Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › Logitech X540 Not Working Properly
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Logitech X540 Not Working Properly

post #1 of 7
Thread Starter 
Ever since I've had my Logitech X540 speakers they have not worked properly. I have them hooked up properly and I've used them on my old and new computer (and they don't work right on either). I have 5.1 enabled through windows and all the speakers work but the bass is very very low and i can turn it on max without seeing much of a difference. The reason i know they aren't working properly is because my friend has the same speakers and his work great and the bass sounds awesome (he keeps his bass at 50% and i can't even get the bass he gets at 100%.

Today i noticed that if i unplug the orange and black plugs the sound on my computer is the same, nothing changes, so all the sound is coming from the green plug.

Anyone know a way to fix this or do i just have a bad set of speakers?
Jruberti's Scout
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-950 4.2 ghz 1.3v ASUS Rampage III Formula EVGA GeForce GTX 570 G.SKILL PI Series 6GB 
Hard DriveOSMonitorPower
OCZ:AGILITY 2 60GB (OS) WD:Caviar Black 1TB Windows 7 Home 64-bit x2 ASUS VW246H 24" CORSA5IR HX 850W 
CaseMouse
CM Storm Scout Logitech MX 518 
  hide details  
Reply
Jruberti's Scout
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-950 4.2 ghz 1.3v ASUS Rampage III Formula EVGA GeForce GTX 570 G.SKILL PI Series 6GB 
Hard DriveOSMonitorPower
OCZ:AGILITY 2 60GB (OS) WD:Caviar Black 1TB Windows 7 Home 64-bit x2 ASUS VW246H 24" CORSA5IR HX 850W 
CaseMouse
CM Storm Scout Logitech MX 518 
  hide details  
Reply
post #2 of 7
Set it to surround sound in your audio control panel if you haven't already
Toki
(10 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
[i7 860] [XFX 5870] [4x2gb] [WD 500gb] 
OSMonitorKeyboardPower
[W7] [HP LP3065 - CrossOver 27Q LED-P - Acer x243w] Ducky DK1087-CELLB Tenkeyless, MX Blue - Steels... [LC power 750W] 
Audio
[ATH-A700] + [Asus Xonar DG] 
  hide details  
Reply
Toki
(10 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
[i7 860] [XFX 5870] [4x2gb] [WD 500gb] 
OSMonitorKeyboardPower
[W7] [HP LP3065 - CrossOver 27Q LED-P - Acer x243w] Ducky DK1087-CELLB Tenkeyless, MX Blue - Steels... [LC power 750W] 
Audio
[ATH-A700] + [Asus Xonar DG] 
  hide details  
Reply
post #3 of 7
Thread Starter 
I have 5.1 surround sound enabled through windows :/
Jruberti's Scout
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-950 4.2 ghz 1.3v ASUS Rampage III Formula EVGA GeForce GTX 570 G.SKILL PI Series 6GB 
Hard DriveOSMonitorPower
OCZ:AGILITY 2 60GB (OS) WD:Caviar Black 1TB Windows 7 Home 64-bit x2 ASUS VW246H 24" CORSA5IR HX 850W 
CaseMouse
CM Storm Scout Logitech MX 518 
  hide details  
Reply
Jruberti's Scout
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-950 4.2 ghz 1.3v ASUS Rampage III Formula EVGA GeForce GTX 570 G.SKILL PI Series 6GB 
Hard DriveOSMonitorPower
OCZ:AGILITY 2 60GB (OS) WD:Caviar Black 1TB Windows 7 Home 64-bit x2 ASUS VW246H 24" CORSA5IR HX 850W 
CaseMouse
CM Storm Scout Logitech MX 518 
  hide details  
Reply
post #4 of 7
Thread Starter 
still no luck, any ideas?
Jruberti's Scout
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-950 4.2 ghz 1.3v ASUS Rampage III Formula EVGA GeForce GTX 570 G.SKILL PI Series 6GB 
Hard DriveOSMonitorPower
OCZ:AGILITY 2 60GB (OS) WD:Caviar Black 1TB Windows 7 Home 64-bit x2 ASUS VW246H 24" CORSA5IR HX 850W 
CaseMouse
CM Storm Scout Logitech MX 518 
  hide details  
Reply
Jruberti's Scout
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-950 4.2 ghz 1.3v ASUS Rampage III Formula EVGA GeForce GTX 570 G.SKILL PI Series 6GB 
Hard DriveOSMonitorPower
OCZ:AGILITY 2 60GB (OS) WD:Caviar Black 1TB Windows 7 Home 64-bit x2 ASUS VW246H 24" CORSA5IR HX 850W 
CaseMouse
CM Storm Scout Logitech MX 518 
  hide details  
Reply
post #5 of 7
Is Matrix mode(Or whatever its called) off or on?(that little button on the controll bad)
Main
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K Rampage Gene-Z EVGA GTX570 DS G-Skill sniper 8GB 1600Mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
120Gb SSD + 1tbf3 H70 + typhoon Windows 7 24" Samsung P2450 
PowerCase
600w Modxstream Silverstone Ps07 
  hide details  
Reply
Main
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K Rampage Gene-Z EVGA GTX570 DS G-Skill sniper 8GB 1600Mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
120Gb SSD + 1tbf3 H70 + typhoon Windows 7 24" Samsung P2450 
PowerCase
600w Modxstream Silverstone Ps07 
  hide details  
Reply
post #6 of 7
Thread Starter 
i keep matrix mode on, but either way the bass is very meh
Jruberti's Scout
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-950 4.2 ghz 1.3v ASUS Rampage III Formula EVGA GeForce GTX 570 G.SKILL PI Series 6GB 
Hard DriveOSMonitorPower
OCZ:AGILITY 2 60GB (OS) WD:Caviar Black 1TB Windows 7 Home 64-bit x2 ASUS VW246H 24" CORSA5IR HX 850W 
CaseMouse
CM Storm Scout Logitech MX 518 
  hide details  
Reply
Jruberti's Scout
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-950 4.2 ghz 1.3v ASUS Rampage III Formula EVGA GeForce GTX 570 G.SKILL PI Series 6GB 
Hard DriveOSMonitorPower
OCZ:AGILITY 2 60GB (OS) WD:Caviar Black 1TB Windows 7 Home 64-bit x2 ASUS VW246H 24" CORSA5IR HX 850W 
CaseMouse
CM Storm Scout Logitech MX 518 
  hide details  
Reply
post #7 of 7
I have tried mine in may computers and Bass is always the same so yours must be damaged. Also not sure about that Audio Codes your MB has but for mine i have to set them up as 7.1 and disable 2 speakers. Also there should be a tester to see if all speakers are working.
Ishimura
(21 items)
 
