Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › Win98 dosn't detect recently installed slave drive
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Win98 dosn't detect recently installed slave drive

post #1 of 11
Thread Starter 
Hello everyone I just installed a slave drive it was a 16gig maxtor from a friend of mine. My bios recognizes the drive as a maxtor and I used my restore cd to write zeros to the slave drive and that went fine. I was wondering why my drive wont show up in windows though? I just have a c: drive but they are both in there. I also have a seprate drive that i took out and if I put that one back in it still recognizes it and it loads it fine. I think I need to do something like fdisk is this correct? Thanks.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon 64 X2 5000+ 2.60GHZ Nvidia 9600GT 512mb geforce 3gb 
Hard DriveOSMonitor
400gb wd vista 14' 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon 64 X2 5000+ 2.60GHZ Nvidia 9600GT 512mb geforce 3gb 
Hard DriveOSMonitor
400gb wd vista 14' 
  hide details  
Reply
post #2 of 11
whats the model number?
cant complain..
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3800 X2 Asus A8N5X EVGA 7600GT CO 2GB G.SKILL DDR400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x80GB WDC TSST DVDRW + Samsung DVD XP Pro SP2 Samsung 17" 710n LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Not good... ASPIRE 520w 35@12V RAIDMAX SMILODON Razer Diamondback 
Mouse Pad
BriteMat 
  hide details  
Reply
cant complain..
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3800 X2 Asus A8N5X EVGA 7600GT CO 2GB G.SKILL DDR400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x80GB WDC TSST DVDRW + Samsung DVD XP Pro SP2 Samsung 17" 710n LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Not good... ASPIRE 520w 35@12V RAIDMAX SMILODON Razer Diamondback 
Mouse Pad
BriteMat 
  hide details  
Reply
post #3 of 11
You need to give the HDD a windows Readable partition before it will show up..To do this right click on ''My computer'' and select ''Manage'' then on the window that pops up go to ''Disk management'' and you should see another disk there namely your Slave right click on it and select ''create partition'' or ''partition'' and follow the on screen steps.
post #4 of 11
It's because Windows98 doesn't support that size. I had this happen to me with a 10 gig.
Silverbullet
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4690k MSI Gaming 5  Asus GTX670 DC2OG Corsair Vengeance 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Corsair Vengeance LP Kingston SSDnow 120gb m.2 Kingston SSDnow 240gb Enermax ETS-T40-BK 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 Acer GN246HL Acer X233H Logitech G710+ 
PowerCaseMouseMouse Pad
FSP Aurum 650w Lian Li PC-V1000PII Razer Deathadder Chroma Xtrac Pad Ripper 
AudioAudio
Sound Blaster Z Sennheiser HD598 
  hide details  
Reply
Silverbullet
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4690k MSI Gaming 5  Asus GTX670 DC2OG Corsair Vengeance 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Corsair Vengeance LP Kingston SSDnow 120gb m.2 Kingston SSDnow 240gb Enermax ETS-T40-BK 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 Acer GN246HL Acer X233H Logitech G710+ 
PowerCaseMouseMouse Pad
FSP Aurum 650w Lian Li PC-V1000PII Razer Deathadder Chroma Xtrac Pad Ripper 
AudioAudio
Sound Blaster Z Sennheiser HD598 
  hide details  
Reply
post #5 of 11
Quote:
Originally Posted by mycomputersucks
It's because Windows98 doesn't support that size. I had this happen to me with a 10 gig.
I believe this problem Was sorted with the Release of Windows 98 SECOND EDITION.
post #6 of 11
Thread Starter 
That is what I have second edition. Thank God.

When I right click on "my computer" it gives me the option "map network drive"

Is this what I want?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon 64 X2 5000+ 2.60GHZ Nvidia 9600GT 512mb geforce 3gb 
Hard DriveOSMonitor
400gb wd vista 14' 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon 64 X2 5000+ 2.60GHZ Nvidia 9600GT 512mb geforce 3gb 
Hard DriveOSMonitor
400gb wd vista 14' 
  hide details  
Reply
post #7 of 11
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by lessthanjake1241
whats the model number?

G6-350
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon 64 X2 5000+ 2.60GHZ Nvidia 9600GT 512mb geforce 3gb 
Hard DriveOSMonitor
400gb wd vista 14' 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon 64 X2 5000+ 2.60GHZ Nvidia 9600GT 512mb geforce 3gb 
Hard DriveOSMonitor
400gb wd vista 14' 
  hide details  
Reply
post #8 of 11
Quote:
Originally Posted by cichlid
That is what I have second edition. Thank God.

When I right click on "my computer" it gives me the option "map network drive"

Is this what I want?
No, that's to put an address for a drive that is on a network.
Elite
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
IBM PPC Triple core @ 3.2GHz Custom ATi Xenos 10MB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120GB DVD ROM XBox 360 Dashboard Dell 24" 2405FPW 
PowerCase
Big Honkin One Black 
  hide details  
Reply
Elite
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
IBM PPC Triple core @ 3.2GHz Custom ATi Xenos 10MB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120GB DVD ROM XBox 360 Dashboard Dell 24" 2405FPW 
PowerCase
Big Honkin One Black 
  hide details  
Reply
post #9 of 11
Quote:
Originally Posted by cichlid
That is what I have second edition. Thank God.

When I right click on "my computer" it gives me the option "map network drive"

Is this what I want?
There should be an option called ''Manage'' if not then give that option ago.
post #10 of 11
Thread Starter 
That just gives me an error saying the computer cannot be found. Is it something I need to do with fdisk because I don't have win98 cd right here.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon 64 X2 5000+ 2.60GHZ Nvidia 9600GT 512mb geforce 3gb 
Hard DriveOSMonitor
400gb wd vista 14' 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon 64 X2 5000+ 2.60GHZ Nvidia 9600GT 512mb geforce 3gb 
Hard DriveOSMonitor
400gb wd vista 14' 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Hard Drives & Storage
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › Win98 dosn't detect recently installed slave drive