Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Asus P67 Series Information Thread (drivers, BIOSes, overclocking, reviews) **UPDATED 4/22**
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Asus P67 Series Information Thread (drivers, BIOSes, overclocking, reviews) **UPDATED 4/22** - Page 216

post #2151 of 3000
try the windows utility, see if it does the same thing.
post #2152 of 3000
Quote:
Originally Posted by Xcrunner View Post
Really weird problem. I try to update my BIOS to 1704 from 1502 and the EZ flash utility just keeps locking up and freezing. Board doesn't seem to like that new BIOS file... any suggestions on getting my board to update?
have you loaded the default stock settings before attempting to update.
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
post #2153 of 3000
first time i reset it didn't work. Tried again and now it successfully flashed... don't know why it didn't work the first time
First Build
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.5 GHz ASUS P8P67 Pro B3 Revision Sapphire HD6870 Corsair Vengeance 8GB (2 x 4GB) DDR3 1600 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial C300 64GB | Samsung Spinpoint 1TB x2 |... CM Hyper 212+ Windows 8 Professional (x64) ASUS 23" 2ms 
KeyboardPowerCaseMouse
CM Storm Quickfire Pro Cherry Browns Corsair TX650 CM Storm Scout Razer Deathadder 2013 
  hide details  
Reply
First Build
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.5 GHz ASUS P8P67 Pro B3 Revision Sapphire HD6870 Corsair Vengeance 8GB (2 x 4GB) DDR3 1600 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial C300 64GB | Samsung Spinpoint 1TB x2 |... CM Hyper 212+ Windows 8 Professional (x64) ASUS 23" 2ms 
KeyboardPowerCaseMouse
CM Storm Quickfire Pro Cherry Browns Corsair TX650 CM Storm Scout Razer Deathadder 2013 
  hide details  
Reply
post #2154 of 3000
I'm going to stick with 1502 for now.
post #2155 of 3000
i have no issues with 1703 on my deluxe, but they havent released 1704 yet.
post #2156 of 3000
First off, hi everyone and thanks for all your input in this thread, found lots of valuable reading here

A couple of days ago I bought the P8P67 LE rev3, an i7 2600K, Agility 3 SSD, 8 GB Corsair Vengeance and put it together with my Thermaltake Toughpower 750W PSU and an ATI 5850 HD 1GB in a Corsair Graphite case.

Everything seemed to work just fine, until I started playing a game. Then the system just shut down cold after a couple of minutes of playing. No bluescreen, just a complete shutdown. I've tried a number of other games and the same thing happens.

I've spent 2 days trying to sort this out but no luck. I've run Windows memory diagnostics and Asus PC diagnostics, none of them showing any indication of problems. Temperatures stay well within recommended ranges and I've updated BIOS to 1013. The system runs for days without problems as long as I don't play any games.

I'm guessing it might be the PSU for some reason not giving enough power when both the CPU and GPU are under stress, but I've had no problem with the PSU before and have no other PSU to test with.

I've been reading about 50 pages of this thread until my head started spinning, lol. Anyone have any ideas?

The guy below posted a similar problem as mine (but got no replies):

Quote:
Originally Posted by Nano2k View Post
Hi guys!

Just got myself a 2600k, P8P67 Evo and 8gb of Corsair vengeance Ram. Since I skipped the i5/i7 platform till now and running into issues I'm a little lost.

I've tried up to 4400@1.35V for now, I managed to run some stability tests but they failed between 5-30 minutes. Also it seems that the instability is not consistent, like after the comp crashes, previous "stable" settings immediately crash too.

In games I am having hard lockups with no blue screen and computer rebooting on its own, is any one else getting this? I got a few blue screens trying to get to Windows, but hard lockups in games sounds odd.

I have a Thermaltake 700W power supply right now and I'm starting to wonder if it can't provide enough power or something. Cooling is not an issue, using Noctua NH14 in Antec case.

I have touched only the Vcore so far and left all the others on Auto, could that be an issue?

