Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASUS SABERTOOTH Motherboards Club (TUF Series)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] ASUS SABERTOOTH Motherboards Club (TUF Series) - Page 106

post #1051 of 1592
Quote:
Originally Posted by chrischoi View Post
My Thermal Radar is unreliable... it jumps from normal temps... up to 86 - 102 Celcius. Like just random spikes. They jump for 1 second and they are back to normal. Poop.
Same thing happens to me. At least in the Asus software. I've always had issues with Asus's buggy software. I never leave that crap installed on my computer.

Those odd readings don't seem to pop up with Adia64. Although it misses a couple of sensors.
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k Gigabyte Z77X-UD5H MSI TF3 7950 Tri-fire Samsung 30nm 4x4GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel 320 160GB and a few samsung platters Windows7 x64 Catleap Q270 Rosewill mechanical 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX850 Xigmatek Elysium Razer Deathadder Puretrak talent 
Audio
Xonar Essence STX 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k Gigabyte Z77X-UD5H MSI TF3 7950 Tri-fire Samsung 30nm 4x4GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel 320 160GB and a few samsung platters Windows7 x64 Catleap Q270 Rosewill mechanical 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX850 Xigmatek Elysium Razer Deathadder Puretrak talent 
Audio
Xonar Essence STX 
  hide details  
Reply
post #1052 of 1592
Quote:
Originally Posted by chrischoi View Post
My Thermal Radar is unreliable... it jumps from normal temps... up to 86 - 102 Celcius. Like just random spikes. They jump for 1 second and they are back to normal. Poop.
It never worked right for me either chris.
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i7 4790K Asrock Z97 Extreme 4 NVIDIA GeForce GTX 670 FTW NVIDIA GeForce GTX 670 FTW 
RAMRAMHard DriveHard Drive
Crucial Ballistix Tactical Tracer 8GB (2 x 4GB)... Crucial Ballistix Tactical Tracer 8GB (2 x 4GB)...  1TB WD Cavair Black Mushkin Chronos Deluxe 
Optical DriveCoolingCoolingOS
LG DVD+rw HL-DT-ST BD-RE WH10LS30 H80i Crucial Ballistix Active Cooling Fan Windows 7 Ultimate 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell Ultra Sharp 2407WFP Rosewill RK9000BL  Corsair HX1000w  Lancool First Knight Series PC-K9WX  
MouseMouse PadAudio
G500 AND MX518 XTRAC PADS Ripper XXL Mouse Sound Blaster recon 3D FATAL1TY CHAMP1ON series 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i7 4790K Asrock Z97 Extreme 4 NVIDIA GeForce GTX 670 FTW NVIDIA GeForce GTX 670 FTW 
RAMRAMHard DriveHard Drive
Crucial Ballistix Tactical Tracer 8GB (2 x 4GB)... Crucial Ballistix Tactical Tracer 8GB (2 x 4GB)...  1TB WD Cavair Black Mushkin Chronos Deluxe 
Optical DriveCoolingCoolingOS
LG DVD+rw HL-DT-ST BD-RE WH10LS30 H80i Crucial Ballistix Active Cooling Fan Windows 7 Ultimate 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell Ultra Sharp 2407WFP Rosewill RK9000BL  Corsair HX1000w  Lancool First Knight Series PC-K9WX  
MouseMouse PadAudio
G500 AND MX518 XTRAC PADS Ripper XXL Mouse Sound Blaster recon 3D FATAL1TY CHAMP1ON series 
  hide details  
Reply
post #1053 of 1592
Having issues where I turn on power in the morning after being 'off'. The system dosen't post. All the fans turn on, CPU, GPU, RAM, case, including neon LED lights.

At first I thought it was the RAM, since I was buying my kids some RAM I upgraded mine to 12GB of Corsair Vengeance. No over clock on RAM. Still have the problem.

I ran Memtest on the RAM and nothing wrong. All three sticks just fine.

