Overclock.net › Forums › Video Games › PC Gaming › [Official] The Elder Scrolls V: Skyrim Information and Discussion Thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] The Elder Scrolls V: Skyrim Information and Discussion Thread - Page 871

post #8701 of 12884
Way to go, Lifeshield!

http://www.tweaktown.com/news/26911/skyrim_with_over_100_mods_looks_gorgeous_hopefully_this_soon_becomes_the_norm/index.html

You were featured!
Pro Tem
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 25oo MSI P67A-GD65 B3 MSi GTX56oTX-Ti Asus Direct CUii GTX56o Ti 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
CORSAIR XMS3 8GB C3oo 128GB / 2x5ooGB WDGreen / 1.5TB SG LG DvD Burner Hyper 212+ 
OSMonitorPowerCase
Win7 HP 64 AcerH233H / Acer X2o3H Antec 75oW Raidmax Smilodon Extreme fan mod 
  hide details  
Reply
Pro Tem
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 25oo MSI P67A-GD65 B3 MSi GTX56oTX-Ti Asus Direct CUii GTX56o Ti 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
CORSAIR XMS3 8GB C3oo 128GB / 2x5ooGB WDGreen / 1.5TB SG LG DvD Burner Hyper 212+ 
OSMonitorPowerCase
Win7 HP 64 AcerH233H / Acer X2o3H Antec 75oW Raidmax Smilodon Extreme fan mod 
  hide details  
Reply
post #8702 of 12884
Has anyone else experienced this issue with ENB?

th_Screenshot2405.png th_Screenshot39327.png th_Screenshot5791.png th_Screenshot2251.png
post #8703 of 12884
Quote:
Originally Posted by Rayce185 View Post

Has anyone else experienced this issue with ENB?
th_Screenshot2405.png th_Screenshot39327.png th_Screenshot5791.png th_Screenshot2251.png

Have you taken out all the ENB files and tried running without it? Also, what ENB are you running?
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 4790K MSI Z97M GAMING EVGA GeForce GTX 980TI Superclocked+ ACX 2.0+ Mushkin Blackline 16 GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M550 M.2 SSD Western Digital Caviar Black Hitachi Ultrastar Crucial MX200 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H80i Windows 10 Professional Dell Ultrasharp U2412M Corsair K70 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX760 Silverstone Sugo SG-10 Logitech G602 Steelseries gaming mousepad 
AudioAudio
Creative SoundBlaster Z Creative Aurvana Live! 2 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i3 2105 ASRock Z68M/USB3 EVGA GeForce GTX 760 CORSAIR Vengeance 4GB (2 x 2GB) DDR3 1600MHz 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
Crucial M4 ASUS DVD burner Windows 7 Logitech K750 
PowerCaseMouseAudio
CORSAIR Builder Series CX430 V2 SILVERSTONE Sugo SG01-BF Logitech Performance MX ASUS XONAR_DG 
Other
Rosewill RNX-N150PCe 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 4790K MSI Z97M GAMING EVGA GeForce GTX 980TI Superclocked+ ACX 2.0+ Mushkin Blackline 16 GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M550 M.2 SSD Western Digital Caviar Black Hitachi Ultrastar Crucial MX200 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H80i Windows 10 Professional Dell Ultrasharp U2412M Corsair K70 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX760 Silverstone Sugo SG-10 Logitech G602 Steelseries gaming mousepad 
AudioAudio
Creative SoundBlaster Z Creative Aurvana Live! 2 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i3 2105 ASRock Z68M/USB3 EVGA GeForce GTX 760 CORSAIR Vengeance 4GB (2 x 2GB) DDR3 1600MHz 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
Crucial M4 ASUS DVD burner Windows 7 Logitech K750 
PowerCaseMouseAudio
CORSAIR Builder Series CX430 V2 SILVERSTONE Sugo SG01-BF Logitech Performance MX ASUS XONAR_DG 
Other
Rosewill RNX-N150PCe 
  hide details  
Reply
post #8704 of 12884
Quote:
Originally Posted by wanako View Post

Have you taken out all the ENB files and tried running without it? Also, what ENB are you running?
I tried out both v0.119 and v0.122, both with the same result. I turned off everything under [EFFECTS] in the enbseries.ini, nothing.

