Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › GTX 480 SLi issue
New Posts  All Forums:Forum Nav:

GTX 480 SLi issue

post #1 of 15
Thread Starter 
Hey everyone, I have my computer over-clocked mostly and when I had a single GTX 480 It too was heavily OC'ed:1.35volts. Now with SLi 480's if I got above 1.1volts my computer during any 3D application will just shut down. When I have the system at 1.0v it runs fine during anything I throw at it.

My question is do you think my Power Supply, Antec Quattro 1000w which is about 2 years old is just getting too old to power my entire system? What you guys think? Thanks
Ninja Power
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-3960X@4.2ghz Asus x79 Sabertooth MSI GTX 980 Gaming 4G SLi *OC* MSI GTX 980 Gaming 4G SLi *OC* 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
16 gig Corsair 256g Crucial m4 + 300g Raptor + 1 TB WD Black +... Spins Fast! Corsair H80 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 Pro 64bit LG 34" UltraWide + 55" 4K TV Verbatim. Glows...Pretty!!! 1000watt Antec Quattro 
CaseMouseMouse Pad
HAF932 + Stronger Fans Razor Steel 
  hide details  
Reply
Ninja Power
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-3960X@4.2ghz Asus x79 Sabertooth MSI GTX 980 Gaming 4G SLi *OC* MSI GTX 980 Gaming 4G SLi *OC* 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
16 gig Corsair 256g Crucial m4 + 300g Raptor + 1 TB WD Black +... Spins Fast! Corsair H80 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 Pro 64bit LG 34" UltraWide + 55" 4K TV Verbatim. Glows...Pretty!!! 1000watt Antec Quattro 
CaseMouseMouse Pad
HAF932 + Stronger Fans Razor Steel 
  hide details  
Reply
post #2 of 15
stock voltage is 1.038 what are you running @ now and what are your clocks?
The Cleaner
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 980X UD-9 GTX 480 SLI EK BLOCKS Corsair Dom GT 2000MHZ TR3X 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Lots of UBER PR0N GIGS W7 H223BHMID Main Screen U2410x3 (storage for now) Filco Majestice Linear R 
PowerCaseMouseAudio
Corsair 1000HX HA a JOKE RATz9 Titanium HD 
  hide details  
Reply
The Cleaner
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 980X UD-9 GTX 480 SLI EK BLOCKS Corsair Dom GT 2000MHZ TR3X 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Lots of UBER PR0N GIGS W7 H223BHMID Main Screen U2410x3 (storage for now) Filco Majestice Linear R 
PowerCaseMouseAudio
Corsair 1000HX HA a JOKE RATz9 Titanium HD 
  hide details  
Reply
post #3 of 15
Thread Starter 
I guess I might be undervolting but im running 1.0v - 750core, 1900memory. They are both Evga 480's. Both have High Airflow brackets. Heat isnt an issue with this problem im sure.

This is with Msi AfterBurner
Ninja Power
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-3960X@4.2ghz Asus x79 Sabertooth MSI GTX 980 Gaming 4G SLi *OC* MSI GTX 980 Gaming 4G SLi *OC* 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
16 gig Corsair 256g Crucial m4 + 300g Raptor + 1 TB WD Black +... Spins Fast! Corsair H80 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 Pro 64bit LG 34" UltraWide + 55" 4K TV Verbatim. Glows...Pretty!!! 1000watt Antec Quattro 
CaseMouseMouse Pad
HAF932 + Stronger Fans Razor Steel 
  hide details  
Reply
Ninja Power
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-3960X@4.2ghz Asus x79 Sabertooth MSI GTX 980 Gaming 4G SLi *OC* MSI GTX 980 Gaming 4G SLi *OC* 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
16 gig Corsair 256g Crucial m4 + 300g Raptor + 1 TB WD Black +... Spins Fast! Corsair H80 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 Pro 64bit LG 34" UltraWide + 55" 4K TV Verbatim. Glows...Pretty!!! 1000watt Antec Quattro 
CaseMouseMouse Pad
HAF932 + Stronger Fans Razor Steel 
  hide details  
Reply
post #4 of 15
It sounds like either your GPU's are overheating because of their close proximity, or your PSU is shuttimg down due to going over its capable output.

EDIT: You posted that it was not a heat issue as i was posting, so ignore that part.
post #5 of 15
Thread Starter 
The GPU's are not together, I placed them apart by one PCI-E slot so they have plenty of room to breath.
Ninja Power
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-3960X@4.2ghz Asus x79 Sabertooth MSI GTX 980 Gaming 4G SLi *OC* MSI GTX 980 Gaming 4G SLi *OC* 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
16 gig Corsair 256g Crucial m4 + 300g Raptor + 1 TB WD Black +... Spins Fast! Corsair H80 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 Pro 64bit LG 34" UltraWide + 55" 4K TV Verbatim. Glows...Pretty!!! 1000watt Antec Quattro 
CaseMouseMouse Pad
HAF932 + Stronger Fans Razor Steel 
  hide details  
Reply
Ninja Power
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-3960X@4.2ghz Asus x79 Sabertooth MSI GTX 980 Gaming 4G SLi *OC* MSI GTX 980 Gaming 4G SLi *OC* 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
16 gig Corsair 256g Crucial m4 + 300g Raptor + 1 TB WD Black +... Spins Fast! Corsair H80 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 Pro 64bit LG 34" UltraWide + 55" 4K TV Verbatim. Glows...Pretty!!! 1000watt Antec Quattro 
CaseMouseMouse Pad
HAF932 + Stronger Fans Razor Steel 
  hide details  
Reply
post #6 of 15
Quote:
Originally Posted by k0rnh0li0 View Post
stock voltage is 1.038 what are you running @ now and what are your clocks?
They are not all the same. Mine are evga and they are both idle .975/ 3d- 1.055
max 1.150
OP
Well your psu should have more than enough juice. 4-25 amp , 12-volt rails.
For a combined output max of 70 amps@ 12v.

