Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › nVidia physx card not detected.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

nVidia physx card not detected. - Page 2

post #11 of 16
i no it may be a dum fix but make sure your power wire is connected and it has enough power going into it the simple fixs are always the last one you try like when i had a problem with my internet
 
Work Machine
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6700 Dell Stock 8GB nVidia 1070 16GB DDR4 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
500GB Samsung 960 EVO NVME SSD (Soon!) 1TB Hard Drive None Stock 
OSMonitorPowerCase
Windows 10 Home Dell 4K 15" Display 240Watt Alienware 15 R3 Stock 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] Core 2 Duo 8400 [Dell] 03NVJ6 [ATI] 4000 Series [Kingston] PC3 - 8500F 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[Seagate] ST3250312AS Barracuda  [Samsung] TS-L633C [Microsoft] Windows 7 Enterprise 64Bit 2 Dell Monitors 
CaseMouseMouse PadAudio
[Dell] Dell Optical Mouse Dell Keyboard Soundmax HD Audio 
  hide details  
Reply
 
Work Machine
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6700 Dell Stock 8GB nVidia 1070 16GB DDR4 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
500GB Samsung 960 EVO NVME SSD (Soon!) 1TB Hard Drive None Stock 
OSMonitorPowerCase
Windows 10 Home Dell 4K 15" Display 240Watt Alienware 15 R3 Stock 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] Core 2 Duo 8400 [Dell] 03NVJ6 [ATI] 4000 Series [Kingston] PC3 - 8500F 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[Seagate] ST3250312AS Barracuda  [Samsung] TS-L633C [Microsoft] Windows 7 Enterprise 64Bit 2 Dell Monitors 
CaseMouseMouse PadAudio
[Dell] Dell Optical Mouse Dell Keyboard Soundmax HD Audio 
  hide details  
Reply
post #12 of 16
Thread Starter 
Power is fine
Helios One
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel [i5 2500k] Gigabyte [P67A-B3] MSI [N560GTX-Ti TWIN FROZR II] Corsair [VENGEANCE DDR3 1333MHZ l 2x4GB] 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOptical Drive
OCZ [Vertex 2E l 60GB] WD Western Digital [Cavair Blue l 640GB] Sony x22 DVD Re Writer LG x10 BD-ROM 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair [H100] Windows [7 I HP 64 Bit] Viewsonic [22" l 1920x1080] Generic 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ [Z Series l 650W] CM [HAF 922 I Window] Logitech [MX 518] The Desk 
Audio
Corsair [HS-1] 
  hide details  
Reply
Helios One
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel [i5 2500k] Gigabyte [P67A-B3] MSI [N560GTX-Ti TWIN FROZR II] Corsair [VENGEANCE DDR3 1333MHZ l 2x4GB] 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOptical Drive
OCZ [Vertex 2E l 60GB] WD Western Digital [Cavair Blue l 640GB] Sony x22 DVD Re Writer LG x10 BD-ROM 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair [H100] Windows [7 I HP 64 Bit] Viewsonic [22" l 1920x1080] Generic 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ [Z Series l 650W] CM [HAF 922 I Window] Logitech [MX 518] The Desk 
Audio
Corsair [HS-1] 
  hide details  
Reply
post #13 of 16
I was the seller of the 8800GTS, and had it on my setup for a while as a PhysX card, and tested it again prior to selling, and it worked just fine.

