Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › ATI Drivers and Overclocking Software › Card not being pushed when stability testing?(SOLVED)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Card not being pushed when stability testing?(SOLVED)

post #1 of 12
Thread Starter 
Ok I had to return my GPU clocks to stock a while ago and I wanted to overclock them back to my previous clocks. So I load up Furmark and MSI afterburner and I first start by overclocking the core clock to 900MHz. I then set Furmark to stability test and then I set the resolution to 640x480 pixels. I then click start and I notice in the MSI Afterburner charts that my card is only being "pushed" I would say to 40% instead of 100 or at least 90%. What is the deal with this?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD R7 1700 @3.9GHz MSI X370 Titanium Asus GTX 1080ti Strix OC Corsair Dominator Platinum 16GB @2667MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 950 Pro M.2 Samsung 840 Sata Some other standard hard drives Corsair H110i GT 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Asus PG279Q 165Hz IPS GSync Corsair K70 Lux Quickfire FSP Hydro G 850w 
CaseMouseMouse Pad
Phanteks Enthoo Pro Razer Deatfhadder Elite Corsair Gaming somethingorother 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD R7 1700 @3.9GHz MSI X370 Titanium Asus GTX 1080ti Strix OC Corsair Dominator Platinum 16GB @2667MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 950 Pro M.2 Samsung 840 Sata Some other standard hard drives Corsair H110i GT 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Asus PG279Q 165Hz IPS GSync Corsair K70 Lux Quickfire FSP Hydro G 850w 
CaseMouseMouse Pad
Phanteks Enthoo Pro Razer Deatfhadder Elite Corsair Gaming somethingorother 
  hide details  
Reply
post #2 of 12
Quote:
Originally Posted by HarbingerOfLive View Post
Ok I had to return my GPU clocks to stock a while ago and I wanted to overclock them back to my previous clocks. So I load up Furmark and MSI afterburner and I first start by overclocking the core clock to 900MHz. I then set Furmark to stability test and then I set the resolution to 640x480 pixels. I then click start and I notice in the MSI Afterburner charts that my card is only being "pushed" I would say to 40% instead of 100 or at least 90%. What is the deal with this?
This. At that resolution the cards arn't even going to be stressed. switch to 1920x1080.
My System(s)
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k MSI X99S PLUS MSI Lightning GTX 780 3GB Team Group 2x4GB 2400MHz Ordering new ram soon. 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Mushkin Enhanced Chronos Deluxe LG 22X DVDRW XSPC 240mm kit Windows 8.1 
MonitorKeyboardPowerCase
Qnix QX2710 (96Hz) Logitech G15 Corsair HX850 Azza Hurrican (R) 
Audio
Creative Labs Titanium X-FI 
  hide details  
Reply
My System(s)
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k MSI X99S PLUS MSI Lightning GTX 780 3GB Team Group 2x4GB 2400MHz Ordering new ram soon. 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Mushkin Enhanced Chronos Deluxe LG 22X DVDRW XSPC 240mm kit Windows 8.1 
MonitorKeyboardPowerCase
Qnix QX2710 (96Hz) Logitech G15 Corsair HX850 Azza Hurrican (R) 
Audio
Creative Labs Titanium X-FI 
  hide details  
Reply
post #3 of 12
probably because you have the resolution at 640x480....
dont you think?
Primary
(16 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 Gigabyte EP45-UD3P Powercolor PCS+ HD7870 Myst 4x 2GB G.skill DDR2 1100 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 3 120GB WD Velociraptor 300GB Caviar Green 500GB LG 24x Super-Multi 
CoolingOSMonitorPower
Thermalright Venomous-X RT Win 7 Home Premium x64 ASUS VH222H Corsair HX650 
CaseMouseAudio
Corsair 600T SE White Cyborg R.A.T. 7 AKG K 702 
  hide details  
Reply
Primary
(16 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 Gigabyte EP45-UD3P Powercolor PCS+ HD7870 Myst 4x 2GB G.skill DDR2 1100 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 3 120GB WD Velociraptor 300GB Caviar Green 500GB LG 24x Super-Multi 
CoolingOSMonitorPower
Thermalright Venomous-X RT Win 7 Home Premium x64 ASUS VH222H Corsair HX650 
CaseMouseAudio
Corsair 600T SE White Cyborg R.A.T. 7 AKG K 702 
  hide details  
Reply
post #4 of 12
Thread Starter 
The thing was though I used to be able to do it on this resolution and it would go up to the 90% mark.