Any ideas?
     
  hide details  
Reply
     
  hide details  
Reply
post #1054 of 1592
Quote:
Originally Posted by Arizonian View Post
Having issues where I turn on power in the morning after being 'off'. The system dosen't post. All the fans turn on, CPU, GPU, RAM, case, including neon LED lights.

At first I thought it was the RAM, since I was buying my kids some RAM I upgraded mine to 12GB of Corsair Vengeance. No over clock on RAM. Still have the problem.

I ran Memtest on the RAM and nothing wrong. All three sticks just fine.

Any ideas?
did you try clearing the cmos?
post #1055 of 1592
Quote:
Originally Posted by morencyam View Post
did you try clearing the cmos?
Yes. Cleared CMOS. Same issue. Video card back down to stock, same issue. It only happens after complete power down and only if I leave it off for a good while.

If I try to restart right after power down it works fine. If I shut down system come back in morning it hangs and dosen't allow post to kick system on.

It's like it only happens when it gets cold, has time to be off for a while.
     
  hide details  
Reply
     
  hide details  
Reply
post #1056 of 1592
So how do you manage to turn on the computer after being off all night?
post #1057 of 1592
Hi guys. I've encountered a serious problem with this board (Sabertooth X-58). I replaced a Noctura cpu fan with a new cpu fan NZXT and system booted fine and loaded windows 7 no problem. As soon as I rebooted all hell broke loose. All leds light lit up and couldn't get into bios etc. After reseating the cpu,video card,memory it still wont recover. I have cleared the cmos and followed the instructions with the jumper. What I'm getting now is the bios recovery screen and it's picked up the rom (latest version) on my usb stick but nothing happens. I have left it for 30mins and nothing. I have tried the cd but get an error saying bios is too old.

No idea what else to try and I'm thinking the board is unrecoverable unless someone can suggest something that I haven't tried? I was extrenely careful with the cpu fan install and have no idea why suddenly this is all happening.

Thanks in advance
Edited by Simonno10 - 8/12/11 at 7:13am
post #1058 of 1592
wht do you mean with BIOS recovery screen? It doesn't POST?
post #1059 of 1592
Quote:
Originally Posted by nicolasl46 View Post
So how do you manage to turn on the computer after being off all night?
Start / Shut Down through windows.

Quote:
Originally Posted by nicolasl46 View Post
wht do you mean with BIOS recovery screen? It doesn't POST?
No not BIOS recovery. Just turning on the computer after being off all night. Simple power switch ON. All the fans start, LED lights, and no post to start computer. It just sits there, black screen, not starting up.

At first I thought it was RAM, so I did checks on slot 2/4/6 with single RAM and Memtests. I even bought new RAM as I was going to upgrde anyway.

Still same problem. I'm heavily leaning toward RAM slots on motherboard or further into mother board problem now.
     
  hide details  
Reply
     
  hide details  
Reply
post #1060 of 1592
hi can you tell me how to change the Sata Mode to ACHI in the x58 pleas.
The Dark Knight
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I7 950 Asus Saberthooth x58 EVGA GTX 570 HD SC + Arctic Extreme Plus 2 cooling 12GB Corsair Vangance 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H70 Win7 Ulti Samsung S24A300BL Logitech G11 
PowerCaseMouseMouse Pad
CM SilentPro 850w NZXT Phantom black Razer lachesis Razer eXactMat 
Audio
Asus Xonar D2X 
  hide details  
Reply
The Dark Knight
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I7 950 Asus Saberthooth x58 EVGA GTX 570 HD SC + Arctic Extreme Plus 2 cooling 12GB Corsair Vangance 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H70 Win7 Ulti Samsung S24A300BL Logitech G11 
PowerCaseMouseMouse Pad
CM SilentPro 850w NZXT Phantom black Razer lachesis Razer eXactMat 
Audio
Asus Xonar D2X 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASUS SABERTOOTH Motherboards Club (TUF Series)