Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › New Nvidia card, now with driver issues!!!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

New Nvidia card, now with driver issues!!! - Page 2

post #11 of 21
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Mongo View Post
Sounds alot like user error then driver error to me.


Reinstall the 263.09 drivers. Select Clean install, its a little box you check. Then select I think its custom were it lets you select what will be installed. And uncheck the HD Audio and the 3D one. Then let it finish reboot and you should be good to go.
It probably is user error, up until the random BSOD's.

And there is no 263.09 drivers. Just 260.99. Sigh, I suppose I can attempt to uninstall those, and reinstall.

Do I HAVE to use Driver Sweeper? Or can I just uninstall them, reboot, and reinstall doing "Clean" Install? And saying no to the sound drivers?
Junkyard
(18 items)
 
NAStradamous
(12 items)
 
HTPC01
(16 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2320 @ 3.1GHz MSI B75MA-E33 HIS HD7970 3GB @ 1050 / 1700, 1.17v Patriot 2x4GB DDR3-1066 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial MX100 256GB WD Green 2TB DVDRW Corsair H50 Push / Pull 
CoolingOSMonitorMonitor
NZXT 120mm fans strapped to stock 7970 cooler Windows 10 Pro Dell 3007WFP Dell 2007FP 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 2007FP Cheap Toshiba (R.I.P. Ducky) PC Power & Cooling Silencer MKIII 950w Cheap Garbage (free) 
MouseAudio
Logitech G602 Yardsale Special 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3330 Asus H61 MSI GTX 750Ti Low Profile 2x4GB Hynix DDR3-1333 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
60GB Kingston SSD 1TB Seagate Samsung DVDRW CoolerMaster Gemin II 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 + Steam Big Picture / Plex HT 50" Insignia LED 1080p Logitech Rosewill Green 530w 
CaseMouseAudioOther
Silverstone HTPC Logitech Pioneer 2.0 tower speakers + 135w RMS Rosewill MCE Remote 
  hide details  
Reply
Junkyard
(18 items)
 
NAStradamous
(12 items)
 
HTPC01
(16 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2320 @ 3.1GHz MSI B75MA-E33 HIS HD7970 3GB @ 1050 / 1700, 1.17v Patriot 2x4GB DDR3-1066 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial MX100 256GB WD Green 2TB DVDRW Corsair H50 Push / Pull 
CoolingOSMonitorMonitor
NZXT 120mm fans strapped to stock 7970 cooler Windows 10 Pro Dell 3007WFP Dell 2007FP 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 2007FP Cheap Toshiba (R.I.P. Ducky) PC Power & Cooling Silencer MKIII 950w Cheap Garbage (free) 
MouseAudio
Logitech G602 Yardsale Special 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3330 Asus H61 MSI GTX 750Ti Low Profile 2x4GB Hynix DDR3-1333 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
60GB Kingston SSD 1TB Seagate Samsung DVDRW CoolerMaster Gemin II 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 + Steam Big Picture / Plex HT 50" Insignia LED 1080p Logitech Rosewill Green 530w 
CaseMouseAudioOther
Silverstone HTPC Logitech Pioneer 2.0 tower speakers + 135w RMS Rosewill MCE Remote 
  hide details  
Reply
post #12 of 21
Quote:
Originally Posted by BKsMassive View Post
Trollin'
Thanks for being helpful to him.

Quote:
Originally Posted by pioneerisloud View Post
It probably is user error, up until the random BSOD's.

And there is no 263.09 drivers. Just 260.99. Sigh, I suppose I can attempt to uninstall those, and reinstall.

Do I HAVE to use Driver Sweeper? Or can I just uninstall them, reboot, and reinstall doing "Clean" Install? And saying no to the sound drivers?
You dont have to. I just do clean install, i hate running driver sweeper, i find it useless and i dont bother to
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k @ 4300Mhz Biostar TP67XE Waiting to buy a new one 8GB 1600Mhz 7-8-7-21 1T 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 SSD [250GB] Antec H20 620 Windows 7 x64 Acer S242HL 
PowerCase
Thermaltake 775W NZXT Phantom [White] 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k @ 4300Mhz Biostar TP67XE Waiting to buy a new one 8GB 1600Mhz 7-8-7-21 1T 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 SSD [250GB] Antec H20 620 Windows 7 x64 Acer S242HL 
PowerCase
Thermaltake 775W NZXT Phantom [White] 
  hide details  
Reply
post #13 of 21
I always just uninstall the drivers, dont' restart, then run driver sweeper, then retart, then run ccleaner. Then install the new drivers.