If it were me. Id switch cards to the slots first. If it happens again. Pull one card. Run krombuster. If it doesn't happen, switch them to make sure you dont have one bad card. Run krombuster again

If you put both in and it does happen. That psu is a beast and has a 5 year warranty.
http://www.antec.com/Believe_it/product.php?id=NTk=
OP you are monitoring temps correct?
Edited by DrFPS - 12/21/10 at 3:03pm
MyCleanPC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770k ASUS MAXIMUS VI EVGA master blaster Corsair Vengence  
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ SSD raid0 samsung Win 7 Samsung 
PowerCase
Enermax rev 1050 Stacker 832 
  hide details  
Reply
MyCleanPC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770k ASUS MAXIMUS VI EVGA master blaster Corsair Vengence  
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ SSD raid0 samsung Win 7 Samsung 
PowerCase
Enermax rev 1050 Stacker 832 
  hide details  
Reply
post #7 of 15
Thread Starter 
yeah, after 2 hours of Bad Company 2 my temps never go above 70c. Everything else is cool too.
Ninja Power
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-3960X@4.2ghz Asus x79 Sabertooth MSI GTX 980 Gaming 4G SLi *OC* MSI GTX 980 Gaming 4G SLi *OC* 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
16 gig Corsair 256g Crucial m4 + 300g Raptor + 1 TB WD Black +... Spins Fast! Corsair H80 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 Pro 64bit LG 34" UltraWide + 55" 4K TV Verbatim. Glows...Pretty!!! 1000watt Antec Quattro 
CaseMouseMouse Pad
HAF932 + Stronger Fans Razor Steel 
  hide details  
Reply
Ninja Power
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-3960X@4.2ghz Asus x79 Sabertooth MSI GTX 980 Gaming 4G SLi *OC* MSI GTX 980 Gaming 4G SLi *OC* 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
16 gig Corsair 256g Crucial m4 + 300g Raptor + 1 TB WD Black +... Spins Fast! Corsair H80 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 Pro 64bit LG 34" UltraWide + 55" 4K TV Verbatim. Glows...Pretty!!! 1000watt Antec Quattro 
CaseMouseMouse Pad
HAF932 + Stronger Fans Razor Steel 
  hide details  
Reply
post #8 of 15
Quote:
Originally Posted by SimplyTheBest View Post
Hey everyone, I have my computer over-clocked mostly and when I had a single GTX 480 It too was heavily OC'ed:1.35volts. Now with SLi 480's if I got above 1.1volts my computer during any 3D application will just shut down. When I have the system at 1.0v it runs fine during anything I throw at it.

My question is do you think my Power Supply, Antec Quattro 1000w which is about 2 years old is just getting too old to power my entire system? What you guys think? Thanks
if i remember correctly... that PSU has 4 Rails....

Have you balanced your system over the 4 rails????

because if you haven't that could be your problem
post #9 of 15
Thread Starter 
Someone over at Evga forums suggested I plug-in the Molex connector to give more people to PCI-E and it worked. Hope this helps someone else. Now I can overclock no problem. My Unigine Heaven benchmark rose from 2025 to 2400. Woot
Ninja Power
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-3960X@4.2ghz Asus x79 Sabertooth MSI GTX 980 Gaming 4G SLi *OC* MSI GTX 980 Gaming 4G SLi *OC* 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
16 gig Corsair 256g Crucial m4 + 300g Raptor + 1 TB WD Black +... Spins Fast! Corsair H80 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 Pro 64bit LG 34" UltraWide + 55" 4K TV Verbatim. Glows...Pretty!!! 1000watt Antec Quattro 
CaseMouseMouse Pad
HAF932 + Stronger Fans Razor Steel 
  hide details  
Reply
Ninja Power
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-3960X@4.2ghz Asus x79 Sabertooth MSI GTX 980 Gaming 4G SLi *OC* MSI GTX 980 Gaming 4G SLi *OC* 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
16 gig Corsair 256g Crucial m4 + 300g Raptor + 1 TB WD Black +... Spins Fast! Corsair H80 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 Pro 64bit LG 34" UltraWide + 55" 4K TV Verbatim. Glows...Pretty!!! 1000watt Antec Quattro 
CaseMouseMouse Pad
HAF932 + Stronger Fans Razor Steel 
  hide details  
Reply
post #10 of 15
what.... u didn't plug in all your motherboard power connections???

no wonder it didn't OC as much as you though or run as good as it should
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › GTX 480 SLi issue