Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Graphics card not recognised
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Graphics card not recognised - Page 2

post #11 of 36
Thread Starter 
I have cleaned CMOS and attempted to boot from my 6870 and no luck.

I have driver cleaner pro and I ran it within safe mode and then attempted to boot with the 6870 and once again no luck.

Also, I have no idea where to find onboard video on my motherboard, I have spent the better half of the last two hours looking through my BIOS.
Main Rig
(15 items)
 
Linux PC
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.3 GHz @1.28v Gigabyte GA-Z68X-UD3P Intel Z68 (REV B3) 2x Sapphire HD 6870 16GB Mushkin Blackline 1600MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
1x Mushkin Chronos 120gb 2x Samsung F3 1TB  1x Segate 500gb Samsung SH-S223C 
OSMonitorPowerCase
W7 Home Premium 64 bit BenQ 22"  Corsair TX750 NZXT Phantom White V2 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 955 4.0GHz Asrock extreme3 880g Onboard 4gb Corsair XM3 1600MHz 
Hard DriveOSMonitor
Segate 500gb Ubuntu 18" CTX 
  hide details  
Reply
Main Rig
(15 items)
 
Linux PC
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.3 GHz @1.28v Gigabyte GA-Z68X-UD3P Intel Z68 (REV B3) 2x Sapphire HD 6870 16GB Mushkin Blackline 1600MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
1x Mushkin Chronos 120gb 2x Samsung F3 1TB  1x Segate 500gb Samsung SH-S223C 
OSMonitorPowerCase
W7 Home Premium 64 bit BenQ 22"  Corsair TX750 NZXT Phantom White V2 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 955 4.0GHz Asrock extreme3 880g Onboard 4gb Corsair XM3 1600MHz 
Hard DriveOSMonitor
Segate 500gb Ubuntu 18" CTX 
  hide details  
Reply
post #12 of 36
You are hooking up the extra power needed for the gpu right? Had to ask and make 100% sure. Have you tried it on another pci-express lane and seen if it would fire up then?
post #13 of 36
Thread Starter 
Yep the fans fire up so I am sure its working and yes the two 6 pin power connectors are fully connected.
Main Rig
(15 items)
 
Linux PC
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.3 GHz @1.28v Gigabyte GA-Z68X-UD3P Intel Z68 (REV B3) 2x Sapphire HD 6870 16GB Mushkin Blackline 1600MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
1x Mushkin Chronos 120gb 2x Samsung F3 1TB  1x Segate 500gb Samsung SH-S223C 
OSMonitorPowerCase
W7 Home Premium 64 bit BenQ 22"  Corsair TX750 NZXT Phantom White V2 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 955 4.0GHz Asrock extreme3 880g Onboard 4gb Corsair XM3 1600MHz 
Hard DriveOSMonitor
Segate 500gb Ubuntu 18" CTX 
  hide details  
Reply
Main Rig
(15 items)
 
Linux PC
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.3 GHz @1.28v Gigabyte GA-Z68X-UD3P Intel Z68 (REV B3) 2x Sapphire HD 6870 16GB Mushkin Blackline 1600MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
1x Mushkin Chronos 120gb 2x Samsung F3 1TB  1x Segate 500gb Samsung SH-S223C 
OSMonitorPowerCase
W7 Home Premium 64 bit BenQ 22"  Corsair TX750 NZXT Phantom White V2 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 955 4.0GHz Asrock extreme3 880g Onboard 4gb Corsair XM3 1600MHz 
Hard DriveOSMonitor
Segate 500gb Ubuntu 18" CTX 
  hide details  
Reply
post #14 of 36
What are you using to connect to your screen? DVI, VGA, HDMI. Make sure your screen is set for the correct input? Try your card in another computer?
post #15 of 36
there is were i disabled onboard graphics

Attachment 188334
800D Beast mode
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 4770k asus sabertooth Z87 Nvidia 770  Corsair Vengance 8gb 1600 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Intel 120 ssd,Baracuda 500,seagate 320,Caviar b... Custom loop Windows7 x86 64bit Samsung 32 inch smart led 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Thermaltake Black Widow 850 Obsidian 800D G500 
  hide details  
Reply
800D Beast mode
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 4770k asus sabertooth Z87 Nvidia 770  Corsair Vengance 8gb 1600 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Intel 120 ssd,Baracuda 500,seagate 320,Caviar b... Custom loop Windows7 x86 64bit Samsung 32 inch smart led 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Thermaltake Black Widow 850 Obsidian 800D G500 
  hide details  
Reply
post #16 of 36
Thread Starter 
I have connected a DVI to VGA and its connected to a VGA screen.
Main Rig
(15 items)
 
