Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › Ocing taking out my hdd?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Ocing taking out my hdd?

post #1 of 21
Thread Starter 
Im rock solid at 2.6(260x10) with 1.475 vcore but everytime I go to 10x265 I get DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER when I try to boot at that speed. I did a windows repair once to fix it but everytime I go to 10x265 this happens. Am I missing something?
Media Center Box
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
P4 3 GHz 775 Intel BFG 9600GSO 1GB DDR400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB SG 500GB WD DVD-RW XP MCE 20" Dell LCD 
KeyboardPowerCaseMouse Pad
Dell Antec 500W Generic 4D Steel 
  hide details  
Reply
Media Center Box
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
P4 3 GHz 775 Intel BFG 9600GSO 1GB DDR400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB SG 500GB WD DVD-RW XP MCE 20" Dell LCD 
KeyboardPowerCaseMouse Pad
Dell Antec 500W Generic 4D Steel 
  hide details  
Reply
post #2 of 21
try raising the vcore. similar stuff happened to me and it was because there wasnt enough volts for some reason. i also made the mistake of repairing my windows and now my anti-virus doesnt function too well.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 @ 3.6 GHz DFI Lanparty DK P35-T2RS Sapphire HD4850 @ 700/1035 2 x 2gb GSkill DDR1000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
320gb + 2x750gb + 1tb + 2tb NEC 3550a 7 Ultimate x64 Dell Ultrasharp 2005FPW 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech DiNovo Edge Thermaltake 750w Rocketfish (Lian-Li PC-A71) Logitech MX700 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 @ 3.6 GHz DFI Lanparty DK P35-T2RS Sapphire HD4850 @ 700/1035 2 x 2gb GSkill DDR1000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
320gb + 2x750gb + 1tb + 2tb NEC 3550a 7 Ultimate x64 Dell Ultrasharp 2005FPW 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech DiNovo Edge Thermaltake 750w Rocketfish (Lian-Li PC-A71) Logitech MX700 
  hide details  
Reply
post #3 of 21
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by blazin-asian
try raising the vcore. similar stuff happened to me and it was because there wasnt enough volts for some reason. i also made the mistake of repairing my windows and now my anti-virus doesnt function too well.
I tried that but it doesn't help. Im pretty sure its a bios setting but this is my first amd so I need some guidance
Media Center Box
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
P4 3 GHz 775 Intel BFG 9600GSO 1GB DDR400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB SG 500GB WD DVD-RW XP MCE 20" Dell LCD 
KeyboardPowerCaseMouse Pad
Dell Antec 500W Generic 4D Steel 
  hide details  
Reply
Media Center Box
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
P4 3 GHz 775 Intel BFG 9600GSO 1GB DDR400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB SG 500GB WD DVD-RW XP MCE 20" Dell LCD 
KeyboardPowerCaseMouse Pad
Dell Antec 500W Generic 4D Steel 
  hide details  
Reply
post #4 of 21
that happened to me whit this current setup.... it currupted the hdd so bad i have to completely reinstally windows and i lost everything! i have no clue how or why it happened, but im kinda scared to try and break 265fsb...lol though i have tried it again and its unstable after 253fsb... so im not worried...
AMD Gamer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8320 Asus M5A99FX-Pro MSI GTX980 Gaming Crucial Ballistix 4x4gb 1934mhz @ 8-8-8-24 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung Evo 500GB Thermaltake Water 2.0 Windows 10 LG 27" 4k 
PowerCaseMouseMouse Pad
Huntkey X7 900w Thermaltake Urban S31 Logitech G500 Rocketfish Knockoff of Razer propad 
Audio
Logitech Z5500 & G430 
  hide details  
Reply
AMD Gamer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8320 Asus M5A99FX-Pro MSI GTX980 Gaming Crucial Ballistix 4x4gb 1934mhz @ 8-8-8-24 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung Evo 500GB Thermaltake Water 2.0 Windows 10 LG 27" 4k 
PowerCaseMouseMouse Pad
Huntkey X7 900w Thermaltake Urban S31 Logitech G500 Rocketfish Knockoff of Razer propad 
Audio
Logitech Z5500 & G430 
  hide details  
Reply
post #5 of 21
I don't understand the 10x multi with the 3000+??
What happened to 9x
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X2 3800 ALBATRON KM51PV M-ATX Gainward 7900GT 512MB Team Group PC4K 2GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
4 x 250GB That is me. 19" LCD WOLF CLAW V2 
PowerCaseMouse
Silverstone Grunt Aspire X-QPACK The trigger machanism 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X2 3800 ALBATRON KM51PV M-ATX Gainward 7900GT 512MB Team Group PC4K 2GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
4 x 250GB That is me. 19" LCD WOLF CLAW V2 
PowerCaseMouse
Silverstone Grunt Aspire X-QPACK The trigger machanism 
  hide details  
Reply
post #6 of 21
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by tuchan
I don't understand the 10x multi with the 3000+??
The socket 754 ver. is 10x200 stock.
Media Center Box
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
P4 3 GHz 775 Intel BFG 9600GSO 1GB DDR400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB SG 500GB WD DVD-RW XP MCE 20" Dell LCD 
KeyboardPowerCaseMouse Pad
Dell Antec 500W Generic 4D Steel 
  hide details  
Reply
Media Center Box
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
P4 3 GHz 775 Intel BFG 9600GSO 1GB DDR400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB SG 500GB WD DVD-RW XP MCE 20" Dell LCD 
KeyboardPowerCaseMouse Pad
Dell Antec 500W Generic 4D Steel 
  hide details  
Reply
post #7 of 21
Eliminate the ram out of the equation, by setting all of the advanced options to Auto.

