Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › M4A87TD-EVO Lan freaked out, need help ASAP.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

M4A87TD-EVO Lan freaked out, need help ASAP.

post #1 of 4
Thread Starter 
It was my christmass gift from my parents and finnished intalling it today. On the 1st boot everything was allright except the integrated Lan chip. my cable is an old 100mb/s wich only run at 10mb/s and I always need to put the settings on the Lan chipsets at 10mb/s so it connect, auto negotiation doesn`t work. But on this mobo it worked without touching anything. I then restarted the PC and it simply don`t connect in any way possible. on 10mb it says the cable isn`t plugged and on 100mb it connects on a public(??) lan without internet acces. I know it`s not true since i'm using the same cable on my laptop and it works. window's diagnostic tool detect nothing. Any help about what it could be and how I could fix it? I will update with more info when I will find something new.

EDIT:
When I type ipconfig in cmd the following apear (sorry they are in french)
Suffixe DNS propre Ã* la connection:
Adresse IPv6 de liaison locale: fe80::b91c:ddaf:25df:aa6d%14

and also doing ipconfig /release tells me that the Loopback Pseudo-Interface 1 isn't found.

I also formated 3 times, still happens.
Edited by th3l4st0ne - 12/26/10 at 4:40pm
post #2 of 4
Thread Starter 
please ignore this reply,I messed up.
Edited by th3l4st0ne - 12/26/10 at 4:42pm
post #3 of 4
Did you install a Windows update for your ethernet? I've had ethernets stop working when I installed the optional Windows update for them.
Gunmetal Tower
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2600K ASUS P8Z68-V GEN3 Asus GTX 580 CORSAIR Vengeance 16GB 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 830 256GB Western Digital Caviar Black 640GB LG DVD Corsair H80 
OSMonitorMonitorKeyboard
Microsoft Windows 8.1 Professional 64 Bit Asus PB278Q Dell 1907FPc  Ducky 9008-G2 Browns and Reds 
PowerCaseMouseMouse Pad
ABS SL1050 1050W Antec P280 Logitech G700 Mionix Propus 380 
AudioAudioAudioAudio
HT | OMEGA Claro Halo Audio Technica ATH-A900X Audio Technica ATH-AD900 M-Audio AV 40 
OtherOtherOther
Logitech USB Desktop Microphone APC Back-UPS XS 1500 Wacom Intuos4 
  hide details  
Reply
Gunmetal Tower
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2600K ASUS P8Z68-V GEN3 Asus GTX 580 CORSAIR Vengeance 16GB 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 830 256GB Western Digital Caviar Black 640GB LG DVD Corsair H80 
OSMonitorMonitorKeyboard
Microsoft Windows 8.1 Professional 64 Bit Asus PB278Q Dell 1907FPc  Ducky 9008-G2 Browns and Reds 
PowerCaseMouseMouse Pad
ABS SL1050 1050W Antec P280 Logitech G700 Mionix Propus 380 
AudioAudioAudioAudio
HT | OMEGA Claro Halo Audio Technica ATH-A900X Audio Technica ATH-AD900 M-Audio AV 40 
OtherOtherOther
Logitech USB Desktop Microphone APC Back-UPS XS 1500 Wacom Intuos4 
  hide details  
Reply
post #4 of 4
Thread Starter 
I didn`t install anything except drivers comming with the mobo, steam and the latest 9800GT driver.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › M4A87TD-EVO Lan freaked out, need help ASAP.