Thanks for the input^^
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K Asus P8P67 LE Gigabyte HD 5850 1GB Corsair Vengeance 2x4GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel 320 SSD 120 GB Win 7 64-bit Benq 24" Logitech Illuminated 
PowerCaseMouse
Corsair TX850 V2 Corsair Graphite 600T Razer Naga 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K Asus P8P67 LE Gigabyte HD 5850 1GB Corsair Vengeance 2x4GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel 320 SSD 120 GB Win 7 64-bit Benq 24" Logitech Illuminated 
PowerCaseMouse
Corsair TX850 V2 Corsair Graphite 600T Razer Naga 
  hide details  
Reply
post #2157 of 3000
Quote:
Originally Posted by Bodhiwan View Post
First off, hi everyone and thanks for all your input in this thread, found lots of valuable reading here

A couple of days ago I bought the P8P67 LE rev3, an i7 2600K, Agility 3 SSD, 8 GB Corsair Vengeance and put it together with my Thermaltake Toughpower 750W PSU and an ATI 5850 HD 1GB in a Corsair Graphite case.

Everything seemed to work just fine, until I started playing a game. Then the system just shut down cold after a couple of minutes of playing. No bluescreen, just a complete shutdown. I've tried a number of other games and the same thing happens.

I've spent 2 days trying to sort this out but no luck. I've run Windows memory diagnostics and Asus PC diagnostics, none of them showing any indication of problems. Temperatures stay well within recommended ranges and I've updated BIOS to 1013. The system runs for days without problems as long as I don't play any games.

I'm guessing it might be the PSU for some reason not giving enough power when both the CPU and GPU are under stress, but I've had no problem with the PSU before and have no other PSU to test with.

I've been reading about 50 pages of this thread until my head started spinning, lol. Anyone have any ideas?

The guy below posted a similar problem as mine (but got no replies):
Visit 'The Sandy Stable Club' there are a few guides on there and also lot of info, link is on my sig
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
post #2158 of 3000
Quote:
Originally Posted by Bodhiwan View Post
First off, hi everyone and thanks for all your input in this thread, found lots of valuable reading here

A couple of days ago I bought the P8P67 LE rev3, an i7 2600K, Agility 3 SSD, 8 GB Corsair Vengeance and put it together with my Thermaltake Toughpower 750W PSU and an ATI 5850 HD 1GB in a Corsair Graphite case.

Everything seemed to work just fine, until I started playing a game. Then the system just shut down cold after a couple of minutes of playing. No bluescreen, just a complete shutdown. I've tried a number of other games and the same thing happens.

I've spent 2 days trying to sort this out but no luck. I've run Windows memory diagnostics and Asus PC diagnostics, none of them showing any indication of problems. Temperatures stay well within recommended ranges and I've updated BIOS to 1013. The system runs for days without problems as long as I don't play any games.

I'm guessing it might be the PSU for some reason not giving enough power when both the CPU and GPU are under stress, but I've had no problem with the PSU before and have no other PSU to test with.

I've been reading about 50 pages of this thread until my head started spinning, lol. Anyone have any ideas?

The guy below posted a similar problem as mine (but got no replies):
Turn your LLC down to 50-75%.
Sandeh Bridge
(27 items)
 
SandehPad
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k Asus P8P67 Deluxe EVGA Geforce 580 FTW HC2 (SLI) Mushkin 996997 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Corsair F90 SSD Samsung Spinpoint F3 LiteOn DVD EK Full Nickel CPU Block 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Spin-Bay Reservoir Swiftech MCP-650 Pump Bitspower Fittings 1/2"ID x 3/4" OD Primochill Tubing (UV Green) 1/2"ID x 3/4" OD 
CoolingCoolingCoolingOS
Swiftech Hydroropper II GPU Waterblocks (x2) HWL Black Ice GTX 360 Radiator HWL Black Ice GTX 120 Radiator Windows 7 Ultimate x64 sp1 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung ToC P2770H M$ 4000 Ergo-nom-nom-ic Corsair AX1200 HAF X Nvidia Edition 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G9X Belkin FTW Asus Essence STX  Onkyo TX-SR309 
AudioAudioOther
Polk Series II Monitor40 speakers Velodyne CT-120 Sub Lamptron FC-5 Fan Controller 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-2720QM Lenovo 42762QU/Intel QM67 chipset Nvidia Quadro 2000M Intel HD 3000 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Kingston HyperX DDR3 SoDIMM 1600Mhz Mushkin Enhanced Chronos Deluxe SSD Seagate Storage Sony Optiarc 
CoolingOSMonitorPower
Stock :x Windows 7 Professional Lenovo 15.6" 1920x1080 FHD 175W Brick of DOOM 
CaseMouseAudio
Thinkpad Roll-Cage Microsoft Bluetooth 5000 Conexant 20672  
  hide details  
Reply
Sandeh Bridge
(27 items)
 
