Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Pci-e lane fail?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Pci-e lane fail? - Page 2

post #11 of 39
Thread Starter 
Hmm i glad i reinstalled the drivers. Because it did not fix the problem.

So, uuh what gives?
Current Machine
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
INTEL I5 4690K ASUS Z97-AR XFX R9_290X PATRIOT Viper 2133 MHz 8GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Seagate 1TB SSHD PLEXTOR 256GB PCIE M.2 SSD LIQUID Windows 7 
PowerCase
CORSAIR AX 760 CORSAIR AIR 540 
  hide details  
Reply
Current Machine
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
INTEL I5 4690K ASUS Z97-AR XFX R9_290X PATRIOT Viper 2133 MHz 8GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Seagate 1TB SSHD PLEXTOR 256GB PCIE M.2 SSD LIQUID Windows 7 
PowerCase
CORSAIR AX 760 CORSAIR AIR 540 
  hide details  
Reply
post #12 of 39
If you compare the two screenshots you can see something interesting. Compare the "Bus Interface" fields.

I'm assuming you rebooted after installing the drivers?
Primary
(16 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 Gigabyte EP45-UD3P Powercolor PCS+ HD7870 Myst 4x 2GB G.skill DDR2 1100 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 3 120GB WD Velociraptor 300GB Caviar Green 500GB LG 24x Super-Multi 
CoolingOSMonitorPower
Thermalright Venomous-X RT Win 7 Home Premium x64 ASUS VH222H Corsair HX650 
CaseMouseAudio
Corsair 600T SE White Cyborg R.A.T. 7 AKG K 702 
  hide details  
Reply
Primary
(16 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 Gigabyte EP45-UD3P Powercolor PCS+ HD7870 Myst 4x 2GB G.skill DDR2 1100 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 3 120GB WD Velociraptor 300GB Caviar Green 500GB LG 24x Super-Multi 
CoolingOSMonitorPower
Thermalright Venomous-X RT Win 7 Home Premium x64 ASUS VH222H Corsair HX650 
CaseMouseAudio
Corsair 600T SE White Cyborg R.A.T. 7 AKG K 702 
  hide details  
Reply
post #13 of 39
Thread Starter 
yeah i rebooted. And uuh... its 0x in the first screenshot? how is that possible?
Current Machine
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
INTEL I5 4690K ASUS Z97-AR XFX R9_290X PATRIOT Viper 2133 MHz 8GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Seagate 1TB SSHD PLEXTOR 256GB PCIE M.2 SSD LIQUID Windows 7 
PowerCase
CORSAIR AX 760 CORSAIR AIR 540 
  hide details  
Reply
Current Machine
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
INTEL I5 4690K ASUS Z97-AR XFX R9_290X PATRIOT Viper 2133 MHz 8GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Seagate 1TB SSHD PLEXTOR 256GB PCIE M.2 SSD LIQUID Windows 7 
PowerCase
CORSAIR AX 760 CORSAIR AIR 540 
  hide details  
Reply
post #14 of 39
It's probably because you moved slots without re-installing drivers. Do you have any Bios settings related to PCI-E?
Primary
(16 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 Gigabyte EP45-UD3P Powercolor PCS+ HD7870 Myst 4x 2GB G.skill DDR2 1100 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 3 120GB WD Velociraptor 300GB Caviar Green 500GB LG 24x Super-Multi 
CoolingOSMonitorPower
Thermalright Venomous-X RT Win 7 Home Premium x64 ASUS VH222H Corsair HX650 
CaseMouseAudio
Corsair 600T SE White Cyborg R.A.T. 7 AKG K 702 
  hide details  
Reply
Primary
(16 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 Gigabyte EP45-UD3P Powercolor PCS+ HD7870 Myst 4x 2GB G.skill DDR2 1100 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 3 120GB WD Velociraptor 300GB Caviar Green 500GB LG 24x Super-Multi 
CoolingOSMonitorPower
Thermalright Venomous-X RT Win 7 Home Premium x64 ASUS VH222H Corsair HX650 
CaseMouseAudio
Corsair 600T SE White Cyborg R.A.T. 7 AKG K 702 
  hide details  
Reply
post #15 of 39
Thread Starter 
No i looked around in there and found nothing relevant to pci-e.
There is one heading thats under cpu and ram frequency but im sure thats not it. I reset cmos just to be sure but its still 8x
Current Machine
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
INTEL I5 4690K ASUS Z97-AR XFX R9_290X PATRIOT Viper 2133 MHz 8GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Seagate 1TB SSHD PLEXTOR 256GB PCIE M.2 SSD LIQUID Windows 7 
PowerCase
CORSAIR AX 760 CORSAIR AIR 540 
  hide details  
Reply
Current Machine
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
INTEL I5 4690K ASUS Z97-AR XFX R9_290X PATRIOT Viper 2133 MHz 8GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Seagate 1TB SSHD PLEXTOR 256GB PCIE M.2 SSD LIQUID Windows 7 
PowerCase
CORSAIR AX 760 CORSAIR AIR 540 
  hide details  
Reply
post #16 of 39
Did you board come with a switch card like this?

