Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › HELP!!! X800GTO fireblade not functioning properly, !SOS!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

HELP!!! X800GTO fireblade not functioning properly, !SOS!

post #1 of 9
Thread Starter 
ay, can you guys tell me how to flash my card.
I just got my X800gto fireblade (pci-e) and I'm getting problems when booting up, that the monitor has some multi colored stripes in the picture.
On the card itself on the connector pins at the bottom there are two that are cut, where the little copper strips dont reach the bottom. those two go about 3/4 of the normal length of the others, could this be the problem?

Update: I flashed the original bios to the card but the problem persists, my screen is so messed up now it's not even funny. plus the system restarts every time the card goes even under a little bit of load (luckily i still have my RAGE II to boot with)

What do you all recomend?
this is what my screen looks like:
Minotaur
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core I5 2500K MSI P67A-GD53 2 X EVGA GTX 460 SLI G.Skill RIPJAWS 2*4Gb 1.3Ghz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD: 2*500GB Raid0 + 2*2TB 2*DVD RW Optiarc+Samsung Windows 7 64-bit 24" ACER Widescreen HD 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Ergonomic 4000 Corsair HX620 Coolermaster HAF932 Advanced Ocz equalizer 
Mouse Pad
RatPadz GS 
  hide details  
Reply
Minotaur
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core I5 2500K MSI P67A-GD53 2 X EVGA GTX 460 SLI G.Skill RIPJAWS 2*4Gb 1.3Ghz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD: 2*500GB Raid0 + 2*2TB 2*DVD RW Optiarc+Samsung Windows 7 64-bit 24" ACER Widescreen HD 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Ergonomic 4000 Corsair HX620 Coolermaster HAF932 Advanced Ocz equalizer 
Mouse Pad
RatPadz GS 
  hide details  
Reply
post #2 of 9
Could be a bad card. Those lines do not look very good. Maybe you damaged the card. Not sure though. I have never flash a card so i am not sure of the results if somethings got screwed up.
E6600
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6600 C2D @ 3.6 P5B-D EVGA 7600GT 2GB Gskill HZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
74gb Raptor Samsung DVD+ XP LG 19inch 
PowerCase
Rosewill 600w Raidmax Silmodon 
  hide details  
Reply
E6600
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6600 C2D @ 3.6 P5B-D EVGA 7600GT 2GB Gskill HZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
74gb Raptor Samsung DVD+ XP LG 19inch 
PowerCase
Rosewill 600w Raidmax Silmodon 
  hide details  
Reply
post #3 of 9
Also sounds like a dodgy card that sounds like the Core or something else is damaged as those lines are pretty much artifacts..also can you tell us what temps you are getting on that card.
post #4 of 9
sounds like a damaged pipeline. i had the same problem with my 9700 but MUCH MORE INTENSE.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
AMD Athlon XP 2500+Barton A7N8X Deluxe Rev 2.00 Windows XP/Linux Mitsubishi 17" 
KeyboardPowerCaseMouse
Compaq Unbranded..... Random one Microsoft one..... 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
AMD Athlon XP 2500+Barton A7N8X Deluxe Rev 2.00 Windows XP/Linux Mitsubishi 17" 
KeyboardPowerCaseMouse
Compaq Unbranded..... Random one Microsoft one..... 
  hide details  
Reply
post #5 of 9
Adding together all the listed problems above and Add the fact the problem happaned out of the box nad lastly you flashed you cards specific bios, i would say its time for a warranty. When i flashed my C3D GTO to 16 pipes i used the r480 bios on my r423 card and everything was artifacting like mad till I flashed back my old bios with ATIwinflash, kept the opened pipes and no more artifacts. If you flashed just unlock pipes and now everything is buggy, you could have a bad pipe quad, the damage quad would have to be the one you'll need closed, and i am not sure if when you flash it the program decides which pipeline to close. If you want any chance of success you must use you original bios as this one knows which quad was shuttoff on your pcb.
I Say RMA it if nothing else works. I doubt ATI will ever sell off all there old gen cores so getting a replacement shlouldn't be hard. If you get a replacement, "FIRST" post your fuse data before anything and that will tell you right off if the card has the potential to mod. Hope this helps.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 GO@3ghz P5E3 Deluxe X38 Sapphire HD2900XT Gskill 2x1gb, 1gb single channel DDR3/1333 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 7200.11 500gb 32mb cache Pioneer DVD±R Burner XP pro 32bit/Vista Premium sp1 64bit/Ubuntu 8.04 Sceptre 20.1" Widescreen LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
some Kingwin USB model Hiper 580w Black Modular Thermaltake Bach VX w/window 92mm fan Logitech G3 
Mouse Pad
$2.99 Big Lots special 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 GO@3ghz P5E3 Deluxe X38 Sapphire HD2900XT Gskill 2x1gb, 1gb single channel DDR3/1333 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 7200.11 500gb 32mb cache Pioneer DVD±R Burner XP pro 32bit/Vista Premium sp1 64bit/Ubuntu 8.04 Sceptre 20.1" Widescreen LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
some Kingwin USB model Hiper 580w Black Modular Thermaltake Bach VX w/window 92mm fan Logitech G3 
Mouse Pad
$2.99 Big Lots special 
  hide details  
Reply
post #6 of 9
I too agree that you have damage to the core.

