Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › PowerColor HD 6950 Dual Monitor Problem
New Posts  All Forums:Forum Nav:

PowerColor HD 6950 Dual Monitor Problem

post #1 of 17
Thread Starter 
Hi...

This was post a few days ago:
http://www.overclock.net/ati/904069-will-these-work-my-hd-6950-a.html

I did get to buy an active mDP-VGA converter

active_mdp_vga.jpg

If this is not an active mDP-VGA adapter I don't know what it is anymore.

But for some reason I cannot extend my desktop when the drivers are installed. Both monitors work perfectly during BIOS and Windows7 x64 log-on w/o any drivers...BUT as soon as I installed the new 11.12a drivers...the other monitor won't work anymore.

I've tried asking at this thread:
http://www.overclock.net/ati/892583-amd-69xx-owners-club-38.html#post11845051

BUT no-one helped me...

I have no idea what to do now as I'm pulling my hair off because this active mDP-VGA adapted costs a lot not to work with my setup.

I don't think it's the cables coz I did some troubleshooting before I posted this. Changed all the cables around, even the DVI-VGA adapters and there is nothing I could do.

I'm not sure if there is any other solution rather than to buy 2 new monitors w/c I cannot afford, if I do buy it...I will not be able to pay my ******* rent.

If anyone would be so kind to help me out here...this GPU costs a lot and I don't want to return it...I already RMA'ed one that dosen't actually have problems. And I have a new replacement GPU right now of the same brand and model.
Intel System 2011
(18 items)
 
AMD System 2009
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 630 Propus @ 3.5Ghz Gigabyte GA-880GM-UD2H Rev.1 ASUS EAH5450 SILENT/DI/512MD2(LP) 4x2GB G.Skill NQ DDR3 PC 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Momentus XT LG GSA-H30N Scythe Samurai ZZ Rev.B Win7 x64 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
LG CS 460 - 32" LCD TV Microsoft Reclusa Gaming Keyboard Thermaltake TR2 750w Fractal Design Core 1000 
Mouse
Microsoft Comfort Mouse 6000 
  hide details  
Reply
Intel System 2011
(18 items)
 
AMD System 2009
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 630 Propus @ 3.5Ghz Gigabyte GA-880GM-UD2H Rev.1 ASUS EAH5450 SILENT/DI/512MD2(LP) 4x2GB G.Skill NQ DDR3 PC 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Momentus XT LG GSA-H30N Scythe Samurai ZZ Rev.B Win7 x64 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
LG CS 460 - 32" LCD TV Microsoft Reclusa Gaming Keyboard Thermaltake TR2 750w Fractal Design Core 1000 
Mouse
Microsoft Comfort Mouse 6000 
  hide details  
Reply
post #2 of 17
Both monitors showing up in device manager?
Le Box of Black
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 Gigabyte X58A-UD7 r2.0 GTX 770 16GB Corsair Vengeance in Triple channel mode ;) 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Ocz Vertex 2  Samsung F1  Samsung F3 Samsung F1 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
Sammie Dvd rw Windows 7 64Bit HZ281HPB 1200p / HP IPS 1080p / Samsung Syncmas... Qpad MK80 (Blue switch), SteelSeries 7G (Cherry... 
PowerCaseMouseMouse Pad
HX1000 CM-Stacker 832 Flipped Naos 3200,G5,G400,G400s, G300, Kone+ Razor Destructor and Steelseries Qck 
AudioAudioAudio
X-Fi Fatal1ty  ATH-T500 / AH-D510 Samson CO1U PAK Condenser Mic  
  hide details  
Reply
Le Box of Black
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 Gigabyte X58A-UD7 r2.0 GTX 770 16GB Corsair Vengeance in Triple channel mode ;) 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Ocz Vertex 2  Samsung F1  Samsung F3 Samsung F1 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
Sammie Dvd rw Windows 7 64Bit HZ281HPB 1200p / HP IPS 1080p / Samsung Syncmas... Qpad MK80 (Blue switch), SteelSeries 7G (Cherry... 
PowerCaseMouseMouse Pad
HX1000 CM-Stacker 832 Flipped Naos 3200,G5,G400,G400s, G300, Kone+ Razor Destructor and Steelseries Qck 
AudioAudioAudio
X-Fi Fatal1ty  ATH-T500 / AH-D510 Samson CO1U PAK Condenser Mic  
  hide details  
Reply
post #3 of 17
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by superj1977;11868452 
Both monitors showing up in device manager?

yes they are...both of them show up as Acer x193w

I just made a clean install right now and installed the 11.12a stand-alone drivers...still the same problem...
Intel System 2011
(18 items)
 
AMD System 2009
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 630 Propus @ 3.5Ghz Gigabyte GA-880GM-UD2H Rev.1 ASUS EAH5450 SILENT/DI/512MD2(LP) 4x2GB G.Skill NQ DDR3 PC 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Momentus XT LG GSA-H30N Scythe Samurai ZZ Rev.B Win7 x64 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
LG CS 460 - 32" LCD TV Microsoft Reclusa Gaming Keyboard Thermaltake TR2 750w Fractal Design Core 1000 
Mouse
Microsoft Comfort Mouse 6000 
  hide details  
Reply
Intel System 2011
(18 items)
 