FreeNAS
(9 items)
 
Beast
(14 items)
 
Alura :)
(11 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon E3-1245 v5 SuperMicro X11SSM-F-O C236 Integrated 2 x 16GB Kingston ValueRAM ECC KVR21E15D8/16 
Hard DriveCoolingOSPower
5 x 8TB Seagate IronWolf Pro in ZF2 Array CoolerMaster Hyper 212 Evo FreeNAS 11 EVGA SuperNOVA G2 550W Gold 
Case
Fractal Design Node 804 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790k Asus Z97 Pro WIFI-AC Sapphire Nitro Radeon R9 Fury Tri-X OC+  G.Skill 4 x 8GB F3-2133C9D-16GXH 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2 x Intel 730 480GB SSD in RAID 0 Asus DRW-24B1ST/BLK/B/AS Noctua NH-D15 Winblows 10 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Pixio PX277 Logitech G510 Seasonic SS-660XP2 Fractal Design R4 Blackout 
MouseMouse Pad
Logitech G500 Xtrac Ripper 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k Asus P8Z68-V Pro MSI R7970 Lightning BE 2 x 4GB G.Skill Ripjaws 2133mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Mushkin Enhanced Chronos 240GB and WD Black 1TB Asus DRW-24B1ST Cooler Master Hyper 212 EVO Windows 7 Ultimate x64 
MonitorPowerCase
Hannspree 24 inch Thermaltake Tough Power TP-750P 750W Gold Cooler Master HAF 932 
  hide details  
Reply
FreeNAS
(9 items)
 
Beast
(14 items)
 
Alura :)
(11 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon E3-1245 v5 SuperMicro X11SSM-F-O C236 Integrated 2 x 16GB Kingston ValueRAM ECC KVR21E15D8/16 
Hard DriveCoolingOSPower
5 x 8TB Seagate IronWolf Pro in ZF2 Array CoolerMaster Hyper 212 Evo FreeNAS 11 EVGA SuperNOVA G2 550W Gold 
Case
Fractal Design Node 804 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790k Asus Z97 Pro WIFI-AC Sapphire Nitro Radeon R9 Fury Tri-X OC+  G.Skill 4 x 8GB F3-2133C9D-16GXH 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2 x Intel 730 480GB SSD in RAID 0 Asus DRW-24B1ST/BLK/B/AS Noctua NH-D15 Winblows 10 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Pixio PX277 Logitech G510 Seasonic SS-660XP2 Fractal Design R4 Blackout 
MouseMouse Pad
Logitech G500 Xtrac Ripper 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k Asus P8Z68-V Pro MSI R7970 Lightning BE 2 x 4GB G.Skill Ripjaws 2133mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Mushkin Enhanced Chronos 240GB and WD Black 1TB Asus DRW-24B1ST Cooler Master Hyper 212 EVO Windows 7 Ultimate x64 
MonitorPowerCase
Hannspree 24 inch Thermaltake Tough Power TP-750P 750W Gold Cooler Master HAF 932 
  hide details  
Reply
post #17 of 39
clean the conacts
post #18 of 39
Are you sure it even reported it as x16 before? I've found GPU-Z reporting somethings kinda hit-and-miss sometimes.

edit--I'm sure you would notice, but did you double-check that it's properly seated?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K Biostar TP67B+ XFX HD5750 1GB 2x4GB DDR3 Corsair 1600 
Hard DriveOSMonitorPower
60GB OCZ SSD, 2x160GB HDD RAID0, 500GB+500GB+1.5TB Windows 7 Ultimate 64-bit Samsung SyncMaster 930B Antec SmartPower 450w 
Case
Antec 900 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K Biostar TP67B+ XFX HD5750 1GB 2x4GB DDR3 Corsair 1600 
Hard DriveOSMonitorPower
60GB OCZ SSD, 2x160GB HDD RAID0, 500GB+500GB+1.5TB Windows 7 Ultimate 64-bit Samsung SyncMaster 930B Antec SmartPower 450w 
Case
Antec 900 
  hide details  
Reply
post #19 of 39
Thread Starter 
It is properly seated. ive reseated the card plenty of times. It is powered. There is no switch card. I am sure it reported as X16 before, dont have a screenshot to prove it though. The one thing i did not do was clean the contacts. How would i go about doing that?
Current Machine
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
INTEL I5 4690K ASUS Z97-AR XFX R9_290X PATRIOT Viper 2133 MHz 8GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Seagate 1TB SSHD PLEXTOR 256GB PCIE M.2 SSD LIQUID Windows 7 
PowerCase
CORSAIR AX 760 CORSAIR AIR 540 
  hide details  
Reply
Current Machine
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
INTEL I5 4690K ASUS Z97-AR XFX R9_290X PATRIOT Viper 2133 MHz 8GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Seagate 1TB SSHD PLEXTOR 256GB PCIE M.2 SSD LIQUID Windows 7 
PowerCase
CORSAIR AX 760 CORSAIR AIR 540 
  hide details  
Reply
post #20 of 39
I guess clean it off with alcohol or something?
Primary
(16 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 Gigabyte EP45-UD3P Powercolor PCS+ HD7870 Myst 4x 2GB G.skill DDR2 1100 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 3 120GB WD Velociraptor 300GB Caviar Green 500GB LG 24x Super-Multi 
CoolingOSMonitorPower
Thermalright Venomous-X RT Win 7 Home Premium x64 ASUS VH222H Corsair HX650 
CaseMouseAudio
Corsair 600T SE White Cyborg R.A.T. 7 AKG K 702 
  hide details  
Reply
Primary
(16 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 Gigabyte EP45-UD3P Powercolor PCS+ HD7870 Myst 4x 2GB G.skill DDR2 1100 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 3 120GB WD Velociraptor 300GB Caviar Green 500GB LG 24x Super-Multi 
CoolingOSMonitorPower
Thermalright Venomous-X RT Win 7 Home Premium x64 ASUS VH222H Corsair HX650 
CaseMouseAudio
Corsair 600T SE White Cyborg R.A.T. 7 AKG K 702 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Pci-e lane fail?