I opened a thread on the enbseries forum (http://enbseries.enbdev.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=1285), and he presumes it may be the forceware driver (used 310.54 and 310.61 betas). But I'm sure some of you guys use the newest beta's too and don't have this issue...

I also have everything set to default in the nv inspector... Why is this happening to me frown.gif
post #8705 of 12884
Quote:
Originally Posted by Rayce185 View Post

I tried out both v0.119 and v0.122, both with the same result. I turned off everything under [EFFECTS] in the enbseries.ini, nothing.
I opened a thread on the enbseries forum (http://enbseries.enbdev.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=1285), and he presumes it may be the forceware driver (used 310.54 and 310.61 betas). But I'm sure some of you guys use the newest beta's too and don't have this issue...
I also have everything set to default in the nv inspector... Why is this happening to me frown.gif

Yeah, I'm using the latest Beta on 0.119 and have not experienced this. Are you using you own custom configuration or are you using a preconfigured one from ENBDev or The Nexus?
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 4790K MSI Z97M GAMING EVGA GeForce GTX 980TI Superclocked+ ACX 2.0+ Mushkin Blackline 16 GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M550 M.2 SSD Western Digital Caviar Black Hitachi Ultrastar Crucial MX200 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H80i Windows 10 Professional Dell Ultrasharp U2412M Corsair K70 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX760 Silverstone Sugo SG-10 Logitech G602 Steelseries gaming mousepad 
AudioAudio
Creative SoundBlaster Z Creative Aurvana Live! 2 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i3 2105 ASRock Z68M/USB3 EVGA GeForce GTX 760 CORSAIR Vengeance 4GB (2 x 2GB) DDR3 1600MHz 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
Crucial M4 ASUS DVD burner Windows 7 Logitech K750 
PowerCaseMouseAudio
CORSAIR Builder Series CX430 V2 SILVERSTONE Sugo SG01-BF Logitech Performance MX ASUS XONAR_DG 
Other
Rosewill RNX-N150PCe 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 4790K MSI Z97M GAMING EVGA GeForce GTX 980TI Superclocked+ ACX 2.0+ Mushkin Blackline 16 GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M550 M.2 SSD Western Digital Caviar Black Hitachi Ultrastar Crucial MX200 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H80i Windows 10 Professional Dell Ultrasharp U2412M Corsair K70 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX760 Silverstone Sugo SG-10 Logitech G602 Steelseries gaming mousepad 
AudioAudio
Creative SoundBlaster Z Creative Aurvana Live! 2 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i3 2105 ASRock Z68M/USB3 EVGA GeForce GTX 760 CORSAIR Vengeance 4GB (2 x 2GB) DDR3 1600MHz 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
Crucial M4 ASUS DVD burner Windows 7 Logitech K750 
PowerCaseMouseAudio
CORSAIR Builder Series CX430 V2 SILVERSTONE Sugo SG01-BF Logitech Performance MX ASUS XONAR_DG 
Other
Rosewill RNX-N150PCe 
  hide details  
Reply
post #8706 of 12884
Quote:
Originally Posted by Rayce185 View Post

I tried out both v0.119 and v0.122, both with the same result. I turned off everything under [EFFECTS] in the enbseries.ini, nothing.
I opened a thread on the enbseries forum (http://enbseries.enbdev.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=1285), and he presumes it may be the forceware driver (used 310.54 and 310.61 betas). But I'm sure some of you guys use the newest beta's too and don't have this issue...
I also have everything set to default in the nv inspector... Why is this happening to me frown.gif

The newest 310.XX Beta drivers do cause some weird graphical glitches in Skyrim. I've tried both 310.54 and 310.61, both were giving me a green tint over the entire game when it went from dusk to night and dawn to morning. Something tells me it has to do with the changes that they made for Skyrim performance increases.

