Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › x850XT > X850XT PE Temperature Sensor
New Posts  All Forums:Forum Nav:

x850XT > X850XT PE Temperature Sensor

post #1 of 17
Thread Starter 
Hi All

Hopefuly someone can help, Ive got a X850XT AGP, I flashed the bios to a PE bios which has worked fine thanks to this site. I now can not monitor my GPU Temperature which is a bit of a worry, I know I can overclock this card much more as i did so before the flash. Have i killed my cards Temperature Sensor? any ideas ? Also I have no fan control the fans running 100% (lots of noise) I guess this is related to the Sensor problem ?. I've tryed to use ATi tool, MoBo monitor and Catalyst Control Center - the control center is the only one that reports anything .... (20c) - I know thats wrong.

Thanks for your help
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Dual Core 3Ghz Asrock 775-880Pro XP sp2 17" 
PowerCase
Thermaltake 550w Thermaltake Shark 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Dual Core 3Ghz Asrock 775-880Pro XP sp2 17" 
PowerCase
Thermaltake 550w Thermaltake Shark 
  hide details  
Reply
post #2 of 17
well the control center tells me my temps are 20c also but thats when im at my desktop so mabye its right. If i play a game and then minimize its about at 60c or something
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X2 4800+ DFI Lanparty UT CFX3200 X1800XT 2048 OCZ gold DDR500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
160g IDE generic manufactre, 320g sata2 maxtor XP home 20" sceptre 1650x1080 Logitech G15 
PowerCaseMouse
OCZ GameXtreme 700W RAIDMAX Astro MX510 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X2 4800+ DFI Lanparty UT CFX3200 X1800XT 2048 OCZ gold DDR500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
160g IDE generic manufactre, 320g sata2 maxtor XP home 20" sceptre 1650x1080 Logitech G15 
PowerCaseMouse
OCZ GameXtreme 700W RAIDMAX Astro MX510 
  hide details  
Reply
post #3 of 17
Quote:
Originally Posted by deadishduck
Hi All

Hopefuly someone can help, Ive got a X850XT AGP, I flashed the bios to a PE bios which has worked fine thanks to this site. I now can not monitor my GPU Temperature which is a bit of a worry, I know I can overclock this card much more as i did so before the flash. Have i killed my cards Temperature Sensor? any ideas ? Also I have no fan control the fans running 100% (lots of noise) I guess this is related to the Sensor problem ?. I've tryed to use ATi tool, MoBo monitor and Catalyst Control Center - the control center is the only one that reports anything .... (20c) - I know thats wrong.

Thanks for your help
Flash to the original bios and tell us how it goes from there.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3 530 @ 4.3 H55M-S2H gtx465 4gb g.skill 
Hard DrivePowerCase
400GB Samsung TPN-550 cm690 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3 530 @ 4.3 H55M-S2H gtx465 4gb g.skill 
Hard DrivePowerCase
400GB Samsung TPN-550 cm690 
  hide details  
Reply
post #4 of 17
Well?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3 530 @ 4.3 H55M-S2H gtx465 4gb g.skill 
Hard DrivePowerCase
400GB Samsung TPN-550 cm690 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3 530 @ 4.3 H55M-S2H gtx465 4gb g.skill 
Hard DrivePowerCase
400GB Samsung TPN-550 cm690 
  hide details  
Reply
post #5 of 17
Thread Starter 
Ok I flashed my old bios back and mobo monitor picked up the tempreture sensor - (40c idle) the control center seems to have disabled overclockiing -I think this is something to do with the omega drivers, Still got no Fan control, fan running @ 100% (even from boot -it use to spin up to 100% then drop down) So any idea how I can flash it back to the PE bios and still be able to monitor the Temp ?

Thanks again
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Dual Core 3Ghz Asrock 775-880Pro XP sp2 17" 
PowerCase
Thermaltake 550w Thermaltake Shark 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Dual Core 3Ghz Asrock 775-880Pro XP sp2 17" 
PowerCase
Thermaltake 550w Thermaltake Shark 
  hide details  
Reply
post #6 of 17
Does it only spin 100% in windows or from boot up always?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3 530 @ 4.3 H55M-S2H gtx465 4gb g.skill 
Hard DrivePowerCase
400GB Samsung TPN-550 cm690 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3 530 @ 4.3 H55M-S2H gtx465 4gb g.skill 
Hard DrivePowerCase
400GB Samsung TPN-550 cm690 
  hide details  
Reply
post #7 of 17
Not bad at all...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 @ 3.2 GHz 8x400 1.264V DFI LP DK P35-T2RS ECS N8800GT-512MX+ G.Skill 2x2GB DDR2 1000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
MC G2 64GB + F3 1TB + WD Blue 500GB Samsung 16x DVDRW Windows 7 Professional x64 Vison 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Media Antec Neopower 550 Antec Three Hundred G500 
Mouse Pad
Cheapo 
  hide details  
Reply
Not bad at all...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 @ 3.2 GHz 8x400 1.264V DFI LP DK P35-T2RS ECS N8800GT-512MX+ G.Skill 2x2GB DDR2 1000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
MC G2 64GB + F3 1TB + WD Blue 500GB Samsung 16x DVDRW Windows 7 Professional x64 Vison 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Media Antec Neopower 550 Antec Three Hundred G500 
Mouse Pad
Cheapo 
  hide details  
Reply
post #8 of 17
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Xeoc
Does it only spin 100% in windows or from boot up always?

Its 100% as soon as I turn on the system .. From boot up
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Dual Core 3Ghz Asrock 775-880Pro XP sp2 17" 
PowerCase
Thermaltake 550w Thermaltake Shark 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Dual Core 3Ghz Asrock 775-880Pro XP sp2 17" 
PowerCase
Thermaltake 550w Thermaltake Shark 
  hide details  
Reply
post #9 of 17
Thread Starter 
still not working, I thort the sensor mbm found was the ati's GPU sensor but is was my cpu. Anyone ???
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Dual Core 3Ghz Asrock 775-880Pro XP sp2 17" 
PowerCase
Thermaltake 550w Thermaltake Shark 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Dual Core 3Ghz Asrock 775-880Pro XP sp2 17" 
PowerCase
Thermaltake 550w Thermaltake Shark 
  hide details  
Reply
post #10 of 17
RMA the sucker.
:|
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Pentium 4 561 ES ASUS P5GPL-X nVidia GeForce 7900GTX 2x 512MB Corsair XMS 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120GB Western Digital Lite-On DVD Burner 1 <3 Beryl+Ubuntu 6.10 17" sick-ass CRT 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse 500W Aspire Green and Glowing Logitech MX 518 
Mouse Pad
Regular Mat 
  hide details  
Reply
:|
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Pentium 4 561 ES ASUS P5GPL-X nVidia GeForce 7900GTX 2x 512MB Corsair XMS 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120GB Western Digital Lite-On DVD Burner 1 <3 Beryl+Ubuntu 6.10 17" sick-ass CRT 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse 500W Aspire Green and Glowing Logitech MX 518 
Mouse Pad
Regular Mat 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › x850XT > X850XT PE Temperature Sensor