Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › The ULTIMATE Sandy Bridge OC Guide + P67A-UD7 Performance Review
New Posts  All Forums:Forum Nav:

The ULTIMATE Sandy Bridge OC Guide + P67A-UD7 Performance Review - Page 14

post #131 of 713
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Kold View Post
Hey sin what are acceptable temps for a 5GHz oc on the UD7? I got up to 87C.. is there anything I can disable or enable to lower the temps?
That is ok, maybe you can use less LLC and higher vcore, or lower vcore and more LLC? or try lowering cpu pll.
Quote:
Originally Posted by PLarsen View Post
Sorry for the late response, but I've been trying to get my new system running, but didn't have any luck, I get the same bluescreens as mojo did, if I disable 3 cores in the bios, system is stable, 2 or more cores and my system wont boot, just bluescreen :-(

MB: Gigabyte GA-P67A-UD7
CPU: i7 2600k
RAM: CMZ8GX3M2A1600C9
Hmm that is odd, this is at stock right?
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
post #132 of 713
Lets assume someone in this forum was trying to get 5.5GHz, but everything he tries will post, but not boot windows.

This person has already tried up to 1.63vcc

what would you recommend?
Alienware M9700
(14 items)
 
Wackbook pro
(12 items)
 
Mpowerlicous
(12 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
AMD Turion ML-42 2.4GHz AMD Turion ML-40 Alienware nForce3 2X nVidia GeForce Go 7900GS SLI 
RAMHard DriveOSMonitor
1GB DDR 333MHz Samsung Spinpoint 250GB Windows XP Professional 1920X1200 Integrated LCD 
Case
Alienware M9700 chassis 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 3615QM @2.3GHz Apple Logic Board Intel HD 4000 Nvidia GT 650M 512MB 
RAMHard DriveOSMonitor
16GB 1600MHz DDR3 500GB Samsung 840  OSX 10.10 1440x900  
PowerAudioAudioAudio
85W PSU Schiit Modi Schiit Magni 2 Über DT770 Pro 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 3770K MSI Z77 Big Bang MPower Radeon R9 270X 4X4GB G.Skill  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Intel X25-V Cooler Master Hyper 212+ Life without walls? Who needs windows? Acer 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Raidmax RX-1000AE Brooks shoebox  Acer G500 
  hide details  
Reply
Alienware M9700
(14 items)
 
Wackbook pro
(12 items)
 
Mpowerlicous
(12 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
AMD Turion ML-42 2.4GHz AMD Turion ML-40 Alienware nForce3 2X nVidia GeForce Go 7900GS SLI 
RAMHard DriveOSMonitor
1GB DDR 333MHz Samsung Spinpoint 250GB Windows XP Professional 1920X1200 Integrated LCD 
Case
Alienware M9700 chassis 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 3615QM @2.3GHz Apple Logic Board Intel HD 4000 Nvidia GT 650M 512MB 
RAMHard DriveOSMonitor
16GB 1600MHz DDR3 500GB Samsung 840  OSX 10.10 1440x900  
PowerAudioAudioAudio
85W PSU Schiit Modi Schiit Magni 2 Über DT770 Pro 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 3770K MSI Z77 Big Bang MPower Radeon R9 270X 4X4GB G.Skill  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Intel X25-V Cooler Master Hyper 212+ Life without walls? Who needs windows? Acer 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Raidmax RX-1000AE Brooks shoebox  Acer G500 
  hide details  
Reply
post #133 of 713
I currently have my 2600k over clocked at 5Ghz running on a GIGABYTE GA-P67A-UD5 motherboard. The cpu voltage is still set to auto, is this recommended, or should I set it to a manual voltage versus having it on auto? I did set the LLC to level 1, other than that no other changes have been made besides the multiplier and is running stable. When running intel burn at full load easy tune 6 lists the cpu voltage between 1.428 and 1.440.

Also I have this memory: G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) Desktop Memory Model F3-12800CL9D-8GBXL...

I am trying to get it to run at 1600 as it is currently running at 1333. I have not had any luck getting it to run at 1600. Ive tried manually entering the voltage (1.5) and the timing (9-9-9-24) with no avail. I also tried increasing the VTT/VCCIO voltage slightly but that made no difference. Just wondering if you had any suggestion on things to try to get it to 1600.

Thanks for the help
post #134 of 713
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by reflex99 View Post
Lets assume someone in this forum was trying to get 5.5GHz, but everything he tries will post, but not boot windows.

