Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Gtx 460 Voltage Bug
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Gtx 460 Voltage Bug

post #1 of 9
Thread Starter 
Just recieved my Gtx 460 Cyclone 768mb and so far all is well.

Decided to Oc, because Iv heard it oc's very well.

Currently running 880/1760/2000(or is that 4k?)

Problem is, if I want to change the CoreV, it won't let me.

Its not greyed out or anything, the slider works and direct input, but as soon as I press Apply it goes back to 1000mV. I haven't got force constant voltage on.

Any Idea's? Thanks.

- Kieron
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-760 Asus p7p55D Pro GTX 460 Cyclone Kingston HyperX DDR3 1600MHz 8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 2 60gb N/A Windows 7 64x SyncMaster 710MP 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitec G11 Antec 850w NZXT Phantom red Razor Deathadder 
Mouse Pad
Razer Mantis 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-760 Asus p7p55D Pro GTX 460 Cyclone Kingston HyperX DDR3 1600MHz 8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 2 60gb N/A Windows 7 64x SyncMaster 710MP 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitec G11 Antec 850w NZXT Phantom red Razor Deathadder 
Mouse Pad
Razer Mantis 
  hide details  
Reply
post #2 of 9
Quote:
Afterburner is not guarranteed to work with drivers newer than it is. Afterburner 2.0 was released shortly after the 258.96 drivers but several weeks before the 260.63 drivers, so no guarrantee that it will function properly with that particular driver set. Using Afterburner 2.0, remove the 260.63 drivers and install the 258.96 drivers (GTX460 launch driver). It's possible that simply changing to an older driver will correct the issue.
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=329252
Puny Power!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 860 [4.0GHz @ 1.34v] Asus Maximus III Gene GTX 460 SE 12 GB GSkill ECO 1600 CL7 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate Barracuda 1.5 TB, Intel 120GB 520 Windows 7 Ultimate 64 LG Flatron 22' & LG Flatron 21' Logitech G15 
PowerCaseMouse
Cougar CMX 750 NZXT Vulcan Microsoft Optical 
  hide details  
Reply
Puny Power!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 860 [4.0GHz @ 1.34v] Asus Maximus III Gene GTX 460 SE 12 GB GSkill ECO 1600 CL7 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate Barracuda 1.5 TB, Intel 120GB 520 Windows 7 Ultimate 64 LG Flatron 22' & LG Flatron 21' Logitech G15 
PowerCaseMouse
Cougar CMX 750 NZXT Vulcan Microsoft Optical 
  hide details  
Reply
post #3 of 9
Could also try the 1.6.1 version of AB. Even though it's older it might work better with newer drivers, ya never know.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
xeon X5675 6-core @ 4.1ghz (1.29v, 20x205 +ht ) rampage iii extreme msi rx470 gaming X (the $159 budget king) 3 x 2gb corsair xms3 pc12800 (9-9-9-24-1T@1600MHz) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
hynix 250gb ssd (boot), 2tb deskstar (apps),1tb... plextor px-712sa - still the best optical drive... corsair h8o v2 aio W10 home 
MonitorPowerCaseAudio
asus vw266h 25.5" (1920x1200) abs sl (enermax revolution) * single 70A rail 850w silverstone rv-03 XFi Titanium 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
xeon X5675 6-core @ 4.1ghz (1.29v, 20x205 +ht ) rampage iii extreme msi rx470 gaming X (the $159 budget king) 3 x 2gb corsair xms3 pc12800 (9-9-9-24-1T@1600MHz) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
hynix 250gb ssd (boot), 2tb deskstar (apps),1tb... plextor px-712sa - still the best optical drive... corsair h8o v2 aio W10 home 
MonitorPowerCaseAudio
asus vw266h 25.5" (1920x1200) abs sl (enermax revolution) * single 70A rail 850w silverstone rv-03 XFi Titanium 
  hide details  
Reply
post #4 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by brettjv View Post
Could also try the 1.6.1 version of AB. Even though it's older it might work better with newer drivers, ya never know.
Just doing a clean install of my drivers, that will be the next course of action I think =].
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-760 Asus p7p55D Pro GTX 460 Cyclone Kingston HyperX DDR3 1600MHz 8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 2 60gb N/A Windows 7 64x SyncMaster 710MP 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitec G11 Antec 850w NZXT Phantom red Razor Deathadder 
Mouse Pad
Razer Mantis 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-760 Asus p7p55D Pro GTX 460 Cyclone Kingston HyperX DDR3 1600MHz 8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 2 60gb N/A Windows 7 64x SyncMaster 710MP 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitec G11 Antec 850w NZXT Phantom red Razor Deathadder 
Mouse Pad
Razer Mantis 
  hide details  
Reply
post #5 of 9
Thread Starter 
Update:

Havent changed to the older Afterburner yet, but I did notice something.
The votlage isn't 1V anyway, its 0.875.



