Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › The ULTIMATE Sandy Bridge OC Guide + P67A-UD7 Performance Review
New Posts  All Forums:Forum Nav:

The ULTIMATE Sandy Bridge OC Guide + P67A-UD7 Performance Review - Page 48

post #471 of 713
did you enable overvoltage?
Monster
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K Z77MA-G45 GTX 580 G.Skill Ripjaws 1600 4x4GB 
Hard DriveMonitorKeyboardPower
Vertex 4 ASUS VE276Q CM Storm Quickfire Cherry Red MX AX 860i 
CaseMouse
SG09 Logitech G9X 
  hide details  
Reply
Monster
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K Z77MA-G45 GTX 580 G.Skill Ripjaws 1600 4x4GB 
Hard DriveMonitorKeyboardPower
Vertex 4 ASUS VE276Q CM Storm Quickfire Cherry Red MX AX 860i 
CaseMouse
SG09 Logitech G9X 
  hide details  
Reply
post #472 of 713
Quote:
Originally Posted by catcherintherye View Post
did you enable overvoltage?
Yep, it's enabled.
Old Hobo Box
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2600k @4.7GHz [1.38v] ASRock Z68 Extreme4 PowerColor Radeon HD 7950 Boost State 3GB 8GB(2x4GB)G.Skill Ripjaws X 1600MHz DDR3[8-8-8-24] 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Mushkin Chronos Deluxe 240GB Hitachi 3TB 7200 RPM Deskstar Hitachi 3TB 5400 RPM Deskstar LG BD-ROM CH08LS10 SATA 
CoolingCoolingOSMonitor
Corsair Hydro Series H100i Arctic Accelero Xtreme 7970 Windows 8 Professional 19” ASUS VE198T LED 
MonitorPowerCase
60” VIZIO E601i-A3 LED Antec 550W BP550 Plus Antec P280 
  hide details  
Reply
Old Hobo Box
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2600k @4.7GHz [1.38v] ASRock Z68 Extreme4 PowerColor Radeon HD 7950 Boost State 3GB 8GB(2x4GB)G.Skill Ripjaws X 1600MHz DDR3[8-8-8-24] 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Mushkin Chronos Deluxe 240GB Hitachi 3TB 7200 RPM Deskstar Hitachi 3TB 5400 RPM Deskstar LG BD-ROM CH08LS10 SATA 
CoolingCoolingOSMonitor
Corsair Hydro Series H100i Arctic Accelero Xtreme 7970 Windows 8 Professional 19” ASUS VE198T LED 
MonitorPowerCase
60” VIZIO E601i-A3 LED Antec 550W BP550 Plus Antec P280 
  hide details  
Reply
post #473 of 713
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by catcherintherye View Post
Ok I just DL the latest beta bios for the UD7-B3 on the tweaktown forums, its called F4. Why level 7 specifically? Anything wrong with the other levels?
Level 7 just has teh least difference between idle and load.
Quote:
Originally Posted by Olepolecat View Post
After some tinkering mine boots up 4.5, but fails prime95. Any voltage adjustments I make, result in a message that I failed to boot. If I try and use LLC at all, my computer won't even boot and I have to clear CMOS. Any ideas?
Hey you are using a voltage offset for the vcore? DVID voltage offset + multi level LLC doesn't work.
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
post #474 of 713
Quote:
Originally Posted by Sin0822 View Post
Level 7 just has teh least difference between idle and load.


Hey you are using a voltage offset for the vcore? DVID voltage offset + multi level LLC doesn't work.
I can reset the BIOS to default, swap to a x44 overclock and if I use LLC my computer won't POST. Just cycles over and over until I unplug it.

