Overclock.net › Forums › Components › Mice › [Official] The Cyborg R.A.T. and M.M.O Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] The Cyborg R.A.T. and M.M.O Owners Club - Page 221

post #2201 of 3835
You're not wrong. smile.gif
post #2202 of 3835
For the people who have the mmo7 is it durable, or should I get the RAT7?
post #2203 of 3835
Just found this thread and have not taken the time to sift through all 220+ pages. Was wondering if any of the vets out here can tell me if what I'm experiencing with my MMO 7 is common.

I've had the mouse for a month and everything has been working great. Then last night all movement in the x-axis direction stopped working right in the middle of a gaming session. I alt-tab out of game to the Windows desktop to make sure it wasn't just the game. Same thing happened there, I could only move the cursor vertically. After a couple minutes of me moving the mouse around erratically it started working again. I also noticed that the profiler went back to the default and I had to re-select my profile. I have both the latest version of the software and the driver.

Any thoughts?
post #2204 of 3835
Hi,
Despite a lot of bad reviews I bought an MMO7 today. I like the design, and I'm slowly getting used to it.

I would like to know if I can assign the 'forwards' and 'backwards' buttons to another button? For example I would like to assign the 'backwards' function to button 2 on the mouse. I don't know if this is possible?

Thanks.
post #2205 of 3835
Quote:
Originally Posted by dragulaz View Post

Just found this thread and have not taken the time to sift through all 220+ pages. Was wondering if any of the vets out here can tell me if what I'm experiencing with my MMO 7 is common.
I've had the mouse for a month and everything has been working great. Then last night all movement in the x-axis direction stopped working right in the middle of a gaming session. I alt-tab out of game to the Windows desktop to make sure it wasn't just the game. Same thing happened there, I could only move the cursor vertically. After a couple minutes of me moving the mouse around erratically it started working again. I also noticed that the profiler went back to the default and I had to re-select my profile. I have both the latest version of the software and the driver.
Any thoughts?
I have experienced this too. I've had my mouse profile just stop working mid game... and then I had to pull the USB cord and re-plug it to get it working again. I don't know what causes that, but it's annoying as hell.

It got so bad that now I plug the mouse into my front mouse port instead of plugging it into the back where I normally plug mice into.

I just wonder what causes that issue... maybe Mad Catz Rich will chime in on it.
Darkside of Fury
(13 items)
 
Fast and Furious
(11 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I7 930 MSI X58 Pro-E XFX Radeon 5850 Black Edition 6GB Kingston HyperX 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ 128GB Vertex 2 SSD Samsung 223L Windows 7 Ultimate 64 bit Asus 26" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Enermax Revolution 85+ CoolerMaster ATCS 840 Logitech G9 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i3/i5/i7 Z77 MPower (MS-7751) NVIDIA GeForce GTX 670 G-Skill 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Vertex 4 Lite-on DVD Corsair H100 Windows 7 Ultimate 
PowerCaseMouse
CoolerMaster Silent Pro 1050 CoolerMaster 690 II Advanced Cyborg MMO 7 
  hide details  
Reply
Darkside of Fury
(13 items)
 
Fast and Furious
(11 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I7 930 MSI X58 Pro-E XFX Radeon 5850 Black Edition 6GB Kingston HyperX 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ 128GB Vertex 2 SSD Samsung 223L Windows 7 Ultimate 64 bit Asus 26" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Enermax Revolution 85+ CoolerMaster ATCS 840 Logitech G9 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i3/i5/i7 Z77 MPower (MS-7751) NVIDIA GeForce GTX 670 G-Skill 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Vertex 4 Lite-on DVD Corsair H100 Windows 7 Ultimate 
PowerCaseMouse
CoolerMaster Silent Pro 1050 CoolerMaster 690 II Advanced Cyborg MMO 7 
  hide details  
Reply
post #2206 of 3835
Happy to see people like this mouse as much as I do.
All Around
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
1100t ASUS M5A99X EVO EVGA GTX 570 HD 2.5GB EVGA GTX 570 HD 2.5GB 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Corsair Vengance  750 GB WD Caviar Black Intel 330  Corsair H60  
CoolingCoolingOSMonitor
Zalman CNPS20LQ CPU Water Cooling Thermaltake Water 2.0 Performer CPU Water Cooler Windows 7 Ultimate Dell 21", Samsung 19", Norcent 17", VIZIO 32" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G110 Corsair AX750 Cooler Master HAF 922 R.A.T. 7 
Mouse PadAudioOther
Steel SeriesNP+ Optical Toslink to SONY receiver to BOSE System  Jawbone ERA for calls and game chat 
  hide details  
Reply
All Around
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
1100t ASUS M5A99X EVO EVGA GTX 570 HD 2.5GB EVGA GTX 570 HD 2.5GB 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Corsair Vengance  750 GB WD Caviar Black Intel 330  Corsair H60  
CoolingCoolingOSMonitor
Zalman CNPS20LQ CPU Water Cooling Thermaltake Water 2.0 Performer CPU Water Cooler Windows 7 Ultimate Dell 21", Samsung 19", Norcent 17", VIZIO 32" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G110 Corsair AX750 Cooler Master HAF 922 R.A.T. 7 
Mouse PadAudioOther
Steel SeriesNP+ Optical Toslink to SONY receiver to BOSE System  Jawbone ERA for calls and game chat 
  hide details  
Reply
post #2207 of 3835
Quote:
Originally Posted by dragulaz View Post