This person has already tried up to 1.63vcc

what would you recommend?
Maybe try to raise TDp and TDC levels? i am guessing cpu pll over voltage is enabled, which would have solved this problem. IDK try disabling HT
Quote:
Originally Posted by mecea04 View Post
I currently have my 2600k over clocked at 5Ghz running on a GIGABYTE GA-P67A-UD5 motherboard. The cpu voltage is still set to auto, is this recommended, or should I set it to a manual voltage versus having it on auto? I did set the LLC to level 1, other than that no other changes have been made besides the multiplier and is running stable. When running intel burn at full load easy tune 6 lists the cpu voltage between 1.428 and 1.440.

Also I have this memory: G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) Desktop Memory Model F3-12800CL9D-8GBXL...

I am trying to get it to run at 1600 as it is currently running at 1333. I have not had any luck getting it to run at 1600. Ive tried manually entering the voltage (1.5) and the timing (9-9-9-24) with no avail. I also tried increasing the VTT/VCCIO voltage slightly but that made no difference. Just wondering if you had any suggestion on things to try to get it to 1600.

Thanks for the help
is the rated voltage 1.5v? or 1.65v? BTW you shoudl try qpi/vtt upto 1.15, there seem to be a bunch of cpus that just don't want to OC the ram.I had no problem with RAM, i actually OCed my dominator to 1.7v and 1866mhz.

Everyone with S3 sleep issues here is your answer: http://filefactory.com/file/b5167da/n/Desktop.zip
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
post #135 of 713
strangely, i don't have TDP adjusting level. Yea pll overvolting is on. HT already disabled
Alienware M9700
(14 items)
 
Wackbook pro
(12 items)
 
Mpowerlicous
(12 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
AMD Turion ML-42 2.4GHz AMD Turion ML-40 Alienware nForce3 2X nVidia GeForce Go 7900GS SLI 
RAMHard DriveOSMonitor
1GB DDR 333MHz Samsung Spinpoint 250GB Windows XP Professional 1920X1200 Integrated LCD 
Case
Alienware M9700 chassis 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 3615QM @2.3GHz Apple Logic Board Intel HD 4000 Nvidia GT 650M 512MB 
RAMHard DriveOSMonitor
16GB 1600MHz DDR3 500GB Samsung 840  OSX 10.10 1440x900  
PowerAudioAudioAudio
85W PSU Schiit Modi Schiit Magni 2 Über DT770 Pro 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 3770K MSI Z77 Big Bang MPower Radeon R9 270X 4X4GB G.Skill  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Intel X25-V Cooler Master Hyper 212+ Life without walls? Who needs windows? Acer 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Raidmax RX-1000AE Brooks shoebox  Acer G500 
  hide details  
Reply
Alienware M9700
(14 items)
 
Wackbook pro
(12 items)
 
Mpowerlicous
(12 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
AMD Turion ML-42 2.4GHz AMD Turion ML-40 Alienware nForce3 2X nVidia GeForce Go 7900GS SLI 
RAMHard DriveOSMonitor
1GB DDR 333MHz Samsung Spinpoint 250GB Windows XP Professional 1920X1200 Integrated LCD 
Case
Alienware M9700 chassis 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 3615QM @2.3GHz Apple Logic Board Intel HD 4000 Nvidia GT 650M 512MB 
RAMHard DriveOSMonitor
16GB 1600MHz DDR3 500GB Samsung 840  OSX 10.10 1440x900  
PowerAudioAudioAudio
85W PSU Schiit Modi Schiit Magni 2 Über DT770 Pro 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 3770K MSI Z77 Big Bang MPower Radeon R9 270X 4X4GB G.Skill  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Intel X25-V Cooler Master Hyper 212+ Life without walls? Who needs windows? Acer 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Raidmax RX-1000AE Brooks shoebox  Acer G500 
  hide details  
Reply
post #136 of 713
Thread Starter 
that is very weird that you don't have that option. Try bumping CPu pLL and try lowering it too. i would also bump P67 PCH voltage to 1.1v. Also what is your RAM at?

