Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Brand New GPU, Brand New Problems
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Brand New GPU, Brand New Problems

post #1 of 18
Thread Starter 
My 6950 ( Sapphire ) Arrived Yesterday

Put it on my Comp , got a BSOD after the PC booted



There was something like 0x0000001E on the BSOD

Any Thoughts?
My Precious....
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Amd Phenom II X6 1090T Asus M4A89GTDPRO/USB3 Sapphire HD6950 (Flashed to HD6970) 4GB Kingston HyperX 1333 DDR3 
Hard DriveOSPowerCase
WD Caviar 500 GB + 1 TB external Windows 7 Ultimate 64 Bit Corsair TX750W Antec 300 
Mouse
4tech X755FS 
  hide details  
Reply
My Precious....
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Amd Phenom II X6 1090T Asus M4A89GTDPRO/USB3 Sapphire HD6950 (Flashed to HD6970) 4GB Kingston HyperX 1333 DDR3 
Hard DriveOSPowerCase
WD Caviar 500 GB + 1 TB external Windows 7 Ultimate 64 Bit Corsair TX750W Antec 300 
Mouse
4tech X755FS 
  hide details  
Reply
post #2 of 18
Just curious. Have you wiped your old drivers?
post #3 of 18
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by S1L3Nt View Post
Just curious. Have you wiped your old drivers?
Yup. But Drivers shouldnt be a problem, The GPU I had was also AMD/ATI
My Precious....
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Amd Phenom II X6 1090T Asus M4A89GTDPRO/USB3 Sapphire HD6950 (Flashed to HD6970) 4GB Kingston HyperX 1333 DDR3 
Hard DriveOSPowerCase
WD Caviar 500 GB + 1 TB external Windows 7 Ultimate 64 Bit Corsair TX750W Antec 300 
Mouse
4tech X755FS 
  hide details  
Reply
My Precious....
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Amd Phenom II X6 1090T Asus M4A89GTDPRO/USB3 Sapphire HD6950 (Flashed to HD6970) 4GB Kingston HyperX 1333 DDR3 
Hard DriveOSPowerCase
WD Caviar 500 GB + 1 TB external Windows 7 Ultimate 64 Bit Corsair TX750W Antec 300 
Mouse
4tech X755FS 
  hide details  
Reply
post #4 of 18
Is this every-time you reboot? Also did you use Driver Sweeper or did you just use the Express ATI Manager?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD R7 1700 @3.9GHz MSI X370 Titanium Asus GTX 1080ti Strix OC Corsair Dominator Platinum 16GB @2667MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 950 Pro M.2 Samsung 840 Sata Some other standard hard drives Corsair H110i GT 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Asus PG279Q 165Hz IPS GSync Corsair K70 Lux Quickfire FSP Hydro G 850w 
CaseMouseMouse Pad
Phanteks Enthoo Pro Razer Deatfhadder Elite Corsair Gaming somethingorother 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD R7 1700 @3.9GHz MSI X370 Titanium Asus GTX 1080ti Strix OC Corsair Dominator Platinum 16GB @2667MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 950 Pro M.2 Samsung 840 Sata Some other standard hard drives Corsair H110i GT 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Asus PG279Q 165Hz IPS GSync Corsair K70 Lux Quickfire FSP Hydro G 850w 
CaseMouseMouse Pad
Phanteks Enthoo Pro Razer Deatfhadder Elite Corsair Gaming somethingorother 
  hide details  
Reply
post #5 of 18
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by HarbingerOfLive View Post
Is this every-time you reboot? Also did you use Driver Sweeper or did you just use the Express ATI Manager?
I Used the Driver Sweeper and it happens every time i boot in normal mod

Cant instal drivers on safe mode
My Precious....
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Amd Phenom II X6 1090T Asus M4A89GTDPRO/USB3 Sapphire HD6950 (Flashed to HD6970) 4GB Kingston HyperX 1333 DDR3 
Hard DriveOSPowerCase
WD Caviar 500 GB + 1 TB external Windows 7 Ultimate 64 Bit Corsair TX750W Antec 300 
Mouse
4tech X755FS 
  hide details  
Reply
My Precious....
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Amd Phenom II X6 1090T Asus M4A89GTDPRO/USB3 Sapphire HD6950 (Flashed to HD6970) 4GB Kingston HyperX 1333 DDR3 
Hard DriveOSPowerCase
WD Caviar 500 GB + 1 TB external Windows 7 Ultimate 64 Bit Corsair TX750W Antec 300 
Mouse
4tech X755FS 
  hide details  
Reply
post #6 of 18
So, I take it, your computer was never doing this with your old setup?

Anything overclocked?

What are your temps I believe are most important. See how high your temps on your GPU get at 100% load.
post #7 of 18
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by XxAlbertoxX View Post
So, I take it, your computer was never doing this with your old setup?

Anything overclocked?

