Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › noob question i7-950 ....=[
New Posts  All Forums:Forum Nav:

noob question i7-950 ....=[

post #1 of 3
Thread Starter 
post in other thread thanks
Edited by clock'd out - 1/11/11 at 1:40pm
 
Streaming Machine
(13 items)
 
First Rig
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700 ASRock Taichi x370 rx 480 GTR @ 1330mhz  32gb 3200mhz Vengence  
Hard DriveCoolingOSMonitor
120gb SSD Boot & 500gb SSD Main *Stock* Win10 34" Ultrawide & 25" Ultrawide 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon x5660 @ 3.8ghz  Asus Sabertooth x58 RX 480 GTR @ 1300mhz 12gb Gskill/ballistix 
Hard DriveCoolingOSMonitor
SSD BootDrive/ 1.5Tb Main Cool Master 212 Windows 7 64-bit 34" Ultrawide 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair k70 850w Corsair phanteks p400 Mx Master/Razer Naga 
Mouse Pad
Corsair Extended 
CPUMotherboardGraphicsRAM
athlon 64 x2 7750 @ 2.9GHz ASRock A780GXE/128m HIS HD 4670 IceQ 1GB   XMS2 4GB DDR2 800  
Hard DriveOSPower
WD Caviar 250gb Windows Vista 64-bit Silencer 750 Quad Blue 
  hide details  
Reply
 
Streaming Machine
(13 items)
 
First Rig
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700 ASRock Taichi x370 rx 480 GTR @ 1330mhz  32gb 3200mhz Vengence  
Hard DriveCoolingOSMonitor
120gb SSD Boot & 500gb SSD Main *Stock* Win10 34" Ultrawide & 25" Ultrawide 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon x5660 @ 3.8ghz  Asus Sabertooth x58 RX 480 GTR @ 1300mhz 12gb Gskill/ballistix 
Hard DriveCoolingOSMonitor
SSD BootDrive/ 1.5Tb Main Cool Master 212 Windows 7 64-bit 34" Ultrawide 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair k70 850w Corsair phanteks p400 Mx Master/Razer Naga 
Mouse Pad
Corsair Extended 
CPUMotherboardGraphicsRAM
athlon 64 x2 7750 @ 2.9GHz ASRock A780GXE/128m HIS HD 4670 IceQ 1GB   XMS2 4GB DDR2 800  
Hard DriveOSPower
WD Caviar 250gb Windows Vista 64-bit Silencer 750 Quad Blue 
  hide details  
Reply
post #2 of 3
I should say 4 cores 8 threads, try resetting your BIOS and see if that helps anything.
post #3 of 3
I had this problem as well, I was upgrading my system and it caused this, I tried re-seating several times and that did not solve it. I ended up doing:

"Using msconfig, go to the boot > advanced settings and uncheck the number of processors. "

That I found from the website: http://www.tomshardware.com/forum/27...-cores-threads

I found that they were all enabled in the BIOS and they were just not being found by windows, it appears that I confused at some point during the upgrade, though all I kept from the old system was my hard-drive.

Hope this helps!

EDIT: You have to restart after unchecking this to let anything happen.
Blackwater
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 @ 4.02Ghz Asus Rampage III Extreme Geforce GTX 470 6Gb DDR3 Cosair Dominator 2000 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD Caviar Black 1TB X2 Windows 7 64bit SAMSUNG 2243BWX Black 22" X2 Razer BlackWidow 
PowerCaseMouseMouse Pad
Cosiar HF 850W Coolermaster Haf-X R.A.T. 7 Random blue design thingy 
  hide details  
Reply
Blackwater
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 @ 4.02Ghz Asus Rampage III Extreme Geforce GTX 470 6Gb DDR3 Cosair Dominator 2000 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD Caviar Black 1TB X2 Windows 7 64bit SAMSUNG 2243BWX Black 22" X2 Razer BlackWidow 
PowerCaseMouseMouse Pad
Cosiar HF 850W Coolermaster Haf-X R.A.T. 7 Random blue design thingy 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › noob question i7-950 ....=[