Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › HELP! Computer wont post at all!!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

HELP! Computer wont post at all!!

post #1 of 5
Thread Starter 
Hello,

We just dragged my friends old S939 rig from his house to mine so we could have a little lan. When we first got here the computer was working fine but we moved it a bit while it was powered on and it shut off and hasn't worked since.

When we come to power it on the fan on the psu starts spinning then immediately stops and the computer does not start. Also once it tries to power on once for a second it will not even try again unless I unplug the power cable and wait a few seconds and plug it back in. I have tried unplugging and disassembling all the components, each stick of ram ect with no luck.

Not sure if there is any other options, im thinking its either a bad PSU or a bad motherboard.
The Frizz Meister
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II x4 955 BE @ 3.74Ghz Asus Crosshair IV AM3 CrossfireX Gigabyte ATI 5870 2GB Eyefinity 4GB Corsair Dominator GT 2133Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital Caviar Black 1TB Asus 24x Sata DVD-RW Windows 7 Ultimate 64bit Asus VE248H 24" LED 2MS 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Arctosa Black/Black Corsair 750HX Modular Corsair 800D Full Tower Razer Deathadder 3G 
Mouse Pad
Steelseries Qck+ Heavy 
  hide details  
Reply
The Frizz Meister
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II x4 955 BE @ 3.74Ghz Asus Crosshair IV AM3 CrossfireX Gigabyte ATI 5870 2GB Eyefinity 4GB Corsair Dominator GT 2133Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital Caviar Black 1TB Asus 24x Sata DVD-RW Windows 7 Ultimate 64bit Asus VE248H 24" LED 2MS 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Arctosa Black/Black Corsair 750HX Modular Corsair 800D Full Tower Razer Deathadder 3G 
Mouse Pad
Steelseries Qck+ Heavy 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
i would say PSU...put a different PSU on the machine and give it a try, or have you already tried that?
I need upgrades
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T Foxconn A79A-S PNY GTS450 XLR8 KVR800D2N6/2G 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
WD2500AAKS WD3200AAKS WD10EARS WD3200JB 
Optical DriveOptical DriveCoolingOS
Asus DRW-1608P2 Asus DRW-1608P2 Corsair H70 Ubuntu Server 10.10 x64 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Professional x64 SP1 ASUS VW193S Logitech EX100 LC-Power 650W 
CaseMouseAudioAudio
Coolermaster Stacker 830 SE Logitech EX100 Creative Audigy 2 ZS Creative i-Trigue L3450 
  hide details  
Reply
I need upgrades
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T Foxconn A79A-S PNY GTS450 XLR8 KVR800D2N6/2G 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
WD2500AAKS WD3200AAKS WD10EARS WD3200JB 
Optical DriveOptical DriveCoolingOS
Asus DRW-1608P2 Asus DRW-1608P2 Corsair H70 Ubuntu Server 10.10 x64 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Professional x64 SP1 ASUS VW193S Logitech EX100 LC-Power 650W 
CaseMouseAudioAudio
Coolermaster Stacker 830 SE Logitech EX100 Creative Audigy 2 ZS Creative i-Trigue L3450 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
I would also remove the cmos battery since you done taken out and reseated all the hardware. Once the battery is removed and the power cord is removed push and hold in the power button to drain the rest of the power out of the pc. Let it set for a few minutes and try it again.
post #4 of 5
Quote:
Originally Posted by matroska View Post
i would say PSU...put a different PSU on the machine and give it a try, or have you already tried that?
me too, 1st thing try a different psu
Gaming Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 @ 3.5GHz Gigabyte GA-P35-DS3L EVGA GTX 260 Core 216 Superclocked Edition 4GB G.Skill DDR2 PC2-6400 HK 4-4-3-5 @ 940MHz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD6401AALS 640GB Black + Samsung F3 1TB Windows 7 Ultimate 64Bit Samsung SM2253BW 22" 1680x1050 Microsoft Digital Media 3000 
PowerCaseMouse
Corsair AX750 CoolerMaster 690 NVIDIA Edition Microsoft Laser Mouse 6000 
  hide details  
Reply
Gaming Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 @ 3.5GHz Gigabyte GA-P35-DS3L EVGA GTX 260 Core 216 Superclocked Edition 4GB G.Skill DDR2 PC2-6400 HK 4-4-3-5 @ 940MHz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD6401AALS 640GB Black + Samsung F3 1TB Windows 7 Ultimate 64Bit Samsung SM2253BW 22" 1680x1050 Microsoft Digital Media 3000 
PowerCaseMouse
Corsair AX750 CoolerMaster 690 NVIDIA Edition Microsoft Laser Mouse 6000 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Thread Starter 
Apparently the cable connected to the start button was ajar.. I was about to pull my psu out and try it on his and my computer illiterate friend was yanking on cables. lol
The Frizz Meister
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II x4 955 BE @ 3.74Ghz Asus Crosshair IV AM3 CrossfireX Gigabyte ATI 5870 2GB Eyefinity 4GB Corsair Dominator GT 2133Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital Caviar Black 1TB Asus 24x Sata DVD-RW Windows 7 Ultimate 64bit Asus VE248H 24" LED 2MS 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Arctosa Black/Black Corsair 750HX Modular Corsair 800D Full Tower Razer Deathadder 3G 
Mouse Pad
Steelseries Qck+ Heavy 
  hide details  
Reply
The Frizz Meister
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II x4 955 BE @ 3.74Ghz Asus Crosshair IV AM3 CrossfireX Gigabyte ATI 5870 2GB Eyefinity 4GB Corsair Dominator GT 2133Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital Caviar Black 1TB Asus 24x Sata DVD-RW Windows 7 Ultimate 64bit Asus VE248H 24" LED 2MS 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Arctosa Black/Black Corsair 750HX Modular Corsair 800D Full Tower Razer Deathadder 3G 
Mouse Pad
Steelseries Qck+ Heavy 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › HELP! Computer wont post at all!!