Now, if I do nothing else, but just try to modify Vcore. My PC reboots and I get a message that I had boot failures due to voltage, every time.
Old Hobo Box
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2600k @4.7GHz [1.38v] ASRock Z68 Extreme4 PowerColor Radeon HD 7950 Boost State 3GB 8GB(2x4GB)G.Skill Ripjaws X 1600MHz DDR3[8-8-8-24] 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Mushkin Chronos Deluxe 240GB Hitachi 3TB 7200 RPM Deskstar Hitachi 3TB 5400 RPM Deskstar LG BD-ROM CH08LS10 SATA 
CoolingCoolingOSMonitor
Corsair Hydro Series H100i Arctic Accelero Xtreme 7970 Windows 8 Professional 19” ASUS VE198T LED 
MonitorPowerCase
60” VIZIO E601i-A3 LED Antec 550W BP550 Plus Antec P280 
  hide details  
Reply
Old Hobo Box
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2600k @4.7GHz [1.38v] ASRock Z68 Extreme4 PowerColor Radeon HD 7950 Boost State 3GB 8GB(2x4GB)G.Skill Ripjaws X 1600MHz DDR3[8-8-8-24] 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Mushkin Chronos Deluxe 240GB Hitachi 3TB 7200 RPM Deskstar Hitachi 3TB 5400 RPM Deskstar LG BD-ROM CH08LS10 SATA 
CoolingCoolingOSMonitor
Corsair Hydro Series H100i Arctic Accelero Xtreme 7970 Windows 8 Professional 19” ASUS VE198T LED 
MonitorPowerCase
60” VIZIO E601i-A3 LED Antec 550W BP550 Plus Antec P280 
  hide details  
Reply
post #475 of 713
Thread Starter 
try re-flashing the BIOS, also load optimized defaults after you flash or before, and save and reboot. Its important that you save optimized defaults and do a reboot.

But honestly it sounds like the BIOS might be corrupt or somthing, b/c that is very wierd.
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
post #476 of 713
Quote:
Originally Posted by Sin0822 View Post
try re-flashing the BIOS, also load optimized defaults after you flash or before, and save and reboot. Its important that you save optimized defaults and do a reboot.

But honestly it sounds like the BIOS might be corrupt or somthing, b/c that is very wierd.
I thought so myself, but wanted to inquire first just to be sure. It's still on the factory F5 BIOS, I haven't attempted to flash it yet. I'll flash it today when I get home from work and see what happens.
Old Hobo Box
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2600k @4.7GHz [1.38v] ASRock Z68 Extreme4 PowerColor Radeon HD 7950 Boost State 3GB 8GB(2x4GB)G.Skill Ripjaws X 1600MHz DDR3[8-8-8-24] 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Mushkin Chronos Deluxe 240GB Hitachi 3TB 7200 RPM Deskstar Hitachi 3TB 5400 RPM Deskstar LG BD-ROM CH08LS10 SATA 
CoolingCoolingOSMonitor
Corsair Hydro Series H100i Arctic Accelero Xtreme 7970 Windows 8 Professional 19” ASUS VE198T LED 
MonitorPowerCase
60” VIZIO E601i-A3 LED Antec 550W BP550 Plus Antec P280 
  hide details  
Reply
Old Hobo Box
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2600k @4.7GHz [1.38v] ASRock Z68 Extreme4 PowerColor Radeon HD 7950 Boost State 3GB 8GB(2x4GB)G.Skill Ripjaws X 1600MHz DDR3[8-8-8-24] 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Mushkin Chronos Deluxe 240GB Hitachi 3TB 7200 RPM Deskstar Hitachi 3TB 5400 RPM Deskstar LG BD-ROM CH08LS10 SATA 
CoolingCoolingOSMonitor
Corsair Hydro Series H100i Arctic Accelero Xtreme 7970 Windows 8 Professional 19” ASUS VE198T LED 
MonitorPowerCase
60” VIZIO E601i-A3 LED Antec 550W BP550 Plus Antec P280 
  hide details  
Reply
post #477 of 713
So, I flashed it to the F6 BIOS, restarted, loaded optimized defaults, restarted again. Tried to change voltage up one spot and got a message that I had a boot failure; so I tried to change a few things up and try again, and got an endless reboot loop until I unplugged it. This motherboard i've determined is a POS, i'm gonna try and send it back to Newegg and get a better one from a different company.
Old Hobo Box
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2600k @4.7GHz [1.38v] ASRock Z68 Extreme4 PowerColor Radeon HD 7950 Boost State 3GB 8GB(2x4GB)G.Skill Ripjaws X 1600MHz DDR3[8-8-8-24] 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Mushkin Chronos Deluxe 240GB Hitachi 3TB 7200 RPM Deskstar Hitachi 3TB 5400 RPM Deskstar LG BD-ROM CH08LS10 SATA 
CoolingCoolingOSMonitor
Corsair Hydro Series H100i Arctic Accelero Xtreme 7970 Windows 8 Professional 19” ASUS VE198T LED 
MonitorPowerCase
60” VIZIO E601i-A3 LED Antec 550W BP550 Plus Antec P280 
  hide details  
Reply
Old Hobo Box
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2600k @4.7GHz [1.38v] ASRock Z68 Extreme4 PowerColor Radeon HD 7950 Boost State 3GB 8GB(2x4GB)G.Skill Ripjaws X 1600MHz DDR3[8-8-8-24] 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Mushkin Chronos Deluxe 240GB Hitachi 3TB 7200 RPM Deskstar Hitachi 3TB 5400 RPM Deskstar LG BD-ROM CH08LS10 SATA 
CoolingCoolingOSMonitor
Corsair Hydro Series H100i Arctic Accelero Xtreme 7970 Windows 8 Professional 19” ASUS VE198T LED 
MonitorPowerCase
60” VIZIO E601i-A3 LED Antec 550W BP550 Plus Antec P280 
  hide details  
Reply
post #478 of 713
Thread Starter 
you should RMA it b/c your problems sound like a bunk board. BTw you should try the beta BIOSes. Maybe if you took a picture of your BIOS screens or listed all the settings you changed i could help you more.
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
post #479 of 713
I recently made an upgrade to my main system with this board and cpu and have been tinkering around trying to get it to overclock and stay stable.

