Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › vmod troubles
New Posts  All Forums:Forum Nav:

vmod troubles

post #1 of 14
Thread Starter 
I just did the ASrock Vmod and heres the thing. I know it works because when i set it to 1.15 in the bios it reads 1.6V but when i try something like 255x11 it wont boot. and i am very sure ive done everything correctly
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X2 4800+ DFI Lanparty UT CFX3200 X1800XT 2048 OCZ gold DDR500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
160g IDE generic manufactre, 320g sata2 maxtor XP home 20" sceptre 1650x1080 Logitech G15 
PowerCaseMouse
OCZ GameXtreme 700W RAIDMAX Astro MX510 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X2 4800+ DFI Lanparty UT CFX3200 X1800XT 2048 OCZ gold DDR500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
160g IDE generic manufactre, 320g sata2 maxtor XP home 20" sceptre 1650x1080 Logitech G15 
PowerCaseMouse
OCZ GameXtreme 700W RAIDMAX Astro MX510 
  hide details  
Reply
post #2 of 14
Does your system boot while running the processor at stock?

Do you have the CPU and PCI bus's set to Async (ie, PCI bus will not raise when CPU bus is raised)?

What brand power supply do you have?

Do you have Cool N Quiet Disabled?

Since you are running your CPU at 255, did you remember to drop your HTT multiplier down to 3x/maybe 4x (you might want to try running at 280 w/ cpu multi at 10x so you can set your HTT multi at 3x and not be underclocking it)?

This thread may also have an answer for you, but we'll need the answer to the above questions anyways to help find out what's going on
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300 @ 2.56ghz ASUS P5B Deluxe Wi-Fi/AP X850XT 2gb Crucial 10th Anniversary @4-4-4-12/? 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x Seagate 7200.10 320gb Lite-On 165H6S, NEC ND-3550 1. Vista Ultimate 64-bit, 2. Windows XP Pro/SP2 Samsung SyncMaster 914v 
KeyboardPowerCaseMouse
Standard OCZ GameXStream 700w Logitech Area 51 (Black) Microsoft Habu 
Mouse Pad
Who uses these wtf? 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300 @ 2.56ghz ASUS P5B Deluxe Wi-Fi/AP X850XT 2gb Crucial 10th Anniversary @4-4-4-12/? 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x Seagate 7200.10 320gb Lite-On 165H6S, NEC ND-3550 1. Vista Ultimate 64-bit, 2. Windows XP Pro/SP2 Samsung SyncMaster 914v 
KeyboardPowerCaseMouse
Standard OCZ GameXStream 700w Logitech Area 51 (Black) Microsoft Habu 
Mouse Pad
Who uses these wtf? 
  hide details  
Reply
post #3 of 14
Thread Starter 
yes

yes

and for PSU http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817167009

no

and the thing is the dual sata had a cap at 274 and i want to hit 3.0 atleast and the only way is to get 273-274x11 is it something other than the voltage im getting? because im sure i have more than enough

