Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Wierd problem...
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Wierd problem...

post #1 of 16
Thread Starter 
Okay, so today I tried another building a rig. But, ran into a weird problem. When I turn the PC on, I get a black screen on my monitor (an orange led instead of green)...

I've tried using different RAM sticks, HDDs, video cards, and nothing. The only things I've not swaped out are the CPU and the mobo, cause I don't have spare parts on those. When I power the system up, the HDD runs normal, fans also run, video card's fan run and gets warm. The CPU heatsink does not get warm at all though.

There are no beeps upon powering on the system, even if I booted up with no RAM sticks at all...

Also tried clearing CMOS..and one more thing, pressing the reset does nothing.. T_T

Any advices/solutions?
Specs are in my sig. Thanks in advance! (reps!)
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel P4 2.8ghz HT Asus P4P800SE ATI 9800Pro/XT 128MB 2x512MB GEIL 
OSPower
Windows XP Pro 350W 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel P4 2.8ghz HT Asus P4P800SE ATI 9800Pro/XT 128MB 2x512MB GEIL 
OSPower
Windows XP Pro 350W 
  hide details  
Reply
post #2 of 16
its definetly something related to the videocard/display. maybe try reseating the video card... or could you trry a dif monitor? i definetly think its something to relate to video card.. monitor... etc..
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel E6550 2.33 Conroe GIGABYTE GA-P35-DS3L BFG 9800GTX OC 4x2gb Geil Esoteria 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Too Many Vista Ultimate 64bit Dual 22" Viewsonics Logitech G15 
PowerCaseMouse
BFG 650watt iStarUSA Nitro Ax S RAZER Diamondback 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel E6550 2.33 Conroe GIGABYTE GA-P35-DS3L BFG 9800GTX OC 4x2gb Geil Esoteria 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Too Many Vista Ultimate 64bit Dual 22" Viewsonics Logitech G15 
PowerCaseMouse
BFG 650watt iStarUSA Nitro Ax S RAZER Diamondback 
  hide details  
Reply
post #3 of 16
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by gorgon2k
its definetly something related to the videocard/display. maybe try reseating the video card... or could you trry a dif monitor? i definetly think its something to relate to video card.. monitor... etc..
Yeah, I'm going to do change monitors and do more testing tomorrow, right now, I'm just too tired and frustrated...
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel P4 2.8ghz HT Asus P4P800SE ATI 9800Pro/XT 128MB 2x512MB GEIL 
OSPower
Windows XP Pro 350W 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel P4 2.8ghz HT Asus P4P800SE ATI 9800Pro/XT 128MB 2x512MB GEIL 
OSPower
Windows XP Pro 350W 
  hide details  
Reply
post #4 of 16
Thread Starter 
So today, I did some more testing and still no solution. But I know that the HDD/video card/RAM/PSU/monitor are all fine. The only thinkgs I'm not sure about are the CPU and mobo. Any way I can test either of them without having to swap them out?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel P4 2.8ghz HT Asus P4P800SE ATI 9800Pro/XT 128MB 2x512MB GEIL 
OSPower
Windows XP Pro 350W 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel P4 2.8ghz HT Asus P4P800SE ATI 9800Pro/XT 128MB 2x512MB GEIL 
OSPower
Windows XP Pro 350W 
  hide details  
Reply
post #5 of 16
Thread Starter 
Help anyone? T_T
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel P4 2.8ghz HT Asus P4P800SE ATI 9800Pro/XT 128MB 2x512MB GEIL 
OSPower
Windows XP Pro 350W 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel P4 2.8ghz HT Asus P4P800SE ATI 9800Pro/XT 128MB 2x512MB GEIL 
OSPower
Windows XP Pro 350W 
  hide details  
Reply
post #6 of 16
have you tried hooking the monitor up to the mobo's video output?
Reseat the cpu maybe it's not in all the way?
Sandy Bridge
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k z68a gd65 g3 Radeon HD 5850 F3-14900CL9Q-16GBXL 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial M4 256GB SSD + 400GB (Tmp Files) + 12 TB Asus BluRay + Samsung BluRay Windows 7 64bit Samsung 24" 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II PC Power Cooling Silent 750W Antec 900 Razer Diamond 
Mouse Pad
Junk 
  hide details  
Reply
Sandy Bridge
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k z68a gd65 g3 Radeon HD 5850 F3-14900CL9Q-16GBXL 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial M4 256GB SSD + 400GB (Tmp Files) + 12 TB Asus BluRay + Samsung BluRay Windows 7 64bit Samsung 24" 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II PC Power Cooling Silent 750W Antec 900 Razer Diamond 
Mouse Pad
Junk 
  hide details  
Reply
post #7 of 16
If you say your CPU heatsink is not getting warm sounds like a duff CPU, if the CPU is duff it would give you the problems you have now.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.5GHz 1.4v ASRock Z68 Extreme3 Gen3 MSI R9 290x Gaming 2x4GB Corsair XMS3 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial BX100 250GB Toshiba 2TB Thermalright Macho 120 Rev.A Win 10 Sexy Phwoar bits 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 29UM68 (2560x1080) Logitech MK600 SuperFlower GG HX 650W FD Define R4 White Window 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G502 CM SWIFT-RX XXL Cheap USB DAC Epiphany Acoustics EHP-O2 
Audio
AKG K612 Pro 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.5GHz 1.4v ASRock Z68 Extreme3 Gen3 MSI R9 290x Gaming 2x4GB Corsair XMS3 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial BX100 250GB Toshiba 2TB Thermalright Macho 120 Rev.A Win 10 Sexy Phwoar bits 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 29UM68 (2560x1080) Logitech MK600 SuperFlower GG HX 650W FD Define R4 White Window 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G502 CM SWIFT-RX XXL Cheap USB DAC Epiphany Acoustics EHP-O2 
Audio
AKG K612 Pro 
  hide details  
Reply
post #8 of 16
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by BRISKbaby
have you tried hooking the monitor up to the mobo's video output?
Reseat the cpu maybe it's not in all the way?
What do you mean by hooking the mon to the mobo's output?

