Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › Huge probelm with my W/C
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Huge probelm with my W/C

post #1 of 28
Thread Starter 
ok i have a huge problem with my water cooling!!! the setup is in my profile.

water in my cooling seems like its not moving at all!!! my temp is getting higher!!
nothing is clogged inside my setup buz i just took it apart and washed it like 3 weeks ago.
my questions is
is my pump not powerful enough?? its Hydro L35.
guys plz help me out!!!
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K ASUS Rampage IV Formula AMD 295x2 Watercooled Gskill 4x4 GB  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ vertex 4 SSD LightScribe DVD Custom WC Loop Window 10 pro 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 30" LCD Logitech G15 SilverStone Strider 1500w Corsair 800D 
MouseMouse PadAudio
Razor Naga Epic Razor Creative Sound Blaster Titanium 
  hide details  
Reply
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K ASUS Rampage IV Formula AMD 295x2 Watercooled Gskill 4x4 GB  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ vertex 4 SSD LightScribe DVD Custom WC Loop Window 10 pro 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 30" LCD Logitech G15 SilverStone Strider 1500w Corsair 800D 
MouseMouse PadAudio
Razor Naga Epic Razor Creative Sound Blaster Titanium 
  hide details  
Reply
post #2 of 28
If the pump is running...and there is no flow then it is either a bad pump....or it's vaporlocked.
If your radiator is external...loosen the fitting on the inlet side and see if there is any flow. A vaporlock is usually in the rad.
Busa's Opti
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel E6700 P5W DH Deluxe Wifi BFG 7800gtx 2g pc6400 4-4-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD 74G raptors in raid0 NEC 3520 winXP sp2 Dell 24" widescreen LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Z board w/bf2 keyset Zeus 650sli+450 dual booting UFO Opti1203 blk/UV blue logitech G7 
Mouse Pad
Xtrack "ripper" 
  hide details  
Reply
Busa's Opti
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel E6700 P5W DH Deluxe Wifi BFG 7800gtx 2g pc6400 4-4-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD 74G raptors in raid0 NEC 3520 winXP sp2 Dell 24" widescreen LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Z board w/bf2 keyset Zeus 650sli+450 dual booting UFO Opti1203 blk/UV blue logitech G7 
Mouse Pad
Xtrack "ripper" 
  hide details  
Reply
post #3 of 28
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by busa
If the pump is running...and there is no flow then it is either a bad pump....or it's vaporlocked.
If your radiator is external...loosen the fitting on the inlet side and see if there is any flow. A vaporlock is usually in the rad.
i put my radiator inside my comp ( at the front). and whats vaporlock??

