Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › Do I have an infected loop? *Pics*
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Do I have an infected loop? *Pics*

post #1 of 26
Thread Starter 
  • Loop is running since October (hasn't been cleaned yet)
  • Killcoil used as biocide (dropped it in res)
  • Loop went 3 days without Killcoil in the beginning

Please click to get a better zoom:


Please click to get a better zoom:




Is the white residue an early sign of a bio-infection?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel Core i7] [*T] [Intel iGPU] [*] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[*] [Windows 7 Professional 64-bit] [Samsung SyncMaster P2770FH 27" 1080P] [Logitech MK320 cordless] 
PowerCaseMouse
[Corsair AX1200] [Corsair Obsidian 800D] [Logitech MK300 cordless] 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel Core i7] [*T] [Intel iGPU] [*] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[*] [Windows 7 Professional 64-bit] [Samsung SyncMaster P2770FH 27" 1080P] [Logitech MK320 cordless] 
PowerCaseMouse
[Corsair AX1200] [Corsair Obsidian 800D] [Logitech MK300 cordless] 
  hide details  
Reply
post #2 of 26
When you first set it up did you flush your loop and get ride of all the build up in the rad aka white gunky stuff ?
The Hulk
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X6 1055T Thuban 4.02ghz ASUS M4A89GTD PRO/USB3 AM3 AMD 890GX HDMI SATA 6Gb Evga SC gtx480 8gb Gskill (4gbx2) 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate Barracuda 1.5TB 7200 rpm Win7 x64 Two Acer 24'' Monitors Black Widow 
PowerCaseMouse
COOLER MASTER Silent Pro 700 watt HAF 932 DeathAdder 
  hide details  
Reply
The Hulk
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X6 1055T Thuban 4.02ghz ASUS M4A89GTD PRO/USB3 AM3 AMD 890GX HDMI SATA 6Gb Evga SC gtx480 8gb Gskill (4gbx2) 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate Barracuda 1.5TB 7200 rpm Win7 x64 Two Acer 24'' Monitors Black Widow 
PowerCaseMouse
COOLER MASTER Silent Pro 700 watt HAF 932 DeathAdder 
  hide details  
Reply
post #3 of 26
Almost looks like scale or some sort of mineral deposit....
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Overdrive 486DX4 100Mhz Digital Venturis 466 S3 Trio 32 1MB 68MB 72 Pin SIMMs 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1.2Gb & 270Mb 32X CD-ROM Windows 98 SE LG 23" Flatron 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft PS/2 Lite-On Digital Venturis 466 Logitech PS/2 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Overdrive 486DX4 100Mhz Digital Venturis 466 S3 Trio 32 1MB 68MB 72 Pin SIMMs 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1.2Gb & 270Mb 32X CD-ROM Windows 98 SE LG 23" Flatron 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft PS/2 Lite-On Digital Venturis 466 Logitech PS/2 
  hide details  
Reply
post #4 of 26
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by brl3git View Post
When you first set it up did you flush your loop and get ride of all the build up in the rad aka white gunky stuff ?
Prior to first use, I flushed out the rad about 4-5 times with room temperature distilled water only. I didn't use any vinegar and the distilled water wasn't heated.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel Core i7] [*T] [Intel iGPU] [*] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[*] [Windows 7 Professional 64-bit] [Samsung SyncMaster P2770FH 27" 1080P] [Logitech MK320 cordless] 
PowerCaseMouse
[Corsair AX1200] [Corsair Obsidian 800D] [Logitech MK300 cordless] 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel Core i7] [*T] [Intel iGPU] [*] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[*] [Windows 7 Professional 64-bit] [Samsung SyncMaster P2770FH 27" 1080P] [Logitech MK320 cordless] 
PowerCaseMouse
[Corsair AX1200] [Corsair Obsidian 800D] [Logitech MK300 cordless] 
  hide details  
Reply
post #5 of 26
Thread Starter 
You guys think it's the early signs of an infection?

