Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Help
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Help

post #1 of 3
Thread Starter 
I just got this sound card and I can't get my microphone to work w/ the Line In jack... And it would appear that I don't have the option to disable my onboard sound through the BIOS [Guide: How To Install Your SoundBlaster Correctly in Windows 7 (Fatality Pro Edition)]. Audio manager shows it as being plugged in, but it won't pick up sound at all whatever I do.
post #2 of 3
First thing I would have done is uninstall the drivers for the onboard sound (Realtek).

Then reboot into safe mode and use Driver Sweeper to remove the little bits left over.

You can disable onboard audio in the BIOS: Integrated Peripherals → Azalia Codec

Make sure the microphone is connected to the mic jack (pink). You have to open up the Console Launcher and change Line-in to Mic in order for it to work.
post #3 of 3
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by SimpleTech View Post
First thing I would have done is uninstall the drivers for the onboard sound (Realtek).

Then reboot into safe mode and use Driver Sweeper to remove the little bits left over.

You can disable onboard audio in the BIOS: Integrated Peripherals → Azalia Codec

Make sure the microphone is connected to the mic jack (pink). You have to open up the Console Launcher and change Line-in to Mic in order for it to work.
Finally fixed, thanks for your help.
Edited by Nenketsu8 - 12/21/10 at 3:04pm
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Sound Cards and Computer Audio
Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Help