Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Is There Something Wrong W/ My 5850?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Is There Something Wrong W/ My 5850?

post #1 of 5
Thread Starter 
Hey everyone. Trying to OC my XFX Radeon 5850. I guess it's Non-Reference since I cant change the Voltage. Anyways I was going through increasing the Core Clock and Memory Clock while running GPU Tool. I could increase both by at least over 100 each and GPU Tool would run with no errors. However if I try to play a video on Youtube with these settings applied my GPU crashes. I can play my HD videos that I have save on my Data Drive fine. I feel like it's something really stupid. I'll attach a screenshot of everything I think is relevant. Thanks everyone!
post #2 of 5
Quote:
Originally Posted by brent1118 View Post
Hey everyone. Trying to OC my XFX Radeon 5850. I guess it's Non-Reference since I cant change the Voltage. Anyways I was going through increasing the Core Clock and Memory Clock while running GPU Tool. I could increase both by at least over 100 each and GPU Tool would run with no errors. However if I try to play a video on Youtube with these settings applied my GPU crashes. I can play my HD videos that I have save on my Data Drive fine. I feel like it's something really stupid. I'll attach a screenshot of everything I think is relevant. Thanks everyone!
Have you embled Voltage controll under settings? If so try editing the cfg file to change EnableUnofficialOverclocking from 0 to 1.
Or maby use the XFX Overclocking software? If there is any. Hope this helped.

Thanks, Sir Overkill.
RIGIE
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
990X 4.5GHz 24/7 GA-X58A-UD9 4X EVGA SC 580 in SLI Dominator GT (3x2Gb)2000 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ 120GB SSD/WD 27" 32" Logitech MX 5500 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quattro 1200W OC Lian-Li PC-P80 Logitech None 
  hide details  
Reply
RIGIE
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
990X 4.5GHz 24/7 GA-X58A-UD9 4X EVGA SC 580 in SLI Dominator GT (3x2Gb)2000 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ 120GB SSD/WD 27" 32" Logitech MX 5500 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quattro 1200W OC Lian-Li PC-P80 Logitech None 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
same things happens with my card, try turning off hardware accelerator in youtube
post #4 of 5
The biggest problem: It does not have nvidia/gtx sticker on it

This isn't repost? i recall few days ago somebody posted about newest drivers and youtube crash
Skylake
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k Asus Maximus VIII Gene GTX 970 Kingston hyperx Savage  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 PRO NH-D14 Win 7 Philips 60 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky SHine 4 TX950 Air 540 G502 
  hide details  
Reply
Skylake
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k Asus Maximus VIII Gene GTX 970 Kingston hyperx Savage  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 PRO NH-D14 Win 7 Philips 60 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky SHine 4 TX950 Air 540 G502 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
just curious, what were your final clocks on your card?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Is There Something Wrong W/ My 5850?