For my case it seems that when I up the multiplier to 45 it reports 1.35v. When I boot into the system CPU-Z and EasyTune report the voltage at 1.28ish to 1.308. I recently ran Prime 95 for 24 hours without error but when I actually tried to use the system it blue screened. Any Ideas? It seems that I may need to manually set my voltage on this board or perhaps there's something else going on...
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k Gigabyte P67A-UD7-B3 EVGA GTX 470 x2 G.Skill F3-12800CL9D-4GBNQ (2GB x 4) 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Western Digital Caviar Blue WD6400AAKS Windows 7 X64 Samsung SyncMaster PX2370 Logitech G510 
PowerCaseMouse
Corsair HX 1050 CM 690 II Advanced Razer Mamba 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k Gigabyte P67A-UD7-B3 EVGA GTX 470 x2 G.Skill F3-12800CL9D-4GBNQ (2GB x 4) 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Western Digital Caviar Blue WD6400AAKS Windows 7 X64 Samsung SyncMaster PX2370 Logitech G510 
PowerCaseMouse
Corsair HX 1050 CM 690 II Advanced Razer Mamba 
  hide details  
Reply
post #480 of 713
Try manually setting the voltage to 1.35 in bios. If it runs without problems decrease it a bit and see how low it can be and still be stable. If it is unstable at 1.35 then up it slowly until it is stable.
Monster
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K Z77MA-G45 GTX 580 G.Skill Ripjaws 1600 4x4GB 
Hard DriveMonitorKeyboardPower
Vertex 4 ASUS VE276Q CM Storm Quickfire Cherry Red MX AX 860i 
CaseMouse
SG09 Logitech G9X 
  hide details  
Reply
Monster
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K Z77MA-G45 GTX 580 G.Skill Ripjaws 1600 4x4GB 
Hard DriveMonitorKeyboardPower
Vertex 4 ASUS VE276Q CM Storm Quickfire Cherry Red MX AX 860i 
CaseMouse
SG09 Logitech G9X 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › The ULTIMATE Sandy Bridge OC Guide + P67A-UD7 Performance Review