AMD System 2009
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 630 Propus @ 3.5Ghz Gigabyte GA-880GM-UD2H Rev.1 ASUS EAH5450 SILENT/DI/512MD2(LP) 4x2GB G.Skill NQ DDR3 PC 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Momentus XT LG GSA-H30N Scythe Samurai ZZ Rev.B Win7 x64 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
LG CS 460 - 32" LCD TV Microsoft Reclusa Gaming Keyboard Thermaltake TR2 750w Fractal Design Core 1000 
Mouse
Microsoft Comfort Mouse 6000 
  hide details  
Reply
post #4 of 17
That doesn't look anything like an active DP adapter. Active adapters are powered by a usb cable. It looks like what you've got is one of those mdp to vga adapters for a mac?
The 3930
(26 items)
 
Junior's 3930
(22 items)
 
DATA/HTPC
(20 items)
 
  hide details  
Reply
The 3930
(26 items)
 
Junior's 3930
(22 items)
 
DATA/HTPC
(20 items)
 
  hide details  
Reply
post #5 of 17
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by tsm106;11869651 
That doesn't look anything like an active DP adapter. Active adapters are powered by a usb cable. It looks like what you've got is one of those mdp to vga adapters for a mac?

This is the same specs as these ones

http://www.itechnews.net/2010/03/22/startech-mini-displayport-to-dvivgahdmi-adaptersdisplayport/

I know what you're talking about, the active mDP-VGA (or DVI) with the USB plug to power it...
Intel System 2011
(18 items)
 
AMD System 2009
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 630 Propus @ 3.5Ghz Gigabyte GA-880GM-UD2H Rev.1 ASUS EAH5450 SILENT/DI/512MD2(LP) 4x2GB G.Skill NQ DDR3 PC 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Momentus XT LG GSA-H30N Scythe Samurai ZZ Rev.B Win7 x64 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
LG CS 460 - 32" LCD TV Microsoft Reclusa Gaming Keyboard Thermaltake TR2 750w Fractal Design Core 1000 
Mouse
Microsoft Comfort Mouse 6000 
  hide details  
Reply
Intel System 2011
(18 items)
 
AMD System 2009
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 630 Propus @ 3.5Ghz Gigabyte GA-880GM-UD2H Rev.1 ASUS EAH5450 SILENT/DI/512MD2(LP) 4x2GB G.Skill NQ DDR3 PC 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Momentus XT LG GSA-H30N Scythe Samurai ZZ Rev.B Win7 x64 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
LG CS 460 - 32" LCD TV Microsoft Reclusa Gaming Keyboard Thermaltake TR2 750w Fractal Design Core 1000 
Mouse
Microsoft Comfort Mouse 6000 
  hide details  
Reply
post #6 of 17
Thread Starter 
So I got to get the display LED power to Blue and CCC reads the information sent by the monitor...

Now the monitor doesn't display anything but the OSD pops up from time to time saying "Input Not Supported"

Now my monitors specs are 1440x900 @ 60hz...but CCC reports the Monitor going from 1440x900 @ 75hz, I suspect this is the problem...

So what I did is I made the second display (w/c is on the active displayport) duplicate the first display but still nothing displays...

As per troubleshooting, I extended the desktop to the second monitor so both monitors are configured at 1440x900 @ 60hz...BUT still nothing is displayed...any help is greatly appreciated.
Intel System 2011
(18 items)
 
AMD System 2009
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 630 Propus @ 3.5Ghz Gigabyte GA-880GM-UD2H Rev.1 ASUS EAH5450 SILENT/DI/512MD2(LP) 4x2GB G.Skill NQ DDR3 PC 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Momentus XT LG GSA-H30N Scythe Samurai ZZ Rev.B Win7 x64 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
LG CS 460 - 32" LCD TV Microsoft Reclusa Gaming Keyboard Thermaltake TR2 750w Fractal Design Core 1000 
Mouse
Microsoft Comfort Mouse 6000 
  hide details  
Reply
Intel System 2011
(18 items)
 
AMD System 2009
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 630 Propus @ 3.5Ghz Gigabyte GA-880GM-UD2H Rev.1 ASUS EAH5450 SILENT/DI/512MD2(LP) 4x2GB G.Skill NQ DDR3 PC 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Momentus XT LG GSA-H30N Scythe Samurai ZZ Rev.B Win7 x64 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
LG CS 460 - 32" LCD TV Microsoft Reclusa Gaming Keyboard Thermaltake TR2 750w Fractal Design Core 1000 
Mouse
Microsoft Comfort Mouse 6000 
  hide details  
Reply
post #7 of 17
1. Couldn't you use both monitors run off the dvi ports with dvi to vga adapters? You only need to use dp when using a 3rd display in eyefinity.