Linux PC
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.3 GHz @1.28v Gigabyte GA-Z68X-UD3P Intel Z68 (REV B3) 2x Sapphire HD 6870 16GB Mushkin Blackline 1600MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
1x Mushkin Chronos 120gb 2x Samsung F3 1TB  1x Segate 500gb Samsung SH-S223C 
OSMonitorPowerCase
W7 Home Premium 64 bit BenQ 22"  Corsair TX750 NZXT Phantom White V2 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 955 4.0GHz Asrock extreme3 880g Onboard 4gb Corsair XM3 1600MHz 
Hard DriveOSMonitor
Segate 500gb Ubuntu 18" CTX 
  hide details  
Reply
Main Rig
(15 items)
 
Linux PC
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.3 GHz @1.28v Gigabyte GA-Z68X-UD3P Intel Z68 (REV B3) 2x Sapphire HD 6870 16GB Mushkin Blackline 1600MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
1x Mushkin Chronos 120gb 2x Samsung F3 1TB  1x Segate 500gb Samsung SH-S223C 
OSMonitorPowerCase
W7 Home Premium 64 bit BenQ 22"  Corsair TX750 NZXT Phantom White V2 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 955 4.0GHz Asrock extreme3 880g Onboard 4gb Corsair XM3 1600MHz 
Hard DriveOSMonitor
Segate 500gb Ubuntu 18" CTX 
  hide details  
Reply
post #17 of 36
Have you tried swapping it to another pci-e lane? I asked earlier but never got a response back.
post #18 of 36
You gotta disable your onboard video in your bios. Itwas when you boot the machine before you get to windows.
post #19 of 36
Thread Starter 
Ok I went into that option you showed Gabe3384 and I disabled the on board graphics but it didnt display my 6870, after disabling I rebooted with the vga plugged into my 6870 but still wont boot from it.
Main Rig
(15 items)
 
Linux PC
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.3 GHz @1.28v Gigabyte GA-Z68X-UD3P Intel Z68 (REV B3) 2x Sapphire HD 6870 16GB Mushkin Blackline 1600MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
1x Mushkin Chronos 120gb 2x Samsung F3 1TB  1x Segate 500gb Samsung SH-S223C 
OSMonitorPowerCase
W7 Home Premium 64 bit BenQ 22"  Corsair TX750 NZXT Phantom White V2 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 955 4.0GHz Asrock extreme3 880g Onboard 4gb Corsair XM3 1600MHz 
Hard DriveOSMonitor
Segate 500gb Ubuntu 18" CTX 
  hide details  
Reply
Main Rig
(15 items)
 
Linux PC
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.3 GHz @1.28v Gigabyte GA-Z68X-UD3P Intel Z68 (REV B3) 2x Sapphire HD 6870 16GB Mushkin Blackline 1600MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
1x Mushkin Chronos 120gb 2x Samsung F3 1TB  1x Segate 500gb Samsung SH-S223C 
OSMonitorPowerCase
W7 Home Premium 64 bit BenQ 22"  Corsair TX750 NZXT Phantom White V2 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 955 4.0GHz Asrock extreme3 880g Onboard 4gb Corsair XM3 1600MHz 
Hard DriveOSMonitor
Segate 500gb Ubuntu 18" CTX 
  hide details  
Reply
post #20 of 36
Did u set it in ur bios to boot on pcie?
800D Beast mode
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 4770k asus sabertooth Z87 Nvidia 770  Corsair Vengance 8gb 1600 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Intel 120 ssd,Baracuda 500,seagate 320,Caviar b... Custom loop Windows7 x86 64bit Samsung 32 inch smart led 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Thermaltake Black Widow 850 Obsidian 800D G500 
  hide details  
Reply
800D Beast mode
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 4770k asus sabertooth Z87 Nvidia 770  Corsair Vengance 8gb 1600 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Intel 120 ssd,Baracuda 500,seagate 320,Caviar b... Custom loop Windows7 x86 64bit Samsung 32 inch smart led 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Thermaltake Black Widow 850 Obsidian 800D G500 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Graphics card not recognised