I would also try disabling all on board peripheral ICs such as extra sata6g, and usb3.
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
post #137 of 713
are the extra IC's fed from the internal PLL too?
Alienware M9700
(14 items)
 
Wackbook pro
(12 items)
 
Mpowerlicous
(12 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
AMD Turion ML-42 2.4GHz AMD Turion ML-40 Alienware nForce3 2X nVidia GeForce Go 7900GS SLI 
RAMHard DriveOSMonitor
1GB DDR 333MHz Samsung Spinpoint 250GB Windows XP Professional 1920X1200 Integrated LCD 
Case
Alienware M9700 chassis 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 3615QM @2.3GHz Apple Logic Board Intel HD 4000 Nvidia GT 650M 512MB 
RAMHard DriveOSMonitor
16GB 1600MHz DDR3 500GB Samsung 840  OSX 10.10 1440x900  
PowerAudioAudioAudio
85W PSU Schiit Modi Schiit Magni 2 Über DT770 Pro 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 3770K MSI Z77 Big Bang MPower Radeon R9 270X 4X4GB G.Skill  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Intel X25-V Cooler Master Hyper 212+ Life without walls? Who needs windows? Acer 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Raidmax RX-1000AE Brooks shoebox  Acer G500 
  hide details  
Reply
Alienware M9700
(14 items)
 
Wackbook pro
(12 items)
 
Mpowerlicous
(12 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
AMD Turion ML-42 2.4GHz AMD Turion ML-40 Alienware nForce3 2X nVidia GeForce Go 7900GS SLI 
RAMHard DriveOSMonitor
1GB DDR 333MHz Samsung Spinpoint 250GB Windows XP Professional 1920X1200 Integrated LCD 
Case
Alienware M9700 chassis 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 3615QM @2.3GHz Apple Logic Board Intel HD 4000 Nvidia GT 650M 512MB 
RAMHard DriveOSMonitor
16GB 1600MHz DDR3 500GB Samsung 840  OSX 10.10 1440x900  
PowerAudioAudioAudio
85W PSU Schiit Modi Schiit Magni 2 Über DT770 Pro 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 3770K MSI Z77 Big Bang MPower Radeon R9 270X 4X4GB G.Skill  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Intel X25-V Cooler Master Hyper 212+ Life without walls? Who needs windows? Acer 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Raidmax RX-1000AE Brooks shoebox  Acer G500 
  hide details  
Reply
post #138 of 713
Quote:
Originally Posted by Sin0822 View Post

is the rated voltage 1.5v? or 1.65v? BTW you shoudl try qpi/vtt upto 1.15, there seem to be a bunch of cpus that just don't want to OC the ram.I had no problem with RAM, i actually OCed my dominator to 1.7v and 1866mhz.

Everyone with S3 sleep issues here is your answer: http://filefactory.com/file/b5167da/n/Desktop.zip
The RAM is rated at 1.5v, the highest i went with the qpi/vtt was 1.1 previously, I set it higher as you specified (1.15 didnt exist, it jumps from 1.14 to 1.16) so i tried 1.14 and it booted into windows, running some stress tests now, seems stable so far! If this completes successfully ill try decreasing the qpi/vtt one by one till it doesnt work. Thanks for the advice on this!!

What are your thoughts on having my VCC on auto while running at 5Ghz? At max load Easy tune 6 claims the VCC is using 1.440. Or is it best to have it set manually?

Thanks
post #139 of 713
Quote:
Originally Posted by Sin0822 View Post


Hmm that is odd, this is at stock right?
Yes, even failsafe won't do any difference, RAM profile is recognized and properly set to 1600/9.9.9.9.24.

I tried all the little tricks I know from my old board, but to no avail, really odd, might be the CPU acting weird, this is the first time I ever have had problems like this.
post #140 of 713
Now it's getting really weird.

I have an bootcd "roadstarter" this tool-cd boot's just fine "with all cores enabled and everything set to std." no problem running any of the tools inc. 2 versions of windows xp/server2003 from the ramdisc the cd creates.

But if I try to install my WIN7home premium "no matter if it's 32 or 64 bit" I get blue screen, if I run with one core I can install my windows just fine, and boot it, but the second I activate the last cores, I get bluescreen at winstartup.

Could this be ram related? or does it sound as something more serious?

BTW. I have an corsair PSU-750W and a GTX460 so I guess I have enough power for the setup.

The harddisc I use is a "1TB WD Caviar Black 7200rpm 64MB SATA3" WD1002FAEX coul it be the HD that makes all the problems? I do not have a spare HD to test it unfortunately.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › The ULTIMATE Sandy Bridge OC Guide + P67A-UD7 Performance Review