Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › odd pauses
New Posts  All Forums:Forum Nav:

odd pauses

post #1 of 5
Thread Starter 
im getting some odd pauses in things, like at the very start of unigine heaven benchmark after the loading screen, in the first 5 seconds i get some pauses, then after that totally smooth, and in fallout new vegas when it loads new data as you are running across the wastes, at first i thought it was my hdd, i have a brand new hdd now....so its not that....so its either my motherboard or my ram, it happens when its not oc'd as well. so which do you think it is? if i reseated the ram do you think that could fix it? i dont get any other issues ie blue screens etc, just momentary pauses in things
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q6600 B3 @ 3.2ghz asus pq5 deluxe msi gtx 460 cyclone 850/1700/4000 4 x 1gb 667 mhz ddr2 
Hard DriveOSMonitorPower
2 x samsung hd103sj 1tb RAID 0 7 home premium 64 bit dell E197FP OCZ stealthxstream 2 700W 
Case
antec 300 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q6600 B3 @ 3.2ghz asus pq5 deluxe msi gtx 460 cyclone 850/1700/4000 4 x 1gb 667 mhz ddr2 
Hard DriveOSMonitorPower
2 x samsung hd103sj 1tb RAID 0 7 home premium 64 bit dell E197FP OCZ stealthxstream 2 700W 
Case
antec 300 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
Thread Starter 
edit its not the ram tested those individually....could this be a motherboard issue?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q6600 B3 @ 3.2ghz asus pq5 deluxe msi gtx 460 cyclone 850/1700/4000 4 x 1gb 667 mhz ddr2 
Hard DriveOSMonitorPower
2 x samsung hd103sj 1tb RAID 0 7 home premium 64 bit dell E197FP OCZ stealthxstream 2 700W 
Case
antec 300 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q6600 B3 @ 3.2ghz asus pq5 deluxe msi gtx 460 cyclone 850/1700/4000 4 x 1gb 667 mhz ddr2 
Hard DriveOSMonitorPower
2 x samsung hd103sj 1tb RAID 0 7 home premium 64 bit dell E197FP OCZ stealthxstream 2 700W 
Case
antec 300 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
Thread Starter 
could this be a video driver issue rather than anything else? i have tried some other drivers but still get it, i have tried a different card so its not my card
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q6600 B3 @ 3.2ghz asus pq5 deluxe msi gtx 460 cyclone 850/1700/4000 4 x 1gb 667 mhz ddr2 
Hard DriveOSMonitorPower
2 x samsung hd103sj 1tb RAID 0 7 home premium 64 bit dell E197FP OCZ stealthxstream 2 700W 
Case
antec 300 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q6600 B3 @ 3.2ghz asus pq5 deluxe msi gtx 460 cyclone 850/1700/4000 4 x 1gb 667 mhz ddr2 
Hard DriveOSMonitorPower
2 x samsung hd103sj 1tb RAID 0 7 home premium 64 bit dell E197FP OCZ stealthxstream 2 700W 
Case
antec 300 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
I have the same problem in Heaven 2.1 and I'm willing to bet that its nothing to worry about: I deal with it by letting the program run for a few seconds before I press f9 (the benchmark button). Program runs butter smooth thereafter.
Mugendramon
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4670k ASrock Z87 Extreme6 R9 290 Crossfire Samsung 8GB DDR3 2133mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
WD Black 1T Samsung Spinpoint F3 1 TB EK Supreme HF Rev 2.0  HW GTX 360 Rad 
CoolingOSMonitorPower
EK Acetal waterblock W7 64 bit Yamakasi Catleap Q270 2560x1440p Corsair AX850 
CaseAudio
Corsair 800D Creative Titanium HD  
  hide details  
Reply
Mugendramon
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4670k ASrock Z87 Extreme6 R9 290 Crossfire Samsung 8GB DDR3 2133mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
WD Black 1T Samsung Spinpoint F3 1 TB EK Supreme HF Rev 2.0  HW GTX 360 Rad 
CoolingOSMonitorPower
EK Acetal waterblock W7 64 bit Yamakasi Catleap Q270 2560x1440p Corsair AX850 
CaseAudio
Corsair 800D Creative Titanium HD  
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Thread Starter 
yeah im starting to think its not a pc issue, rather a driver issue or something. its only first couple seconds and in fairness since i defragged etc its hardly noticeable but still get new vegas issues, im fairly certain it could just be the game, ive tinkered with everything i can think of cant seem to find an error my end.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q6600 B3 @ 3.2ghz asus pq5 deluxe msi gtx 460 cyclone 850/1700/4000 4 x 1gb 667 mhz ddr2 
Hard DriveOSMonitorPower
2 x samsung hd103sj 1tb RAID 0 7 home premium 64 bit dell E197FP OCZ stealthxstream 2 700W 
Case
antec 300 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q6600 B3 @ 3.2ghz asus pq5 deluxe msi gtx 460 cyclone 850/1700/4000 4 x 1gb 667 mhz ddr2 
Hard DriveOSMonitorPower
2 x samsung hd103sj 1tb RAID 0 7 home premium 64 bit dell E197FP OCZ stealthxstream 2 700W 
Case
antec 300 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › odd pauses