Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Gpu works in second slot, but not the first?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Gpu works in second slot, but not the first?

post #1 of 9
Thread Starter 
I installed my axp cooler and it won't work in the second slot, but when I put it in the one down, it will work fine. When I put it in the first, I get a long beep and a 2b code on my board. What do I do?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 4ghz 1.25v Evga Classified E760/E762 Evga Gtx 480 + Galaxy GTX 480 SLI 6GB Corsair Dominator GT 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial C300 256Gb, Samsung 7200rpm 320gb, 2x W... Windows 7 64-bit Home premium Dell U2410 1920x1200 Wireless Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quatro 1200w Corsair 800D Razer Death Adder Office Depot thingy 
AudioAudio
Asus Xonar STX Sennheiser HD555's 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 4ghz 1.25v Evga Classified E760/E762 Evga Gtx 480 + Galaxy GTX 480 SLI 6GB Corsair Dominator GT 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial C300 256Gb, Samsung 7200rpm 320gb, 2x W... Windows 7 64-bit Home premium Dell U2410 1920x1200 Wireless Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quatro 1200w Corsair 800D Razer Death Adder Office Depot thingy 
AudioAudio
Asus Xonar STX Sennheiser HD555's 
  hide details  
Reply
post #2 of 9
Is the cooler getting in the way of anything on the board, or in your case?? Sometimes if the card is being pulled on buy something, it'll throw errors.
Wet Willy
(17 items)
 
Oold man 555
(11 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @4.217 1.24 v's 24/7 Asus p6t6 ws Revolution (full water blocks) GTX 480 SLI @867-1734 samsung 30nm at 2040mhz. 8-9-9-26 1.54v's 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
OCZ Agility 3 RAID0 lite on dvd burner Raystorm Danger Den 480 Full copper (paralleled)  
OSMonitorMonitorKeyboard
Dual boot, Windows7 64bit/Linux ubuntu64bit 1hpw2207h1680/1050  Sharp 60" LED 120hz s510 
PowerCaseMouseAudio
Ultra 1600w X4 NZXT, Tempest EVO logitech s510 combo Harmon Kardon AVR245 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 B55 m4n82 deluxe ghetto gtx 460 patriot viper 1066 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
some crap sata dvd thermal take big typhoon windows 7 ultimate  
MonitorPowerCase
hp 2207h ultra lsp 750watt cooler master elite 
  hide details  
Reply
Wet Willy
(17 items)
 
