Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › Rounding error after 8hrs
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Rounding error after 8hrs

post #1 of 21
Thread Starter 
The title says it all, heres a screen shot, what do you think it could be? Current voltages: DRAM:1.55, NB:1.25, CPU NB:1.425, CPU VID: 1.575

closey.gif

Uploaded with ImageShack.us
Edited by blkdoutgsxr - 1/11/11 at 10:38pm
post #2 of 21
Errors = unstable settings.
I'd give the RAM a slight bump in voltage and see what happens.
Das Rig, Ja?
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen 1700 Asus Crosshair VI EVGA 1080Ti SC2 2x16G GSkill RGB 3200 
Hard DriveCoolingOSMonitor
500 GB 960 EVO Enermax T50A-BVT Windows 10 Pro 27" Asus 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech K350 EVGA 1600G2 Fractal Define C Rosewill M55 RGB 
  hide details  
Reply
Das Rig, Ja?
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen 1700 Asus Crosshair VI EVGA 1080Ti SC2 2x16G GSkill RGB 3200 
Hard DriveCoolingOSMonitor
500 GB 960 EVO Enermax T50A-BVT Windows 10 Pro 27" Asus 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech K350 EVGA 1600G2 Fractal Define C Rosewill M55 RGB 
  hide details  
Reply
post #3 of 21
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by beers;11980234 
Errors = unstable settings.
I'd give the RAM a slight bump in voltage and see what happens.

LOL ok errrr thanks?
post #4 of 21
confused.gif
Das Rig, Ja?
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen 1700 Asus Crosshair VI EVGA 1080Ti SC2 2x16G GSkill RGB 3200 
Hard DriveCoolingOSMonitor
500 GB 960 EVO Enermax T50A-BVT Windows 10 Pro 27" Asus 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech K350 EVGA 1600G2 Fractal Define C Rosewill M55 RGB 
  hide details  
Reply
Das Rig, Ja?
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen 1700 Asus Crosshair VI EVGA 1080Ti SC2 2x16G GSkill RGB 3200 
Hard DriveCoolingOSMonitor
500 GB 960 EVO Enermax T50A-BVT Windows 10 Pro 27" Asus 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech K350 EVGA 1600G2 Fractal Define C Rosewill M55 RGB 
  hide details  
Reply
post #5 of 21
Usually an error that far into Prime could be attributed to a low CPU/NB Voltage. Try bumping CPU/NB up to 1.3v

But oh wait your NB Frequency is way low. It should be at about 2600/2800 when your CPU is ~4ghz.
Edited by hyujmn - 1/11/11 at 11:22pm
/hwaw
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 3770k @ 4.3ghz 1.160v ASRock Z77 Extreme6 Gigabyte R9 290 Windforce Sapphire R9 290 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
2x4gb Samsung RAM @ 2000mhz 9-10-9-28 1.425v OCZ Vertex 4 Hitacho Deskstar Crucial M550 
CoolingCoolingCoolingOS
Corsair H80 (CPU) Thermalright Spitfire (GPU) Gelid Icy Vision (GPU) Windows 7 Ultimate 64-bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
BENQ GW2450 Asus PB278Q Cooler Master Quickfire Rapid Seasonic 750w  
CaseMouseMouse Pad
Black Interior HAF 932 Roccat Kone  Artisan Hien Hard 
  hide details  
Reply
/hwaw
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 3770k @ 4.3ghz 1.160v ASRock Z77 Extreme6 Gigabyte R9 290 Windforce Sapphire R9 290 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
2x4gb Samsung RAM @ 2000mhz 9-10-9-28 1.425v OCZ Vertex 4 Hitacho Deskstar Crucial M550 
CoolingCoolingCoolingOS
Corsair H80 (CPU) Thermalright Spitfire (GPU) Gelid Icy Vision (GPU) Windows 7 Ultimate 64-bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
BENQ GW2450 Asus PB278Q Cooler Master Quickfire Rapid Seasonic 750w  
CaseMouseMouse Pad
Black Interior HAF 932 Roccat Kone  Artisan Hien Hard 
  hide details  
Reply
post #6 of 21
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by beers;11980257 
confused.gif

Oh sorry I just saw the =unstable settings LOL, thought that was your 2cents HAHA, Ill try that
post #7 of 21
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by hyujmn;11980274 
Usually an error that far into Prime could be attributed to a low CPU/NB Voltage. Try bumping CPU/NB up to 1.3v

My CPU/NB is at 1.425 when it failed
post #8 of 21
why are you oc'ing bus speed when you have an unlocked multi? try 200x20 instead

1.57v seems like a lot of voltage considering you're under water.. have you tried something lower?

your htlink should stay at 2000mhz and your nb freq is way too low.. bump that to 2600mhz 1.3v cpu-nb voltage
post #9 of 21
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by koven;11980311 
why are you oc'ing bus speed when you have an unlocked multi? try 200x20 instead

1.57v seems like a lot of voltage considering you're under water.. have you tried something lower?

your htlink should stay at 2000mhz and your nb freq is way too low.. bump that to 2600mhz 1.3v cpu-nb voltage


I am using the FSB because everything that you have listed has failed... 200x20 fails everything. My htlink and NB both don't like to be over 2000, and my CPU/NB is at 1.425
post #10 of 21
that sounds very wrong.. i dont get why you have cpu nb at 1.425 and nb at 1.25v when your nb is UNDERclocked... you cant even get 2000mhz nb stable with auto voltages/stock settings?

u should put everything back to auto and try again

have u tried stabilizing 3.9ghz first?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD CPUs
Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › Rounding error after 8hrs