Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Just got Crossfire setup and PC won't boot--power issue?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Just got Crossfire setup and PC won't boot--power issue?

post #1 of 6
Thread Starter 
So I just installed 2x5770's in xfire and my PC won't boot. Tried removing xfire bridge-same issue. I unplugged PCI-e power connectors and just ran of PCI-E slot and it booted (DVI plugged into onboard graphics). It only fails when I power them on. Have I finally reached the limits of my HX620?
Paradise
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055T @ 3.7ghz Gigabyte GA-890GPA-UD3H XFX 5770 Crossfire 4x2GB G.Skill Ripjaws DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
64GB MC SSD, 2x320 7200.10, 2x2TB Green Caviar Windows 7 Ultimate Samsung 205BW & 32" Panasonic LCD G15 
PowerCaseMouse
Corsair HX620 (FTW) CoolerMaster HAF 932 MX518 
  hide details  
Reply
Paradise
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055T @ 3.7ghz Gigabyte GA-890GPA-UD3H XFX 5770 Crossfire 4x2GB G.Skill Ripjaws DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
64GB MC SSD, 2x320 7200.10, 2x2TB Green Caviar Windows 7 Ultimate Samsung 205BW & 32" Panasonic LCD G15 
PowerCaseMouse
Corsair HX620 (FTW) CoolerMaster HAF 932 MX518 
  hide details  
Reply
post #2 of 6
2 5770 on a HX620? You are probably only using half of the psus capacity.
Have you tested the cards separately?
Dunno
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3550 Asrock P67 Extreme4 Gen3 MSI HD7850 1GB Kingston Hyperx Blu 2x2GB 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Kingston Hyperx Blu 2x4GB Samsung Spinpoint F3 1tb Intel 330 60Gb SSD Scythe Mugen 2 
OSMonitorMonitorPower
Windows 8 Pro Acer AL2416W Samsung 940n Chieftec 750w 
Case
Thermaltake V4 
  hide details  
Reply
Dunno
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3550 Asrock P67 Extreme4 Gen3 MSI HD7850 1GB Kingston Hyperx Blu 2x2GB 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Kingston Hyperx Blu 2x4GB Samsung Spinpoint F3 1tb Intel 330 60Gb SSD Scythe Mugen 2 
OSMonitorMonitorPower
Windows 8 Pro Acer AL2416W Samsung 940n Chieftec 750w 
Case
Thermaltake V4 
  hide details  
Reply
post #3 of 6
Yeah your PSU should be able to handle it no problem..
Cashcow
(13 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 955 | C3 | 4GHz MSI | 790FX | GD70 MSI | GTX570 1.25GB G.Skill | Ripjaws | 4GB | 1600MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
60GB Corsair F3 | Caviar Black1TB Lite-On | Blu-Ray Windows | 7 | Ultimate Sony Bravia | EX500 46" 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Corsair | TX650W Corsair Obsidian | 800D Razer Death Adder 
Mouse Pad
Razer Goliathus 
CPUGraphicsRAMHard Drive
1.2GHz Exynos SoC Mali-400 MP 1GB 16GB Flash storage 
OSMonitorPower
Android 3.2.7 (CriskelloROM Variant)  4.3" Super AMOLED+ Display 1650ma Battery 
CPUGraphicsRAMHard Drive
i5-2557M Dual-core 1.7ghz Intel HD3000 386mb 4G 1333mhz 128gb Intel SSD 
OSMonitorKeyboardCase
Mac OSX Lion 13.3" 1440x900 LED Backlit  Unibody  
  hide details  
Reply
Cashcow
(13 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 955 | C3 | 4GHz MSI | 790FX | GD70 MSI | GTX570 1.25GB G.Skill | Ripjaws | 4GB | 1600MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
60GB Corsair F3 | Caviar Black1TB Lite-On | Blu-Ray Windows | 7 | Ultimate Sony Bravia | EX500 46" 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Corsair | TX650W Corsair Obsidian | 800D Razer Death Adder 
