Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Problem with 775 build.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Problem with 775 build.

post #1 of 6
Thread Starter 
Wasn't really sure where to put this, but here goes.

Couple of weeks ago my file server consisting of, q6600, 600w cheapskate psu, 2gb ddr2 and a MSI G41TM-E43 mainboard died while running prime95.

I took the mb out with the cpu and ram installed and got a buddy of mine to try it out with a new PSU but it still wouldn't boot so I figured the PSU had taken the mb with it.

Now I've gotten the mb replaced with an MSI P43T-C51, and found a ~5 y/o 300W fortron PSU thad I know for a fact works, but the comp still won't boot.

No LED's, no nothing.
Can it be that the CPU is fried?
Would it be best to just sell everything bar the CPU towards a new rig?

Current specs are:
q6600 g0
2gb aeneon 1066 ddr2 ram
MSI P43T-C51
Nvidia 6600LE
Fortron ATX-300PNF
500gb Seagate Barracuda 7200.11
Foinally!
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
core i5 750 MSI P55-GD65 MSI GTX 680 Corsair XMS3 2x2gb 1600 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
Samsung 830 128gb WD6401AALS Win7 64bit Dell U2713HM 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch tenkeyless cherry browns Corsair AX650w Antec p183 CMStorm spawn 
Audio
Z-2300 
  hide details  
Reply
Foinally!
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
core i5 750 MSI P55-GD65 MSI GTX 680 Corsair XMS3 2x2gb 1600 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
Samsung 830 128gb WD6401AALS Win7 64bit Dell U2713HM 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch tenkeyless cherry browns Corsair AX650w Antec p183 CMStorm spawn 
Audio
Z-2300 
  hide details  
Reply
post #2 of 6
Quote:
Originally Posted by JiminyBillyBob View Post
No LED's, no nothing.
Can it be that the CPU is fried?
Would it be best to just sell everything bar the CPU towards a new rig?
I'd say don't do that until you know for sure the CPU isn't dead. Did you double check all of your power connections, etc.?
Primary
(16 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 Gigabyte EP45-UD3P Powercolor PCS+ HD7870 Myst 4x 2GB G.skill DDR2 1100 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 3 120GB WD Velociraptor 300GB Caviar Green 500GB LG 24x Super-Multi 
CoolingOSMonitorPower
Thermalright Venomous-X RT Win 7 Home Premium x64 ASUS VH222H Corsair HX650 
CaseMouseAudio
Corsair 600T SE White Cyborg R.A.T. 7 AKG K 702 
  hide details  
Reply
Primary
(16 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 Gigabyte EP45-UD3P Powercolor PCS+ HD7870 Myst 4x 2GB G.skill DDR2 1100 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 3 120GB WD Velociraptor 300GB Caviar Green 500GB LG 24x Super-Multi 
CoolingOSMonitorPower
Thermalright Venomous-X RT Win 7 Home Premium x64 ASUS VH222H Corsair HX650 
CaseMouseAudio
Corsair 600T SE White Cyborg R.A.T. 7 AKG K 702 
  hide details  
Reply
post #3 of 6
Thread Starter 
Yes, everything is properly connected..
When it happened first and we were testing it out with a new PSU, all that happened when trying to start it was that the CPU fan only moved a few mm's, I _think_ the same happened now, not really sure.
Foinally!
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
core i5 750 MSI P55-GD65 MSI GTX 680 Corsair XMS3 2x2gb 1600 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
Samsung 830 128gb WD6401AALS Win7 64bit Dell U2713HM 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch tenkeyless cherry browns Corsair AX650w Antec p183 CMStorm spawn 
Audio
Z-2300 
  hide details  
Reply
Foinally!
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
core i5 750 MSI P55-GD65 MSI GTX 680 Corsair XMS3 2x2gb 1600 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
Samsung 830 128gb WD6401AALS Win7 64bit Dell U2713HM 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch tenkeyless cherry browns Corsair AX650w Antec p183 CMStorm spawn 
Audio
Z-2300 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
Cleared the CMOS?
Primary
(16 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 Gigabyte EP45-UD3P Powercolor PCS+ HD7870 Myst 4x 2GB G.skill DDR2 1100 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 3 120GB WD Velociraptor 300GB Caviar Green 500GB LG 24x Super-Multi 
CoolingOSMonitorPower
Thermalright Venomous-X RT Win 7 Home Premium x64 ASUS VH222H Corsair HX650 
CaseMouseAudio
Corsair 600T SE White Cyborg R.A.T. 7 AKG K 702 
  hide details  
Reply
Primary
(16 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 Gigabyte EP45-UD3P Powercolor PCS+ HD7870 Myst 4x 2GB G.skill DDR2 1100 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 3 120GB WD Velociraptor 300GB Caviar Green 500GB LG 24x Super-Multi 
CoolingOSMonitorPower
Thermalright Venomous-X RT Win 7 Home Premium x64 ASUS VH222H Corsair HX650 
CaseMouseAudio
Corsair 600T SE White Cyborg R.A.T. 7 AKG K 702 
  hide details  
Reply
post #5 of 6
Thread Starter 
Tried that the first time around, didn't try that on the new board because well, it's brand new
Foinally!
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
core i5 750 MSI P55-GD65 MSI GTX 680 Corsair XMS3 2x2gb 1600 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
Samsung 830 128gb WD6401AALS Win7 64bit Dell U2713HM 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch tenkeyless cherry browns Corsair AX650w Antec p183 CMStorm spawn 
Audio
Z-2300 
  hide details  
Reply
Foinally!
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
core i5 750 MSI P55-GD65 MSI GTX 680 Corsair XMS3 2x2gb 1600 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
Samsung 830 128gb WD6401AALS Win7 64bit Dell U2713HM 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch tenkeyless cherry browns Corsair AX650w Antec p183 CMStorm spawn 
Audio
Z-2300 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
A lot of times it still helps.
Have you tried re-seating the RAM? or even possibly the CPU?
Primary
(16 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 Gigabyte EP45-UD3P Powercolor PCS+ HD7870 Myst 4x 2GB G.skill DDR2 1100 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 3 120GB WD Velociraptor 300GB Caviar Green 500GB LG 24x Super-Multi 
CoolingOSMonitorPower
Thermalright Venomous-X RT Win 7 Home Premium x64 ASUS VH222H Corsair HX650 
CaseMouseAudio
Corsair 600T SE White Cyborg R.A.T. 7 AKG K 702 
  hide details  
Reply
Primary
(16 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 Gigabyte EP45-UD3P Powercolor PCS+ HD7870 Myst 4x 2GB G.skill DDR2 1100 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 3 120GB WD Velociraptor 300GB Caviar Green 500GB LG 24x Super-Multi 
CoolingOSMonitorPower
Thermalright Venomous-X RT Win 7 Home Premium x64 ASUS VH222H Corsair HX650 
CaseMouseAudio
Corsair 600T SE White Cyborg R.A.T. 7 AKG K 702 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Problem with 775 build.