Just found this thread and have not taken the time to sift through all 220+ pages. Was wondering if any of the vets out here can tell me if what I'm experiencing with my MMO 7 is common.
I've had the mouse for a month and everything has been working great. Then last night all movement in the x-axis direction stopped working right in the middle of a gaming session. I alt-tab out of game to the Windows desktop to make sure it wasn't just the game. Same thing happened there, I could only move the cursor vertically. After a couple minutes of me moving the mouse around erratically it started working again. I also noticed that the profiler went back to the default and I had to re-select my profile. I have both the latest version of the software and the driver.
Any thoughts?

I had this exact same problem on my RAT 9. It just seems to have stopped happening. I thought it was WiFi interference for a while, but I took it to work for a couple of weeks and it worked perfectly there until it got really dirty (the laser aperture got all clogged up with wads of dust). I cleaned it with a q-tip and Windex (a little dab on the Q-Tip) and it continued working great. I brought it home and it has never had the problem since. Every once in a while it acts like a dirty ball mouse, so I jam a Q-Tip in there and twist it around a few times and it seems to work OK after that.

Try the Q-Tip cleaning method and see if it makes a difference (even if the laser looks clean).

IMO, Madcats should consider changing the laser aperture. I have a Microsoft laser mouse on the same bench at work, and it works 100% all the time. Because of the large opening it has for the laser, even if dust gets in there it just falls out again. The Rats have a little tiny opening so any dust, or fiber or any other particle that comes along gets into the opening and stays in there. At least that's the only explanation for why the MS laser mouse never has any tracking problems on my dirty old work bench. I have also got two other high quality gaming laser mice here at home, and they also never have any tracking or cleaning problems. In fact, before I bought the RAT 9, I hadn't had any problems with tracking on any optical or laser mice I owned since I gave up ball mice about 20 years ago. Then I got the RAT 9, and had problems. Since then I have picked up two Logitech laser mice, and a Corsair laser mouse, and they all tracked without any problems. I still have the Corsair M90 and the Logitech G9x in use, and neither one has ever required any cleaning, and has never failed to operate perfectly.

Frankly, I can't blame the RAT 9 tracking problems exclusively on a dirty mouse because if that's all that was causing it, the other mice would have exhibited similar symptoms. So, although a dirty laser may be causing the tracking error, the question is why is the RAT mouse more prone to this than other mice are?

However, it's working fine now, and I only need to use the Q-tip once in a while so currently I'm happy with my RAT 9. Give the Q-Tip a try and see if it helps.
Nukeyork
(24 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 4770k ASUS Sabertooth Z87 MSI Radeon RX480 Gaming X 8GB MSI Radeon RX480 Gaming X 8GB 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16G Kingston 1600MHz Corsair Force Series SSD 180GB Crucial MX300 SSD 525GB Western Digital WD10EALS 1TB 
Optical DriveCoolingOSMonitor
ASUS BW-12B1ST Blu-ray RW Thermaltake Water 3.0 Ultimate Windows 10 64 pro LG 34UM65-P 
KeyboardPowerCaseMouse
Hcman Zhuque Teamwolf Mechanical Corsair AX750 Corsair 760T Steel Series Sensei Wireless Gaming Mouse 
Mouse PadAudioOtherOther
Steel Series 4HD Pro On Board Thermaltake X 5G Superspeed USB 3.0 Hard Drive ... Logitech Driving Force GT Steering Wheel 
OtherOtherOtherOther
Thrustmaster T.Flight Hotas X Joystick NZXT Hue LED Controller Razer Orbweaver Chroma RGB Mechanical Gaming Co... Ergotron LX Desk Mount LCD Arm 
  hide details  
Reply
Nukeyork
(24 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 4770k ASUS Sabertooth Z87 MSI Radeon RX480 Gaming X 8GB MSI Radeon RX480 Gaming X 8GB 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16G Kingston 1600MHz Corsair Force Series SSD 180GB Crucial MX300 SSD 525GB Western Digital WD10EALS 1TB 
Optical DriveCoolingOSMonitor
ASUS BW-12B1ST Blu-ray RW Thermaltake Water 3.0 Ultimate Windows 10 64 pro LG 34UM65-P 
KeyboardPowerCaseMouse
Hcman Zhuque Teamwolf Mechanical Corsair AX750 Corsair 760T Steel Series Sensei Wireless Gaming Mouse 
Mouse PadAudioOtherOther
Steel Series 4HD Pro On Board Thermaltake X 5G Superspeed USB 3.0 Hard Drive ... Logitech Driving Force GT Steering Wheel 
OtherOtherOtherOther
Thrustmaster T.Flight Hotas X Joystick NZXT Hue LED Controller Razer Orbweaver Chroma RGB Mechanical Gaming Co... Ergotron LX Desk Mount LCD Arm 
  hide details  
Reply
post #2208 of 3835