I put it on 1920x1080 and it goes up to the 60-70% mark. Is that fine?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD R7 1700 @3.9GHz MSI X370 Titanium Asus GTX 1080ti Strix OC Corsair Dominator Platinum 16GB @2667MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 950 Pro M.2 Samsung 840 Sata Some other standard hard drives Corsair H110i GT 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Asus PG279Q 165Hz IPS GSync Corsair K70 Lux Quickfire FSP Hydro G 850w 
CaseMouseMouse Pad
Phanteks Enthoo Pro Razer Deatfhadder Elite Corsair Gaming somethingorother 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD R7 1700 @3.9GHz MSI X370 Titanium Asus GTX 1080ti Strix OC Corsair Dominator Platinum 16GB @2667MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 950 Pro M.2 Samsung 840 Sata Some other standard hard drives Corsair H110i GT 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Asus PG279Q 165Hz IPS GSync Corsair K70 Lux Quickfire FSP Hydro G 850w 
CaseMouseMouse Pad
Phanteks Enthoo Pro Razer Deatfhadder Elite Corsair Gaming somethingorother 
  hide details  
Reply
post #5 of 12
Furmark should load everything at 100% no matter the res.
My System
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7-7700k Asus Maximus IX Hero EVGA GTX 1080 Ti 16GB Corsair Vengeance LED 3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 Evo NVme Corsair Neutron GTX 240GB Mushkin Chronos 480GB Toshiba 1TB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Vertex 3 120GB NZXT Kraken X62 Windows 10 x64 Pro Dell S2716DG 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K90 Corsair AX850 NZXT S340 Elite White Steelseries Rival 
Mouse PadAudio
Razer Goliathus Asus Xonar STX 
  hide details  
Reply
My System
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7-7700k Asus Maximus IX Hero EVGA GTX 1080 Ti 16GB Corsair Vengeance LED 3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 Evo NVme Corsair Neutron GTX 240GB Mushkin Chronos 480GB Toshiba 1TB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Vertex 3 120GB NZXT Kraken X62 Windows 10 x64 Pro Dell S2716DG 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K90 Corsair AX850 NZXT S340 Elite White Steelseries Rival 
Mouse PadAudio
Razer Goliathus Asus Xonar STX 
  hide details  
Reply
post #6 of 12
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Outcasst View Post
Furmark should load everything at 100% no matter the res.
Have any idea what is happening?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD R7 1700 @3.9GHz MSI X370 Titanium Asus GTX 1080ti Strix OC Corsair Dominator Platinum 16GB @2667MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 950 Pro M.2 Samsung 840 Sata Some other standard hard drives Corsair H110i GT 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Asus PG279Q 165Hz IPS GSync Corsair K70 Lux Quickfire FSP Hydro G 850w 
CaseMouseMouse Pad
Phanteks Enthoo Pro Razer Deatfhadder Elite Corsair Gaming somethingorother 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD R7 1700 @3.9GHz MSI X370 Titanium Asus GTX 1080ti Strix OC Corsair Dominator Platinum 16GB @2667MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 950 Pro M.2 Samsung 840 Sata Some other standard hard drives Corsair H110i GT 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Asus PG279Q 165Hz IPS GSync Corsair K70 Lux Quickfire FSP Hydro G 850w 
CaseMouseMouse Pad
Phanteks Enthoo Pro Razer Deatfhadder Elite Corsair Gaming somethingorother 
  hide details  
Reply
post #7 of 12
Just ran kombustor at 640x480 and it loaded my cards at 88% each.