Silent Knight
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3770K @ 4.6GHz ASRock Z77E-ITX eVGA GTX 1080 Ti Hybrid AMD Radeon R9 16GB DDR3-2400MHz  
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
SanDisk Ultra II 960GB Toshiba X300 5TB Corsair H100i GTX eVGA Hybrid Water Cooler  
CoolingOSMonitorKeyboard
4x GentleTyphoon AP-15 Windows 10 Pro 64-Bit Philips Brilliance BDM4065UC 4K Razer BlackWidow Chroma  
PowerCaseMouseMouse Pad
eVGA SuperNOVA 750 G3 Define Nano S Logitech G502 Proteus Core PECHAM Gaming Mouse Pad XX-Large 
AudioAudioAudioAudio
Audioengine D1 DAC Mackie CR Series CR3 Audio-Technica ATH-M50 Sennheiser HD 598 
Audio
Sony XB950BT 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 955 @ 4.2GHz ASUS M4A79XTD EVO AMD Radeon HD 7970 3GB @ 1200/1500 2x 4GB G.SKILL Ripjaws X DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
OCZ Agility 3 60GB WD Caviar Green 1.5TB 2 x Seagate Barracuda 2TB XSPC Raystorm 
CoolingCoolingOSPower
EK-FC7970 XSPC RS360 Windows 10 Pro 64-Bit Corsair TX750 
Case
NZXT Switch 810  
  hide details  
Reply
Ishimura
(21 items)
 
Silent Knight
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3770K @ 4.6GHz ASRock Z77E-ITX eVGA GTX 1080 Ti Hybrid AMD Radeon R9 16GB DDR3-2400MHz  
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
SanDisk Ultra II 960GB Toshiba X300 5TB Corsair H100i GTX eVGA Hybrid Water Cooler  
CoolingOSMonitorKeyboard
4x GentleTyphoon AP-15 Windows 10 Pro 64-Bit Philips Brilliance BDM4065UC 4K Razer BlackWidow Chroma  
PowerCaseMouseMouse Pad
eVGA SuperNOVA 750 G3 Define Nano S Logitech G502 Proteus Core PECHAM Gaming Mouse Pad XX-Large 
AudioAudioAudioAudio
Audioengine D1 DAC Mackie CR Series CR3 Audio-Technica ATH-M50 Sennheiser HD 598 
Audio
Sony XB950BT 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 955 @ 4.2GHz ASUS M4A79XTD EVO AMD Radeon HD 7970 3GB @ 1200/1500 2x 4GB G.SKILL Ripjaws X DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
OCZ Agility 3 60GB WD Caviar Green 1.5TB 2 x Seagate Barracuda 2TB XSPC Raystorm 
CoolingCoolingOSPower
EK-FC7970 XSPC RS360 Windows 10 Pro 64-Bit Corsair TX750 
Case
NZXT Switch 810  
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Sound Cards and Computer Audio
Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › Logitech X540 Not Working Properly