I doubt it happens to everyone, Wanako seems to be one of the lucky few, but I believe that the 310 Beta drivers are probably your issue here. Have you tried using the latest WHQL 306.97 drivers and seeing if it alleviates your issues?
post #8707 of 12884
Quote:
Originally Posted by wanako View Post

Yeah, I'm using the latest Beta on 0.119 and have not experienced this. Are you using you own custom configuration or are you using a preconfigured one from ENBDev or The Nexus?
Everything's standard: Stock Skyrim (with DLC's), standard ENB from Boris' site, default settings in nv Inspector.
Quote:
Originally Posted by modinn View Post

The newest 310.XX Beta drivers do cause some weird graphical glitches in Skyrim. I've tried both 310.54 and 310.61, both were giving me a green tint over the entire game when it went from dusk to night and dawn to morning. Something tells me it has to do with the changes that they made for Skyrim performance increases.
I doubt it happens to everyone, Wanako seems to be one of the lucky few, but I believe that the 310 Beta drivers are probably your issue here. Have you tried using the latest WHQL 306.97 drivers and seeing if it alleviates your issues?
I haven't, to be honest. This is what Boris advised me to try aswell:
Quote:
Originally Posted by ENBSeries 
Could you try much older drivers, very first of 30x.xx or even earlier? Because if UseEffect=false only help, it's general bug for rasterizing full screen quad and i can't fix it as i don't have it on my pc for debugging. May be in nvidia control panel you have some extra enabled like antialiasing? Try also SizeScale parameter to set 1.0, performance will be much lower, but who knows, may be will help (but shouldn't).

I have no idea what that techy stuff is he was talking about... But I'm worried about downgrading the drivers because of the other games I play.
Edited by Rayce185 - 11/26/12 at 12:02pm
post #8708 of 12884
Quote:
Originally Posted by Rayce185 View Post

I have no idea what that techy stuff is he was talking about... But I'm worried about downgrading the drivers because of the other games I play.

If downgrading drivers isn't an option, then removing ENB is another option. The 310 Beta drivers reportedly don't cause graphical glitches for the vanilla game, it is ENB which causes the majority of glitches.

Try running the game without the d3d9.dll in your Skyrim folder and see if that solves the graphical glitches. You'll find out quickly if it's ENB and the 310 drivers are what's causing your issue.

If so, you'll just have to wait for Boris to implement a fix or Nvidia to reverse whatever change they made that causes graphical distortions for ENB.
post #8709 of 12884
Quote:
Originally Posted by modinn View Post

If downgrading drivers isn't an option, then removing ENB is another option. The 310 Beta drivers reportedly don't cause graphical glitches for the vanilla game, it is ENB which causes the majority of glitches.
Try running the game without the d3d9.dll in your Skyrim folder and see if that solves the graphical glitches. You'll find out quickly if it's ENB and the 310 drivers are what's causing your issue.
If so, you'll just have to wait for Boris to implement a fix or Nvidia to reverse whatever change they made that causes graphical distortions for ENB.
Yeah removing the d3d9.dll, or ENB as a whole, works.

I guess I'll really just have to downgrade, or wait for a stable driver release...
post #8710 of 12884
Speaking of ENBs, my GTX 470 doesn't seem to handle ENBs very well. I might upgrade soon. How are your GPUs holding up with a modded Skyrim (ENB, 2K textures, mesh improvement, etc.)?
Cashews
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570K @ 4.4GHz (1.272V) ASRock Z77 Extreme4-M PNY GTX 660 Ti SLI PNY 8GB (2x4GB) @ 1333MHz  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Seagate 750GB 7200RPM Arctic Cooling ACFZ13 92MM CPU Cooler Windows 7  Dell S2440L 24" LED Monitor 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech K520 PC Power and Cooling MKIII 600W Fractal Design Core 1000 Logitech M310 
Audio
Logitech Z130 Speakers 
  hide details  
Reply
Cashews
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570K @ 4.4GHz (1.272V) ASRock Z77 Extreme4-M PNY GTX 660 Ti SLI PNY 8GB (2x4GB) @ 1333MHz  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Seagate 750GB 7200RPM Arctic Cooling ACFZ13 92MM CPU Cooler Windows 7  Dell S2440L 24" LED Monitor 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech K520 PC Power and Cooling MKIII 600W Fractal Design Core 1000 Logitech M310 
Audio
Logitech Z130 Speakers 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: PC Gaming
Overclock.net › Forums › Video Games › PC Gaming › [Official] The Elder Scrolls V: Skyrim Information and Discussion Thread