also there are samll bubbles insdie the pipe too but they are not moving at all
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K ASUS Rampage IV Formula AMD 295x2 Watercooled Gskill 4x4 GB  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ vertex 4 SSD LightScribe DVD Custom WC Loop Window 10 pro 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 30" LCD Logitech G15 SilverStone Strider 1500w Corsair 800D 
MouseMouse PadAudio
Razor Naga Epic Razor Creative Sound Blaster Titanium 
  hide details  
Reply
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K ASUS Rampage IV Formula AMD 295x2 Watercooled Gskill 4x4 GB  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ vertex 4 SSD LightScribe DVD Custom WC Loop Window 10 pro 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 30" LCD Logitech G15 SilverStone Strider 1500w Corsair 800D 
MouseMouse PadAudio
Razor Naga Epic Razor Creative Sound Blaster Titanium 
  hide details  
Reply
post #4 of 28
Vaporlock is an airpocket that traps the flow of water. Usually happens when first filling a system and the lines aren't full yet.
If you can pinch off a hose somewhere before the rad and remove a fitting...then bump the pump on and off a couple times, this will usually get it going.
If the impeller on the pump is failing...it will slow down or stop flowing but could sound like it is fine. You can also try pinching off the hose before and after the pump and remove it to test it.
Busa's Opti
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel E6700 P5W DH Deluxe Wifi BFG 7800gtx 2g pc6400 4-4-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD 74G raptors in raid0 NEC 3520 winXP sp2 Dell 24" widescreen LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Z board w/bf2 keyset Zeus 650sli+450 dual booting UFO Opti1203 blk/UV blue logitech G7 
Mouse Pad
Xtrack "ripper" 
  hide details  
Reply
Busa's Opti
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel E6700 P5W DH Deluxe Wifi BFG 7800gtx 2g pc6400 4-4-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD 74G raptors in raid0 NEC 3520 winXP sp2 Dell 24" widescreen LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Z board w/bf2 keyset Zeus 650sli+450 dual booting UFO Opti1203 blk/UV blue logitech G7 
Mouse Pad
Xtrack "ripper" 
  hide details  
Reply
post #5 of 28
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by busa
Vaporlock is an airpocket that traps the flow of water. Usually happens when first filling a system and the lines aren't full yet.
If you can pinch off a hose somewhere before the rad and remove a fitting...then bump the pump on and off a couple times, this will usually get it going.
If the impeller on the pump is failing...it will slow down or stop flowing but could sound like it is fine. You can also try pinching off the hose before and after the pump and remove it to test it.
i use reservoir
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K ASUS Rampage IV Formula AMD 295x2 Watercooled Gskill 4x4 GB  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ vertex 4 SSD LightScribe DVD Custom WC Loop Window 10 pro 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 30" LCD Logitech G15 SilverStone Strider 1500w Corsair 800D 
MouseMouse PadAudio
Razor Naga Epic Razor Creative Sound Blaster Titanium 
  hide details  
Reply
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K ASUS Rampage IV Formula AMD 295x2 Watercooled Gskill 4x4 GB  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ vertex 4 SSD LightScribe DVD Custom WC Loop Window 10 pro 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 30" LCD Logitech G15 SilverStone Strider 1500w Corsair 800D 
MouseMouse PadAudio
Razor Naga Epic Razor Creative Sound Blaster Titanium 
  hide details  
Reply
post #6 of 28
The pump is powerful enough, I am assuming it was working OK? are the fittings at the top of your radiator or the bottom if on the bottom you have to flip it over to get the air out of it. You may have a pump problem though if you do not see any flow.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400@4.0 DFI Blood Iron EVGA 9600GT 8 Gigs Gskill pc6400 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Maxtor Diamond Max Windows7 Pro Acer AL2016W yes 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ 500w SXS Ultra Aluminus yes yes 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400@4.0 DFI Blood Iron EVGA 9600GT 8 Gigs Gskill pc6400 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Maxtor Diamond Max Windows7 Pro Acer AL2016W yes 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ 500w SXS Ultra Aluminus yes yes 
  hide details  
Reply
post #7 of 28
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by fstfrddy
The pump is powerful enough, I am assuming it was working OK? are the fittings at the top of your radiator or the bottom if on the bottom you have to flip it over to get the air out of it. You may have a pump problem though if you do not see any flow.
yes the pump is working and the fitting is on the top of the radiator.
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K ASUS Rampage IV Formula AMD 295x2 Watercooled Gskill 4x4 GB  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ vertex 4 SSD LightScribe DVD Custom WC Loop Window 10 pro 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 30" LCD Logitech G15 SilverStone Strider 1500w Corsair 800D 
MouseMouse PadAudio
Razor Naga Epic Razor Creative Sound Blaster Titanium 
  hide details  
Reply
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K ASUS Rampage IV Formula AMD 295x2 Watercooled Gskill 4x4 GB  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ vertex 4 SSD LightScribe DVD Custom WC Loop Window 10 pro 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 30" LCD Logitech G15 SilverStone Strider 1500w Corsair 800D 
MouseMouse PadAudio
Razor Naga Epic Razor Creative Sound Blaster Titanium 
  hide details  
Reply
post #8 of 28
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by busa
Vaporlock is an airpocket that traps the flow of water. Usually happens when first filling a system and the lines aren't full yet.
If you can pinch off a hose somewhere before the rad and remove a fitting...then bump the pump on and off a couple times, this will usually get it going.
If the impeller on the pump is failing...it will slow down or stop flowing but could sound like it is fine. You can also try pinching off the hose before and after the pump and remove it to test it.
so you want me to take off the pipe and then fitting? what do u mean bump the pump?? u mean switch on and off?
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K ASUS Rampage IV Formula AMD 295x2 Watercooled Gskill 4x4 GB  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ vertex 4 SSD LightScribe DVD Custom WC Loop Window 10 pro 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 30" LCD Logitech G15 SilverStone Strider 1500w Corsair 800D 
MouseMouse PadAudio
Razor Naga Epic Razor Creative Sound Blaster Titanium 
  hide details  
Reply
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K ASUS Rampage IV Formula AMD 295x2 Watercooled Gskill 4x4 GB  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ vertex 4 SSD LightScribe DVD Custom WC Loop Window 10 pro 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 30" LCD Logitech G15 SilverStone Strider 1500w Corsair 800D 
MouseMouse PadAudio
Razor Naga Epic Razor Creative Sound Blaster Titanium 
  hide details  
Reply
post #9 of 28
Quote:
Originally Posted by hanwinting
so you want me to take off the pipe and then fitting? what do u mean bump the pump?? u mean switch on and off?
Yes...on/off. When filling system thru the res and using gravity to fill it as far as possible, Then turning on the pump, you won't get any flow thru the system until you crack a fitting to let the air pocket out. Not sure how this would have happened to your rig...I'm leaning more toward a failing pump. Doing this will also confirm that the pump is running or not. I would suggest removing the pump and testing it. Ever cleaned the pump?
Busa's Opti
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel E6700 P5W DH Deluxe Wifi BFG 7800gtx 2g pc6400 4-4-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD 74G raptors in raid0 NEC 3520 winXP sp2 Dell 24" widescreen LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Z board w/bf2 keyset Zeus 650sli+450 dual booting UFO Opti1203 blk/UV blue logitech G7 
Mouse Pad
Xtrack "ripper" 
  hide details  
Reply
Busa's Opti
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel E6700 P5W DH Deluxe Wifi BFG 7800gtx 2g pc6400 4-4-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD 74G raptors in raid0 NEC 3520 winXP sp2 Dell 24" widescreen LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Z board w/bf2 keyset Zeus 650sli+450 dual booting UFO Opti1203 blk/UV blue logitech G7 
Mouse Pad
Xtrack "ripper" 
  hide details  
Reply
post #10 of 28
you can't see the flow going to your reservoir?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400@4.0 DFI Blood Iron EVGA 9600GT 8 Gigs Gskill pc6400 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Maxtor Diamond Max Windows7 Pro Acer AL2016W yes 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ 500w SXS Ultra Aluminus yes yes 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400@4.0 DFI Blood Iron EVGA 9600GT 8 Gigs Gskill pc6400 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Maxtor Diamond Max Windows7 Pro Acer AL2016W yes 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ 500w SXS Ultra Aluminus yes yes 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Water Cooling
Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › Huge probelm with my W/C