunami Logitech Mx 510 
  hide details  
Reply
post #9 of 9
Not a problem man. Thats why we are here

Enjoy
My BFG
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 EVGA 680i SLI NF68 2 X 8800GTS 640MB in SLI G.Skill PC6400 DDR2 800Mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
250g SATA2 16Mb Windows XP home 20.1 Wide Screen Saitek Eclipse 
PowerCaseMouse
OCZ GamerXtream 700W Thermaltake Armor MS Optical 
  hide details  
Reply
My BFG
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 EVGA 680i SLI NF68 2 X 8800GTS 640MB in SLI G.Skill PC6400 DDR2 800Mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
250g SATA2 16Mb Windows XP home 20.1 Wide Screen Saitek Eclipse 
PowerCaseMouse
OCZ GamerXtream 700W Thermaltake Armor MS Optical 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Lost the card performance!