post #1 of 1
Thread Starter 
Dear

I'm the proud owner of a new i7 system. (see specs)
I overclocked my system to 3.91Ghz (Goal was 4Ghz but want to keep the temps under 72°C)

I can run OCCT (cpu: OCCT and cpu:linpack) 1hour without any problems.
Passed 20runs of IBT max and 20runs of IBT standard.
Passes 4hours of prime95 small FFT's.

But after 3h36min of prime95 large FFT's one of the 8 workers stops.
Tried upping the vcore a bit without any succes.
Also tried upping the QPI 2 notches. Also without any succes.

Max temps just hitting 71°C

How can I get it stable? Or is my system stable?

Code:
Intel(r) SpeedStep(tm) Tech............[Enabled]
Xtreme Phase Full Power Mode...........[Enabled]
BCLK Frequency.........................[170]
PCIE Frequency.........................[100]
DRAM Frequency.........................[DDR3-1700MHz]
UCLK Frequency.........................[3700MHz]
QPI Link Data Rate.....................[Auto]

CPU Voltage Control....................[Manual]
CPU Voltage............................[1.30000] -> CPU-Z reads 1.288V
CPU PLL Voltage........................[Auto]
QPI/DRAM Core Voltage..................[1.32500]
IOH Voltage............................[Auto]
IOH PCIE Voltage.......................[Auto]
ICH Voltage............................[Auto]
ICH PCIE Voltage.......................[Auto]
DRAM Bus Voltage.......................[1.65]
DRAM DATA REF Voltage on CHA...........[Auto]
DRAM CTRL REF Voltage on CHA...........[Auto]
DRAM DATA REF Voltage on CHB...........[Auto]
DRAM CTRL REF Voltage on CHB...........[Auto]
DRAM DATA REF Voltage on CHC...........[Auto]
DRAM CTRL REF Voltage on CHC...........[Auto]

Load-Line Calibration..................[Enabled]
CPU Differential Amplitude.............[Auto]
CPU Clock Skew.........................[Auto]
CPU Spread Spectrum....................[Enabled]
IOH Clock Skew.........................[Auto]
PCIE Spread Spectrum...................[Enabled]

C1E Support............................[Enabled]
Hardware Prefetcher....................[Enabled]
Adjacent Cache Line Prefetch...........[Enabled]
Intel(r) Virtualization Tech...........[Enabled] 
CPU TM Function........................[Enabled]
Execute Disable Bit....................[Enabled]
Intel(r) HT Technology.................[Enabled]
Active Processor Cores.................[All]
A20M...................................[Enabled]
Intel(r) SpeedStep(tm) Tech............[Enabled]
Intel(r) C-STATE Tech..................[Enabled]
Also my ram timings are 9-9-9-24-T1 in stead of the default 8-8-8-24-T2 to make sure that it's not the ram causing it.
Edited by Mad_piggy - 12/30/10 at 8:36am
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 @170x23 Asus p6x58d-e ZOTAC GeForce® GTX 580 Corsair Dominator 3X2G 1600MHz DDR3 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
4x SEAGATE 1TB (RAID 10) + OCZ VERTEX 2 120Gb Windows 7 Professioal x64 2x iiyama ProLite E2210HDSD Logitech Wave 
PowerCaseMouse
Corsair AX1200 Antec 1200 Logitech Performance Mouse MX 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 @170x23 Asus p6x58d-e ZOTAC GeForce® GTX 580 Corsair Dominator 3X2G 1600MHz DDR3 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
4x SEAGATE 1TB (RAID 10) + OCZ VERTEX 2 120Gb Windows 7 Professioal x64 2x iiyama ProLite E2210HDSD Logitech Wave 
PowerCaseMouse
Corsair AX1200 Antec 1200 Logitech Performance Mouse MX 
  hide details  
Reply