And how come only part of the jet-plates have it but the other parts don't?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel Core i7] [*T] [Intel iGPU] [*] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[*] [Windows 7 Professional 64-bit] [Samsung SyncMaster P2770FH 27" 1080P] [Logitech MK320 cordless] 
PowerCaseMouse
[Corsair AX1200] [Corsair Obsidian 800D] [Logitech MK300 cordless] 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel Core i7] [*T] [Intel iGPU] [*] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[*] [Windows 7 Professional 64-bit] [Samsung SyncMaster P2770FH 27" 1080P] [Logitech MK320 cordless] 
PowerCaseMouse
[Corsair AX1200] [Corsair Obsidian 800D] [Logitech MK300 cordless] 
  hide details  
Reply
post #6 of 26
Well, personally, I don't think it's anything to do with infection but simply a mixture of flux and soldering pastes that over time came out of your radiator when the water heated it. On my first build I only flushed with distilled, and had exactly what you have right now. It's nothing terrible, but it slows down the flow and you won't get the perfect temps you'd wish for with watercooling. Now that you've already installed everything and got your loop running - I'd say keep running it, and when you see it's too gunked up (that plexitop for the cpu is brilliant btw!) dismantle it and clean the cpu block - it'll act like a filter
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 @ 4.3 GHz (1.472) Gigabyte X58-UD5 5870 (1054/1285 OC) Dominator GT 6 GB (OC) 
Hard DriveOSMonitorPower
Western Digital Green Windows 7 x64 Samsung 24 BeQuiet Dark Power Pro 850 
CaseMouse
LittleDevil LD PC-V8 Logitech Performance MX 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 @ 4.3 GHz (1.472) Gigabyte X58-UD5 5870 (1054/1285 OC) Dominator GT 6 GB (OC) 
Hard DriveOSMonitorPower
Western Digital Green Windows 7 x64 Samsung 24 BeQuiet Dark Power Pro 850 
CaseMouse
LittleDevil LD PC-V8 Logitech Performance MX 
  hide details  
Reply
post #7 of 26
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by sunnyville View Post
Well, personally, I don't think it's anything to do with infection but simply a mixture of flux and soldering pastes that over time came out of your radiator when the water heated it. On my first build I only flushed with distilled, and had exactly what you have right now. It's nothing terrible, but it slows down the flow and you won't get the perfect temps you'd wish for with watercooling. Now that you've already installed everything and got your loop running - I'd say keep running it, and when you see it's too gunked up (that plexitop for the cpu is brilliant btw!) dismantle it and clean the cpu block - it'll act like a filter
+rep

Thanks, I feel a lot better now. I thought I was going to spend the next few days taking it apart, cleaning it, testing it, and bleeding it again.


What's everyone else think?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel Core i7] [*T] [Intel iGPU] [*] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[*] [Windows 7 Professional 64-bit] [Samsung SyncMaster P2770FH 27" 1080P] [Logitech MK320 cordless] 
PowerCaseMouse
[Corsair AX1200] [Corsair Obsidian 800D] [Logitech MK300 cordless] 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel Core i7] [*T] [Intel iGPU] [*] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[*] [Windows 7 Professional 64-bit] [Samsung SyncMaster P2770FH 27" 1080P] [Logitech MK320 cordless] 
PowerCaseMouse
[Corsair AX1200] [Corsair Obsidian 800D] [Logitech MK300 cordless] 
  hide details  
Reply
post #8 of 26
looks like flux.

might be too late now, but if you do decide to tear it down, I'd still go ahead and clean out the radiators with a vinegar+hot distilled water solution.
post #9 of 26
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by mongoloid View Post
looks like flux.

might be too late now, but if you do decide to tear it down, I'd still go ahead and clean out the radiators with a vinegar+hot distilled water solution.
How much vinegar? And how hot should the distilled water be?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel Core i7] [*T] [Intel iGPU] [*] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[*] [Windows 7 Professional 64-bit] [Samsung SyncMaster P2770FH 27" 1080P] [Logitech MK320 cordless] 
PowerCaseMouse
[Corsair AX1200] [Corsair Obsidian 800D] [Logitech MK300 cordless] 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel Core i7] [*T] [Intel iGPU] [*] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[*] [Windows 7 Professional 64-bit] [Samsung SyncMaster P2770FH 27" 1080P] [Logitech MK320 cordless] 
PowerCaseMouse
[Corsair AX1200] [Corsair Obsidian 800D] [Logitech MK300 cordless] 
  hide details  
Reply
post #10 of 26
Quote:
Originally Posted by i7monkey View Post
How much vinegar? And how hot should the distilled water be?
I boiled my Distilled Water and added either 10% or 50% Distilled White Vinegar. Can't remember which.

Lol, guy below me has the wrong thread.
Sinking Box
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 2500k 4.8Ghz 1.37v ASRock P67 Extreme4 Gen3 ASUS HD5850 955/1250 8GB G.Skill Snipers 1600Mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x Western Digital 640GB Caviar Blacks RAID 0 XSPC Rasa + RX360 Windows 7 Ultimate 64 Bit Sharp 32" 1080p LCD HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Illuminated Keyboard Corsair HX620 Corsair Obsidian 700D Logitech G3 Mouse 
  hide details  
Reply
Sinking Box
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 2500k 4.8Ghz 1.37v ASRock P67 Extreme4 Gen3 ASUS HD5850 955/1250 8GB G.Skill Snipers 1600Mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x Western Digital 640GB Caviar Blacks RAID 0 XSPC Rasa + RX360 Windows 7 Ultimate 64 Bit Sharp 32" 1080p LCD HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Illuminated Keyboard Corsair HX620 Corsair Obsidian 700D Logitech G3 Mouse 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Water Cooling
Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › Do I have an infected loop? *Pics*