right now i am 255x11 with the maximum voltage of 1.45 (im not using the 1.15 like the mod says to because it wont boot at high frequencys but when i set the voltage at 1.15 the bios says im at 1.6)
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X2 4800+ DFI Lanparty UT CFX3200 X1800XT 2048 OCZ gold DDR500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
160g IDE generic manufactre, 320g sata2 maxtor XP home 20" sceptre 1650x1080 Logitech G15 
PowerCaseMouse
OCZ GameXtreme 700W RAIDMAX Astro MX510 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X2 4800+ DFI Lanparty UT CFX3200 X1800XT 2048 OCZ gold DDR500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
160g IDE generic manufactre, 320g sata2 maxtor XP home 20" sceptre 1650x1080 Logitech G15 
PowerCaseMouse
OCZ GameXtreme 700W RAIDMAX Astro MX510 
  hide details  
Reply
post #4 of 14
Try booting it at 255x11 with the HTT multiplier set at 3x and disable Cool N Quiet
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300 @ 2.56ghz ASUS P5B Deluxe Wi-Fi/AP X850XT 2gb Crucial 10th Anniversary @4-4-4-12/? 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x Seagate 7200.10 320gb Lite-On 165H6S, NEC ND-3550 1. Vista Ultimate 64-bit, 2. Windows XP Pro/SP2 Samsung SyncMaster 914v 
KeyboardPowerCaseMouse
Standard OCZ GameXStream 700w Logitech Area 51 (Black) Microsoft Habu 
Mouse Pad
Who uses these wtf? 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300 @ 2.56ghz ASUS P5B Deluxe Wi-Fi/AP X850XT 2gb Crucial 10th Anniversary @4-4-4-12/? 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x Seagate 7200.10 320gb Lite-On 165H6S, NEC ND-3550 1. Vista Ultimate 64-bit, 2. Windows XP Pro/SP2 Samsung SyncMaster 914v 
KeyboardPowerCaseMouse
Standard OCZ GameXStream 700w Logitech Area 51 (Black) Microsoft Habu 
Mouse Pad
Who uses these wtf? 
  hide details  
Reply
post #5 of 14
Why did you shoot right up to 1.6v. Your Sandy should be able to get to that frequency without that kind of voltage. Try booting it at 1.45, and if that does not work 1.5, and if that does..... You get the picture. Just don't jump up there unless you have to. Disable that Cool & Quiet B.S.

Sidenote: Have you ever had your Corsiar Memory up to 255MHz before, at 2.7 volts? You might need to throw in a divider if you have not already.
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E2180 Gigabyte GA-EP35-DS3L MSI 9800GT Mushkin 2x1GB DDR2-800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 400GB / Seagate 80GB Asus 18X DVD-Burner Vista Ultimate 32-bit KDS 22" LCD 
PowerCaseMouse
Mushkin 550W Antec P180B Logitech Mx500 
  hide details  
Reply
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E2180 Gigabyte GA-EP35-DS3L MSI 9800GT Mushkin 2x1GB DDR2-800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 400GB / Seagate 80GB Asus 18X DVD-Burner Vista Ultimate 32-bit KDS 22" LCD 
PowerCaseMouse
Mushkin 550W Antec P180B Logitech Mx500 
  hide details  
Reply
post #6 of 14
Thread Starter 
it can get 255x11 with 1.45 but i was trying to get higher. when i go above 255 i get reboot errors so i did the vmod to get the voltage higher to achieve higher speeds. The mod guide said that it would be 1.55V not 1.6 so i was suprised by that. What i dont know is why with 1.6 volts i cannot boot

when i set 1.45 in the bios the voltage is 1.45
when i set 1.15 in the bios its 1.6 (the mod)
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X2 4800+ DFI Lanparty UT CFX3200 X1800XT 2048 OCZ gold DDR500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
160g IDE generic manufactre, 320g sata2 maxtor XP home 20" sceptre 1650x1080 Logitech G15 
PowerCaseMouse
OCZ GameXtreme 700W RAIDMAX Astro MX510 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X2 4800+ DFI Lanparty UT CFX3200 X1800XT 2048 OCZ gold DDR500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
160g IDE generic manufactre, 320g sata2 maxtor XP home 20" sceptre 1650x1080 Logitech G15 
PowerCaseMouse
OCZ GameXtreme 700W RAIDMAX Astro MX510 
  hide details  
Reply
post #7 of 14
Quote:
Originally Posted by sneakmonkey
it can get 255x11 with 1.45 but i was trying to get higher. when i go above 255 i get reboot errors so i did the vmod to get the voltage higher to achieve higher speeds. The mod guide said that it would be 1.55V not 1.6 so i was suprised by that. What i dont know is why with 1.6 volts i cannot boot