Oold man 555
(11 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @4.217 1.24 v's 24/7 Asus p6t6 ws Revolution (full water blocks) GTX 480 SLI @867-1734 samsung 30nm at 2040mhz. 8-9-9-26 1.54v's 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
OCZ Agility 3 RAID0 lite on dvd burner Raystorm Danger Den 480 Full copper (paralleled)  
OSMonitorMonitorKeyboard
Dual boot, Windows7 64bit/Linux ubuntu64bit 1hpw2207h1680/1050  Sharp 60" LED 120hz s510 
PowerCaseMouseAudio
Ultra 1600w X4 NZXT, Tempest EVO logitech s510 combo Harmon Kardon AVR245 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 B55 m4n82 deluxe ghetto gtx 460 patriot viper 1066 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
some crap sata dvd thermal take big typhoon windows 7 ultimate  
MonitorPowerCase
hp 2207h ultra lsp 750watt cooler master elite 
  hide details  
Reply
post #3 of 9
test another graphic card on the 1st slot.. if nothing still works on that 1st slot.. I would honestly RMA that board... 1st slot is extremely important
SubCow
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom ii X4 965BE C3 @ 4.10Ghz (200x20.5) 1.5v MSI 790FX-GD70 Sapphire + XFX 5770's + EVGA 9800GTX+ 8gb (4 x 2gb) DDR3-1333 6-6-6-15-T1 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Hitachi - 500GB Seagate - 400GB Seagate LG DVD-RW Win 7 Ult x64 / Snow Leo 10.6.6 / Ubuntu 10.10 x64 AOC 2036S 20" + HP vs15 
KeyboardPowerCaseMouse
Agiler Wireless Corsair TX850w Rosewill Challenger - CM590(dead) Agiler Wireless 
  hide details  
Reply
SubCow
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom ii X4 965BE C3 @ 4.10Ghz (200x20.5) 1.5v MSI 790FX-GD70 Sapphire + XFX 5770's + EVGA 9800GTX+ 8gb (4 x 2gb) DDR3-1333 6-6-6-15-T1 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Hitachi - 500GB Seagate - 400GB Seagate LG DVD-RW Win 7 Ult x64 / Snow Leo 10.6.6 / Ubuntu 10.10 x64 AOC 2036S 20" + HP vs15 
KeyboardPowerCaseMouse
Agiler Wireless Corsair TX850w Rosewill Challenger - CM590(dead) Agiler Wireless 
  hide details  
Reply
post #4 of 9
Does that board have a PCIe disable jumper? I'd check to make sure nothing moved there.
post #5 of 9
Thread Starter 
Bump?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 4ghz 1.25v Evga Classified E760/E762 Evga Gtx 480 + Galaxy GTX 480 SLI 6GB Corsair Dominator GT 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial C300 256Gb, Samsung 7200rpm 320gb, 2x W... Windows 7 64-bit Home premium Dell U2410 1920x1200 Wireless Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quatro 1200w Corsair 800D Razer Death Adder Office Depot thingy 
AudioAudio
Asus Xonar STX Sennheiser HD555's 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 4ghz 1.25v Evga Classified E760/E762 Evga Gtx 480 + Galaxy GTX 480 SLI 6GB Corsair Dominator GT 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial C300 256Gb, Samsung 7200rpm 320gb, 2x W... Windows 7 64-bit Home premium Dell U2410 1920x1200 Wireless Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quatro 1200w Corsair 800D Razer Death Adder Office Depot thingy 
AudioAudio
Asus Xonar STX Sennheiser HD555's 
  hide details  
Reply
post #6 of 9
The most logical assessment is that when the card is in the first slot, this new cooler is hitting something that it isn't hitting when it's in the second slot, perhaps causing the card to not go all the way into the slot properly, or causing the component it's in contact with to malfunction.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
xeon X5675 6-core @ 4.1ghz (1.29v, 20x205 +ht ) rampage iii extreme msi rx470 gaming X (the $159 budget king) 3 x 2gb corsair xms3 pc12800 (9-9-9-24-1T@1600MHz) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
hynix 250gb ssd (boot), 2tb deskstar (apps),1tb... plextor px-712sa - still the best optical drive... corsair h8o v2 aio W10 home 
MonitorPowerCaseAudio
asus vw266h 25.5" (1920x1200) abs sl (enermax revolution) * single 70A rail 850w silverstone rv-03 XFi Titanium 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
xeon X5675 6-core @ 4.1ghz (1.29v, 20x205 +ht ) rampage iii extreme msi rx470 gaming X (the $159 budget king) 3 x 2gb corsair xms3 pc12800 (9-9-9-24-1T@1600MHz) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
hynix 250gb ssd (boot), 2tb deskstar (apps),1tb... plextor px-712sa - still the best optical drive... corsair h8o v2 aio W10 home 
MonitorPowerCaseAudio
asus vw266h 25.5" (1920x1200) abs sl (enermax revolution) * single 70A rail 850w silverstone rv-03 XFi Titanium 
  hide details  
Reply
post #7 of 9
Thread Starter 
I actualy but the stock cooler back on. The problem is the same.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 4ghz 1.25v Evga Classified E760/E762 Evga Gtx 480 + Galaxy GTX 480 SLI 6GB Corsair Dominator GT 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial C300 256Gb, Samsung 7200rpm 320gb, 2x W... Windows 7 64-bit Home premium Dell U2410 1920x1200 Wireless Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quatro 1200w Corsair 800D Razer Death Adder Office Depot thingy 
AudioAudio
Asus Xonar STX Sennheiser HD555's 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 4ghz 1.25v Evga Classified E760/E762 Evga Gtx 480 + Galaxy GTX 480 SLI 6GB Corsair Dominator GT 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial C300 256Gb, Samsung 7200rpm 320gb, 2x W... Windows 7 64-bit Home premium Dell U2410 1920x1200 Wireless Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quatro 1200w Corsair 800D Razer Death Adder Office Depot thingy 
AudioAudio
Asus Xonar STX Sennheiser HD555's 
  hide details  
Reply
post #8 of 9
Thread Starter 
I fixed it!!! I had my sata cables to my hdd and ssd the wrong way and they also weren't plugged in all the way. Anyway, thanks everyone!
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 4ghz 1.25v Evga Classified E760/E762 Evga Gtx 480 + Galaxy GTX 480 SLI 6GB Corsair Dominator GT 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial C300 256Gb, Samsung 7200rpm 320gb, 2x W... Windows 7 64-bit Home premium Dell U2410 1920x1200 Wireless Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quatro 1200w Corsair 800D Razer Death Adder Office Depot thingy 
AudioAudio
Asus Xonar STX Sennheiser HD555's 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 4ghz 1.25v Evga Classified E760/E762 Evga Gtx 480 + Galaxy GTX 480 SLI 6GB Corsair Dominator GT 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial C300 256Gb, Samsung 7200rpm 320gb, 2x W... Windows 7 64-bit Home premium Dell U2410 1920x1200 Wireless Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quatro 1200w Corsair 800D Razer Death Adder Office Depot thingy 
AudioAudio
Asus Xonar STX Sennheiser HD555's 
  hide details  
Reply
post #9 of 9
Quote:
Originally Posted by Willanhanyard View Post
I fixed it!!! I had my sata cables to my hdd and ssd the wrong way and they also weren't plugged in all the way. Anyway, thanks everyone!
Wow... a SATA cable caused all that hassle? lol
Phobia
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
1100T - 4.40Ghz 990FXA-UD7 VTX3D HD6990 Ripjaws - 1900Mhz CL8 
Hard DriveOSMonitorPower
S3 120gb SSD + 4 x 2TB green Win 7 Ultimate Panasonic 42" + BenQ G2420HD AX1200 
Case
600T White 
  hide details  
Reply
Phobia
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
1100T - 4.40Ghz 990FXA-UD7 VTX3D HD6990 Ripjaws - 1900Mhz CL8 
Hard DriveOSMonitorPower
S3 120gb SSD + 4 x 2TB green Win 7 Ultimate Panasonic 42" + BenQ G2420HD AX1200 
Case
600T White 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Gpu works in second slot, but not the first?