2. If I had to run it off the display port, I'd get the certified accell/sapphire single link mdp to dvi, then add a dvi to vga adapter.
The 3930
(26 items)
 
Junior's 3930
(22 items)
 
DATA/HTPC
(20 items)
 
  hide details  
Reply
The 3930
(26 items)
 
Junior's 3930
(22 items)
 
DATA/HTPC
(20 items)
 
  hide details  
Reply
post #8 of 17
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by tsm106;11874371 
1. Couldn't you use both monitors run off the dvi ports with dvi to vga adapters? You only need to use dp when using a 3rd display in eyefinity.

2. If I had to run it off the display port, I'd get the certified accell/sapphire single link mdp to dvi, then add a dvi to vga adapter.

1.) Nope...I even tried the included DVI to VGA adapted that came with both cards (RMA'ed / replace) on both monitors the second DVI port didn't work

2.) If I had to get that, I'm much better off getting a new monitor, thanks for the reply tho

Other Troubleshooting:

Connected a 30" Vizio TV as a secondary monitor via HDMI with the first monitor connected via DVI-VGA and the desktop extended. Right now I'm using DVI-VGA on monitor 1 and mDP-VGA on monitor 2 and they're both working w/o the drivers. Although they're not at the native resolution and they're both duplicated desktops.

Already did a clean install of the OS and 11.12a as I said to troubleshoot...still a no go with the drivers...
Intel System 2011
(18 items)
 
AMD System 2009
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 630 Propus @ 3.5Ghz Gigabyte GA-880GM-UD2H Rev.1 ASUS EAH5450 SILENT/DI/512MD2(LP) 4x2GB G.Skill NQ DDR3 PC 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Momentus XT LG GSA-H30N Scythe Samurai ZZ Rev.B Win7 x64 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
LG CS 460 - 32" LCD TV Microsoft Reclusa Gaming Keyboard Thermaltake TR2 750w Fractal Design Core 1000 
Mouse
Microsoft Comfort Mouse 6000 
  hide details  
Reply
Intel System 2011
(18 items)
 
AMD System 2009
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 630 Propus @ 3.5Ghz Gigabyte GA-880GM-UD2H Rev.1 ASUS EAH5450 SILENT/DI/512MD2(LP) 4x2GB G.Skill NQ DDR3 PC 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Momentus XT LG GSA-H30N Scythe Samurai ZZ Rev.B Win7 x64 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
LG CS 460 - 32" LCD TV Microsoft Reclusa Gaming Keyboard Thermaltake TR2 750w Fractal Design Core 1000 
Mouse
Microsoft Comfort Mouse 6000 
  hide details  
Reply
post #9 of 17
The first monitor that works..is it plugged into the dual-link DVI connection (the one on the bottom)
Meow
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 750 @4.01 1.328V Gigabyte P55A-UD4P Sapphire HD6950 Unlocked @920/1400 8GB GSkill ECO @1600 6-7-6-18 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
OCZ Vertex 2 60GB | Black 1TB | Green 2TB LG Blu-Ray Windows 7 x64 Steelseries 6G v2 
PowerCaseMouse
Corsair TX750 CM 690 II Advanced Logitech G9 
  hide details  
Reply
Meow
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 750 @4.01 1.328V Gigabyte P55A-UD4P Sapphire HD6950 Unlocked @920/1400 8GB GSkill ECO @1600 6-7-6-18 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
OCZ Vertex 2 60GB | Black 1TB | Green 2TB LG Blu-Ray Windows 7 x64 Steelseries 6G v2 
PowerCaseMouse
Corsair TX750 CM 690 II Advanced Logitech G9 
  hide details  
Reply
post #10 of 17
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by BeDuckie;11878083 
The first monitor that works..is it plugged into the dual-link DVI connection (the one on the bottom)

no, the first monitor is connected to the DVI-VGA on the top row besides the HDMI and the DP ports...the bottom DVI doesn't work no matter what connections I try to plug including the included DVI-VGA that came with the card (the same thing with the RMA'ed card)

Troubleshooting Progress:

Reseated, unplugged all additional cables from the motherboard and re-installing drivers 11.12a
Intel System 2011
(18 items)
 
AMD System 2009
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 630 Propus @ 3.5Ghz Gigabyte GA-880GM-UD2H Rev.1 ASUS EAH5450 SILENT/DI/512MD2(LP) 4x2GB G.Skill NQ DDR3 PC 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Momentus XT LG GSA-H30N Scythe Samurai ZZ Rev.B Win7 x64 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
LG CS 460 - 32" LCD TV Microsoft Reclusa Gaming Keyboard Thermaltake TR2 750w Fractal Design Core 1000 
Mouse
Microsoft Comfort Mouse 6000 
  hide details  
Reply
Intel System 2011
(18 items)
 
AMD System 2009
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 630 Propus @ 3.5Ghz Gigabyte GA-880GM-UD2H Rev.1 ASUS EAH5450 SILENT/DI/512MD2(LP) 4x2GB G.Skill NQ DDR3 PC 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Momentus XT LG GSA-H30N Scythe Samurai ZZ Rev.B Win7 x64 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
LG CS 460 - 32" LCD TV Microsoft Reclusa Gaming Keyboard Thermaltake TR2 750w Fractal Design Core 1000 
Mouse
Microsoft Comfort Mouse 6000 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › PowerColor HD 6950 Dual Monitor Problem