Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › stuck sensor?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

stuck sensor?

post #1 of 3
Thread Starter 
this is really weird my 3rd core (core#2) is running at 68 - 75 degrees

the other core temperature is low

is this a defective chip?
a sign of a dying processor?


    
CPUMotherboardGraphicsRAM
INTEL Core2Quad Q9300 MSI P35 Neo3 MSI ATI HD4670 1GB GDDR3 2X2GB TEAM ELITE DDR2 (DUAL CHANNEL) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
SEAGATE 500GB SATA-II ,SAMSUNG 1TB SATA -II ASUS DVD RW WINDOWS 7 X64 ULTIMATE ACER X193HQ 18'' LCD SCREEN 
PowerCase
ANTEC NEO HE 380 AEROCOOL VS-9 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
INTEL Core2Quad Q9300 MSI P35 Neo3 MSI ATI HD4670 1GB GDDR3 2X2GB TEAM ELITE DDR2 (DUAL CHANNEL) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
SEAGATE 500GB SATA-II ,SAMSUNG 1TB SATA -II ASUS DVD RW WINDOWS 7 X64 ULTIMATE ACER X193HQ 18'' LCD SCREEN 
PowerCase
ANTEC NEO HE 380 AEROCOOL VS-9 
  hide details  
Reply
post #2 of 3
It`s just stuck sensor as they are common thing on 45nm C2 chips..

I have three stuck sensors that cant go beow 42/40/40C respectively and work only above those temps (under LOAD)..

Only #2 core sensor shows real IDLE temps (below 40 C)..

They all work under load perfectly though..

CHEERS..
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6750 G0 @ 3.3GHz (1.25V LOAD) Asus P5KPL-VM G31 GeForce 8500GT @ 700/1600/445 Apacer 2x1GB 800MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Hitachi Deskstar 160GB (7200,8MB) LG DVD Win 7 Ultimate 64bit build 7601 LG 19" 
KeyboardPowerCaseMouse
5$ keyboard Cheap stuff Linkworld crappy/modded SmartBox cheap 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6750 G0 @ 3.3GHz (1.25V LOAD) Asus P5KPL-VM G31 GeForce 8500GT @ 700/1600/445 Apacer 2x1GB 800MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Hitachi Deskstar 160GB (7200,8MB) LG DVD Win 7 Ultimate 64bit build 7601 LG 19" 
KeyboardPowerCaseMouse
5$ keyboard Cheap stuff Linkworld crappy/modded SmartBox cheap 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
post #3 of 3
Thread Starter 
its working in perfect condition though the 1 core temp is very high
i put my fingers on the heatsink and i cant even feel the heat
anyways thanks for making it clear for me
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
INTEL Core2Quad Q9300 MSI P35 Neo3 MSI ATI HD4670 1GB GDDR3 2X2GB TEAM ELITE DDR2 (DUAL CHANNEL) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
SEAGATE 500GB SATA-II ,SAMSUNG 1TB SATA -II ASUS DVD RW WINDOWS 7 X64 ULTIMATE ACER X193HQ 18'' LCD SCREEN 
PowerCase
ANTEC NEO HE 380 AEROCOOL VS-9 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
INTEL Core2Quad Q9300 MSI P35 Neo3 MSI ATI HD4670 1GB GDDR3 2X2GB TEAM ELITE DDR2 (DUAL CHANNEL) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
SEAGATE 500GB SATA-II ,SAMSUNG 1TB SATA -II ASUS DVD RW WINDOWS 7 X64 ULTIMATE ACER X193HQ 18'' LCD SCREEN 
PowerCase
ANTEC NEO HE 380 AEROCOOL VS-9 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › stuck sensor?