Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › intel rig problems
New Posts  All Forums:Forum Nav:

intel rig problems

post #1 of 9
Thread Starter 
im helping a friend build his new rig, specs are:

cpu-core i7-950 lga1366 @3.06
ram-6gb corsair xms ram
gpu-ati saphire hd5570
hdd-WD 1 tb
mobo-EVGA x58 sli
psu- Rosewill 630watts

the problem is everytime we try to start the computer, it turns on for like 5 sec, then then turns off. Then tries to start up again. Like its not getting enough power? any ideas to what the problem may be? its a brand new rig and just put it together.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 4850HQ Apple Logic Board Nvidia GeForce GT 750M 16GB 1600mhz DDR3 
Hard DriveOS
512 GB Flash-E Storage OSX 10.10 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 4850HQ Apple Logic Board Nvidia GeForce GT 750M 16GB 1600mhz DDR3 
Hard DriveOS
512 GB Flash-E Storage OSX 10.10 
  hide details  
Reply
post #2 of 9
All PSU's do it. On then straight off, then 2 seconds later back on again. Even mine does it, nothing to be worried about. Nothing to do with a lack of power
post #3 of 9
Thread Starter 
what that doesnt make any sense, like the power wont stay on, it doesnt boot to BIOS
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 4850HQ Apple Logic Board Nvidia GeForce GT 750M 16GB 1600mhz DDR3 
Hard DriveOS
512 GB Flash-E Storage OSX 10.10 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 4850HQ Apple Logic Board Nvidia GeForce GT 750M 16GB 1600mhz DDR3 
Hard DriveOS
512 GB Flash-E Storage OSX 10.10 
  hide details  
Reply
post #4 of 9
Quote:
Originally Posted by WaRTaco View Post
what that doesnt make any sense, like the power wont stay on, it doesnt boot to BIOS
Oh, sounds motherboard related then to me. I cant see 630w being not enough
post #5 of 9
faulty PSU would be my first guess. Then mobo
Coup de Etat
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II x4 955 BE @ 3.8Ghz ASUS 89GTDPRO/USB3 ASUS GTX460 DirectCU Top (768MB) @ 825/1650/1895 4GB Ripjaws DDR3 @ 1500 9-9-9-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung Spinpoint F3 1TB, Seagate Freeagent 1TB ASUS 24x SATA Windows 7 64 bit ASUS VE198T @1440x900 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft 3000 Corsair TX650 Cooler Master Scout Microsoft Comfort Mouse 3000 
Mouse Pad
Dragonball Z mousepad 
  hide details  
Reply
Coup de Etat
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II x4 955 BE @ 3.8Ghz ASUS 89GTDPRO/USB3 ASUS GTX460 DirectCU Top (768MB) @ 825/1650/1895 4GB Ripjaws DDR3 @ 1500 9-9-9-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung Spinpoint F3 1TB, Seagate Freeagent 1TB ASUS 24x SATA Windows 7 64 bit ASUS VE198T @1440x900 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft 3000 Corsair TX650 Cooler Master Scout Microsoft Comfort Mouse 3000 
Mouse Pad
Dragonball Z mousepad 
  hide details  
Reply
post #6 of 9
Pull the battery to the CMOS or reset CMOS on Mobo (usualy a jumper pin will do it or sometimes there is a dedicated switch) so everything is back at defaults and see how that goes.

Also could try parts substitution. Eg swap your PSU into it, If that doesn't work try the GPU, use just one memory stick....


See if you can isolate the part.
post #7 of 9
Thread Starter 
sweet i fixe the power! thanks, but now it says no video ? and the gpu is in there and it booted up to bios but then video went out...
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 4850HQ Apple Logic Board Nvidia GeForce GT 750M 16GB 1600mhz DDR3 
Hard DriveOS
512 GB Flash-E Storage OSX 10.10 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 4850HQ Apple Logic Board Nvidia GeForce GT 750M 16GB 1600mhz DDR3 
Hard DriveOS
512 GB Flash-E Storage OSX 10.10 
  hide details  
Reply
post #8 of 9
Quote:
Originally Posted by WaRTaco View Post
sweet i fixe the power! thanks, but now it says no video ? and the gpu is in there and it booted up to bios but then video went out...
Try putting the RAM sticks in the other "ports"... Like if they are placed in the black sockets, remove and move to the green sockets...

