Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › New MB and SSD, No Monitor = No OS/Drivers
New Posts  All Forums:Forum Nav:

New MB and SSD, No Monitor = No OS/Drivers

post #1 of 7
Thread Starter 
OK, first off this has happened to me numerous times when I lose my ATI driver.
So, I just got my new i7 960 build done and bought a non-integrated GPU MB for it. So now I'm not getting any signal to the monitor because the ATI cards don't have a driver yet. (pre OS install on SSD) So with no monitor I can't install drivers in safe mode or get into BIOS. Now, all my previous MBs have had integrated GPUs so they were no problem starting up into BIOS by disconnecting the V cards and running off the (ATI) integrated GPU long enough to OS it and get real ATI drivers installed. Then install the cards and they use the ATI driver. But obviously I can't do that with a non-integrated GPU MB.
Other then buying a integrated video MB, how can I get drivers installed to get the ATI cards running??? And shouldn't MBs have vid drivers ready for each card (nVidia and ATI) so it will be able to start-up without a OS??? Again, obviously I can't install the MB drivers either with no monitor. So is there any way around this???
Smoken Hot OCer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 960 OC 4.1GHz 165x25 1.272v ASUS P6TD Deluxe XFX/Sapphire 2X 5870 2GB Crossfired OC 900-1250 G Skill PI 3X2GB 1600 OC 1650 6-8-6-20 1T 60 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ Vertex 2 SSD 120GB 34nm Windoz 7 Ultimate 64bit LG 23" W2361VG Saitek 
PowerCaseMouse
Corsair TX850w V2 NZXT Apollo Black Logitech MX Revolution wireless 
  hide details  
Reply
Smoken Hot OCer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 960 OC 4.1GHz 165x25 1.272v ASUS P6TD Deluxe XFX/Sapphire 2X 5870 2GB Crossfired OC 900-1250 G Skill PI 3X2GB 1600 OC 1650 6-8-6-20 1T 60 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ Vertex 2 SSD 120GB 34nm Windoz 7 Ultimate 64bit LG 23" W2361VG Saitek 
PowerCaseMouse
Corsair TX850w V2 NZXT Apollo Black Logitech MX Revolution wireless 
  hide details  
Reply
post #2 of 7
Quote:
Originally Posted by letsgetiton View Post
OK, first off this has happened to me numerous times when I lose my ATI driver.
So, I just got my new i7 960 build done and bought a non-integrated GPU MB for it. So now I'm not getting any signal to the monitor because the ATI cards don't have a driver yet. (pre OS install on SSD) So with no monitor I can't install drivers in safe mode or get into BIOS. Now, all my previous MBs have had integrated GPUs so they were no problem starting up into BIOS by disconnecting the V cards and running off the (ATI) integrated GPU long enough to OS it and get real ATI drivers installed. Then install the cards and they use the ATI driver. But obviously I can't do that with a non-integrated GPU MB.
Other then buying a integrated video MB, how can I get drivers installed to get the ATI cards running??? And shouldn't MBs have vid drivers ready for each card (nVidia and ATI) so it will be able to start-up without a OS??? Again, obviously I can't install the MB drivers either with no monitor. So is there any way around this???
Are you sure it's properly connected!? IMO drivers shouldn't be a NO VIDEO problem!!
The TOOL Box
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core™ i7 920 D0 @ 4.4GHz | 1.3V Asus Rampage II Extreme ASUS GTX680 ROG 3x2G DDR3 Crucial Ballistix Tracer 1600Mhz Black 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
4TB Seagate/Samsung Samsung XSPC RASA Windows 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung P2770HD BlackWidow ULTIMATE Razer Keyboard Corsair TX750W CM STORM SNIPER + Window Side Panel 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech Laser G9 El Cheapo Industries Klipsch Promedia 2.1 Sennheiser HD650 
