Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › Bluescreen of weirdness
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Bluescreen of weirdness

post #1 of 6
Thread Starter 
I overclocked my Athlon 3400 2.4ghz clawhammer to 2.6ghz a few days back.
I tried to go further and I found I wasn't able to boot into windows.
So then I reverted my settings back to stock.
However, now if I even make the smallest of changes to the FSB (Eg. +10Mhz) I get major instability issues and I can't boot into windows. My system was completely stable at 2.5-6Ghz, but now I can't get anywhere near.
Now I get a bluescreen whenever I boot windows with a tiny overclock.

Is this strange or what? Is there any suggestions to allow me to go back to my nippier 2.5Ghz?

Edit: Also at stock I'm hitting 50 degress centigrade on full load. I'm sure it usually wasnt this high.
Sys
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E6400 @ 3.2GHz (1.4v) Gigabyte DS3 Sapphire HD4850 2GB XMS2 Corsair 800MHz 
Hard DriveOSMonitorPower
640GB WD-AAKS + 500GB WD + 1TB F3 Tiny XP (not the pirated version) Samsung 206BW 450W Corsair 
Case
CM690 
  hide details  
Reply
Sys
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E6400 @ 3.2GHz (1.4v) Gigabyte DS3 Sapphire HD4850 2GB XMS2 Corsair 800MHz 
Hard DriveOSMonitorPower
640GB WD-AAKS + 500GB WD + 1TB F3 Tiny XP (not the pirated version) Samsung 206BW 450W Corsair 
Case
CM690 
  hide details  
Reply
post #2 of 6
Did you have Service Pack 2 installed and a clean bios or did you change your mobo or something. What did you do? Trying to just change things is worse.
D-Core
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E8500 (3.16GHz) Intel 945GCT-M ZOTAC 8800GT AMP! Edition Patriot PC6400 DDR2 (4x2)4GB RAM 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 750GB 7200RPM CD-RW/DVD+RW Reader Windows Vista Ultimate x64 20" Widescreeen AOC 1680 x 1050 
KeyboardPowerCaseMouse
Generic European Keyboard Case Stock 380W Rosewill TU-155 Razer Copperhead 
Mouse Pad
  hide details  
Reply
D-Core
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E8500 (3.16GHz) Intel 945GCT-M ZOTAC 8800GT AMP! Edition Patriot PC6400 DDR2 (4x2)4GB RAM 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 750GB 7200RPM CD-RW/DVD+RW Reader Windows Vista Ultimate x64 20" Widescreeen AOC 1680 x 1050 
KeyboardPowerCaseMouse
Generic European Keyboard Case Stock 380W Rosewill TU-155 Razer Copperhead 
Mouse Pad
  hide details  
Reply
post #3 of 6
Reseat your heatsink with new thermal paste (preferably arctic silver).
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570k ASRock Z77 Extreme6 EVGA GTX 980ti Superclock 4x4GB Samsung 1600mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung SSD840 2xMaxtor 200gb RAID0 Customer water cooling with '77 Bonneville rad Windows 10 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
27" Korean 1440p Razor mechanical Corsair TH850W CM Stacker 810 
MouseMouse Pad
Razor Lachesis generic 
  hide details  
Reply
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570k ASRock Z77 Extreme6 EVGA GTX 980ti Superclock 4x4GB Samsung 1600mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung SSD840 2xMaxtor 200gb RAID0 Customer water cooling with '77 Bonneville rad Windows 10 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
27" Korean 1440p Razor mechanical Corsair TH850W CM Stacker 810 
MouseMouse Pad
Razor Lachesis generic 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Malachor
Did you have Service Pack 2 installed and a clean bios or did you change your mobo or something. What did you do? Trying to just change things is worse.
The things I changed:

Vcore voltage
FSB
CPU Multiplier

Yes I had SP2 installed, BIOS was fine.

I think I may have physically damaged something T_T. But if that is the case surely even stock settings would be unstable?

EDIT: The bluescreen when windows boots says something about the file: atapi.sys (invalid address at xxx-xxxxx-xxx)

I'm sure its software related problem. I'm gonna install XP x64 edition over this x32 trash
Sys
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E6400 @ 3.2GHz (1.4v) Gigabyte DS3 Sapphire HD4850 2GB XMS2 Corsair 800MHz 
Hard DriveOSMonitorPower
640GB WD-AAKS + 500GB WD + 1TB F3 Tiny XP (not the pirated version) Samsung 206BW 450W Corsair 
Case
CM690 
  hide details  
Reply
Sys
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E6400 @ 3.2GHz (1.4v) Gigabyte DS3 Sapphire HD4850 2GB XMS2 Corsair 800MHz 
Hard DriveOSMonitorPower
640GB WD-AAKS + 500GB WD + 1TB F3 Tiny XP (not the pirated version) Samsung 206BW 450W Corsair 
Case
CM690 
  hide details  
Reply
post #5 of 6
Yes make a clean install. What kind of HardDrive cable you using SATA or ATA? I need to know. Dont do anything dumb after XP install. I had issues like this before I think..
D-Core
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E8500 (3.16GHz) Intel 945GCT-M ZOTAC 8800GT AMP! Edition Patriot PC6400 DDR2 (4x2)4GB RAM 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 750GB 7200RPM CD-RW/DVD+RW Reader Windows Vista Ultimate x64 20" Widescreeen AOC 1680 x 1050 
KeyboardPowerCaseMouse
Generic European Keyboard Case Stock 380W Rosewill TU-155 Razer Copperhead 
Mouse Pad
  hide details  
Reply
D-Core
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E8500 (3.16GHz) Intel 945GCT-M ZOTAC 8800GT AMP! Edition Patriot PC6400 DDR2 (4x2)4GB RAM 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 750GB 7200RPM CD-RW/DVD+RW Reader Windows Vista Ultimate x64 20" Widescreeen AOC 1680 x 1050 
KeyboardPowerCaseMouse
Generic European Keyboard Case Stock 380W Rosewill TU-155 Razer Copperhead 
Mouse Pad
  hide details  
Reply
post #6 of 6
From reading some other forums, it seems this was an issue with people after SP2. It seems more of a hardware issue then reinstalling windows. I would try to update your bios to the latest version and test your ram.

Link to info. Could help you out.

http://www.windowsbbs.com/showthread.php?t=44751
E6600
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6600 C2D @ 3.6 P5B-D EVGA 7600GT 2GB Gskill HZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
74gb Raptor Samsung DVD+ XP LG 19inch 
PowerCase
Rosewill 600w Raidmax Silmodon 
  hide details  
Reply
E6600
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6600 C2D @ 3.6 P5B-D EVGA 7600GT 2GB Gskill HZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
74gb Raptor Samsung DVD+ XP LG 19inch 
PowerCase
Rosewill 600w Raidmax Silmodon 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD CPUs
Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › Bluescreen of weirdness