Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › GPU at 100% at idle?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

GPU at 100% at idle?

post #1 of 4
Thread Starter 
Running a 6970, 12a drivers, Trixx to control fan speeds.

I can play games without issues.

However, I noticed that occassionally, when I have games on pause and i am just surfing around, that the GPU ramped up to 100% utilization and the fan went nuts (obviously since it was so hot).

Is there anyway to tell why this is happening?

Any suggestions to track this down?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k Asus Pro Sapphire 6970 Corsair 4x4 
Hard DriveOSPowerMouse Pad
corsair 300 win 7 x64 None My desk 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k Asus Pro Sapphire 6970 Corsair 4x4 
Hard DriveOSPowerMouse Pad
corsair 300 win 7 x64 None My desk 
  hide details  
Reply
post #2 of 4
Maybe you should rollback to the previous drivers that you had?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[i7 930 4Ghz] [P6X58D Premium] [GTX 580] [6GB OCZ+Corsair] 
Hard DriveOSMonitorPower
[4x500GB Seagates Short-Stroked] [Windows 7 Professional x64] [24" S243HLbMII][22" 2220WM] [Corsair 850TX] 
CaseMouse
??? [G9] 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[i7 930 4Ghz] [P6X58D Premium] [GTX 580] [6GB OCZ+Corsair] 
Hard DriveOSMonitorPower
[4x500GB Seagates Short-Stroked] [Windows 7 Professional x64] [24" S243HLbMII][22" 2220WM] [Corsair 850TX] 
CaseMouse
??? [G9] 
  hide details  
Reply
post #3 of 4
yea that happens to my 580 too, last night i was editing a tomahawk throw on blakc ops, and i paused it and it was on 88-90%. dw about it.
RAWR v3
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 5820k Gigabyte G1 Gaming WIFI 7970 16gb G.Skill Ripjaws 4 
Hard DriveCoolingOSMonitor
intel 730 series 240g (9tb custom NAS) Custom loop Windows 7 x64 catleap q270 
KeyboardPowerCase
thermaltake g1 meka EVGA Supernova g2 850w Corsair 780T 
  hide details  
Reply
RAWR v3
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 5820k Gigabyte G1 Gaming WIFI 7970 16gb G.Skill Ripjaws 4 
Hard DriveCoolingOSMonitor
intel 730 series 240g (9tb custom NAS) Custom loop Windows 7 x64 catleap q270 
KeyboardPowerCase
thermaltake g1 meka EVGA Supernova g2 850w Corsair 780T 
  hide details  
Reply
post #4 of 4
Quote:
Originally Posted by gooddog View Post
Running a 6970, 12a drivers, Trixx to control fan speeds.

I can play games without issues.

However, I noticed that occassionally, when I have games on pause and i am just surfing around, that the GPU ramped up to 100% utilization and the fan went nuts (obviously since it was so hot).

Is there anyway to tell why this is happening?

Any suggestions to track this down?
Probably 12a driver error , roll back to the 10.11
Current Setup
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 3930k Asus P9X79 LE MSI Radeon HD7970 Corsair Vengance 64GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
OCZ Agility 3 Kingston SSDNow v3  Seagate Barracuda 1000GB Seagate Barracuda 500GB 
Optical DriveCoolingOSMonitor
None Noctua NH-U9B Windows 7 Ultimate 64-Bits Asus VH236H 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 v2 OCZ ZT Series 750W NZXT H440 Logitech G500 
Mouse Pad
Steelseries QCK Heavy XXL 
  hide details  
Reply
Current Setup
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 3930k Asus P9X79 LE MSI Radeon HD7970 Corsair Vengance 64GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
OCZ Agility 3 Kingston SSDNow v3  Seagate Barracuda 1000GB Seagate Barracuda 500GB 
Optical DriveCoolingOSMonitor
None Noctua NH-U9B Windows 7 Ultimate 64-Bits Asus VH236H 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 v2 OCZ ZT Series 750W NZXT H440 Logitech G500 
Mouse Pad
Steelseries QCK Heavy XXL 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › GPU at 100% at idle?