Mouse Pad
Razer Goliathus 
CPUGraphicsRAMHard Drive
1.2GHz Exynos SoC Mali-400 MP 1GB 16GB Flash storage 
OSMonitorPower
Android 3.2.7 (CriskelloROM Variant)  4.3" Super AMOLED+ Display 1650ma Battery 
CPUGraphicsRAMHard Drive
i5-2557M Dual-core 1.7ghz Intel HD3000 386mb 4G 1333mhz 128gb Intel SSD 
OSMonitorKeyboardCase
Mac OSX Lion 13.3" 1440x900 LED Backlit  Unibody  
  hide details  
Reply
post #4 of 6
Thread Starter 
I know the cards work... they came out from a working system. I have not tested individually on my setup yet. 2x5770 + my sig rig.... (minus the 260)
Paradise
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055T @ 3.7ghz Gigabyte GA-890GPA-UD3H XFX 5770 Crossfire 4x2GB G.Skill Ripjaws DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
64GB MC SSD, 2x320 7200.10, 2x2TB Green Caviar Windows 7 Ultimate Samsung 205BW & 32" Panasonic LCD G15 
PowerCaseMouse
Corsair HX620 (FTW) CoolerMaster HAF 932 MX518 
  hide details  
Reply
Paradise
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055T @ 3.7ghz Gigabyte GA-890GPA-UD3H XFX 5770 Crossfire 4x2GB G.Skill Ripjaws DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
64GB MC SSD, 2x320 7200.10, 2x2TB Green Caviar Windows 7 Ultimate Samsung 205BW & 32" Panasonic LCD G15 
PowerCaseMouse
Corsair HX620 (FTW) CoolerMaster HAF 932 MX518 
  hide details  
Reply
post #5 of 6
Thread Starter 
It's weird that if I keep the cards plugged into the PCIE slot w/o PCIE connectors at the end of the cards the system will boot from its onboard graphics--the cards will run at full speed. Sounds like a jet engine--can't figure it out.
Paradise
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055T @ 3.7ghz Gigabyte GA-890GPA-UD3H XFX 5770 Crossfire 4x2GB G.Skill Ripjaws DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
64GB MC SSD, 2x320 7200.10, 2x2TB Green Caviar Windows 7 Ultimate Samsung 205BW & 32" Panasonic LCD G15 
PowerCaseMouse
Corsair HX620 (FTW) CoolerMaster HAF 932 MX518 
  hide details  
Reply
Paradise
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055T @ 3.7ghz Gigabyte GA-890GPA-UD3H XFX 5770 Crossfire 4x2GB G.Skill Ripjaws DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
64GB MC SSD, 2x320 7200.10, 2x2TB Green Caviar Windows 7 Ultimate Samsung 205BW & 32" Panasonic LCD G15 
PowerCaseMouse
Corsair HX620 (FTW) CoolerMaster HAF 932 MX518 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
Thread Starter 
Concluding Post -- Resolution:
Removed one card, rig booted, cleaned drivers, installed correct driver for 5770, rebooted ok, powered off, installed second card, installed bridge, viola!
Paradise
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055T @ 3.7ghz Gigabyte GA-890GPA-UD3H XFX 5770 Crossfire 4x2GB G.Skill Ripjaws DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
64GB MC SSD, 2x320 7200.10, 2x2TB Green Caviar Windows 7 Ultimate Samsung 205BW & 32" Panasonic LCD G15 
PowerCaseMouse
Corsair HX620 (FTW) CoolerMaster HAF 932 MX518 
  hide details  
Reply
Paradise
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055T @ 3.7ghz Gigabyte GA-890GPA-UD3H XFX 5770 Crossfire 4x2GB G.Skill Ripjaws DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
64GB MC SSD, 2x320 7200.10, 2x2TB Green Caviar Windows 7 Ultimate Samsung 205BW & 32" Panasonic LCD G15 
PowerCaseMouse
Corsair HX620 (FTW) CoolerMaster HAF 932 MX518 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Just got Crossfire setup and PC won't boot--power issue?