Can you try a bigger resolution to see if the cards are anywhere near 95%+ usage?
My System(s)
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k MSI X99S PLUS MSI Lightning GTX 780 3GB Team Group 2x4GB 2400MHz Ordering new ram soon. 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Mushkin Enhanced Chronos Deluxe LG 22X DVDRW XSPC 240mm kit Windows 8.1 
MonitorKeyboardPowerCase
Qnix QX2710 (96Hz) Logitech G15 Corsair HX850 Azza Hurrican (R) 
Audio
Creative Labs Titanium X-FI 
  hide details  
Reply
My System(s)
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k MSI X99S PLUS MSI Lightning GTX 780 3GB Team Group 2x4GB 2400MHz Ordering new ram soon. 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Mushkin Enhanced Chronos Deluxe LG 22X DVDRW XSPC 240mm kit Windows 8.1 
MonitorKeyboardPowerCase
Qnix QX2710 (96Hz) Logitech G15 Corsair HX850 Azza Hurrican (R) 
Audio
Creative Labs Titanium X-FI 
  hide details  
Reply
post #8 of 12
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Coolio831 View Post
Just ran kombustor at 640x480 and it loaded my cards at 88% each.

Can you try a bigger resolution to see if the cards are anywhere near 95%+ usage?
Like I said I tried 1920x1080 and I get 60-75% activity going on.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD R7 1700 @3.9GHz MSI X370 Titanium Asus GTX 1080ti Strix OC Corsair Dominator Platinum 16GB @2667MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 950 Pro M.2 Samsung 840 Sata Some other standard hard drives Corsair H110i GT 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Asus PG279Q 165Hz IPS GSync Corsair K70 Lux Quickfire FSP Hydro G 850w 
CaseMouseMouse Pad
Phanteks Enthoo Pro Razer Deatfhadder Elite Corsair Gaming somethingorother 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD R7 1700 @3.9GHz MSI X370 Titanium Asus GTX 1080ti Strix OC Corsair Dominator Platinum 16GB @2667MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 950 Pro M.2 Samsung 840 Sata Some other standard hard drives Corsair H110i GT 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Asus PG279Q 165Hz IPS GSync Corsair K70 Lux Quickfire FSP Hydro G 850w 
CaseMouseMouse Pad
Phanteks Enthoo Pro Razer Deatfhadder Elite Corsair Gaming somethingorother 
  hide details  
Reply
post #9 of 12
enableulps=1?
post #10 of 12
Quote:
Originally Posted by HarbingerOfLive View Post
Like I said I tried 1920x1080 and I get 60-75% activity going on.
Click on your start menu/orb and open up Kombustor Dx11 Multi-GPU and re-test.

Edit: I meant a bigger res than 1920x1080. Like 1920x1200?
Edited by Coolio831 - 12/17/10 at 12:09pm
My System(s)
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k MSI X99S PLUS MSI Lightning GTX 780 3GB Team Group 2x4GB 2400MHz Ordering new ram soon. 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Mushkin Enhanced Chronos Deluxe LG 22X DVDRW XSPC 240mm kit Windows 8.1 
MonitorKeyboardPowerCase
Qnix QX2710 (96Hz) Logitech G15 Corsair HX850 Azza Hurrican (R) 
Audio
Creative Labs Titanium X-FI 
  hide details  
Reply
My System(s)
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k MSI X99S PLUS MSI Lightning GTX 780 3GB Team Group 2x4GB 2400MHz Ordering new ram soon. 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Mushkin Enhanced Chronos Deluxe LG 22X DVDRW XSPC 240mm kit Windows 8.1 
MonitorKeyboardPowerCase
Qnix QX2710 (96Hz) Logitech G15 Corsair HX850 Azza Hurrican (R) 
Audio
Creative Labs Titanium X-FI 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › ATI Drivers and Overclocking Software › Card not being pushed when stability testing?(SOLVED)