when i set 1.45 in the bios the voltage is 1.45
when i set 1.15 in the bios its 1.6 (the mod)
Yes I understand the Vmod specifics, I had the very board and did the very modification. Try a lower voltage like I suggested. You did not address my sidenote in which I asked you if your memory had been able to achieve 255GHz or higher at the low voltage setting your motherboard allows? Throw in a divider and take you memory out of the equation. You can worry about getting that up later, just focus on your cpu for now.
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E2180 Gigabyte GA-EP35-DS3L MSI 9800GT Mushkin 2x1GB DDR2-800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 400GB / Seagate 80GB Asus 18X DVD-Burner Vista Ultimate 32-bit KDS 22" LCD 
PowerCaseMouse
Mushkin 550W Antec P180B Logitech Mx500 
  hide details  
Reply
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E2180 Gigabyte GA-EP35-DS3L MSI 9800GT Mushkin 2x1GB DDR2-800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 400GB / Seagate 80GB Asus 18X DVD-Burner Vista Ultimate 32-bit KDS 22" LCD 
PowerCaseMouse
Mushkin 550W Antec P180B Logitech Mx500 
  hide details  
Reply
post #8 of 14
Thread Starter 
yes i know my RAM can get to those speeds because im running at 255 right now with 1.45V. and about the divider, i dont know much about memory but i tried running it at different settings and none of them worked
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X2 4800+ DFI Lanparty UT CFX3200 X1800XT 2048 OCZ gold DDR500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
160g IDE generic manufactre, 320g sata2 maxtor XP home 20" sceptre 1650x1080 Logitech G15 
PowerCaseMouse
OCZ GameXtreme 700W RAIDMAX Astro MX510 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X2 4800+ DFI Lanparty UT CFX3200 X1800XT 2048 OCZ gold DDR500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
160g IDE generic manufactre, 320g sata2 maxtor XP home 20" sceptre 1650x1080 Logitech G15 
PowerCaseMouse
OCZ GameXtreme 700W RAIDMAX Astro MX510 
  hide details  
Reply
post #9 of 14
Quote:
Originally Posted by sneakmonkey
yes i know my RAM can get to those speeds because im running at 255 right now with 1.45V. and about the divider, i dont know much about memory but i tried running it at different settings and none of them worked
255MHz out of DDR400 is very impressive, especially considering that it is being done with such low voltage. Do you have it set to 200MHz or to AUTO? Set it to 180MHz or 166MHz, and make sure your Hyper-Transport multiplier is set to 600MHz (3x) if you go over 255MHz, or Auto should work too.
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E2180 Gigabyte GA-EP35-DS3L MSI 9800GT Mushkin 2x1GB DDR2-800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 400GB / Seagate 80GB Asus 18X DVD-Burner Vista Ultimate 32-bit KDS 22" LCD 
PowerCaseMouse
Mushkin 550W Antec P180B Logitech Mx500 
  hide details  
Reply
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E2180 Gigabyte GA-EP35-DS3L MSI 9800GT Mushkin 2x1GB DDR2-800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 400GB / Seagate 80GB Asus 18X DVD-Burner Vista Ultimate 32-bit KDS 22" LCD 
PowerCaseMouse
Mushkin 550W Antec P180B Logitech Mx500 
  hide details  
Reply
post #10 of 14
Thread Starter 
i have it set to auto which puts it at DDR333 actualy but what is hyper transport? also does cool and quiet have anything to do with the problem?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X2 4800+ DFI Lanparty UT CFX3200 X1800XT 2048 OCZ gold DDR500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
160g IDE generic manufactre, 320g sata2 maxtor XP home 20" sceptre 1650x1080 Logitech G15 
PowerCaseMouse
OCZ GameXtreme 700W RAIDMAX Astro MX510 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X2 4800+ DFI Lanparty UT CFX3200 X1800XT 2048 OCZ gold DDR500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
160g IDE generic manufactre, 320g sata2 maxtor XP home 20" sceptre 1650x1080 Logitech G15 
PowerCaseMouse
OCZ GameXtreme 700W RAIDMAX Astro MX510 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › vmod troubles