Being a new card I would be sending back for warranty. Do make sure you have the original BiIOS for the card installed prior to sending.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3700+Sandiego KACAE DFI LP UT nF4 SLI-D 2 x eVGA6600GT 256Mb 2x512Mb TCCD 
Hard DriveOSKeyboardPower
WD 80Gb SATAII XP Puss Pro Logiteck Multimedia Enermax Noisetaker 485W 
CaseMouse
XG Quantum - modified Logitech MX518 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3700+Sandiego KACAE DFI LP UT nF4 SLI-D 2 x eVGA6600GT 256Mb 2x512Mb TCCD 
Hard DriveOSKeyboardPower
WD 80Gb SATAII XP Puss Pro Logiteck Multimedia Enermax Noisetaker 485W 
CaseMouse
XG Quantum - modified Logitech MX518 
  hide details  
Reply
post #7 of 9
I am using a ati x800 pro vivo, unlocked to 16p(tried to bring it back to 12p but lost the bios cause i flashed it 6 mouths ago). Theres to problemes now, i dont have the stock cooler and i dont have the real bios.
Heres what i posted on an other site, please dont flame me im just so piss*d that i can get it to work

My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Opteron 165 ASRock 939DUAL-SATA2 Win Xp Pro SP 2 26 inch panasonic 
KeyboardPowerCaseMouse
MX 3000 SmartPower 2.0 500 watts Antec TX1050B MX 1000 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Opteron 165 ASRock 939DUAL-SATA2 Win Xp Pro SP 2 26 inch panasonic 
KeyboardPowerCaseMouse
MX 3000 SmartPower 2.0 500 watts Antec TX1050B MX 1000 
  hide details  
Reply
post #8 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by noneed4me2
Adding together all the listed problems above and Add the fact the problem happaned out of the box nad lastly you flashed you cards specific bios, i would say its time for a warranty. When i flashed my C3D GTO to 16 pipes i used the r480 bios on my r423 card and everything was artifacting like mad till I flashed back my old bios with ATIwinflash, kept the opened pipes and no more artifacts. If you flashed just unlock pipes and now everything is buggy, you could have a bad pipe quad, the damage quad would have to be the one you'll need closed, and i am not sure if when you flash it the program decides which pipeline to close. If you want any chance of success you must use you original bios as this one knows which quad was shuttoff on your pcb.
I Say RMA it if nothing else works. I doubt ATI will ever sell off all there old gen cores so getting a replacement shlouldn't be hard. If you get a replacement, "FIRST" post your fuse data before anything and that will tell you right off if the card has the potential to mod. Hope this helps.
WOW, +1 rep man. Thanks for the tip, I will post it right here as soon as the replacement is shipped. Right now I am using MSI X800XL as a replacement... I'll keep in touch!
Minotaur
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core I5 2500K MSI P67A-GD53 2 X EVGA GTX 460 SLI G.Skill RIPJAWS 2*4Gb 1.3Ghz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD: 2*500GB Raid0 + 2*2TB 2*DVD RW Optiarc+Samsung Windows 7 64-bit 24" ACER Widescreen HD 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Ergonomic 4000 Corsair HX620 Coolermaster HAF932 Advanced Ocz equalizer 
Mouse Pad
RatPadz GS 
  hide details  
Reply
Minotaur
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core I5 2500K MSI P67A-GD53 2 X EVGA GTX 460 SLI G.Skill RIPJAWS 2*4Gb 1.3Ghz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD: 2*500GB Raid0 + 2*2TB 2*DVD RW Optiarc+Samsung Windows 7 64-bit 24" ACER Widescreen HD 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Ergonomic 4000 Corsair HX620 Coolermaster HAF932 Advanced Ocz equalizer 
Mouse Pad
RatPadz GS 
  hide details  
Reply
post #9 of 9
Thread Starter 
Damn. The store i bough the Fireblade from did not supply me an Auxiliary power supply. the card at the top right has a 4 pin, white bordered power connector.
Could this problem be related to not enough power? (I have a 420 Watt power supply, I think my ddr voltage is at the max because of overclock and my X2 (power junkie) is at 1.4125V at 2550 MHZ, I have a 250GB sata maxdiamond 10.)

If it "could" be the power, where can I buy this power connector with one end 4 pin for the card the other end the regular 4 pin power connector for cd drives or ide HDD etc.. I cant seen to find one ANYWHERE, local stores etc...
Minotaur
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core I5 2500K MSI P67A-GD53 2 X EVGA GTX 460 SLI G.Skill RIPJAWS 2*4Gb 1.3Ghz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD: 2*500GB Raid0 + 2*2TB 2*DVD RW Optiarc+Samsung Windows 7 64-bit 24" ACER Widescreen HD 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Ergonomic 4000 Corsair HX620 Coolermaster HAF932 Advanced Ocz equalizer 
Mouse Pad
RatPadz GS 
  hide details  
Reply
Minotaur
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core I5 2500K MSI P67A-GD53 2 X EVGA GTX 460 SLI G.Skill RIPJAWS 2*4Gb 1.3Ghz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD: 2*500GB Raid0 + 2*2TB 2*DVD RW Optiarc+Samsung Windows 7 64-bit 24" ACER Widescreen HD 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Ergonomic 4000 Corsair HX620 Coolermaster HAF932 Advanced Ocz equalizer 
Mouse Pad
RatPadz GS 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › HELP!!! X800GTO fireblade not functioning properly, !SOS!