Seems to working great when I do this.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E5-1680 V2  R4BE  TITAN X (Pascal)   2666 Dominator Platinum CL10 
Hard DriveCoolingCoolingOS
750 NVMe 1.2TB EK HF/rx360/rx120 EK FC/GTs/mcp655 Windows 10 Pro  
MonitorPowerCaseAudio
BL3200PT 1600 T2 800d Pro Audio 2.1 + DragonFly Red 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E5-1680 V2  R4BE  TITAN X (Pascal)   2666 Dominator Platinum CL10 
Hard DriveCoolingCoolingOS
750 NVMe 1.2TB EK HF/rx360/rx120 EK FC/GTs/mcp655 Windows 10 Pro  
MonitorPowerCaseAudio
BL3200PT 1600 T2 800d Pro Audio 2.1 + DragonFly Red 
  hide details  
Reply
post #14 of 21
Quote:
Originally Posted by pioneerisloud View Post
It probably is user error, up until the random BSOD's.

And there is no 263.09 drivers. Just 260.99. Sigh, I suppose I can attempt to uninstall those, and reinstall.

Do I HAVE to use Driver Sweeper? Or can I just uninstall them, reboot, and reinstall doing "Clean" Install? And saying no to the sound drivers?

http://downloads.guru3d.com/GeForce-...load-2648.html





Ok the new Drivers have a driver sweeper in them thats the Clean install. That link is to the 263.09 drivers. And dont do express install because you cant select to take out the HD audio and 3D.


EDIT: Hmm I forgot you got to have a modded file for those drivers to work so dont use them just use the 260
Edited by Mongo - 1/3/11 at 2:20pm
post #15 of 21
I never have much luck doing a clean install of Nvidia drivers, just try overwriting them with the express install. =]
    
CPUGraphicsGraphicsRAM
Intel i7 3630QM HD 7970M HD 7970M 2x4GB 1333MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M4 256GB mSata Seagate Momentus 750GB Western Digital Scorpio Blue 500GB DVD Burner 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 64-Bit Ultimate 17.3" 1920x1080 Matte Screen Auria 27" 2560x1440 Back-lit Clevo Keyboard 
Power
330 Watt Power *BRICK*! 
  hide details  
Reply
    
CPUGraphicsGraphicsRAM
Intel i7 3630QM HD 7970M HD 7970M 2x4GB 1333MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M4 256GB mSata Seagate Momentus 750GB Western Digital Scorpio Blue 500GB DVD Burner 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 64-Bit Ultimate 17.3" 1920x1080 Matte Screen Auria 27" 2560x1440 Back-lit Clevo Keyboard 
Power
330 Watt Power *BRICK*! 
  hide details  
Reply
post #16 of 21
Quote:
Originally Posted by Mongo View Post
Sounds alot like user error then driver error to me.


Reinstall the 263.09 drivers. Select Clean install, its a little box you check. Then select I think its custom were it lets you select what will be installed. And uncheck the HD Audio and the 3D one. Then let it finish reboot and you should be good to go.
^^^This
nvidia HD audio is big no no,there is article on EVGA site about this (can't find it now),after you install new driver reinstall driver for your sound card or onboard
Edited by coolhandluke41 - 1/3/11 at 3:26pm
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4930K Rampage IV Gene SLI Evga GTX 780 Classy 16Gb TeamX2400c9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 Pro/ Hitachi Deskstar 1TB  H20 (NexXxoS 420+280) w7x64 VG248QE 
KeyboardPowerMouseAudio
Logitech G110 SuperNOVA 1300 G2 G502 Proteus Core Foobar2K/WASAPI >NuForce Icon HDP >Crack with S... 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4930K Rampage IV Gene SLI Evga GTX 780 Classy 16Gb TeamX2400c9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 Pro/ Hitachi Deskstar 1TB  H20 (NexXxoS 420+280) w7x64 VG248QE 
KeyboardPowerMouseAudio
Logitech G110 SuperNOVA 1300 G2 G502 Proteus Core Foobar2K/WASAPI >NuForce Icon HDP >Crack with S... 
  hide details  
Reply
post #17 of 21
Thread Starter 
Alright, I have all the driver problems sorted out.

But why can't I use all 8GB of RAM? I get a BSOD on bootup everytime. I can use either 4GB kit, just fine. They ALL just passed Prime95 for 12 hours last night, so I KNOW the sticks are just fine. But if I use all 8GB now (with the 470 installed), it just BSOD's. Either 4GB kit, it works fine.
Junkyard
(18 items)
 
NAStradamous
(12 items)
 
HTPC01
(16 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2320 @ 3.1GHz MSI B75MA-E33 HIS HD7970 3GB @ 1050 / 1700, 1.17v Patriot 2x4GB DDR3-1066 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial MX100 256GB WD Green 2TB DVDRW Corsair H50 Push / Pull 
CoolingOSMonitorMonitor
NZXT 120mm fans strapped to stock 7970 cooler Windows 10 Pro Dell 3007WFP Dell 2007FP 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 2007FP Cheap Toshiba (R.I.P. Ducky) PC Power & Cooling Silencer MKIII 950w Cheap Garbage (free) 
MouseAudio
Logitech G602 Yardsale Special 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3330 Asus H61 MSI GTX 750Ti Low Profile 2x4GB Hynix DDR3-1333 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
60GB Kingston SSD 1TB Seagate Samsung DVDRW CoolerMaster Gemin II 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 + Steam Big Picture / Plex HT 50" Insignia LED 1080p Logitech Rosewill Green 530w 
CaseMouseAudioOther
Silverstone HTPC Logitech Pioneer 2.0 tower speakers + 135w RMS Rosewill MCE Remote 
  hide details  
Reply
Junkyard
(18 items)
 
