Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › 3DMark11 only uses 400MHz core clock?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

3DMark11 only uses 400MHz core clock?

post #1 of 4
Thread Starter 
http://3dmark.com/3dm11/263789

Note where it says core clock. But yet it notices my 1100MHz memory clock....
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD R7 1700 @3.9GHz MSI X370 Titanium Asus GTX 1080ti Strix OC Corsair Dominator Platinum 16GB @2667MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 950 Pro M.2 Samsung 840 Sata Some other standard hard drives Corsair H110i GT 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Asus PG279Q 165Hz IPS GSync Corsair K70 Lux Quickfire FSP Hydro G 850w 
CaseMouseMouse Pad
Phanteks Enthoo Pro Razer Deatfhadder Elite Corsair Gaming somethingorother 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD R7 1700 @3.9GHz MSI X370 Titanium Asus GTX 1080ti Strix OC Corsair Dominator Platinum 16GB @2667MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 950 Pro M.2 Samsung 840 Sata Some other standard hard drives Corsair H110i GT 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Asus PG279Q 165Hz IPS GSync Corsair K70 Lux Quickfire FSP Hydro G 850w 
CaseMouseMouse Pad
Phanteks Enthoo Pro Razer Deatfhadder Elite Corsair Gaming somethingorother 
  hide details  
Reply
post #2 of 4
I had the same problem with my gtx 460s....
only in 3dmark 11.....
12 CORE I7 KILLER
(14 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
6 Core 3.46Ghz XEON X5690 6 Core 3.46Ghz XEON X5690 Precision T7500 Motherboard Asus Strix GTX 980 
RAMHard DriveOptical DriveOS
24GB DDR3 ECC (Donated from job) 4X Seagate 15k 600GB SAS RAID 10 OPTICAL DRIVES ARE FOR N00BS Windows 7 64-bit 
MonitorPowerCaseMouse
NEC PA271W GRAPHICS MONITOR Precision t7500 1100Watt Psu Dell Precision T7500 Case CM Storm Xornet 
AudioOther
XFI Extreme Music /w 5.1 Logitech CISCO 2800 ROUTER 768MB RAM IOS 15.0 
  hide details  
Reply
12 CORE I7 KILLER
(14 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
6 Core 3.46Ghz XEON X5690 6 Core 3.46Ghz XEON X5690 Precision T7500 Motherboard Asus Strix GTX 980 
RAMHard DriveOptical DriveOS
24GB DDR3 ECC (Donated from job) 4X Seagate 15k 600GB SAS RAID 10 OPTICAL DRIVES ARE FOR N00BS Windows 7 64-bit 
MonitorPowerCaseMouse
NEC PA271W GRAPHICS MONITOR Precision t7500 1100Watt Psu Dell Precision T7500 Case CM Storm Xornet 
AudioOther
XFI Extreme Music /w 5.1 Logitech CISCO 2800 ROUTER 768MB RAM IOS 15.0 
  hide details  
Reply
post #3 of 4
Thread Starter 
Ya it seems to be "stuck" in 2D mode.....
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD R7 1700 @3.9GHz MSI X370 Titanium Asus GTX 1080ti Strix OC Corsair Dominator Platinum 16GB @2667MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 950 Pro M.2 Samsung 840 Sata Some other standard hard drives Corsair H110i GT 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Asus PG279Q 165Hz IPS GSync Corsair K70 Lux Quickfire FSP Hydro G 850w 
CaseMouseMouse Pad
Phanteks Enthoo Pro Razer Deatfhadder Elite Corsair Gaming somethingorother 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD R7 1700 @3.9GHz MSI X370 Titanium Asus GTX 1080ti Strix OC Corsair Dominator Platinum 16GB @2667MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 950 Pro M.2 Samsung 840 Sata Some other standard hard drives Corsair H110i GT 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Asus PG279Q 165Hz IPS GSync Corsair K70 Lux Quickfire FSP Hydro G 850w 
CaseMouseMouse Pad
Phanteks Enthoo Pro Razer Deatfhadder Elite Corsair Gaming somethingorother 
  hide details  
Reply
post #4 of 4
LOL OP,

your GPU is running @ 400Mhz because you must have left a video window opened (or youtube video page, windows media, vlc, mpc player?)

Your card automatically sets core clock speed to 400Mhz if driver detects a video is playing. If you launch a 3D application while the video application running in the background then your GPU will still be running at 400Mhz core speed and that causes low performance.
BACI DESTROYER
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700K @ 4.7 w/ EK Monoblock ASUS Maximus Gene VIII NVIDIA TITAN X Pascal w/EK Waterblock & Backplate 32GB Gskill DDR4 3200Mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 950 Pro NVMe 512GB 2x3TB 7200RPM HDDs EK Revo D5, Nemesis GTS 420 + 280 rads, 5x 14cm... Linux Mint 18.1 Cinnamon 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS SWIFT PG279Q 1440p 165Hz Razer Blackwidow Chroma Corsair RM1000x Fractal Design Define S 
MouseMouse PadAudio
Razer DeathAdder Chroma Razer Sphex Schiit Stack DAC&AMP + JBL LSR305 Studio Monitors 
  hide details  
Reply
BACI DESTROYER
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700K @ 4.7 w/ EK Monoblock ASUS Maximus Gene VIII NVIDIA TITAN X Pascal w/EK Waterblock & Backplate 32GB Gskill DDR4 3200Mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 950 Pro NVMe 512GB 2x3TB 7200RPM HDDs EK Revo D5, Nemesis GTS 420 + 280 rads, 5x 14cm... Linux Mint 18.1 Cinnamon 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS SWIFT PG279Q 1440p 165Hz Razer Blackwidow Chroma Corsair RM1000x Fractal Design Define S 
MouseMouse PadAudio
Razer DeathAdder Chroma Razer Sphex Schiit Stack DAC&AMP + JBL LSR305 Studio Monitors 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › 3DMark11 only uses 400MHz core clock?