Overclock.net › Forums › Mobile Computing Forum › Laptops and Netbooks › Power on issue??
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Power on issue??

post #1 of 5
Thread Starter 
I got an old laptop that included everything except the processor. I popped a p4 1.75 vcore 400 mhx fsb processor in it (I know this is the right one to go in) and When I turn it on the fans go but nothing else. The fans turn off after a bit but the cpu fan turns on everyso often to cool down the cpu when it gets hot. Can u guys give me any suggestions as to diagnosing the problem and potential solutions??
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 E4300 @ 2.7 Ghz Asus P5K vanilla Galaxy 8800GT 512MB 2x1gb OCZ PLAt rev. 2 ddr2-800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500 GB + 320 GB DVD+-RW Windows Vista Business Dell 2001 FP 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech 600W Coolmax Antec 900 OCZ Equalizer 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 E4300 @ 2.7 Ghz Asus P5K vanilla Galaxy 8800GT 512MB 2x1gb OCZ PLAt rev. 2 ddr2-800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500 GB + 320 GB DVD+-RW Windows Vista Business Dell 2001 FP 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech 600W Coolmax Antec 900 OCZ Equalizer 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
Model?

And no post at all? You tried external monitor just to rule out LCD?
Toe Breaker
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD FX-8350 Black Edition ASUS Crosshair V Formula-Z AM3+  ASUS R9270X-DC2T-4GD5  ASUS R9270X-DC2T-4GD5  
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G.SKILL Ripjaws Series  Samsung 840 EVO-Series  Samsung 840 EVO-Series  ASUS 24x DVD-RW  
CoolingCoolingOSMonitor
Cooler Master Hyper 212 EVO  7x Phanteks PH-F140SP  Windows 8.1 ASUS VG248QE (x2) 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft 4000 EVGA SuperNOVA 750G2 80PLUS  Phantek Enthoo Logitech G500  
  hide details  
Reply
Toe Breaker
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD FX-8350 Black Edition ASUS Crosshair V Formula-Z AM3+  ASUS R9270X-DC2T-4GD5  ASUS R9270X-DC2T-4GD5  
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G.SKILL Ripjaws Series  Samsung 840 EVO-Series  Samsung 840 EVO-Series  ASUS 24x DVD-RW  
CoolingCoolingOSMonitor
Cooler Master Hyper 212 EVO  7x Phanteks PH-F140SP  Windows 8.1 ASUS VG248QE (x2) 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft 4000 EVGA SuperNOVA 750G2 80PLUS  Phantek Enthoo Logitech G500  
  hide details  
Reply
post #3 of 5
Thread Starter 
I get no post, I plugged in an external screen and get nothing, any other ideas?? Do you think the motherboard may be shot?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 E4300 @ 2.7 Ghz Asus P5K vanilla Galaxy 8800GT 512MB 2x1gb OCZ PLAt rev. 2 ddr2-800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500 GB + 320 GB DVD+-RW Windows Vista Business Dell 2001 FP 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech 600W Coolmax Antec 900 OCZ Equalizer 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 E4300 @ 2.7 Ghz Asus P5K vanilla Galaxy 8800GT 512MB 2x1gb OCZ PLAt rev. 2 ddr2-800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500 GB + 320 GB DVD+-RW Windows Vista Business Dell 2001 FP 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech 600W Coolmax Antec 900 OCZ Equalizer 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
Its the Ram. Replaced it. If you turn on the laptop and the lights turn on but you get no post screen and the laptop turn back off its the ram. if the computer turns on and immidiatly turns off then its the processor in which your case it doesnt sound to be. Try the ram.
E6600
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6600 C2D @ 3.6 P5B-D EVGA 7600GT 2GB Gskill HZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
74gb Raptor Samsung DVD+ XP LG 19inch 
PowerCase
Rosewill 600w Raidmax Silmodon 
  hide details  
Reply
E6600
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6600 C2D @ 3.6 P5B-D EVGA 7600GT 2GB Gskill HZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
74gb Raptor Samsung DVD+ XP LG 19inch 
PowerCase
Rosewill 600w Raidmax Silmodon 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by grkgus
Its the Ram. Replaced it. If you turn on the laptop and the lights turn on but you get no post screen and the laptop turn back off its the ram. if the computer turns on and immidiatly turns off then its the processor in which your case it doesnt sound to be. Try the ram.
I switched the ram on the laptop and it still wont post. I'm pretty much done with the thing. If anybody out the wants to try there hands with a Eurocom Monte Cristo I will sell the thing dirt cheap

Specs:

1.8 Ghz p4
256 MB ram
20 Gb hd
14" screeen
Ati m6 mobility
6000 mA battery

Doesn't post 200$ any takers?

More ideas? The laptop can take willamete or northwoods, if a northwood was in it last (1.5 vcore) will that prevent the lappy from working with willamete? (1.75 vcore)
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 E4300 @ 2.7 Ghz Asus P5K vanilla Galaxy 8800GT 512MB 2x1gb OCZ PLAt rev. 2 ddr2-800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500 GB + 320 GB DVD+-RW Windows Vista Business Dell 2001 FP 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech 600W Coolmax Antec 900 OCZ Equalizer 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 E4300 @ 2.7 Ghz Asus P5K vanilla Galaxy 8800GT 512MB 2x1gb OCZ PLAt rev. 2 ddr2-800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500 GB + 320 GB DVD+-RW Windows Vista Business Dell 2001 FP 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech 600W Coolmax Antec 900 OCZ Equalizer 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Laptops and Netbooks
Overclock.net › Forums › Mobile Computing Forum › Laptops and Netbooks › Power on issue??