Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › 1055T intelburntest fail @ 4ghz
New Posts  All Forums:Forum Nav:

1055T intelburntest fail @ 4ghz - Page 3

post #21 of 24
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Atomfix View Post
I had to get my CPU at 1.5V to get stable at 4.0GHz and at 1.52V now for 4.2GHz, push the CPU volt's higher if you can. your well within good temp's. But your CPU might be one of the bad ones, try lossening the memory timing's, and increaseing the memory speed. I tried running my OC with a lower memory speed and it failed, but a higher mem speed seemed to make my OC stable. Try keeping the HT speed close to 2000MHz and NB somewhere near 2800MHz. My NB is at 1.3V, CPU-NB at 1.32 and memory at 1.71V if this help you

So you are saying that I should run my ram even though its rated @ 1600 to over 1600? would I need to up my ram voltage?

Loosening the ram timings = overclock failure.

Maybe I should increase ram speed and then loosen ram timings? its @ 1448ghz atm
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
1055T 890GPA-UD3H Powercolor 5850 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung F3 Sony Optiac Windows 7 64bit 2 x BenQ G2411HD 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Thermaltake Toughpower 750 HAF922 G9 
Mouse Pad
Microsoft 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
1055T 890GPA-UD3H Powercolor 5850 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung F3 Sony Optiac Windows 7 64bit 2 x BenQ G2411HD 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Thermaltake Toughpower 750 HAF922 G9 
Mouse Pad
Microsoft 
  hide details  
Reply
post #22 of 24
Reading this helped me with my OC. I fail intel burn test aswell.
Air Force 1
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 7600k @4.8 ASUS z170 Sabertooth S EVGA GTX 980ti Ref 2x8gb Ripjaw-X @3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
WD 2tb Black WD 1tb Blue Sandisk 120 Asus 
CoolingOSMonitorKeyboard
CM Nepton 280L Windows 10 x64 lg 34uc69g-b Patriot v760 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ ZX 850 Phanteks Entho Pro Green Mionix Naos 7000 Custom 36"x12" starcitizen mat 
Audio
Dayton BR-1 
  hide details  
Reply
Air Force 1
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 7600k @4.8 ASUS z170 Sabertooth S EVGA GTX 980ti Ref 2x8gb Ripjaw-X @3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
WD 2tb Black WD 1tb Blue Sandisk 120 Asus 
CoolingOSMonitorKeyboard
CM Nepton 280L Windows 10 x64 lg 34uc69g-b Patriot v760 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ ZX 850 Phanteks Entho Pro Green Mionix Naos 7000 Custom 36"x12" starcitizen mat 
Audio
Dayton BR-1 
  hide details  
Reply
post #23 of 24
Similar situation to OP.
I am using unlocked 960T. If I just OC using the clock multiplier, should I raise the CPUNB too?
post #24 of 24
Quote:
Originally Posted by Saren View Post

Similar situation to OP.
I am using unlocked 960T. If I just OC using the clock multiplier, should I raise the CPUNB too?


I found out the issue. I can not hold a vcore of at least 1.48v I drop to 1.45-1.41 under heavyload. Therefore. 3.75 is only stable in x6 mode. Hope this helps, goodluck! thumb.gif
Air Force 1
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 7600k @4.8 ASUS z170 Sabertooth S EVGA GTX 980ti Ref 2x8gb Ripjaw-X @3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
WD 2tb Black WD 1tb Blue Sandisk 120 Asus 
CoolingOSMonitorKeyboard
CM Nepton 280L Windows 10 x64 lg 34uc69g-b Patriot v760 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ ZX 850 Phanteks Entho Pro Green Mionix Naos 7000 Custom 36"x12" starcitizen mat 
Audio
Dayton BR-1 
  hide details  
Reply
Air Force 1
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 7600k @4.8 ASUS z170 Sabertooth S EVGA GTX 980ti Ref 2x8gb Ripjaw-X @3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
WD 2tb Black WD 1tb Blue Sandisk 120 Asus 
CoolingOSMonitorKeyboard
CM Nepton 280L Windows 10 x64 lg 34uc69g-b Patriot v760 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ ZX 850 Phanteks Entho Pro Green Mionix Naos 7000 Custom 36"x12" starcitizen mat 
Audio
Dayton BR-1 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD CPUs
Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › 1055T intelburntest fail @ 4ghz