Also enable PCILOCK in windows start menu Run--> msconfig--> BOOT.INI ---> Advanced options --> PCILOCK.

And other them adding Vdimm. I'm out of idea's
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6700 3.6 1.35v Asus P5B Deluxe Wifi 8800gtx 2Gb Crucial Ballstix 667 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x WD raptors XP Pro -SP2 Samsung 204b Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
OCZ GX 600w Lian-Li 1000vb Logitech Mx-518 +MX revolution 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6700 3.6 1.35v Asus P5B Deluxe Wifi 8800gtx 2Gb Crucial Ballstix 667 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x WD raptors XP Pro -SP2 Samsung 204b Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
OCZ GX 600w Lian-Li 1000vb Logitech Mx-518 +MX revolution 
  hide details  
Reply
post #8 of 21
Quote:
Originally Posted by steveo42024
The socket 754 ver. is 10x200 stock.
Sorry mate didn't even think of that:withstupi
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X2 3800 ALBATRON KM51PV M-ATX Gainward 7900GT 512MB Team Group PC4K 2GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
4 x 250GB That is me. 19" LCD WOLF CLAW V2 
PowerCaseMouse
Silverstone Grunt Aspire X-QPACK The trigger machanism 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X2 3800 ALBATRON KM51PV M-ATX Gainward 7900GT 512MB Team Group PC4K 2GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
4 x 250GB That is me. 19" LCD WOLF CLAW V2 
PowerCaseMouse
Silverstone Grunt Aspire X-QPACK The trigger machanism 
  hide details  
Reply
post #9 of 21
I think your ram might have errors and not your hard drive. Most errors with windows occur because of ram. Random shut downs, starts up but shutsdowns right after logon, and in some cases like yours, it might not be recognizing the hard drive right after post. I would try to eliminate you ram out of the equation.
E6600
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6600 C2D @ 3.6 P5B-D EVGA 7600GT 2GB Gskill HZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
74gb Raptor Samsung DVD+ XP LG 19inch 
PowerCase
Rosewill 600w Raidmax Silmodon 
  hide details  
Reply
E6600
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6600 C2D @ 3.6 P5B-D EVGA 7600GT 2GB Gskill HZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
74gb Raptor Samsung DVD+ XP LG 19inch 
PowerCase
Rosewill 600w Raidmax Silmodon 
  hide details  
Reply
post #10 of 21
Quote:
Originally Posted by blazin-asian
try raising the vcore. similar stuff happened to me and it was because there wasnt enough volts for some reason. i also made the mistake of repairing my windows and now my anti-virus doesnt function too well.
I had that exact same problem. It was on my old barton, The disk got corrupt or something, I had to do a total reinstall.


I'd say try booting with an IDE harddrive, if you've got one handy just to eliminate that.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opty 165 CCBWE 0551UPMW MSI K8N NEO4 Platinum/SLI x1900 (545/828) 2GB (2 x 1GB) Corsair 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250/160 gig WD/320 gig seagate 'cuda perp. write Pioneer DVD burner (Dual Layer) XP sp.2 / vista dual boot Samsung 19" 931BW LCD. 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse 2 Antec True 550watt 36 amp Chenming 901B (Black) Logitech MX518 
Mouse Pad
ain no thing but a chikkin wing 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opty 165 CCBWE 0551UPMW MSI K8N NEO4 Platinum/SLI x1900 (545/828) 2GB (2 x 1GB) Corsair 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250/160 gig WD/320 gig seagate 'cuda perp. write Pioneer DVD burner (Dual Layer) XP sp.2 / vista dual boot Samsung 19" 931BW LCD. 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse 2 Antec True 550watt 36 amp Chenming 901B (Black) Logitech MX518 
Mouse Pad
ain no thing but a chikkin wing 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD CPUs
Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › Ocing taking out my hdd?