NAStradamous
(12 items)
 
HTPC01
(16 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2320 @ 3.1GHz MSI B75MA-E33 HIS HD7970 3GB @ 1050 / 1700, 1.17v Patriot 2x4GB DDR3-1066 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial MX100 256GB WD Green 2TB DVDRW Corsair H50 Push / Pull 
CoolingOSMonitorMonitor
NZXT 120mm fans strapped to stock 7970 cooler Windows 10 Pro Dell 3007WFP Dell 2007FP 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 2007FP Cheap Toshiba (R.I.P. Ducky) PC Power & Cooling Silencer MKIII 950w Cheap Garbage (free) 
MouseAudio
Logitech G602 Yardsale Special 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3330 Asus H61 MSI GTX 750Ti Low Profile 2x4GB Hynix DDR3-1333 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
60GB Kingston SSD 1TB Seagate Samsung DVDRW CoolerMaster Gemin II 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 + Steam Big Picture / Plex HT 50" Insignia LED 1080p Logitech Rosewill Green 530w 
CaseMouseAudioOther
Silverstone HTPC Logitech Pioneer 2.0 tower speakers + 135w RMS Rosewill MCE Remote 
  hide details  
Reply
post #18 of 21
I meant no flame or intention but i constantly keep seeing video card problems with AMD users.. i wonder if the video card doesn't like AMD?
post #19 of 21
Quote:
Originally Posted by pioneerisloud View Post
Alright, I have all the driver problems sorted out.

But why can't I use all 8GB of RAM? I get a BSOD on bootup everytime. I can use either 4GB kit, just fine. They ALL just passed Prime95 for 12 hours last night, so I KNOW the sticks are just fine. But if I use all 8GB now (with the 470 installed), it just BSOD's. Either 4GB kit, it works fine.
Is it possible you wiped out your chipset drivers with Driver Sweeper? Maybe reinstall those too.

Quote:
Originally Posted by 78@pwnt4lif3 View Post
I meant no flame or intention but i constantly keep seeing video card problems with AMD users.. i wonder if the video card doesn't like AMD?
I dont think that is the issue. I am running nvidia GPUs on my ASUS CH IV with a 1055t.
Lola
(17 items)
 
Charlestown
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K ASRock Z68 Extreme7 EVGA GTX 760 2x4GB Mushkin 996998 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 830 256GB 2x WD RE3 RAID0 Seagate 3TB Backup 2x Samsung 223B 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H80 Win7 64Bit Samsung 226CW Razer Lycosa 
PowerCaseMouseMouse Pad
Seasonic X-650 Antec 1200 Logitech G500 Razer eXactMat 
Audio
Auzentech Prelude 
  hide details  
Reply
Lola
(17 items)
 
Charlestown
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K ASRock Z68 Extreme7 EVGA GTX 760 2x4GB Mushkin 996998 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 830 256GB 2x WD RE3 RAID0 Seagate 3TB Backup 2x Samsung 223B 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H80 Win7 64Bit Samsung 226CW Razer Lycosa 
PowerCaseMouseMouse Pad
Seasonic X-650 Antec 1200 Logitech G500 Razer eXactMat 
Audio
Auzentech Prelude 
  hide details  
Reply
post #20 of 21
Quote:
Originally Posted by pioneerisloud View Post
Alright, I have all the driver problems sorted out.

But why can't I use all 8GB of RAM? I get a BSOD on bootup everytime. I can use either 4GB kit, just fine. They ALL just passed Prime95 for 12 hours last night, so I KNOW the sticks are just fine. But if I use all 8GB now (with the 470 installed), it just BSOD's. Either 4GB kit, it works fine.
try to clean your registry with Glary Utility or similar
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4930K Rampage IV Gene SLI Evga GTX 780 Classy 16Gb TeamX2400c9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 Pro/ Hitachi Deskstar 1TB  H20 (NexXxoS 420+280) w7x64 VG248QE 
KeyboardPowerMouseAudio
Logitech G110 SuperNOVA 1300 G2 G502 Proteus Core Foobar2K/WASAPI >NuForce Icon HDP >Crack with S... 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4930K Rampage IV Gene SLI Evga GTX 780 Classy 16Gb TeamX2400c9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 Pro/ Hitachi Deskstar 1TB  H20 (NexXxoS 420+280) w7x64 VG248QE 
KeyboardPowerMouseAudio
Logitech G110 SuperNOVA 1300 G2 G502 Proteus Core Foobar2K/WASAPI >NuForce Icon HDP >Crack with S... 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › New Nvidia card, now with driver issues!!!