PS: How do I turn off Auto Downclocking? Maybe the static voltage is where that's located.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-760 Asus p7p55D Pro GTX 460 Cyclone Kingston HyperX DDR3 1600MHz 8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 2 60gb N/A Windows 7 64x SyncMaster 710MP 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitec G11 Antec 850w NZXT Phantom red Razor Deathadder 
Mouse Pad
Razer Mantis 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-760 Asus p7p55D Pro GTX 460 Cyclone Kingston HyperX DDR3 1600MHz 8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 2 60gb N/A Windows 7 64x SyncMaster 710MP 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitec G11 Antec 850w NZXT Phantom red Razor Deathadder 
Mouse Pad
Razer Mantis 
  hide details  
Reply
post #6 of 9
This happened to me before, so I ticked off apply on start up, hit apply on the setup i want it, restarted and it works fine since then, and voltage won't go back to stock if you adjust voltage.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 955BE C3 4.0ghz ASUS CrossHair IV Formula Zotac GTX 570 940/1880/4300 G.Skill Ripjaw8gb ddr3-1333 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WDl Caviar Black 500GB 7200RPM Win 7 Home premium 64bit Asus ML238H 1920 x 1080 Logitec G110 
PowerCaseMouseMouse Pad
XFX 850W Black Edition Corsair Graphite 600T Razer Deathadder razer goliathus fragged 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 955BE C3 4.0ghz ASUS CrossHair IV Formula Zotac GTX 570 940/1880/4300 G.Skill Ripjaw8gb ddr3-1333 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WDl Caviar Black 500GB 7200RPM Win 7 Home premium 64bit Asus ML238H 1920 x 1080 Logitec G110 
PowerCaseMouseMouse Pad
XFX 850W Black Edition Corsair Graphite 600T Razer Deathadder razer goliathus fragged 
  hide details  
Reply
post #7 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by mekaw View Post
This happened to me before, so I ticked off apply on start up, hit apply on the setup i want it, restarted and it works fine since then, and voltage won't go back to stock if you adjust voltage.
Whats the temps like with the higher mv's? If its only a matter of 10c il stick with it. I idle at 25 - 30 anyway and MAX is 66 load.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-760 Asus p7p55D Pro GTX 460 Cyclone Kingston HyperX DDR3 1600MHz 8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 2 60gb N/A Windows 7 64x SyncMaster 710MP 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitec G11 Antec 850w NZXT Phantom red Razor Deathadder 
Mouse Pad
Razer Mantis 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-760 Asus p7p55D Pro GTX 460 Cyclone Kingston HyperX DDR3 1600MHz 8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 2 60gb N/A Windows 7 64x SyncMaster 710MP 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitec G11 Antec 850w NZXT Phantom red Razor Deathadder 
Mouse Pad
Razer Mantis 
  hide details  
Reply
post #8 of 9
Thread Starter 
Update: I installed the older Afterburner and although I cant actually change my V again, its at 1.00v now. Odd :S
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-760 Asus p7p55D Pro GTX 460 Cyclone Kingston HyperX DDR3 1600MHz 8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 2 60gb N/A Windows 7 64x SyncMaster 710MP 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitec G11 Antec 850w NZXT Phantom red Razor Deathadder 
Mouse Pad
Razer Mantis 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-760 Asus p7p55D Pro GTX 460 Cyclone Kingston HyperX DDR3 1600MHz 8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 2 60gb N/A Windows 7 64x SyncMaster 710MP 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitec G11 Antec 850w NZXT Phantom red Razor Deathadder 
Mouse Pad
Razer Mantis 
  hide details  
Reply
post #9 of 9
Thread Starter 
Case closed. It has just decided to work.

Got 910/1820/2000 @ 1.05V
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-760 Asus p7p55D Pro GTX 460 Cyclone Kingston HyperX DDR3 1600MHz 8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 2 60gb N/A Windows 7 64x SyncMaster 710MP 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitec G11 Antec 850w NZXT Phantom red Razor Deathadder 
Mouse Pad
Razer Mantis 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-760 Asus p7p55D Pro GTX 460 Cyclone Kingston HyperX DDR3 1600MHz 8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 2 60gb N/A Windows 7 64x SyncMaster 710MP 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitec G11 Antec 850w NZXT Phantom red Razor Deathadder 
Mouse Pad
Razer Mantis 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Gtx 460 Voltage Bug