AudioAudioAudioAudio
Sennheiser IE8 Audiotechnica ATH-A700 Audiotechnica ATH-M50 Ultimate Ears Triple.Fi V10 PRO  
Audio
Shure SE535 
  hide details  
Reply
The TOOL Box
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core™ i7 920 D0 @ 4.4GHz | 1.3V Asus Rampage II Extreme ASUS GTX680 ROG 3x2G DDR3 Crucial Ballistix Tracer 1600Mhz Black 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
4TB Seagate/Samsung Samsung XSPC RASA Windows 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung P2770HD BlackWidow ULTIMATE Razer Keyboard Corsair TX750W CM STORM SNIPER + Window Side Panel 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech Laser G9 El Cheapo Industries Klipsch Promedia 2.1 Sennheiser HD650 
AudioAudioAudioAudio
Sennheiser IE8 Audiotechnica ATH-A700 Audiotechnica ATH-M50 Ultimate Ears Triple.Fi V10 PRO  
Audio
Shure SE535 
  hide details  
Reply
post #3 of 7
Thread Starter 
Yes, I'm using them right now on my AMD sig MB. I unplugged and plugged both, then tried 1 card, even in both PCIe 2 slots, switching cards as well as slots, still no signal. I run into the same problem reformatting or OS a rig and I get the same, no signal message until I disconnect the cards and use the integrated video to get the ATI drivers running.
Smoken Hot OCer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 960 OC 4.1GHz 165x25 1.272v ASUS P6TD Deluxe XFX/Sapphire 2X 5870 2GB Crossfired OC 900-1250 G Skill PI 3X2GB 1600 OC 1650 6-8-6-20 1T 60 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ Vertex 2 SSD 120GB 34nm Windoz 7 Ultimate 64bit LG 23" W2361VG Saitek 
PowerCaseMouse
Corsair TX850w V2 NZXT Apollo Black Logitech MX Revolution wireless 
  hide details  
Reply
Smoken Hot OCer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 960 OC 4.1GHz 165x25 1.272v ASUS P6TD Deluxe XFX/Sapphire 2X 5870 2GB Crossfired OC 900-1250 G Skill PI 3X2GB 1600 OC 1650 6-8-6-20 1T 60 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ Vertex 2 SSD 120GB 34nm Windoz 7 Ultimate 64bit LG 23" W2361VG Saitek 
PowerCaseMouse
Corsair TX850w V2 NZXT Apollo Black Logitech MX Revolution wireless 
  hide details  
Reply
post #4 of 7
The drivers aren't necessary to boot into the bios.Video cards put out a signal before the actual drivers are installed.
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5-750 4.3@1.375v Asus Maximus III Formula Asus ENGTX465 4gb G Skill 2000 Mhz.Trident @2133 9-9-9-27 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ VERTEX 2 50GB SSD/WD 500GB Blue/WD640GB Black Samsung DVD/RW Corsair H-50 Windows 10 home 64 Bit Retail 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS 24"1080P LED Asus VE248H Abs M1 Cooler master silent pro 600 modular M600 RS-60... Lian Li Lancool PCK-58 
MouseMouse Pad
Steelseries Kinzu no 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5-750 4.3@1.375v Asus Maximus III Formula Asus ENGTX465 4gb G Skill 2000 Mhz.Trident @2133 9-9-9-27 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ VERTEX 2 50GB SSD/WD 500GB Blue/WD640GB Black Samsung DVD/RW Corsair H-50 Windows 10 home 64 Bit Retail 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS 24"1080P LED Asus VE248H Abs M1 Cooler master silent pro 600 modular M600 RS-60... Lian Li Lancool PCK-58 
MouseMouse Pad
Steelseries Kinzu no 
  hide details  
Reply
post #5 of 7
Check to make sure the monitor is not on HDMI out if you are using DVI, or DVI if you are using HDMI cables. I have seen it where there is an "HDMI" source separate from a DVI source. Also, it could be on AV (audio video) which uses RCA/Phono cables and there is also Component source. Back in the day this stuff did not auto detect and switch to source being used so thats where I am coming from.