Also, the rats seem to be extremely sensitive to bass. If I listen to loud music, I just turn my mouse upside down, and use my ball mouse. And if you do use the mouse when listing to bassy enough music to move it, the cursor slowly walks across the screen even after the sound has stopped.

2nd Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
[Intel] 2500k [4.5ghz] [1.3 volts] [AsRock] P67 Extreme 6 [Sapphire] 6950 Toxic [Unlocked to 6970 spec] Powercolor reference 6950 [Unlocked to 6970 spec] 
RAMRAMHard DriveHard Drive
[Samsung] Low voltage memory [@1866 mHz 9-10-9-28] [GSkill] Sniper 1866 9-10-9-28 1.5V [Corsair] 120gb Force GT WD 500GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x Seagate Crapstellation ES 2TB [Raid 1] [Coolermaster] V8 Windows 7 [Gateway] FDH2402 
KeyboardPowerCaseMouse
[CM Storm] QuickFire TK [XFX] Core Edition PRO850W [In Win] Dragon Rider Logitech G502 w/ stupid LEDs 
  hide details  
Reply
2nd Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
[Intel] 2500k [4.5ghz] [1.3 volts] [AsRock] P67 Extreme 6 [Sapphire] 6950 Toxic [Unlocked to 6970 spec] Powercolor reference 6950 [Unlocked to 6970 spec] 
RAMRAMHard DriveHard Drive
[Samsung] Low voltage memory [@1866 mHz 9-10-9-28] [GSkill] Sniper 1866 9-10-9-28 1.5V [Corsair] 120gb Force GT WD 500GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x Seagate Crapstellation ES 2TB [Raid 1] [Coolermaster] V8 Windows 7 [Gateway] FDH2402 
KeyboardPowerCaseMouse
[CM Storm] QuickFire TK [XFX] Core Edition PRO850W [In Win] Dragon Rider Logitech G502 w/ stupid LEDs 
  hide details  
Reply
post #2209 of 3835
Sooo is this mouse a buy or a not buy? Should I just get something else?
post #2210 of 3835

The x/y axis problem rarely happens so disconcern that, but if you have the same problem I do and listen to a lot of bass, that may be a deal breaker for you.

2nd Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
[Intel] 2500k [4.5ghz] [1.3 volts] [AsRock] P67 Extreme 6 [Sapphire] 6950 Toxic [Unlocked to 6970 spec] Powercolor reference 6950 [Unlocked to 6970 spec] 
RAMRAMHard DriveHard Drive
[Samsung] Low voltage memory [@1866 mHz 9-10-9-28] [GSkill] Sniper 1866 9-10-9-28 1.5V [Corsair] 120gb Force GT WD 500GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x Seagate Crapstellation ES 2TB [Raid 1] [Coolermaster] V8 Windows 7 [Gateway] FDH2402 
KeyboardPowerCaseMouse
[CM Storm] QuickFire TK [XFX] Core Edition PRO850W [In Win] Dragon Rider Logitech G502 w/ stupid LEDs 
  hide details  
Reply
2nd Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
[Intel] 2500k [4.5ghz] [1.3 volts] [AsRock] P67 Extreme 6 [Sapphire] 6950 Toxic [Unlocked to 6970 spec] Powercolor reference 6950 [Unlocked to 6970 spec] 
RAMRAMHard DriveHard Drive
[Samsung] Low voltage memory [@1866 mHz 9-10-9-28] [GSkill] Sniper 1866 9-10-9-28 1.5V [Corsair] 120gb Force GT WD 500GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x Seagate Crapstellation ES 2TB [Raid 1] [Coolermaster] V8 Windows 7 [Gateway] FDH2402 
KeyboardPowerCaseMouse
[CM Storm] QuickFire TK [XFX] Core Edition PRO850W [In Win] Dragon Rider Logitech G502 w/ stupid LEDs 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Mice
Overclock.net › Forums › Components › Mice › [Official] The Cyborg R.A.T. and M.M.O Owners Club