And yes, I've tried reseating the CPU a few times and nothing. I just tried powering up the system without a heatsink for a little bit, and the CPU didn't even get close to warm...I think it might be the CPU..
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel P4 2.8ghz HT Asus P4P800SE ATI 9800Pro/XT 128MB 2x512MB GEIL 
OSPower
Windows XP Pro 350W 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel P4 2.8ghz HT Asus P4P800SE ATI 9800Pro/XT 128MB 2x512MB GEIL 
OSPower
Windows XP Pro 350W 
  hide details  
Reply
post #9 of 16
Quote:
Originally Posted by Noob1ee
I just tried powering up the system without a heatsink for a little bit, and the CPU didn't even get close to warm
lol

A CPU prob for sure!
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.5GHz 1.4v ASRock Z68 Extreme3 Gen3 MSI R9 290x Gaming 2x4GB Corsair XMS3 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial BX100 250GB Toshiba 2TB Thermalright Macho 120 Rev.A Win 10 Sexy Phwoar bits 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 29UM68 (2560x1080) Logitech MK600 SuperFlower GG HX 650W FD Define R4 White Window 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G502 CM SWIFT-RX XXL Cheap USB DAC Epiphany Acoustics EHP-O2 
Audio
AKG K612 Pro 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.5GHz 1.4v ASRock Z68 Extreme3 Gen3 MSI R9 290x Gaming 2x4GB Corsair XMS3 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial BX100 250GB Toshiba 2TB Thermalright Macho 120 Rev.A Win 10 Sexy Phwoar bits 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 29UM68 (2560x1080) Logitech MK600 SuperFlower GG HX 650W FD Define R4 White Window 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G502 CM SWIFT-RX XXL Cheap USB DAC Epiphany Acoustics EHP-O2 
Audio
AKG K612 Pro 
  hide details  
Reply
post #10 of 16
Which slot do you plug the monitor connection in? For me the one coming out of the mobo is faulty, have you tried all the different plug sockets you can fit it in?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX8320 Asus M5A78L-M/USB3 XFX AMD Radeon HD 7950 Graphics Card 3GB Corsair CMX8GX3M2A1333C9 XMS3 16GB (4x4GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung F3 1TB Hard Drive Crucial CT128M4SSD2 128GB SSD Coolermaster Hyper 212 EVO Windows 7 Professional  
MonitorMonitorPowerCase
Samsung SyncMaster BX2431 1080p PCBank PB2700 1440p IPS Be Quiet! Dark Power Pro 550W PSU  Xigmatek Giggas 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX8320 Asus M5A78L-M/USB3 XFX AMD Radeon HD 7950 Graphics Card 3GB Corsair CMX8GX3M2A1333C9 XMS3 16GB (4x4GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung F3 1TB Hard Drive Crucial CT128M4SSD2 128GB SSD Coolermaster Hyper 212 EVO Windows 7 Professional  
MonitorMonitorPowerCase
Samsung SyncMaster BX2431 1080p PCBank PB2700 1440p IPS Be Quiet! Dark Power Pro 550W PSU  Xigmatek Giggas 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Wierd problem...