You do not need drivers to turn on the computer and get a signal, so something is incorrect.
Snowdevil
(16 items)
 
ASUS G750JM
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
[i7 4790K @ 4.4 GHz (1.186v)] [Asus Sabertooth Z97 Mark S] [nVidia Geforce GTX 1080] [nVidia Geforce GTX 1080] 
RAMHard DriveCoolingOS
[G.Skill 32GB DDR3 2133 MHz] [Crucial MX100 256GB] [Phanteks PH-TC12DX] [Win 10.1 Pro] 
MonitorMonitorKeyboardPower
[LG 29UM65 (2560x1080)] [QNIX Evo II LED (2560x1440)] [WASD v2 Tenkeyless] [NZXT Hale90 v2 ] 
CaseMouseMouse PadAudio
[ThermalTake GT10 Snow Edition] [Razer Mamba - Chroma] [Razer Kabuto] [Razer Man O' War] 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770HQ Intel HM87 Express Chipset Geforce GTX 860M 8GB DDR3L 1600 MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SSD EVO DVD-RW Stock Windows 8.1 
Monitor
1920x1080 TN 
  hide details  
Reply
Snowdevil
(16 items)
 
ASUS G750JM
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
[i7 4790K @ 4.4 GHz (1.186v)] [Asus Sabertooth Z97 Mark S] [nVidia Geforce GTX 1080] [nVidia Geforce GTX 1080] 
RAMHard DriveCoolingOS
[G.Skill 32GB DDR3 2133 MHz] [Crucial MX100 256GB] [Phanteks PH-TC12DX] [Win 10.1 Pro] 
MonitorMonitorKeyboardPower
[LG 29UM65 (2560x1080)] [QNIX Evo II LED (2560x1440)] [WASD v2 Tenkeyless] [NZXT Hale90 v2 ] 
CaseMouseMouse PadAudio
[ThermalTake GT10 Snow Edition] [Razer Mamba - Chroma] [Razer Kabuto] [Razer Man O' War] 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770HQ Intel HM87 Express Chipset Geforce GTX 860M 8GB DDR3L 1600 MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SSD EVO DVD-RW Stock Windows 8.1 
Monitor
1920x1080 TN 
  hide details  
Reply
post #6 of 7
Thread Starter 
You do not need drivers to turn on the computer and get a signal, so something is incorrect.

^^^

That's what I thought but...
The MB should have drivers for each nVidia and ATI card to get them working.

Oh, and yes it's DVI to DVI, I'm using the same monitor and cards right now.
Smoken Hot OCer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 960 OC 4.1GHz 165x25 1.272v ASUS P6TD Deluxe XFX/Sapphire 2X 5870 2GB Crossfired OC 900-1250 G Skill PI 3X2GB 1600 OC 1650 6-8-6-20 1T 60 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ Vertex 2 SSD 120GB 34nm Windoz 7 Ultimate 64bit LG 23" W2361VG Saitek 
PowerCaseMouse
Corsair TX850w V2 NZXT Apollo Black Logitech MX Revolution wireless 
  hide details  
Reply
Smoken Hot OCer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 960 OC 4.1GHz 165x25 1.272v ASUS P6TD Deluxe XFX/Sapphire 2X 5870 2GB Crossfired OC 900-1250 G Skill PI 3X2GB 1600 OC 1650 6-8-6-20 1T 60 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ Vertex 2 SSD 120GB 34nm Windoz 7 Ultimate 64bit LG 23" W2361VG Saitek 
PowerCaseMouse
Corsair TX850w V2 NZXT Apollo Black Logitech MX Revolution wireless 
  hide details  
Reply
post #7 of 7
Im confused, You already Installed Your OS?


edit- If your not even getting Bios screen then ur not having a driving problem. Double check all ur connections cause it could be something isnt plugged in or u could even have a bad MB or upsidedown CPU
Edited by Cpyro - 1/13/11 at 6:55pm
HTPC Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5-3570K Ivy Bridge MSI Z77A-GD65 Gaming MSI GeForce GTX 650 Ti BOOST 2GB MSI GeForce GTX 650 Ti BOOST 2GB 
RAMHard DriveCoolingOS
CORSAIR DOMINATOR GT 16GB (4 x 4GB) DDR3 1600 SAMSUNG 840 250GB SSD Stock Air Windows 10 Technical Preview 
MonitorKeyboardPowerCase
60" Samsung Full HDTV Logitech K400r Fractal Design Integra R2 750W Fractal Design Node 605  
MouseAudio
Logitech Performance MX HDMI to 5.1 Home Theater System 
  hide details  
Reply
HTPC Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5-3570K Ivy Bridge MSI Z77A-GD65 Gaming MSI GeForce GTX 650 Ti BOOST 2GB MSI GeForce GTX 650 Ti BOOST 2GB 
RAMHard DriveCoolingOS
CORSAIR DOMINATOR GT 16GB (4 x 4GB) DDR3 1600 SAMSUNG 840 250GB SSD Stock Air Windows 10 Technical Preview 
MonitorKeyboardPowerCase
60" Samsung Full HDTV Logitech K400r Fractal Design Integra R2 750W Fractal Design Node 605  
MouseAudio
Logitech Performance MX HDMI to 5.1 Home Theater System 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Hard Drives & Storage
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › New MB and SSD, No Monitor = No OS/Drivers