Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Strange Issuess (not sure where to post this thread)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Strange Issuess (not sure where to post this thread)

post #1 of 5
Thread Starter 
Since I've built this computer (and tinkered with it), it has been absolutely lovely from a running standpoint. Passes prime95 loops endlessly at my current clocks, and my GPU at 725/1450/3500 passes OCCT GPU test for an hour as well.

From there, it all goes downhill, when I'm playing a game-- I get this weird bug, seems to happen randomly, and I know temperatures and drivers aren't the issue (unless they are conflicting somehow, but I've tried different ones, and reinstalled windows). Basically, while playing a game, out of the blue ever after HOURS of playing it, the game will crash out to the desktop. Upon trying to reopen it, everything on the screen gets all scrambled, except for Aero desktop. Even the flash objects in IE get these scrambling artifacts.

I don't understand what could be the cause behind this, but any input is greatly appreciated.

Edit : Forgot to mention, only treatment is a complete restart, else it just persists after it happens once.
Edited by xviosx - 1/3/11 at 7:59am
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X6 1075T ASUS M4A88TD/USB3 EVGA GTX470 8GB A-Data DDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x 250GB WD Blue, SATA3 Windows 7 Professional 24" 1920x1080 Logitech G19 
PowerCaseMouse
650w Corsair TX Antec 900 Logitech Mx518 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X6 1075T ASUS M4A88TD/USB3 EVGA GTX470 8GB A-Data DDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x 250GB WD Blue, SATA3 Windows 7 Professional 24" 1920x1080 Logitech G19 
PowerCaseMouse
650w Corsair TX Antec 900 Logitech Mx518 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
Wow really weird that the entire screen doesn't artifact.

BUMP as this is interesting and this guy needs help!!
post #3 of 5
Thread Starter 
Luckily I didn't need any help solving this, I guess there was none. Heh. Anyways, something is apparently randomly making my OC unstable, started up prime earlier (after another incedent of the scrambles and programs randomly crashing) and core 5 kept failing -instantly-. Like RIGHT this second, I dont really know why, but it cant be good.

After a day of testing, and what not, I cleared my BIOS, reapplied my overclock exactly as it was, did a full power cycle of the PC and finally, cranked up the CPU VDDA. But once again its running prime stable, and has been for about 7 hours now.

On a side note, can a UPS cause issues with the PSU that would make for unstable power randomly?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X6 1075T ASUS M4A88TD/USB3 EVGA GTX470 8GB A-Data DDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x 250GB WD Blue, SATA3 Windows 7 Professional 24" 1920x1080 Logitech G19 
PowerCaseMouse
650w Corsair TX Antec 900 Logitech Mx518 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X6 1075T ASUS M4A88TD/USB3 EVGA GTX470 8GB A-Data DDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x 250GB WD Blue, SATA3 Windows 7 Professional 24" 1920x1080 Logitech G19 
PowerCaseMouse
650w Corsair TX Antec 900 Logitech Mx518 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
iGPU runs off system memory; check your memory (memtest86+, HCImemtest, etc.) for errors. Be sure to run multiple passes, this may only be an error that appears after awihle.
post #5 of 5
Thread Starter 
I have the iGPU disabled, lol.

Edit : Ran memtest, a while back at 1666mhz, passes.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X6 1075T ASUS M4A88TD/USB3 EVGA GTX470 8GB A-Data DDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x 250GB WD Blue, SATA3 Windows 7 Professional 24" 1920x1080 Logitech G19 
PowerCaseMouse
650w Corsair TX Antec 900 Logitech Mx518 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X6 1075T ASUS M4A88TD/USB3 EVGA GTX470 8GB A-Data DDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x 250GB WD Blue, SATA3 Windows 7 Professional 24" 1920x1080 Logitech G19 
PowerCaseMouse
650w Corsair TX Antec 900 Logitech Mx518 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Strange Issuess (not sure where to post this thread)