What are your temps I believe are most important. See how high your temps on your GPU get at 100% load.
Never Happend with my old GPU

nothing OC'ed
My Precious....
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Amd Phenom II X6 1090T Asus M4A89GTDPRO/USB3 Sapphire HD6950 (Flashed to HD6970) 4GB Kingston HyperX 1333 DDR3 
Hard DriveOSPowerCase
WD Caviar 500 GB + 1 TB external Windows 7 Ultimate 64 Bit Corsair TX750W Antec 300 
Mouse
4tech X755FS 
  hide details  
Reply
My Precious....
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Amd Phenom II X6 1090T Asus M4A89GTDPRO/USB3 Sapphire HD6950 (Flashed to HD6970) 4GB Kingston HyperX 1333 DDR3 
Hard DriveOSPowerCase
WD Caviar 500 GB + 1 TB external Windows 7 Ultimate 64 Bit Corsair TX750W Antec 300 
Mouse
4tech X755FS 
  hide details  
Reply
post #8 of 18
Try flicking the bios switch on the graphics card. Am sure the 6950 has it just like the 70.
Put your old GPU back in and see if the PC works.
Reformat and start from scratch.
How new is the mobo? Might need to update ALL motherboard and INF/chipset drivers and update/flash MB BIOS.
RMA.

Follow these in order
X79-GCN
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K 4.5GHz HT GIGABYTE GA-X79-UP4 AMD R9-290X GEil Evo Potenza DDR3 2400MHz CL10 (4x4GB) 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 840 Pro 120GB EK Supremacy (CPU) NF F12's P/P (360 Rad)  NF A14's (420 Rad)  
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Chrome Compression Fittings EK RES X3 150 Primochill PremoFlex Advanced LRT Clear 1/2 ID EK-FC (R9 290X) 
CoolingCoolingCoolingOS
EK D5 Vario Top-X  Phobya G-Changer V2 360mm Phobya G-Changer V2 420mm Win 10 x64 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
BenQ XR3501 35" Curved Corsair Vengeance K90 Seasonic X-1250 Gold (v2) Corsair 900D 
MouseAudio
Logitech G400s Senn HD 598 
  hide details  
Reply
X79-GCN
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K 4.5GHz HT GIGABYTE GA-X79-UP4 AMD R9-290X GEil Evo Potenza DDR3 2400MHz CL10 (4x4GB) 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 840 Pro 120GB EK Supremacy (CPU) NF F12's P/P (360 Rad)  NF A14's (420 Rad)  
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Chrome Compression Fittings EK RES X3 150 Primochill PremoFlex Advanced LRT Clear 1/2 ID EK-FC (R9 290X) 
CoolingCoolingCoolingOS
EK D5 Vario Top-X  Phobya G-Changer V2 360mm Phobya G-Changer V2 420mm Win 10 x64 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
BenQ XR3501 35" Curved Corsair Vengeance K90 Seasonic X-1250 Gold (v2) Corsair 900D 
MouseAudio
Logitech G400s Senn HD 598 
  hide details  
Reply
post #9 of 18
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by BradleyW View Post
Try flicking the bios switch on the graphics card. Am sure the 6950 has it just like the 70.
Put your old GPU back in and see if the PC works.
Reformat and start from scratch.
How new is the mobo? Might need to update ALL motherboard and INF/chipset drivers and update/flash MB BIOS.
RMA.

Follow these in order
1 - the 1 or the 2 Position
2 - Works Fine
3 - What you mean ?
4 - 6 Months old
5 - That would take alot of time
My Precious....
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Amd Phenom II X6 1090T Asus M4A89GTDPRO/USB3 Sapphire HD6950 (Flashed to HD6970) 4GB Kingston HyperX 1333 DDR3 
Hard DriveOSPowerCase
WD Caviar 500 GB + 1 TB external Windows 7 Ultimate 64 Bit Corsair TX750W Antec 300 
Mouse
4tech X755FS 
  hide details  
Reply
My Precious....
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Amd Phenom II X6 1090T Asus M4A89GTDPRO/USB3 Sapphire HD6950 (Flashed to HD6970) 4GB Kingston HyperX 1333 DDR3 
Hard DriveOSPowerCase
WD Caviar 500 GB + 1 TB external Windows 7 Ultimate 64 Bit Corsair TX750W Antec 300 
Mouse
4tech X755FS 
  hide details  
Reply
post #10 of 18
1 is normal bios, 2 is failsafe bios.

Put yer old card in and uninstall the drivers, shutdown, put in new card, boot. Then install new drivers, 10.12a rc3.

If yer system is crashing with no drivers in there, then you've got a real problem.
The 3930
(26 items)
 
Junior's 3930
(22 items)
 
DATA/HTPC
(20 items)
 
  hide details  
Reply
The 3930
(26 items)
 
Junior's 3930
(22 items)
 
DATA/HTPC
(20 items)
 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Brand New GPU, Brand New Problems