Overclock.net › Forums › Components › Memory › Ram, please help me
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Ram, please help me

post #1 of 6
Thread Starter 
Hello

I have a little problem with my memories and motherboard

I have now overclocked 1600MHz ddr3 2gb in single channel

I want to put more than 2gb ddr3 1600 but found that my motherboard does not support dual channel when it 1600MHz (only support single channel @ 1600mhz).

Pays more to get 2x2GB 1600MHz in single channel or put in 2x2GB dual channel 1333mhz to?

Please help
post #2 of 6
2x2GB dual channel 1333mhz........ and since you are lowering the speed, try and lower the latencies. If you are on 9 right now, try to use cas 7 and timings 1T.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 955BE ASUS M4A88TD-V-EVO/USB3 MSI GTX 560Ti TwinFROZR II OC Corsair XMS3 2x2GB 1600MHz C9 
Hard DriveOSMonitorPower
2x500GB Seagate Windows 7 Ultimate 32bit Samsung 20" B2030 Corsair TX650 V2 
Case
CM HAF932 (painted black) 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 955BE ASUS M4A88TD-V-EVO/USB3 MSI GTX 560Ti TwinFROZR II OC Corsair XMS3 2x2GB 1600MHz C9 
Hard DriveOSMonitorPower
2x500GB Seagate Windows 7 Ultimate 32bit Samsung 20" B2030 Corsair TX650 V2 
Case
CM HAF932 (painted black) 
  hide details  
Reply
post #3 of 6
Thread Starter 
how to lower t? i have atm 8-9-8-20-t2




Edited by reborn624 - 1/10/11 at 11:27am
post #4 of 6
replied to your message.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 955BE ASUS M4A88TD-V-EVO/USB3 MSI GTX 560Ti TwinFROZR II OC Corsair XMS3 2x2GB 1600MHz C9 
Hard DriveOSMonitorPower
2x500GB Seagate Windows 7 Ultimate 32bit Samsung 20" B2030 Corsair TX650 V2 
Case
CM HAF932 (painted black) 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 955BE ASUS M4A88TD-V-EVO/USB3 MSI GTX 560Ti TwinFROZR II OC Corsair XMS3 2x2GB 1600MHz C9 
Hard DriveOSMonitorPower
2x500GB Seagate Windows 7 Ultimate 32bit Samsung 20" B2030 Corsair TX650 V2 
Case
CM HAF932 (painted black) 
  hide details  
Reply
post #5 of 6
I did a bit of research for you and it turns out that you were right. Your mobo doesn't let people change command rate settings. Sorry pal. Just try to lower the latencies to 7-8-7 and leave the CR at 2T for now.
I have looked at screenshots of different bios versions for your mobo and couldnt find CR setting anywhere.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 955BE ASUS M4A88TD-V-EVO/USB3 MSI GTX 560Ti TwinFROZR II OC Corsair XMS3 2x2GB 1600MHz C9 
Hard DriveOSMonitorPower
2x500GB Seagate Windows 7 Ultimate 32bit Samsung 20" B2030 Corsair TX650 V2 
Case
CM HAF932 (painted black) 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 955BE ASUS M4A88TD-V-EVO/USB3 MSI GTX 560Ti TwinFROZR II OC Corsair XMS3 2x2GB 1600MHz C9 
Hard DriveOSMonitorPower
2x500GB Seagate Windows 7 Ultimate 32bit Samsung 20" B2030 Corsair TX650 V2 
Case
CM HAF932 (painted black) 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
Thread Starter 
Stupid mobo :S

thx for help dude
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Memory
Overclock.net › Forums › Components › Memory › Ram, please help me