I had a similar problem with a friend's PC... Moved the RAM and everything worked
Main
(29 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8320 ASRock 990FX Extreme4 Sapphire Radeon R9 290 Tri-X Crucial BallistiX Sport 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Seagate Barracuda 3.5" 7200rpm [Internal] Western Digital 3.5" 7200rpm [Internal] Hitachi Deskstar 3.5" 7200rpm [Internal] Western Digital "Elements" 3.5" 7200rpm [External] 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Western Digital 2.5" 7200rpm [Internal] Seagate Barracuda 3.5" 7200rpm [Internal] Western Digital 3.5" 7200rpm [Internal] Samsung 840 Series SSD 
Optical DriveOSMonitorMonitor
Pioneer DVR-115 DVD+/-RW Windows 7 Ultimate 64-bit SP1 2x BenQ 24" G2420HDB LG 50PK250N 50" Plasma TV 
MonitorKeyboardPowerCase
BenQ 1070W Projector Logitech K200 XFX ProSeries Black Edition 850W Phanteks Enthoo Pro 
MouseMouse PadAudioAudio
Roccat Kone+ SteelSeries 4D Cerwin Vega XLS-6 speakers Fronts Cerwin Vega CLSC-6C Center 
AudioAudioAudioAudio
Jamo cornet 40 II Rears Pioneer VSX-421 Surround Receiver Creative Sound Blaster Tactic3D Rage Wireless LG HX906SB 3D Home Cinema system 
Other
Scythe Kaze Master II 
  hide details  
Reply
Main
(29 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8320 ASRock 990FX Extreme4 Sapphire Radeon R9 290 Tri-X Crucial BallistiX Sport 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Seagate Barracuda 3.5" 7200rpm [Internal] Western Digital 3.5" 7200rpm [Internal] Hitachi Deskstar 3.5" 7200rpm [Internal] Western Digital "Elements" 3.5" 7200rpm [External] 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Western Digital 2.5" 7200rpm [Internal] Seagate Barracuda 3.5" 7200rpm [Internal] Western Digital 3.5" 7200rpm [Internal] Samsung 840 Series SSD 
Optical DriveOSMonitorMonitor
Pioneer DVR-115 DVD+/-RW Windows 7 Ultimate 64-bit SP1 2x BenQ 24" G2420HDB LG 50PK250N 50" Plasma TV 
MonitorKeyboardPowerCase
BenQ 1070W Projector Logitech K200 XFX ProSeries Black Edition 850W Phanteks Enthoo Pro 
MouseMouse PadAudioAudio
Roccat Kone+ SteelSeries 4D Cerwin Vega XLS-6 speakers Fronts Cerwin Vega CLSC-6C Center 
AudioAudioAudioAudio
Jamo cornet 40 II Rears Pioneer VSX-421 Surround Receiver Creative Sound Blaster Tactic3D Rage Wireless LG HX906SB 3D Home Cinema system 
Other
Scythe Kaze Master II 
  hide details  
Reply
post #9 of 9
EVGA mobos double boot, I think it can be disabled in the BIOS settings under "clockgen mode" or something like that; it apparently increases stability with the BLCK over 200. There is nothing wrong with your computer.
Sandy Bridge-E
(20 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i7 3930K C2 4.8GHz ASUS Rampage IV Extreme NVidia GTX480 SLI NVidia GTX480 SLI 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G. Skill Ripjaws-X 32GB Crucial M4 128 OCZ Vertex 2 Seagate Barracuda 7200RPM 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Western Digital Caviar Green Seagate Barracuda Green Noctua NH-D14 Windows 7 SP1 Professional x64 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell U2711 Dell U2211H Topre Realforce 86UB Thermaltake Toughpower XT 875W 
CaseMouseMouse PadAudio
Coolermaster HAF-X Steelseries Xai Razer Goliathus ASUS Xonar STX 
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7 2.3Ghz GT 650m 8GB 256GB Samsung SSD 
  hide details  
Reply
Sandy Bridge-E
(20 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i7 3930K C2 4.8GHz ASUS Rampage IV Extreme NVidia GTX480 SLI NVidia GTX480 SLI 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G. Skill Ripjaws-X 32GB Crucial M4 128 OCZ Vertex 2 Seagate Barracuda 7200RPM 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Western Digital Caviar Green Seagate Barracuda Green Noctua NH-D14 Windows 7 SP1 Professional x64 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell U2711 Dell U2211H Topre Realforce 86UB Thermaltake Toughpower XT 875W 
CaseMouseMouse PadAudio
Coolermaster HAF-X Steelseries Xai Razer Goliathus ASUS Xonar STX 
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7 2.3Ghz GT 650m 8GB 256GB Samsung SSD 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › intel rig problems