Hope you get it sorted
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k GA-Z77MX-D3H Palit Jetstream 680 4GB 4 X 2GB G.Skill Ripjaws X (1600MHz/CAS8 @ 1.5v) 
Hard DriveCoolingOSMonitor
60GB Corsair Force + 2TB RAID0 + 500GB Antec Kühler 620 w/AP-14 Windows 7 Professional x64 Dell U2711 (2560 x 1440) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch (MX Blues) Corsair HX650 Lian Li PC-U6B Razer Deathadder 3.5G 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k GA-Z77MX-D3H Palit Jetstream 680 4GB 4 X 2GB G.Skill Ripjaws X (1600MHz/CAS8 @ 1.5v) 
Hard DriveCoolingOSMonitor
60GB Corsair Force + 2TB RAID0 + 500GB Antec Kühler 620 w/AP-14 Windows 7 Professional x64 Dell U2711 (2560 x 1440) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch (MX Blues) Corsair HX650 Lian Li PC-U6B Razer Deathadder 3.5G 
  hide details  
Reply
post #14 of 16
Thread Starter 
I don't doubt you Waffle
But, I put it in wen to install drivers like everyone else, and it just doesn't work, just my luck
Helios One
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel [i5 2500k] Gigabyte [P67A-B3] MSI [N560GTX-Ti TWIN FROZR II] Corsair [VENGEANCE DDR3 1333MHZ l 2x4GB] 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOptical Drive
OCZ [Vertex 2E l 60GB] WD Western Digital [Cavair Blue l 640GB] Sony x22 DVD Re Writer LG x10 BD-ROM 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair [H100] Windows [7 I HP 64 Bit] Viewsonic [22" l 1920x1080] Generic 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ [Z Series l 650W] CM [HAF 922 I Window] Logitech [MX 518] The Desk 
Audio
Corsair [HS-1] 
  hide details  
Reply
Helios One
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel [i5 2500k] Gigabyte [P67A-B3] MSI [N560GTX-Ti TWIN FROZR II] Corsair [VENGEANCE DDR3 1333MHZ l 2x4GB] 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOptical Drive
OCZ [Vertex 2E l 60GB] WD Western Digital [Cavair Blue l 640GB] Sony x22 DVD Re Writer LG x10 BD-ROM 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair [H100] Windows [7 I HP 64 Bit] Viewsonic [22" l 1920x1080] Generic 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ [Z Series l 650W] CM [HAF 922 I Window] Logitech [MX 518] The Desk 
Audio
Corsair [HS-1] 
  hide details  
Reply
post #15 of 16
Man, you just need to uninstall all your graphics drivers(ATI+nvidia).Reboot into safemode and run driver sweeper, and reboot. Reinstall drivers and you will be good. If that doesnt work then make sure you have the PCIE lane enabled in your BIOS.
EVOLVE
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
|i5 750-voltage may vary| |Foxconn Katana[Non GTI]| 380 4Gb |4Gb/Tridents@Clocked| 
Hard DriveOSMonitorPower
|[V3/60Gb][500Gb]| |Windows 7 64 bit| |LG-EW224| |Antec HCG750| 
Case
|Tech Station| 
  hide details  
Reply
EVOLVE
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
|i5 750-voltage may vary| |Foxconn Katana[Non GTI]| 380 4Gb |4Gb/Tridents@Clocked| 
Hard DriveOSMonitorPower
|[V3/60Gb][500Gb]| |Windows 7 64 bit| |LG-EW224| |Antec HCG750| 
Case
|Tech Station| 
  hide details  
Reply
post #16 of 16
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Voltage_Drop View Post
Man, you just need to uninstall all your graphics drivers(ATI+nvidia).Reboot into safemode and run driver sweeper, and reboot. Reinstall drivers and you will be good. If that doesnt work then make sure you have the PCIE lane enabled in your BIOS.
I know. I was looking forward to the painless-ness. The PCIE lane must be borked
HD 5870 didn't output a signal when I put it in there, lane is enabled :/

**** sake
Helios One
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel [i5 2500k] Gigabyte [P67A-B3] MSI [N560GTX-Ti TWIN FROZR II] Corsair [VENGEANCE DDR3 1333MHZ l 2x4GB] 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOptical Drive
OCZ [Vertex 2E l 60GB] WD Western Digital [Cavair Blue l 640GB] Sony x22 DVD Re Writer LG x10 BD-ROM 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair [H100] Windows [7 I HP 64 Bit] Viewsonic [22" l 1920x1080] Generic 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ [Z Series l 650W] CM [HAF 922 I Window] Logitech [MX 518] The Desk 
Audio
Corsair [HS-1] 
  hide details  
Reply
Helios One
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel [i5 2500k] Gigabyte [P67A-B3] MSI [N560GTX-Ti TWIN FROZR II] Corsair [VENGEANCE DDR3 1333MHZ l 2x4GB] 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOptical Drive
OCZ [Vertex 2E l 60GB] WD Western Digital [Cavair Blue l 640GB] Sony x22 DVD Re Writer LG x10 BD-ROM 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair [H100] Windows [7 I HP 64 Bit] Viewsonic [22" l 1920x1080] Generic 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ [Z Series l 650W] CM [HAF 922 I Window] Logitech [MX 518] The Desk 
Audio
Corsair [HS-1] 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › nVidia physx card not detected.