Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › 1090t 1 random core not working!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

1090t 1 random core not working! - Page 2

post #11 of 21
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by cdoublejj View Post
how long did you give it? prime 95 doesn't keep the tests in sync some cores can be way behind while other ahead and some in the middle.
like what I said from my post even my 3dmark06 scores are low and scores like it's only running 5 cores
post #12 of 21
Thread Starter 
reset cmos did the trick. I was thinking so much and didn't realize a simple reset cmos will do the job. +reps for everyone
post #13 of 21
Glad it turned out Ok my man.
Basplate 0-1
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II x6 "Thuban" 1055T @ 3.4 Ghz ASUS M4A89GTD Pro Gigabyte GV460 815/1630/4000 W / PSU fans (2x2) 4GB Kingston DDR3 kit @ 1333Mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
500gb WD Caviar Blue LG RW PSU fans Frakensteined on GPU (Stock died) W7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
E2240S 1080P LG Monitor Genius 600W SilverStone ThermalTake SopranoRS 
MouseMouse Pad
Genius A red one 
  hide details  
Reply
Basplate 0-1
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II x6 "Thuban" 1055T @ 3.4 Ghz ASUS M4A89GTD Pro Gigabyte GV460 815/1630/4000 W / PSU fans (2x2) 4GB Kingston DDR3 kit @ 1333Mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
500gb WD Caviar Blue LG RW PSU fans Frakensteined on GPU (Stock died) W7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
E2240S 1080P LG Monitor Genius 600W SilverStone ThermalTake SopranoRS 
MouseMouse Pad
Genius A red one 
  hide details  
Reply
post #14 of 21
Thread Starter 
was kinda hopin my mobo was faulty. it's easy to rma here in manila (rma is 10 minute drive from here) would've been great if they replaced my motherboard with a 890FX board
post #15 of 21
Thread Starter 
**** the problem is back when I started prime again my pc froze then randomly 1 core will not work again. what seems to be the problem is it the motherboard or the cpu?
post #16 of 21
I would say you had a core fault out on you...if you got a spare cpu to drop into the board to see if it really is the mobo. If it works then you probably have a dead core...which I have never heard of.
 
Problem Solver
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel Core i5 3570k 4.5ghz 1.200v - 0.000 offset  Gigabyte z77X-UP4 TH Beta Bios F11C with lastes... Sapphire 7950 3GB GSkill 2x8gb 2400mhz 11-13-13-31 T2 @ 10-13-13-... 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M4 128GB SSD SATA 3.0 M4-CT128M4SSD1 Corsair H80 v2i AIO liquid cooling Windows 10 Professional x64 47 inch Samsung LCD HD TV 
PowerAudio
Corsair 850w modular stock 
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2Q Q6600 GO @ 3.2ghz 1.28 Gigabyte P35 DS3-L Pencil modded Nvidia 9800 GT 512mb 2x1gb Gskill 1066 5-5-5-15 & 2x1gb Gskill Pi 80... 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial m4 CT128M4SSD1 128GB SSD - OS Drive Samsung HD103UJ & SJ 1 Terabyte HDD LG 22x DVD burner Arctic Freezer Pro 2  
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Pro SP1 x64 HannsG 27.5" Widescreen Red thingy 750w Single rail old raidmax from 1st build beat to death 
  hide details  
Reply
 
Problem Solver
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel Core i5 3570k 4.5ghz 1.200v - 0.000 offset  Gigabyte z77X-UP4 TH Beta Bios F11C with lastes... Sapphire 7950 3GB GSkill 2x8gb 2400mhz 11-13-13-31 T2 @ 10-13-13-... 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M4 128GB SSD SATA 3.0 M4-CT128M4SSD1 Corsair H80 v2i AIO liquid cooling Windows 10 Professional x64 47 inch Samsung LCD HD TV 
PowerAudio
Corsair 850w modular stock 
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2Q Q6600 GO @ 3.2ghz 1.28 Gigabyte P35 DS3-L Pencil modded Nvidia 9800 GT 512mb 2x1gb Gskill 1066 5-5-5-15 & 2x1gb Gskill Pi 80... 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial m4 CT128M4SSD1 128GB SSD - OS Drive Samsung HD103UJ & SJ 1 Terabyte HDD LG 22x DVD burner Arctic Freezer Pro 2  
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Pro SP1 x64 HannsG 27.5" Widescreen Red thingy 750w Single rail old raidmax from 1st build beat to death 
  hide details  
Reply
post #17 of 21
Thread Starter 
I just discovered it's somewhat a software problem. I created a new account on windows and tried prime and it worked fine. only in my main account it's buggy. took me HOURS to discover this. what program usually causes this. this is the first time I've encountered a problem like this lol. doing a clean install of windows is not possible
post #18 of 21
Something like this happened to me. Was running P95 and all of the sudden 1 core was behind, way behind. So I just noticed that PC Probe II( ASUS monitoring software) was not responding. So might be, as you said, a software, something that is running in the background, a start-up program(software),
Disable your start up programs and enable them 1 by 1, you might find something there
AMD-1
(13 items)
 
AMD-2
(8 items)
 
INTEL-1
(8 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8350 ASUS CrosshairV Formula Power Color AX7970 G.Skill Ripjaws Z 2400 10-12-12-31 
Hard DriveCoolingOSPower
A-Data 256G EK Supreme HF, Water Chiller Windows 8 x64 Seasonic Gold X850 
Case
LianLi PC-A77 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8320 Gigabyte 990FXA-UD7 Sapphire HD6970 1600 11-11-11-28 
Hard DriveCoolingPowerCase
OCZ Vertex3 120Gb Heatkiller 3.0, GTX140 + GTX120 Seasonic Gold X650 Lian Li PC-7FN 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770K Maximus V Gene Sapphire HD7950 OCZ Platinum 1600 7-7-7-24 
Hard DriveCoolingPower
SanDisk 256G Enermax ETD-T60-TB 650W 
  hide details  
Reply
AMD-1
(13 items)
 
AMD-2
(8 items)
 
INTEL-1
(8 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8350 ASUS CrosshairV Formula Power Color AX7970 G.Skill Ripjaws Z 2400 10-12-12-31 
Hard DriveCoolingOSPower
A-Data 256G EK Supreme HF, Water Chiller Windows 8 x64 Seasonic Gold X850 
Case
LianLi PC-A77 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8320 Gigabyte 990FXA-UD7 Sapphire HD6970 1600 11-11-11-28 
Hard DriveCoolingPowerCase
OCZ Vertex3 120Gb Heatkiller 3.0, GTX140 + GTX120 Seasonic Gold X650 Lian Li PC-7FN 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770K Maximus V Gene Sapphire HD7950 OCZ Platinum 1600 7-7-7-24 
Hard DriveCoolingPower
SanDisk 256G Enermax ETD-T60-TB 650W 
  hide details  
Reply
post #19 of 21
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by IOSEFINI View Post
Something like this happened to me. Was running P95 and all of the sudden 1 core was behind, way behind. So I just noticed that PC Probe II( ASUS monitoring software) was not responding. So might be, as you said, a software, something that is running in the background, a start-up program(software),
Disable your start up programs and enable them 1 by 1, you might find something there
thanks ima do this right now. +rep
post #20 of 21
Thread Starter 
blah. steam is the culprit ****n steam. who would've thought. im gonna try reinstalling it hopefully it fixes it. I have to backup my games on steam bahh
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD CPUs
Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › 1090t 1 random core not working!