SandehPad
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k Asus P8P67 Deluxe EVGA Geforce 580 FTW HC2 (SLI) Mushkin 996997 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Corsair F90 SSD Samsung Spinpoint F3 LiteOn DVD EK Full Nickel CPU Block 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Spin-Bay Reservoir Swiftech MCP-650 Pump Bitspower Fittings 1/2"ID x 3/4" OD Primochill Tubing (UV Green) 1/2"ID x 3/4" OD 
CoolingCoolingCoolingOS
Swiftech Hydroropper II GPU Waterblocks (x2) HWL Black Ice GTX 360 Radiator HWL Black Ice GTX 120 Radiator Windows 7 Ultimate x64 sp1 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung ToC P2770H M$ 4000 Ergo-nom-nom-ic Corsair AX1200 HAF X Nvidia Edition 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G9X Belkin FTW Asus Essence STX  Onkyo TX-SR309 
AudioAudioOther
Polk Series II Monitor40 speakers Velodyne CT-120 Sub Lamptron FC-5 Fan Controller 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-2720QM Lenovo 42762QU/Intel QM67 chipset Nvidia Quadro 2000M Intel HD 3000 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Kingston HyperX DDR3 SoDIMM 1600Mhz Mushkin Enhanced Chronos Deluxe SSD Seagate Storage Sony Optiarc 
CoolingOSMonitorPower
Stock :x Windows 7 Professional Lenovo 15.6" 1920x1080 FHD 175W Brick of DOOM 
CaseMouseAudio
Thinkpad Roll-Cage Microsoft Bluetooth 5000 Conexant 20672  
  hide details  
Reply
post #2159 of 3000
Thanks Munaim1 and Haf wit, will try this

Edit: The LLC on my P8P67 LE only has 3 settings, Enabled, Disabled and Auto. Tried all of them, no difference. I tried turning off Turbo Mode as well, and this did improve things, but it still shuts down after 15 minutes or so. I've tried a number of different settings in BIOS and at this point can't believe it's supposed to be this hard to get a stable system without even overclocking and having good temps. There must be something wrong...
Edited by Bodhiwan - 7/1/11 at 5:19pm
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K Asus P8P67 LE Gigabyte HD 5850 1GB Corsair Vengeance 2x4GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel 320 SSD 120 GB Win 7 64-bit Benq 24" Logitech Illuminated 
PowerCaseMouse
Corsair TX850 V2 Corsair Graphite 600T Razer Naga 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K Asus P8P67 LE Gigabyte HD 5850 1GB Corsair Vengeance 2x4GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel 320 SSD 120 GB Win 7 64-bit Benq 24" Logitech Illuminated 
PowerCaseMouse
Corsair TX850 V2 Corsair Graphite 600T Razer Naga 
  hide details  
Reply
post #2160 of 3000
guys which bios update improve compatibility of SSDs ?
Hamber Brige
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K Asus P8P67 Pro MSI GTX 570 G.SKILL Ripjaws 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB WD Black too expansive can't afford Windows 7 Pro too expansive can't afford 
KeyboardPowerCaseMouse
too expansive can't afford Corsair AX850 NZXT Phantom Alienware TactX 
  hide details  
Reply
Hamber Brige
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K Asus P8P67 Pro MSI GTX 570 G.SKILL Ripjaws 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB WD Black too expansive can't afford Windows 7 Pro too expansive can't afford 
KeyboardPowerCaseMouse
too expansive can't afford Corsair AX850 NZXT Phantom Alienware TactX 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Asus P67 Series Information Thread (drivers, BIOSes, overclocking, reviews) **UPDATED 4/22**