Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › New sound card
New Posts  All Forums:Forum Nav:

New sound card

post #1 of 16
Thread Starter 
Hey guys,
Just put the sig rig together and for some reason the sound card isn't working. Windows is detecting it and can run tests but I am not getting any sound on the speakers or the headphones.

Any ideas?

TIA, Calamity
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980x @ 4.0Ghz Rampage 3 Extreme (2)SLI EVGA GTX 580 12GB Doninator GT 2000 
Hard DriveOSMonitorPower
(4)1TB WDB (2)128GB C300 SSD-Raid0 Win 7 Pro 64 Samsung XL 2370 for now Corsair 1200ATX 
CaseMouse
Obsidian 800D Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980x @ 4.0Ghz Rampage 3 Extreme (2)SLI EVGA GTX 580 12GB Doninator GT 2000 
Hard DriveOSMonitorPower
(4)1TB WDB (2)128GB C300 SSD-Raid0 Win 7 Pro 64 Samsung XL 2370 for now Corsair 1200ATX 
CaseMouse
Obsidian 800D Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
post #2 of 16
Are you sure you selected the right playback device?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4690k MSI Z97 Gaming 5 GTX 1070 Gaming X HyperX Fury 16GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 EVO 250GB + X25-M 80GB Noctua NH-D15 Windows 10 MG279Q 1440p 144hz 
KeyboardPowerMouseAudio
QuickFire TK Cooler Master V750 Logitech G402 HD 558 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4690k MSI Z97 Gaming 5 GTX 1070 Gaming X HyperX Fury 16GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 EVO 250GB + X25-M 80GB Noctua NH-D15 Windows 10 MG279Q 1440p 144hz 
KeyboardPowerMouseAudio
QuickFire TK Cooler Master V750 Logitech G402 HD 558 
  hide details  
Reply
post #3 of 16
Thread Starter 
Pretty sure but I can't be certain.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980x @ 4.0Ghz Rampage 3 Extreme (2)SLI EVGA GTX 580 12GB Doninator GT 2000 
Hard DriveOSMonitorPower
(4)1TB WDB (2)128GB C300 SSD-Raid0 Win 7 Pro 64 Samsung XL 2370 for now Corsair 1200ATX 
CaseMouse
Obsidian 800D Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980x @ 4.0Ghz Rampage 3 Extreme (2)SLI EVGA GTX 580 12GB Doninator GT 2000 
Hard DriveOSMonitorPower
(4)1TB WDB (2)128GB C300 SSD-Raid0 Win 7 Pro 64 Samsung XL 2370 for now Corsair 1200ATX 
CaseMouse
Obsidian 800D Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
post #4 of 16
Quote:
Originally Posted by Blackcurrent View Post
Are you sure you selected the right playback device?
^^^ This

With my Essence STX it defaults to using the digital out and or the default onboard audio outs. Have you install the sound drivers for the card?

If you have and you are sure that the STX is selected as the output device, open the Xonar Control Panel and than hit the down arrow to open the lower pane of the console. Change the output device to what ever you are using.
post #5 of 16
Thread Starter 
I installed the latest drivers and what not. I set the output to the speakers and it shows that it is testing but there is no sound. As I said, none on the speakers when I test the speaker setting and none on the headphones when I test the headphone setting.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980x @ 4.0Ghz Rampage 3 Extreme (2)SLI EVGA GTX 580 12GB Doninator GT 2000 
Hard DriveOSMonitorPower
(4)1TB WDB (2)128GB C300 SSD-Raid0 Win 7 Pro 64 Samsung XL 2370 for now Corsair 1200ATX 
CaseMouse
Obsidian 800D Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980x @ 4.0Ghz Rampage 3 Extreme (2)SLI EVGA GTX 580 12GB Doninator GT 2000 
Hard DriveOSMonitorPower
(4)1TB WDB (2)128GB C300 SSD-Raid0 Win 7 Pro 64 Samsung XL 2370 for now Corsair 1200ATX 
CaseMouse
Obsidian 800D Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
post #6 of 16
Is this the PCI=E or PCI version?
post #7 of 16
Thread Starter 
Pci-e
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980x @ 4.0Ghz Rampage 3 Extreme (2)SLI EVGA GTX 580 12GB Doninator GT 2000 
Hard DriveOSMonitorPower
(4)1TB WDB (2)128GB C300 SSD-Raid0 Win 7 Pro 64 Samsung XL 2370 for now Corsair 1200ATX 
CaseMouse
Obsidian 800D Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980x @ 4.0Ghz Rampage 3 Extreme (2)SLI EVGA GTX 580 12GB Doninator GT 2000 
Hard DriveOSMonitorPower
(4)1TB WDB (2)128GB C300 SSD-Raid0 Win 7 Pro 64 Samsung XL 2370 for now Corsair 1200ATX 
CaseMouse
Obsidian 800D Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
post #8 of 16
Do you have the Molex power cable plugged in?
post #9 of 16
Thread Starter 
Yup. couldn't install the drivers if it wasn't.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980x @ 4.0Ghz Rampage 3 Extreme (2)SLI EVGA GTX 580 12GB Doninator GT 2000 
Hard DriveOSMonitorPower
(4)1TB WDB (2)128GB C300 SSD-Raid0 Win 7 Pro 64 Samsung XL 2370 for now Corsair 1200ATX 
CaseMouse
Obsidian 800D Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980x @ 4.0Ghz Rampage 3 Extreme (2)SLI EVGA GTX 580 12GB Doninator GT 2000 
Hard DriveOSMonitorPower
(4)1TB WDB (2)128GB C300 SSD-Raid0 Win 7 Pro 64 Samsung XL 2370 for now Corsair 1200ATX 
CaseMouse
Obsidian 800D Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
post #10 of 16
did you restart your computer after the driver installed? what output are you using? picture would be great!
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Sound Cards and Computer Audio
Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › New sound card